Widok

Paraliż południa Gdańska

Łącznik lucznicza stoi na całym odcinku
Kampinoska aż od pętli do Niepołomickiej
Świętokrzyska przejazd od kowal do Niepołomickiej ponad pół godziny

Dlaczego platforma popiera tą farse?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

aaa!,to Dulkiewicz kaze mieszkancom gminy Pruszcz,Kolbudy do Gdanska dojezdzac!,pracuj tam gdzie podatki placisz!!

Wyobraź teraz sobie że wszyscy z tego korka "stoją" w 10 autobusach, które skrzyżowanie mogą pokonać w dwie zmiany świateł, zamiast 300 aut po 1-2 osoby

Jak ominąć korek?

50 osób w jednym autobusie zamiast 50 samochodów, a w każdym po jednej? No jak tu uniknąć korków?

W korku stoją nie tylko mieszkańcy Kowal i innych pobliskich miejsc ale przede wszystkim gdańszczanie którzy płacą wspomniane

Jedyne z czym się zgodzę to.. Zacznij od siebie! A potem zastanów się czy powinieneś obrażać innych ale to z pewnością będzie trudne prawda skoro dzbany mózgu nie mają ?!

Jak auto a komunikacji miejskiej nie trawie, ale i tak wolę jeździć rowerem. Korki mnie nie obchodzą, w tłoku(autobus) nie stoję, jedynie czasem pogoda nie sprzyja. Ale o tak wolę deszcz przez 30- 40 minut niż 2h w korku. Pozdrawiam tych uparcie stojących...

Ja na spokojnie z południa na przeróbkę 35 minut dojeżdżam. Z Powrotem 40, bo pod górę. Do miasta tylko rower. Jak Mam jechać autem to mnie szlag trafia. Pozdrawiam tych w korkach, miłego stania.

Co tu mówić paliwo gdzieś trzeba spalić dopóki jest tanie a środowisko zanieczyszczać można tak dalej. Pozdrawiam

Mamy taką panią prezydent Gdańska jaką mamy interesy mieszkańców ją nie obchodzą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

cuda, panie, cuda. Najpierw się zabierze samorządom kupę kasy a potem wszystko zwali na samorządy. Nie mówię że byłoby dużo lepiej ale i trochę wystarczy. A wiara, że przyjdzie inny i w pół roku albo i 5 lat zmieni cały układ komunikacyjny Trójmiasta to piękna rzecz, ta wiara w nadprzyrodzone moce kacperków

a Kacperki mają korkociągi i myk - i nie ma korka. Takie to proste dla pewnego rodzaju osobników
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj Biedaki

A Pani Dulkiewicz do pracy chodzi na piechotę i w nosie ma Wasze problemy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Komunikacja

Komunikacja na południe Gdańska jest i owszem. Też z chęcią bym korzystała, się nie ma różnicy - autobus od strony Borkowa - ul. Starogardzka też stoi w korku. Tramwaje tu nie dojeżdżają. Więc zbędny komentarz czytelnia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdradzę Ci taką tajemnicę. Nawet jeśli masz rejestrację z Krakowa to możesz płacić podatki w Gdańsku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma linii tramwajowej, nie kłam.

No... kierowcy nie respektują przepisów dotyczących skrzyżowań.

To i miejscami tramwaje też stoją w korkach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W komentarzach widać piękny płacz niedorajd, których nie stać na kupno i/lub utrzymanie jakiegokolwiek samochodu.
1. Autobus stoi w tym samym korku, co samochody. On nie przelatuje nad nimi. Różnica jest taka, że w autobusie stoisz i przytulasz się z obcymi ludźmi, a w samochodzie siedzisz i masz pełen komfort. Nawet film erotyczny możesz se odpalić, jak masz ochotę.
2. Ciekaw jestem, czy autorami tych antysamochodowych wypocin są jakieś trolle, piszą to 2-3 osoby razy milion z trybu incognito, czy może serio jest tutaj tyle frustratów XD
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

A to hulajka przelatuje nad dziurami ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze 2-3 osiedla postawia

i taka sytuacja stanie się codziennością, czy Nowiny zamknięte czy nie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A po co kancelarii premiera kilkanaście czy kilka miliardów?
do góry