Widok

Paszport dla dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jakie dokumenty musze ze soba zabrac i ile sie czeka( przepisowo 4 tyg , wiem)
Jak wyglada załatwianie?
image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MUSZĄ BYĆ OBYDWOJE RODZICE I DZIECKO PRZY SKŁADANIU DOKUMENTÓW. Sorry za capsa. Kojarzę, że trzeba mieć akt urodzenia, zdjęcia i pesel dziecka.

Odebrać może jedno z rodziców (bez dziecka).

Paszport na 1 rok wyrabia się w kilka dni (ni epamiętam czy 3 czy 7, w każdym razie szybko).
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

http://www.gdansk.uw.gov.pl/index_pl.php?n=1005 :)
Paszport wyrabialismy w Gdyni. Synek mial wtedy niecale dwa lata i zaliczyl na tym paszporcie wakacje rok po roku. Na kolejne wyrobimy mu nowy, bo ten mial na 5 lat, ale zdjecie masakra i nie chce zeby nas na lotnisku zatrzymali ;) .
Najbardziej klopotliwa jest obecnosc obojga rodzicow z dzieckiem, ktore niekoniecznie ma cierpliwosc do kolejek. Zdjecia sa konieczne, paszportowe oczywiscie i akt urodzenia z wbitym peselem. Czekalismy tyle co na dorosly paszport, ale to byl 5-letni (taki wybralismy) a nie roczny.
No my dla jednego synka mamy 5-letni, a z drugim się za późno obudziliśmy i dlatego roczny. Nie musieliśmy mieć wbitego peselu w akt urodzenia, pamiętam, że zapomniałam spisać pesel i dzwoniłam w urzędu do przychodni zdrowia, żeby w karcie sprawdzili i mi podyktowali. I to wystarczyło, tzn. wystarczyło wpisać w kwestionariusz. Urząd Gdańsk.
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

Ja czekałam na paszport dla dziecka 14 dni. Paszport wyrabiałam w Gdyni. Paszport jest na 5 lat.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
ktoś może wyrabiał w gdańsku? ile to w tej chwili trwa?
image image
hej. Podłącze się pod wątek z pytaniem dot. paszportu w Gdyni:
gdzie można zrobić zdjęcie paszportowe maluszkowi?
image
w Gdyni - na legionów, tzn konkretnie w tym samym budynku.
paszporty na lweo, foty na prawo. 20 zł.
pani robi kilka, wybiera najlepsze

robiliśmy wszyscy tam w kwietniu
ja robiłam na władka pani swietne podejscie i cierpliwosc Maksiu miał wtedy 14miesięcy zdjecia wyszły boskie Poli bedziemy robili we wrzesniu razem z nowym dla Maksia bo tez mial 5 letni
ja robilam tydzien temu dla 3 letniego dziecka,czeka sie 2 tygodnie bo to paszport tymczasowy (na rok),potrzebne 2 zdjecia,akt urodzenia,pesel,dowod oplaty i wypelniony wniosek
Ja robiłam córeczce paszport taki na rok, robiłam go w urzędzie wojewódzkim, od tyłu nie wiem jaka to ulica. CZeka się na niego 7 dni, ale nasz był gotowy po 4 status sprawy możńa sprawdzać na stronie internetowej.
image
image
ja wyrabiałam trzy tyg temu, czekalismy dokładnie 14dni

obecnosc dziecka nie jest konieczne jeslio wyrabiany jest paszport tymczasowy
dziecko jest potrzebne do paszportu biometrycznego

na paszport biometryczny wjedziemy do kanady na tymczasowy nie

ponizej 5 roku zycia dostaje sie paszport na rok
image
wyrabiałam w gda
image
myśmy wczoraj odebrali paszport dla małego(ma 10mc). Paszport wydany jest na rok. Przy składaniu musieliśmy być oboje z dzieckiem, mieć akt urodzenia, dowody osobiste i uiścić opłatę w okienku. Na sam paszport czekaliśmy trochę ponad 2 tyg.a robiliśmy w gdańsku.
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
a dla dziecka 6 letniego pewnie dostanę ten na 5 lat (jak miała roczek, to wydali jej na 10 lat i już po 3 latach były problemy na lotnisku, bo miała niemowlęce zdjęcie). wyczytałam, że jak jeszcze jest ważny , ale zdjęcie nieaktualne, to za połowę opłaty można wyrobić. tylko czy też 2 tyg będę czekać, czy tak jak na dorosły 30 dni?
image image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

do góry