Widok

Pary 2010- Wasze piosenki na pierwszy taniec :)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój chwilowy typ to Anita Lipnicka- Piękna i Rycerz:

http://www.youtube.com/watch?v=_80hRxQPf7k&feature=fvst

Tekst pasuje IDEALNIE!!

Zostań proszę Cię
tak długo szłam zmęczyłam się
przez siedem gór i siedem mórz
byś oddechem swym ogrzał oddech mój

Święta chwila ta niechaj święci się
święta moja łza na koszuli twej
święty taniec chmur i gołębia śpiew
święta zwykłość dnia bo znalazłam Cię
Popatrz wszystko lśni
przed nami tu nie dotarł nikt
nietknięta biel i czyste szkło
pośpiech warg i drżenie rąk

Zostań proszę Cię
tak długo szłam zmęczyłam się
ułóżmy gwiazdę z naszych ciał
niech chroni nas niech świeci nam

Święta chwila ta niechaj święci się
święta moja łza na koszuli twej
Piękną jestem ja a rycerzem ty
z tobą długo chcę i szczęśliwie żyć...

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
piekna piosenka:)
ja jeszcze nie mam swojego typu myślałam nad jakims mixem ale nie wiem sama...podoba mi sie też:
Beata Bartelik-sen na pogodne dni
Manders-życ bez ciebie nie moge

ale dużo jest pięknych piosenek...
gosiek moim zdaniem ta piosenka to smuty . . . jakoś nie widzę jej na pierwszy taniec , ale to tylko moje zdanie.
Piwonia - ja uwielbiam smuty :D

Z resztą to mój typ jako propozycja dla kogoś kto może jeszcze nie ma pomysłu ;) My od dawna postanowiliśmy tańczyć do innego utworu, myślę że zdania już nie zmienię, ale postanowiłam że nie będę się nikomu chwalić, bo to nieznany utwór.. i bardzo nam bliski... napiszę Wam w relacji po ślubie co to za piosenka ;)

Wątek założyłam bo ciekawa jestem Waszych typów, możemy się tu też wymieniać propozycjami.

Innym z moich typów była też piosenka Marii McKee- Show me heaven.
image
piosenka jest piękna, uwielbiam ją. Mi się jeszcze podoba Anna Maria Jopek coś o szczęściu, nie znam tytułu "szczęście to ta chwila co trwa" i cos tam dalej :) ale my raczej będziemy tańczyć do "girl you'll be a woman soon", albo jeszcze zastanawiam się się nad "kiss from a rose" :)
generalnie na tekscie za bardzo sie nie skupiam , te piosenki podobaja sie nam same w sobie :)
ohohoho! gosiek chce znac nasze propozycje , my mamy się tym dzielić a sama to nie pfffffffffffff. no ładnie.. :D

my jeszcze nie mamy typu.. ;)
image
dokładnie tak :D wredota ze mnie ;) Podpowiem że to muzyczne wykonanie pewnego pięknego wiersza... :) pewnej poetki... polskiej... :P
image
a ja lubię klasykę:

walc z Nocy i Dni to mój typ nr 1:)
"Check to Check" - Fred Astire

fajna jest też piosenka " Do zakochania jeden krok" - taka nie wymuszona nie "smętna" bardzo fajnie można ją zatańczyć:)

podoba mi się też piosenka Bryana Adamsa "Have you ever love a woman" - bardzo łądna melodia
z takich bardziej o miłości - "Kochać jak to łatwo powiedzieć... Szczepanik:) - polecam

pozdrawiam
Ja mam dwa typy:
1. You and I Scorpions (pod warunkiem że nasza instruktorka od tańca da radę ułożyć do tego choreografię, która da się w sukni zatańczyć)
2. If You don't know me by now Simply Red - klasyczny walc angielski jak sie nie uda tego pierwszego:)
image
image
my szukamy czegoś mocniejszego do walca. znalazłam cover zespołu Haggard "Hijo de la Luna" http://www.youtube.com/watch?v=aHYkTEQHhAs&feature=related
tekst niestety nie szczególny jak na tą okazję, ale i tak tylko ja go pewnie będę rozumiała. mamy jeszcze ponad 8 miesięcy więc moze uda sie przez ten czas coś rockowego, na trzy i z lepszym tekstem wyszukać.
ja myślałam o " It is you I have loved" wydaje mi sie taka hmmm magiczna:) i słowa piękne:) tutaj link..
http://allegro.pl/item850593285_kolczyki_swarovski_teardrop_tanzanite_15x7_5mm.html

My jesteśmy sprawni inaczej w tańcowaniu:-)a zwłaszcza mój M także walce,opracowane układy taneczne odpadają.Jeszcze do niedawna miałam kilka typów pioseneczek,jak np.

Skaldowie-Wierniejsza od marzenia
Rozynek-Siłacz
Jarocka-Kawiarenki
Wilki-Ja ogień ty woda
Wodecki-Lubie wracać
Urszula&Krajewski-Zbaw mnie z filmu Oh Karol:-)

Chcemy aby nasz taniec był nasz,żadne gotowe układy,kroki,synchrony,ramy,podnoszenia (mój mnie nie uniesie:-)).Chyba zrobimy kompilację polskich szlagierów,ale takich śmiechowych i będziemy po prostu kręcić beczkę,bo tylko to potrafimy w tańcu:-)

Wiem na pewno,że na kurs tańca nie pójdziemy,chyba,że mojego M nagle coś olśni:-)
Betinka , Urszula&Krajewski-Zbaw mnie z filmu Oh Karol:-) super pomysł , sama sie zastanawiałam czy tej nie wybrać :) więc jak dla mnie bomba :)
image
Ta piosenka jest taka zawadiacka i można się przy niej powygłupiać nawet jak się nie ma talentu tanecznego i coś skręcić :-)

Muchomorka-dawajcie czadu z tą piosenką:-)
to cos dla mojego K :) jemu muzyka w tancu nie przeszkadza hiiiiiii :)
image
Chciałabym bardzo piosenkę z polskiego repertuaru,ale jest kilka zagranicznych piosenek godnych uwagi

Fajna nutka-Sinatra Frank -Something stupid

Mój M to lubuje się w takich klimatach jak enigma,era,mark olfield itp,ale jakoś słabo widzę pierwszy taniec w tego typu utworach,ale ja jestem otwarta na nowe wyzwania i np przy piosence Enigmy -Return to innocence mogę się powyginać :-)

Nasi znajomi na swoim weselu mieli piosenkę Feela -Jak anioła głos,gdy mój M ją usłyszał myślałam,że ucieknie z wesela-tak kocha ten zespół:-)już wiem,co zadedykuję M na naszym weselu hihi:-)
Hmm, nie wiem czy dobrze robię że napisze jaką my piosenkę wybraliśmy bo już widze te komentarze że kicz i tandeta ale trudno...:-) A więc chodzi o piosenke niejakiej Paulli 'Od dziś' . Jak dla mnie tekst jest idealny i tyle:))) Nie jesteśmy mistrzami tańca i przy tej piosence po prostu się poprzytulamy, nie będziemy przygotowywać układu itd.
Werka-daj spokój,każdy wybiera,to,co jemu się podoba,przy czym czuje się najlepiej.Wspomniałam o swoim M ponieważ jego reakcja była bezcenna i naprawdę rozbawił mnie do łez:-)

Paula-piosenka ładna,jak najbardziej pasująca do pierwszego tańca.Powodzenia:-)

A uczycie się samodzielnie?czy oddajecie w ręce profesjonalistów?
Ok,nie doczytałam,sorki:-)

Najlepiej spontan i gra gitara:-)
Betinka wychodzimy z tego samego założenia- spontan:))
My też,ale z kilka dni przed wiekopomną chwilą trzeba będzie w pokoju się z deczko bobując i pokręcić nóżką:-)
Wybór mojego narzeczonego: Kołysanka dla nieznajomej;)
imageimage
http://www.youtube.com/watch?v=ZSK9kkM7GL4
a oto i nasza:)
feeling good
jest jedna piosenka,którą ja bardzo bym chciała jednak nie sądzę,żeby ktokolwiek mógł ułożyć do tego układ.
Piosenka od lat moja ukochana i najbardziej romantyczna jaką znam.
A z racji tego że na codzień słucham chill outu to z wami się podzielę,może komus do pobujania sie spodoba
http://www.youtube.com/watch?v=j6_pCWpyXxA&feature=related
tu w oryginale-cudo

http://www.youtube.com/watch?v=GFCnPx5S0qM&feature=related
my się nie musimy zastanawiać jaką wybierzemy piosenkę, ponieważ mamy taką od której się wszystko zaczęło, która wiele dla nas znaczy,

ogólnie jesteśmy takimi dwiema duszami, które nie lecą na tanią tandetę jaką jest feel i inne pseudo piosenki, które staja się modne "na chwilę" i wam też to polecam, zastanówcie się dobrze, bo za 10 lat będziecie oglądać płytę z wesela i złapiecie się za głowę myśląc "co mi strzeliło do głowy, żeby wybrać tygodniowy hit radia eska",

to samo tyczy się piosenek w języku angielskim, polecam dobrze przesłuchać teks, byłam już na kilku weselach gdzie poleciała James Blunt - You're Beautiful,
Ludzie przecież ta piosenka jest o tym, że on z nią nigdy nie będzie. Ehh są ludzie i ludziska, a ja jestem czepialska
image
7 sierpnia 2010
Aneczka, ja jestem dokładnie takiego samego zdania co Ty...
Też szukamy jakiegoś ponadczasowego utworu. Niestety jeszcze nie znaleźliśmy tego jedynego :(
całkowicie brak weny...trzeba w koncu siasc i przesłuchac tylko jakos czasu nigdy nie ma:(
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
Jak chyba kiedyś już pisałam my mamy NASZĄ piosenkę :D

Aerosmith - I Don't Wanna Miss a Thing

:D
image image

piosenka ze shreka to tez moj no 1:) ladne slowa:)
Kukulska & Piasek "Jesteś blisko mnie" :):):) (sorki, że się nie zalogowałam
mój typ to Peter Gabriel- book of love
ale chyba sie na nią nie zdecydujemy,bo jest strasznie wolna... nawet za wolna na przytulaski ;)
tu dla oglądniecia i poczytania :)

http://www.youtube.com/watch?v=6nZGv8VTBVE
image

My wprawdzie juz po ale podziele sie nasza sliczna piosenka, moze sie kolus przyda:

http://www.youtube.com/watch?v=EfsctWhOSko

Piekne slowa....

Ach... wspomnienia, wspomnienia...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
kaziaz fajna piosenka , trochę miusikalowa i kojarzy mi się z Jamsem Bondem :D
BONDA UWIELBIAM,MUSICALE TEŻ WIĘC :)
ja też jestem wielką fanką filmów o Bondzie , a miusikale kocham :)
WIĘC TO CHYBA PIOSENKA TAKŻE W SAM RAZ DLA CIEBIE
ja robię obiad bez tańców :P
ZAPOMNIAŁAM
My Sumptuastic - "Kołysanka" :P
image
Ja na razie obstaje przy "When you say nothing at all" Ronana Keating-a
Chociaż przyszła teściowa stwierdziła: "Eeee, nie po polsku??? Przeciez nikt nie zroumie" :D
ŚLUB MIALAM POL ROKU TEMU:) MOJA PIOSENKE NA PIERWSZY TANIEC WYBRAL MAZ:))

BYL TO UTWOR ZESPOLU KOBRANOCKA "WSZYTSKO TO CO MAM"

PIERWSZY TANIEC BYL PIEKNY I BARDZO WZRUSZAJACY:)
Ja bym chciała coś w rytmach hiszpańskich-cały czas myślę o jakiejś fajnej salsie tylko brak mi pomysłu na piosenkę
image
mój narzeczony wybrał piosenkę S. Krajewskiego Wielka miłość ;)) i jak ją przesłuchałam uznałam że to strzał w dziesiątkę ;))
dopiero teraz zauważyłam że wkleiłam nie ten link... niewiem jak to się stało:) a więc jeszcze raz:)
ja myślałam o " It is you I have loved" wydaje mi sie taka hmmm magiczna:) i słowa piękne:) tutaj link..
http://www.youtube.com/watch?v=f0TXOAeu6Gc
A my mamy cos mocniejszego, Kasia Nosowska i "Nic naprawde nic nie pomoze..."
A może klasyka z głośnika-Miecio Fogg-Całuję twoją dłoń madame:-)

Można tą piosenkę fajnie zainscenizować:-)

Mi się wesołe piosenki raczej podobają,ale już sama nie wiem czy pierwszy taniec powinien być raczej i wzniosły czy może być z przymrużeniem oka:-)
a my może wprowadzimy jakiegoś mixa?;) jeszcze dokładnie nie wiem, a co do piosenek to mi się podoba For Teens -jesteś częścią mnie. ;)
My nie mielismy problemu z wyborem,poniewaz mamy tzw. 'nasza piosenke'
Saigon Kick 'I love you'
http://www.youtube.com/watch?v=4IuboQhFPt8
i w naszym przypadku spontan...taniec przytulaniec:)
Slub juz 8 stycznia:)
My mamy Louis Armstrong - Kiss a build dream on ;)

image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
olinka17- super że to już niedługo!!! tez bym jjuż chciała:)
mam pytanko do Ciebie, czy mozesz podać maila?:)
image
[/url]
stres sie juz udziela:) ola171281@gazeta.pl
BRAŁAM ŚLUB 03.07.2009 DŁUGO WAHAŁAM SIĘ JAKI UTWÓR WYBRAĆ NA PIERWSZY TANIEC MIAŁO BYĆ LADY PANK-ZAWSZE TAM GDZIE TY LUB CZERWONE GITARY-JEDYNE SŁOWO TY .W KOŃCU ZATAŃCZYLIŚMY PAULLA-OD DZIŚ:)I NIE ŻAŁUJE PIĘKNA NUTKA A SŁOWA SAME WIECIE:)POZDRAWIAM I ŻYCZE DOKONIA PRAWIDŁOWEGO WYBORU BUZIAKI
Myśmy natomiast chcieli "Endless love"Mariah Carey and Luther Vandross lecz musieliśmy zmienić bo to piosenka do rumby, a choreografię chcieliśmy do walca wiedeńskiego lub angielskiego i mamy piosenkę Michaela Boltona "When a man love a woman".
image
Mam mały dylemat... Nasza znajomość zaczęła się od pewnej piosenki, ale sęk w tym że nie jest to najbardzij doceniany w Polsce rodzaj muzyki... Ogólnie lubię tego rodzaju muzyki, ale cóż nato poradzę ze akurat do tej piosenki mam sentyment... Myślicie że był by duży obciach gdybyśmy wybrali ten utworek: Weekend - Za Miłość Mą? Myślałem o oryginalnej wersji, ale jest też jakaś przeróbka... Co ogólnie sądzicie o tym? Ale tak szczerze... nie obrażę się :)

Weekend - Za Miłość Mą - oryginalna wersja:

http://www.youtube.com/watch?v=RBZfpWqM6gY&feature=related

Weekend - Za Miłość Mą - RMX - szybsza wersja z innym podkładem:

http://www.youtube.com/watch?v=xtrHlvzQHG4
MOJA SIOSTRA MIAŁA TĄ PIOSENKE NA PIERWSZY TANIEC I ŁADNIE WYSZŁO:)
Jasmina Wy do tej piosenki tańczycie walca angielskiego? bo nam też się bardzo podoba, ale nie wiem czy się nadaje do tego tańca
Asie_k wydaje mi się że do tej piosenki to chyba walc angielski,ale w sumie teraz jak ćwiczymy sobie układ to chyba będziemy tańczyć walc wiedeński i zmienimy piosenkę. Przyznam sama, że nie znam się na tych utworach i nie mam pojęcia co do czego. W każdym razie nasz choreograf powiedział, że najważniejsze nauczyć się kroków, a potem można dobierać piosenki. U nas się to zmienia jak w kalejdoskopie:))
image
Asie_k sprawdziłam piosenka "When a man love a woman" to walc wiedeński.
image
my mieliśmy "I'cant smile without you" Barry Manilow
wybraliśmy ją, bo nam się spodobała melodia i słowa

http://www.tekstowo.pl/piosenka,barry_manilow,i_can_t_smile_without_you.html

piękna piosenka o tym, że nie możemy się cieszyć, śmiać kiedy nie ma obok naszej ukochanej drugiej połowy

dj grając nam ją na pierwszy taniec pięknie ją zapowiedział, że miałam łzy w oczach

piosenka zrobiła fufrorę na naszym weselu !
i z miłą chęcią z mężem do niej wracam...
PabelloRulez powiem Ci że całkiem fajna ta pioseneczka, wpadła mi w ucho :) jesli macie przy tej piosence wspomnienia i to mile to bym sie nie zastanawiała nad jej wyborem. Ja tu nie widze obciachu. A jak chcecie przy niej tanczyc? przytulanki9 czy cos bardziej ruchliwego :)
image
No ze względu na moją dość małą "taneczność" to jednak wolelibyśmy coś wolniejszego, gdzie moglibyśmy się wtulić i cieszyć się swoją liskością i Tym dniem :)
ha ha ha disco polo górą, straszna wiocha, no ale to nie moje wesele więc zrobisz jak chcesz
image
7 sierpnia 2010
my co prawda 2011, ale myślimy o Wodeckim Z Tobą chcę oglądać świat
bikej - Wasza piosenka jest cudowna... jak się słucha to lezki same naplywaja do oczu:) i slowa przepiekne!
wlasnie dlatego ja wybralismy, cud -miód !
Zgodnie z oczekiwaniami Par Młodych na Targach Ślubnych w Tczewie Szkoła Tańca Piotr Popielarczyka - organizatora Międzynarodowych Turniejów Tańca i właściciela szkoły tańca w Tczewie - zaprezentuje pokazowe tańce. Zaprezentuje dokładnie Pierwsze Tańce pary młodej w wersjach klasycznych i nowoczesnych.

Centrum Kultury i Sztuki w Tczewie dysponuje świetną dużą wysoką sceną, z profesjonalnym oświetleniem i nagłośnieniem.

Zapraszam do Tczewa 24 stycznia 2010 roku.
http://www.photo-media.pl
Targi Ślubne w Tczewie 05-02-2012 r. ZAPRASZAMY
zbigniew wodecki oczarowanie:)krótko i na temat!!!
my mieliśmy "naszą piosenkę" ;)
marika_moje serce

http://www.youtube.com/watch?v=HLTnSOckmRY
image
michal bajor- milosc w sam raz idealna ;)
Kindla-Z kimś takim jak Ty...
To nasza piosenka na pierwszy taniec:-)
image

mi sie bardzo podoba Scorpions-you and I, tekst jakby szyty na miarę wprost do pierwszego tańca, nie za wolna, nie za szybka, mozna super sie pokołysać i porobic kilka obrotów:P
a my wybralismy piosenke Anny Jantar - Moje jedyne marzenie(przetanczyc z toba chce cala noc...) :)
image
u nas był walc ang przy Wodeckim "Oczarowanie"-przepiękna piosenka :) no i w ogóle pięknie było :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my na dzien dzisjejszy tez stawiamy na Kindla-Z kimś takim jak Ty... :))
image
[/url]
Dzisiaj wkońcu na spokojnie mogłam prześledzić ten cały wątek. posłuchać Waszych propozycji i wyjątkowo w głowie zostały mi Wilki "Jak ogień i woda"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my będziemy tańczyć walca do "Oczarowania" Zbigniewa Wodeckiego :)
image
my sie zastanawiamy nad: John Paul Young - Love Is In The Air (1978)
http://www.youtube.com/results?search_query=love+is+in+the+air&search_type=&aq=f
spodobała mi się też piosenka olinki "I Love You" Saigon Kick

my jeszcze nie mamy wybranej piosenki, zreszta jak wielu innych rzeczy:p niestety nie mamy czasu na uczenie sie krokow wiec szukamy czegos prostego do zatanczenia.. macie moze jakies propozycje??
image
image
hej, tak przypadkowo trafiłam na forum. I chociaż nie jestem z Trójmiasta to lubie czytać Wasze wypowiedzi bo są bardzo przydatne.
Mama kilka propozycji piosenek na pierwszy taniec (dodam że oboje jesteśmy za piosekami polskimi)
1.Farba-Chce tu zostać
2.Krzysztof Krawczy-O Tobie (mało znana piosenka ale bardzo romantyczna)
3.Kindla-Z kimś takim ja Ty
Do tych trzech piosenek zawęziliśmy nasze poszukiwania:)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
My wybieraliśmy piosenke, zanim znaliśmy zespół i sale, jakieś półtora roku temu. :) "Unchained melody" - Rightous Brothers (film Uwierz w Ducha z Demi Moore i Patrickiem Swayze'm). Moja P się zakochała w piosence i mój typ (Heaven Bryana Adamsa) upadł głęboko :)
imageimage
image
bafuki: to może są odpowiednie piosenki, ale jak dla mnie po 3 przesłuchaniach mam ich dosyć. Powtarzają się na każdym weselu - są tak oklepane, jak rosół i schabowy... jeśli ktoś robi 1wsze wesele w rodzinie od klikunastu lat to może śmiało brać.... ale w innym przypadku - po prostu odgrzewane kotlety.
imageimage
image
no wlasnie to jest indywidualny wybor kazdej pary. my nie szukalismy piosenki pod wzgledem tego, "zeby nie byla tylko oklepana":)to są 3 piosenki z ktorymi mamy dobre wspomnienia, z ktorymi sie utozsamiamy. a to ze ktos bedzie nam mowil po weselu ze kazdy mial taką piosenkę na pierwszy taniec to jakos naprawde mnie nie interesuje. to my mamy do niej zatanczyc i sie dobrze czuc a nie nasi goscie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
bafuki dobrze powiedziane!
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
goście tez sa bardzo ważni, jesli nie to po co ich zapraszacie? sami sobie zrobcie welese i tanczcie przy tych oklepanych pioseneczkach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dobra propozycja. Walc nie za długi, dobry do zaprezentowania się młodych.
chodzi mi o Oczarowanie Wodeckiego
Mi się podaba piosenka Seweryna Krajewskiego - Wielka Miłość i Unchained Melody z Uwierz w Ducha
Ale na pierwszy taniec wybieramy Ich Troje - Powiedz że mnie kochasz :)
image
image 05.06.2010r.
Seweryn Krajewski - Wielka Miłość --
my wybralismy wielka milosc uwielbiam ta piosenke tym bardziej po obejrzeniu filmu (uprowadzenie agaty)
Brzydcy - Grażyna Łobaszewska :)))
jeszcze nie wiem co do tego można zatańczyć...
image

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry