Odpowiadasz na:

Re: Parowar- jaki polecacie ??

A ja mam garnek do gotowania spaghetti, taki z biedronki na 8 czy 10 litrów. I jest lepszy niż parowar. Wszystko na nim robię: warzywa, mięsa, kluski, kasze. Gdy paruję mięso na dnie powstaje... rozwiń

A ja mam garnek do gotowania spaghetti, taki z biedronki na 8 czy 10 litrów. I jest lepszy niż parowar. Wszystko na nim robię: warzywa, mięsa, kluski, kasze. Gdy paruję mięso na dnie powstaje pyszny sosik. Cena około 40-50 zł. Czas przygotowania: warzywa parują się około 10-12 min, gołąbki około 20 min. Nawet ciecierzycę parują bez namaczania wcześniejszego i po 20-30 min jest gotowa. Ten garnek mam już kilka lat, ale jest nie do zdarcia. Poza tym - brokuły, marchewka czy ziemniaki z wody dla mnie nie mają żadnego smaku, a gotowane na parze to zupełnie inny smak dania.

zobacz wątek
11 lat temu
~patanna

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry