Widok
MUSZĄ BYĆ OBYDWOJE RODZICE I DZIECKO PRZY SKŁADANIU DOKUMENTÓW. Sorry za capsa. Kojarzę, że trzeba mieć akt urodzenia, zdjęcia i pesel dziecka.
Odebrać może jedno z rodziców (bez dziecka).
Paszport na 1 rok wyrabia się w kilka dni (ni epamiętam czy 3 czy 7, w każdym razie szybko).
Odebrać może jedno z rodziców (bez dziecka).
Paszport na 1 rok wyrabia się w kilka dni (ni epamiętam czy 3 czy 7, w każdym razie szybko).
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]
I cała reszta:
Paszport wyrabialismy w Gdyni. Synek mial wtedy niecale dwa lata i zaliczyl na tym paszporcie wakacje rok po roku. Na kolejne wyrobimy mu nowy, bo ten mial na 5 lat, ale zdjecie masakra i nie chce zeby nas na lotnisku zatrzymali ;) .
Najbardziej klopotliwa jest obecnosc obojga rodzicow z dzieckiem, ktore niekoniecznie ma cierpliwosc do kolejek. Zdjecia sa konieczne, paszportowe oczywiscie i akt urodzenia z wbitym peselem. Czekalismy tyle co na dorosly paszport, ale to byl 5-letni (taki wybralismy) a nie roczny.
Najbardziej klopotliwa jest obecnosc obojga rodzicow z dzieckiem, ktore niekoniecznie ma cierpliwosc do kolejek. Zdjecia sa konieczne, paszportowe oczywiscie i akt urodzenia z wbitym peselem. Czekalismy tyle co na dorosly paszport, ale to byl 5-letni (taki wybralismy) a nie roczny.
No my dla jednego synka mamy 5-letni, a z drugim się za późno obudziliśmy i dlatego roczny. Nie musieliśmy mieć wbitego peselu w akt urodzenia, pamiętam, że zapomniałam spisać pesel i dzwoniłam w urzędu do przychodni zdrowia, żeby w karcie sprawdzili i mi podyktowali. I to wystarczyło, tzn. wystarczyło wpisać w kwestionariusz. Urząd Gdańsk.
Fotografia:
I cała reszta:
I cała reszta:
myśmy wczoraj odebrali paszport dla małego(ma 10mc). Paszport wydany jest na rok. Przy składaniu musieliśmy być oboje z dzieckiem, mieć akt urodzenia, dowody osobiste i uiścić opłatę w okienku. Na sam paszport czekaliśmy trochę ponad 2 tyg.a robiliśmy w gdańsku.

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
a dla dziecka 6 letniego pewnie dostanę ten na 5 lat (jak miała roczek, to wydali jej na 10 lat i już po 3 latach były problemy na lotnisku, bo miała niemowlęce zdjęcie). wyczytałam, że jak jeszcze jest ważny , ale zdjęcie nieaktualne, to za połowę opłaty można wyrobić. tylko czy też 2 tyg będę czekać, czy tak jak na dorosły 30 dni?