Widok

Paraliż południa Gdańska

Łącznik lucznicza stoi na całym odcinku
Kampinoska aż od pętli do Niepołomickiej
Świętokrzyska przejazd od kowal do Niepołomickiej ponad pół godziny

Dlaczego platforma popiera tą farse?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niszczysz drogi w Gdańsku robisz korki a podatki płacisz w Gdańsku? Komunikacja miejska jest Nie podoba się to stój w korku i płacz u sołtysa żeby kasę na drogi w Gdańsku dał
popieram tę opinię 99 nie zgadzam się z tą opinią 147

Komunikacja miejska też stoi w korku.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 7

I wieczne spóźniona.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

No... kierowcy nie respektują przepisów dotyczących skrzyżowań.

To i miejscami tramwaje też stoją w korkach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

płaci, rejestracja GDxxxxx
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zdradzę Ci taką tajemnicę. Nawet jeśli masz rejestrację z Krakowa to możesz płacić podatki w Gdańsku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komunikacja jest tylko na papierze

kilka dni próbowałem z niej korzystać. Nie da się, jestem za stary, żeby walczyć o to, żeby wejść do autobusu.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dziś jechałem rano 122 o 6

to nie wiedziałem gdzie się położyć tyle miejsca
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ignoranci ekonomiczni

Problemem naszego społeczeństwa jest niska wiedza na temat tego, skąd biorą się pieniądze i jak są wydawane. Spójrz szerzej na zagadnienie. Idąc Twoim wybiórczym tokiem rozumowania, musiałbyś zamknąć się w domu i nosa nie wychylać, bo za każdy krok po nie swojej ziemi trzeba by zapłacić. Podatki w Twojej gminie płacą też przyjezdni jeśli pracują dla firm zarejestrowanych w Gdańsku. Niejednokrotnie płacą 100x więcej jak Ty :) Ty też jeździsz po drogach gminnych innych gmin jadąc np na Kaszuby.... Dlatego wyluzuj, bo nie rozumiesz tematu
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 9

a firma,tak dajmy na to Orlen,Saudi Aramko jest zarejestrowana poza Gdanskiem,pracownicy dojezdzaja z wiosek poPGRowskich i co sie dzieje zez Podatkiem?!.ja jestem prosty czlowiek!,wytlumacz!,rodowity gdanszczanin w gdanskiej firmie pracowalem,w gdansku podatki odprowadzam!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Lepiej zainteresuj się tymi, którzy mieszkają w Trójmieście, a nie płacą podatków i korzystają z przywilejów, na które Ty wykładasz :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czyli kim?

Małymi przedsiębiorcami?

w punkt trafilem!,z Lublewa dojezdzasz i te korki na poludniu Gdanska powodujesz!

A rowerkiem 20 min

Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ja na spokojnie z południa na przeróbkę 35 minut dojeżdżam. Z Powrotem 40, bo pod górę. Do miasta tylko rower. Jak Mam jechać autem to mnie szlag trafia. Pozdrawiam tych w korkach, miłego stania.

Sołtys dał? Komuszek wykryty.
Cały budżet tego kraju to nasze pieniądze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

idąc Twoim "tokiem myślenia" nikt nie może przemieszczać się poza miejsce, w którym płaci podatki. Przykre musisz mieć życie. Ty zacznij płacić jakiekolwiek podatki, dopiero później wskoczysz na odpowiedni poziom :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Komunikacja

Komunikacja na południe Gdańska jest i owszem. Też z chęcią bym korzystała, się nie ma różnicy - autobus od strony Borkowa - ul. Starogardzka też stoi w korku. Tramwaje tu nie dojeżdżają. Więc zbędny komentarz czytelnia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hulajnoga... nie dziękuj za rozwiązanie Twojego problemu życiowego.
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 59

Jasne

Hulajnoga i oczywiście jazda po chodnikach z dużą szybkością a może na jezdnie się przenieście nie dziekuj za rozwiązanie problemu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Hulajnogą jeździ się po jezdni a nie po chodniku.

Albo po drogach dla rowerów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Racja, o ile jest to tak.

Rower lepszy

szybszy, ma większe koła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale to ma być dla leniwych ludzi w autach, możemy przyjąć że rower ale elektryczny :D

Rewelacyjne rozwiązanie dla osób starszych, których ponoć tak mamy dużo.

A to hulajka przelatuje nad dziurami ?

Mam to

Gdzieś
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie tylko Gdańska, całego narodu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chcieliście łącznik to macie

Nikt nie mówił że nie będzie korków pretensje do siebie miejcie powinno się jeździć autobusem
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 29

Są miejsca, z których autobus odjeżdża np. co 30 minut i już jest mega przepełniony. Co jak nie wsiądę, bo nie zmieszczę się? Mam czekać na kolejny? Co, gdy znów przyjedzie pełny i nie wsiądę? Sory, jadąc na 8. do pracy nikt nie będzie od 6. czekał na przystanku. Także między innymi dlatego ludzie wolą wsiąść w auto i nim jechać, nawet jeśli muszą stać w korku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Komunikacja miejska to tramwaj, SKM. Autobus to taki większy samochód, sam robi korki i w nich stoi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tramwaj jeździ po torach i go nie możesz puścić tam gdzie ich nie ma, tak samo skm. Nie wiem do czego twój komentarz odnosi się do powyższego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko pamiętaj żeby iść na wybory i wybrać kogoś innego jak Dulkiewicz. Inaczej czekają ciebie kolejne lata korków.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 16

a Kacperki mają korkociągi i myk - i nie ma korka. Takie to proste dla pewnego rodzaju osobników

A kiedy był protest w tej sprawie pod urzędem?

Bo nie pamiętam
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podatki płacisz w Kowalach, albo co lepsze w Pasłęku czy Braniewie, a masz żądania do Gdańska???!!!

Jesteś roszczeniowym dzbanem bez mózgu, czy tylko tępym trollem partii, która się sypie??? Gdzie miałeś mózg i oczy, jak kupowałeś mieszkanie??? Przy okazji, używanie komórki to mandat 500zł i 12 pkt. Jeżeli masz żądania do innych, spróbuj najpierw wymagać czegoś od siebie!!! Zacznij od przestrzegania prawa o ruchu drogowym.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 29

uspokój się, bo ci gumka pęknie i spodnie spadną

typowy przedstawiciel internetowej pseudo inteligencji. Musze coś napisać, bo moje życie jest tak samo nudne od ponad 50 lat, a mama dzień w dzień gotuje mi te same obiadki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

W korku stoją nie tylko mieszkańcy Kowal i innych pobliskich miejsc ale przede wszystkim gdańszczanie którzy płacą wspomniane

Jedyne z czym się zgodzę to.. Zacznij od siebie! A potem zastanów się czy powinieneś obrażać innych ale to z pewnością będzie trudne prawda skoro dzbany mózgu nie mają ?!

Pani prezydent

A wybory tuż, tuż.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kto zasługuje na przyjęcie gratulacji za taki stan rzeczy, ZDiZ ? Czytając artykuł "Paraliżu na południu można było uniknąć" można odnieść wrażenie że winny jest nikt.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żale miejcie do siebie że kupiliście mieszkania w takich dziedzinach nikt Was nie zmuszał a deweloprmer jeszcze wciskał wam kit że autem do centrum 15 minut i prezydent miasta nic tu nie ma do tego
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 13

Oczywiscie, że nie ma, przecież oni nie mieszkają w Gdańsku

Nie płacą tu podatków, nie wspierają lokalnych przedsiębiorców no i oczywiscie pani prezydent nie wydawała deweloperom decyzji i zgody na budowę, oni sami to zrobili i nikt na tym nie zarobił.
Tak, że tak ... nie ma nic do tego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

hahah

Napisał ten co pewnie mieszkanie w spadku dostał ;)

Ło matko bosko kampinosko!

Ale kor!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie rozumiem ludzi którzy piszą że jest komunikacja miejska.
Jak autobus ma ominąć korek na Niepołomickiej? Jak?
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 11

Plus jedziesz w tłoku.

Jak ominąć korek?

50 osób w jednym autobusie zamiast 50 samochodów, a w każdym po jednej? No jak tu uniknąć korków?

Oby!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

cuda, panie, cuda. Najpierw się zabierze samorządom kupę kasy a potem wszystko zwali na samorządy. Nie mówię że byłoby dużo lepiej ale i trochę wystarczy. A wiara, że przyjdzie inny i w pół roku albo i 5 lat zmieni cały układ komunikacyjny Trójmiasta to piękna rzecz, ta wiara w nadprzyrodzone moce kacperków

Dlaczego wszyscy wsiadacie w auta
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

A co platforma ma do tego? pis nie załatwił pieniędzy dla samorządów, więc nie było i na drogi, więc przestań mędrkowac pisowcu. A poza tym w tamtych okolicach jest linia tramwajowa, więc zamień auto na tramwaj nie będziesz stał w korkach , ale ty zapewne z tych co muszą pod same schody pracy albo mieszkania podjechac, spacer ci się przyda
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 12

Nie ma linii tramwajowej, nie kłam.

Pani Dulkkiewicz może czas popracować

To co się dzieje na drogach w Gdańsku to skandal.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie dobra o tym mówić...

Najważniejsze to ***** *** a że trzeba postać z godzinę czy dwie więcej w korkach dziennie to przecież mała cena...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rząd PiS zabrał pieniądze samorządom, brakuje więc na inwestycje.

Rząd koalicyjny miał ulżyć samorządom, ale się nie spieszy. Po co dla IPN prawie 500 mln., po co kancelarii prezydenta 250 mln., setki instytucji państwowych generuje olbrzymie koszty, a na inwestycje dla obywateli pieniędzy brak. Mowa o CPK, a kto za to zapłaci, najpierw dobro obywateli!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

A po co kancelarii premiera kilkanaście czy kilka miliardów?

Jeszcze 2-3 osiedla postawia

i taka sytuacja stanie się codziennością, czy Nowiny zamknięte czy nie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

W komentarzach widać piękny płacz niedorajd, których nie stać na kupno i/lub utrzymanie jakiegokolwiek samochodu.
1. Autobus stoi w tym samym korku, co samochody. On nie przelatuje nad nimi. Różnica jest taka, że w autobusie stoisz i przytulasz się z obcymi ludźmi, a w samochodzie siedzisz i masz pełen komfort. Nawet film erotyczny możesz se odpalić, jak masz ochotę.
2. Ciekaw jestem, czy autorami tych antysamochodowych wypocin są jakieś trolle, piszą to 2-3 osoby razy milion z trybu incognito, czy może serio jest tutaj tyle frustratów XD
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak auto a komunikacji miejskiej nie trawie, ale i tak wolę jeździć rowerem. Korki mnie nie obchodzą, w tłoku(autobus) nie stoję, jedynie czasem pogoda nie sprzyja. Ale o tak wolę deszcz przez 30- 40 minut niż 2h w korku. Pozdrawiam tych uparcie stojących...

Wyobraź teraz sobie że wszyscy z tego korka "stoją" w 10 autobusach, które skrzyżowanie mogą pokonać w dwie zmiany świateł, zamiast 300 aut po 1-2 osoby

Oj Biedaki

A Pani Dulkiewicz do pracy chodzi na piechotę i w nosie ma Wasze problemy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

aaa!,to Dulkiewicz kaze mieszkancom gminy Pruszcz,Kolbudy do Gdanska dojezdzac!,pracuj tam gdzie podatki placisz!!

Mamy taką panią prezydent Gdańska jaką mamy interesy mieszkańców ją nie obchodzą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co tu mówić paliwo gdzieś trzeba spalić dopóki jest tanie a środowisko zanieczyszczać można tak dalej. Pozdrawiam
do góry