Widok

Patio Róży budynek 5

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Kupiliśmy mieszkanie w Patio Róży budynek 5, ten do oddania szybciej, jest może ktoś na forum kto dokonał też takiego zakupu? Może jacyś sąsiedzi?
Pozdrawiam
;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My się właśnie z Mężem zastanawiamy i mamy bardzo sporą zagwostkę :)
Jak pierwsze wrażenia przy współpracy z Hossą?
Do tej pory nie było żadnych problemów, wszystko sprawnie, ale zazwyczaj na etapie płacenia jest dobrze a po pełnej wpłacie już olewają, przynajmniej takie opinie krążą.

Niedawno dostaliśmy list, że można się umawiać i oglądać, bo zakończyli etap surowy zamknięty dodajże.

Ogólnie mamy znajomych mieszkających w budynkach Hossy, czy to Zielenisz, Sokółka czy Patio i sobie chwalą, dlatego też się zdecydowaliśmy.

Wiem, że zdarza się dużo niedociągnięć, znajomi w Gdańsku u innego dewelopera też mieli dużo usterek, ale to chyba u każdego coś się znajdzie.

Ja się boję tego grzyba, o którym czasem piszą, ale dostosujemy się do wskazówek znajomych budowlańców, żeby mieszkaniu dać odpocząć/ wysuszyć się przed wykańczaniem.

Powodzenia w podejmowaniu decyzji, bo nie jest prosta :)
Oj nie jest, zdecydowanie :)

Znajomi też walczą z grzybem, który wyszedł po 5 miesiącach mieszkania - wynika z tego, że nie ma reguły.

Trochę mnie zastanawia to, co nam powiedzieli w Hossie - po odbiorze mieszkania może się okazać, że mieszkanie jest mniejsze - deweloper oddaje nam pieniążki ale może się okazać, że jest większe i wtedy trzeba dopłacić ale nie więcej niż 2%....

My patrzymy na dwupokojowe i póki co nie możemy wziąć hali garażowej :(
My mamy podwójne miejsce parkingowe ale w budynku nr 5, jakby co to jakoś się można dogadać ;)

Aż się dziwię, że rodzaj mieszkania czy to 2-3 pokojowe czy loft, robi różnicę i nie można wykupić miejsca.
Bez sensu i tak je trzeba zapłacić przecież.

Chyba, że masz na myśli cenę tego miejsca to już inna kwestia, ale po wypisaniu plusów i minusów stwierdziliśmy, że jednak warto je zabrać.

Przy okazji chciałam zaznaczyć, że nie mam żadnych układów z Hossą, nie jestem ich pracownikiem czy rodziną.
Kupiłam tam z mężem mieszkanie i albo dołączymy do szczęśliwców albo i nie, ale wyboru w takich cenach i lokalizacji niestety nie ma, a trochę szukaliśmy.
My patrzyliśmy właśnie na budynek 5 :)

W kwestii miejsca chodzi o możliwość wykupienia. Pierwszeństwo mają mieszkania 3 pokojowe i większe. Jak jakieś miejsca zostaną to dopiero będą sprzedawane pozostałym, ale chętnych może być więcej więc i cena może być dużo wyższa niż normalnie.

My w dużej mierze patrzymy na lokalizację. Chcielibyśmy po pracy trochę uciec z miasta i nie patrzeć na magazyny, kominy, tory czy ciągle jeżdżące samochody.

A jesteście już umówieni na oglądanie mieszkanka? Bo już wchodzić można na budowę, tak?
Tak na 16.04, co prawda będzie raczej tylko mąż, bo ja zapewne wolnego nie dostane ;)

Pewnie jeszcze ścianek działowych nie ma, więc chyba nic nie stracę, w kolejnym miesiącu mam nadzieję dam radę.

A co do miejsc parkingowych to mieliśmy do wyboru w tej samej cenie pojedyncze szerokie, ale nadal na jeden samochód albo podwójne rodzinne chyba (jeden samochód za drugim), to decyzja wydawała się prosta, zobaczymy jak to będzie w praktyce.
A jeśli można podpytać to ile daliście za to rodzinne miejsce? Wiem, że ceny są różne w zależności od szerokości czy wygody wjazdu/wyjazdu.

Nam też proponowali właśnie odwiedziny na budowie i obejrzenie mieszkanek
Ceny z tego co pamiętam kształtowały się od 28 tys po 40 tys tylko było to w listopadzie, te jeszcze tańsze były już wykupione, nie mieliśmy za dużego wyboru. Zdecydowaliśmy się na tańsze, tylko mamy miejsca plus piwniczkę obok :)
Czyli zapewne wolnych miejsc dla małych mieszkań nie będzie. Mówili nam właśnie o tych miejscach z piwniczką.
Jeżeli w święta pogoda dopisze to przejedziemy się na wycieczkę na osiedle podpatrzeć dokładnie co i jak :)

Pozostaje nam wybierać z tego, co jeszcze zostało lub poczekać jak za rok będą sprzedawane kolejne budynki na Patio. Potem ok 2,5 roku oczekiwania i można się za jakieś 4 lata wprowadzić :) hehe
Nie wyobrażam sobie tak długo czekać, już do tego września się strasznie dłuży :(

A pogoda jak widać za oknem chyba nie dopisze, my co jakiś czas jeździmy zobaczyć co się dzieje, ale teraz już od zewnątrz się nie zmienia tylko się za środek wzięli :)

Myśmy chcieli piwnicę bo to jednak wygoda, jakieś głupoty znieść a nie, że potem po mieszkaniu się walają ;)
Niestety pogoda nie dopisała i budowa nie zaznała naszych odwiedzin.
W wyniku rozważań świątecznych bierzemy pod uwagę jeszcze Zielenisz i Wiczlino-Ogród. Ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła :)
Mieliśmy ten sam wybór i ten sam dylemat ;)
Wątpliwości póki co rozwiane. Wróciliśmy do Patio :)
Wybraliśmy mieszkanie w budynku nr 6 ale czekamy jeszcze ponieważ jest na nie rezerwacja :( W tym tygodniu się wyjaśni.
Mam nadzieję, że będę mogła przywitać się jako sąsiadka z budynku na przeciwko :)
Też miałem w bloku numer 6 mieszkanie kupować, ale 2 miesiące nie było tam już totalnie nic poza mieszkaniami od strony północnej (grzyb i ciemność) oraz mieszkaniami nad wjazdem do hali garażowej. Zdecydowałem się na Wiczlino Ogród.

Czyżby pozwalniały się jakieś ciekawe mieszkania w 6?
Ja już wiem, ze zwolniło się wybrane przeze mnie mieszkanie i teraz mam rezerwację na siebie :).

II piętro, z balkonem od strony pola/lasu czyli tam jest słoneczko popołudniu.

Tylko, że my szukaliśmy mieszkania dwupokojowego.
No to zazdroszczę bo właśnie tamte mieszkanka też mi się podobały :-)
Już powoli wykańczają od zewnątrz, a wewnątrz klatki A, B i C miały na pewno już kafelki.

Podobno możliwe że już w czerwcu zaczną się przed odbiory.

Pozdrawiam
Przyszła Mieszkanka Budynku 5
My zdecydowaliśmy się na 6 :) akty podpisane teraz czekamy na odp z banków :) zazdroszczę, że już niedługo będziecie się wprowadzać. My w czerwcu może dopiero pierwszy raz będziemy mogli wejść.

Pozdrawiam
najprawdopodobniej Przyszła Mieszkanka Budynku 6
Zdjęcia z niedzieli budynek 5 i kawałek 6 :)

image image image

image image image

image image image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Chwarzno - Wiczlino

Grand House Comfort i Premium (22 odpowiedzi)

Wiczlino to prężnie rozwijająca się dzielnica Gdyni - przybywa tu nowych domów i całych osiedli,...

Wiczlino Lyceum (4 odpowiedzi)

Wilczlino Lyceum powstaje w Chwarznie-Wiczlinie, w otoczeniu od lat rozwijającej się tkanki...

Dębowa Góra (67 odpowiedzi)

W pobliżu powstającego osiedla od kilku lat rozbudowywane są inwestycje deweloperskie. Na...

do góry