Widok

Parafia św. Krzyża

Witam,

Co sądzicie o tej parafii, panującym w niej klimacie i jej nowym proboszczu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
Dnia 1.7.2012 przybędzie do naszej parafii nowy ks. wikariusz Piotr Adamski, przechodząc z parafii pw. św. Maksymiliana Marii Kolbego w Gdańsku Suchaninie. Jednocześnie pożegnamy ks. Dariusza Kuchtę, który odchodzi do parafii NMP Królowej Polski na Świętojańską. Czy ta niewielka zmiana personalna wniesie coś do sprawy budowy kościoła? Szczerze wątpię, aczkolwiek nieco świeższe spojrzenie młodego kapłana tu nie zaszkodzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja byłam w tym roku prowadzona przez ks. Darka do bierzmowania i na prawdę szkoda, że nam go zabierają .
miał świetne podejście do młodzieży. Zawsze można z nim było pogadać no i lektorzy/ministranci mieli świetną opiekę .
jeden plus, że nie idzie zbyt daleko ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przykry jest również fakt iż w naszym kościele od lat nie sprząta się brudu, o czym mogą świadczyć pajęczyny nad głównym ołtarzem, a także liczne ślady kurzu pod sufitem w pozostałej części kościoła. Z prawej strony nad obrazem M.B. jest aż czarno! Wstyd.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
ludzie ale wy macie problem, po co chodzic do krzyza jak mozna do maksymiliana. ja osobiscie nie chodze wogole do kosciola bo wierze w Boga a nie księży pedofilów.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10
chyba cie pogieło,następna swiątynia,może jeszcze na każdej ulicy krzyż i kilka kleczników???????????
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Wszystko wskazuje na to że o rozpoczęciu budowy kościoła w roku 2012 parafianie z Podwyższenia Krzyża mogą jedynie pomarzyć. Proboszcz Balicki nie ma nawet ważnych pozwoleń na budowę z Urzędu Miasta, co wynika z ogłoszeń parafialnych z dnia 26.08. br nie mówiąc już o wykonawcy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
To czas na zmiane proboszcza!!!:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, czas zmienić tego gadule
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam.
Przeczytałam wszystko od samej góry do samego dołu i...
Uważam, że ludzie tu piszący którzy nie chodzą do kościoła nie powinni się w ogóle wypowiadac. NIE CHCESZ CHODZIC TO NIE CHODŹ.
Chodzenie do kościoła to praktykowanie wiary a zarazem pogłębianie wiedzy o Bogu.
Jężeli chodzi o rozbudowę to ...
Rozbudowa istniejącego już koścoła jest nadwyraz trudna w gestii formalnej jak i praktycznej i niestety nie każdy będzie chciał się tego podjąc jeśli chodzi o wykonanie.Mam nadziejęże w końcu się doczekamy.
A co do samego ks proboszcza. Jest bardzo sympatyczną osobą tyle tylkoze nie ma daru do głoszenia kazań. Nie każdy niestety jest mówcą Pozdrawiam KS
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13
szafaPoli , chyba cie głowa boli. Nikt ci nie broni chodzenia do kościoła, ale nie krytykuj ludzi którzy nie potrzebują instytucji miedzy człowiekiem a Bogiem. Modlić możemy się wszedzie a nie tylko w kościele, wiedzy o nim nie pogłębnisz bo nikt go nigdy nie spotkał ani nie widział lecz wszyscy w niego wierzymy. Wierzymy bo taka nasza natura, wierzymy że jest coś ponad nami. Nie neguję tego, wierze że coś jest ale nie musze chodzić do kościoła i płacić za to by móc się pomodlić. Modle się nawet gdy pije sobie piwko i uwierz mi że modlitwą osiągnąlem więcej niż chodząc do kościoła. wiecej ci nie powiem bo ksiądz będzie zirytowany tym że do niczego nie jest nam potrzebny.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11
Może tak 'pogłębisz' a nie pogłębnisz. Jacy tu prości ludzie piszą:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
W 100% popieram szafa Poli
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10
Wszystko co napisałaś ok...ale imię dziecku dałaś OKROPNE!!brrr
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
a,że niby sylwia piękne haha czepiasz się twoja pewnie to jesika albo amanda hahah
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
W dniach 21 - 22 października w parafii zostanie przeprowadzona wizytacja kanoniczna. Módlmy się zatem aby przyniosła dla parafii obfite owoce, prosząc też w duchu o zmianę proboszcza.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
makabra... proboszcz powiedział mi ze pójde do piekła nie mam slubu a dziecka nie ochrzsci co za cham;/
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
Każdy sadzi po sobie samym. Czy też oczekujesz zmiany - równie madry, a może madrzejszy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Są zapraszamy! Są też po Polsce, Europie. Zapraszamy do Ziemi świetej w lutym 2013 r.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Parafia czeka na zatwierdzenia pozwolenia torperowanego przez zyczliwa osobę. Może potrzeba wiecej modlitwy? i wsparcia Ks. Proboszcza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Podobnie jak nie potrzeba Ci wspólnoty ludzkiej, gdyż siedział byś jeszcze na dzrewie! Powodzenia w adwentywych przemysleniach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry