Widok

Pediatra na MORENIE

Morena Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Przeprowadziłam się i szukam pilnie dobrego pediatry - najchętniej w przychodni MORENA. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Dzieci często mi chorują i chciałabym znaleźć lekarza, który jest wnikliwy, ma umiejętności i wyczucie. Czy macie jakieś informacje nt. lekarzy: Elżbieta Kulczyńska - Cichy, Lucyna Hinglot - Langner, Ryszard Siemaszko, Andrzej Turski?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurcze ale numer z tym, że Siemaszko już nie pracuje na morenie :( Trochę mnie to podłamało, bo chodziliśmy do tego lekarza od lat i byliśmy z niego b. zadowoleni :((((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Doktor Siemaszko jest konkretny. Jego diagnozy są trafione i leczenie skuteczne.Jeżeli ktoś wie gdzie teraz pracuje proszę o info.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My chodzimy do dr Cichy. Nie uważam, żeby złą cechą było odsyłanie dzieci do specjalistów, w końcu po to oni są, żeby w ramach swoich specjalizacji właściwie zdiagnozować chorobę i nie przegapić zagrozenia. Trzeba jej też przyznać, że jest osobą z bardzo sympatycznym podejściem do pacjenta i potrafiąca wyważyć pomiędzy leczeniem za pomocą homeopatii i przepisywaniem antybiotyków.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dr Siemaszko jest fantastyczny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najważniejsze jest to, że stawia trafne diagnozy i daje człowiekowi szansę na walkę z chorobą bez antybiotyków. Całą rodziną jesteśmy jego fanami i bardzo nam przykro, że już nie pracuje na Morenie.
Czy ktoś wie gdzie teraz przyjmuje dr Siemaszko? Strasznie ubolewam nad tym, że nie ma go już na morenie i nadal chcielibyśmy do niego chodzić :(
Dr.Siemaszko musiał się zwolnić z przychodni.......donos "życzliwej" pacjentki.
Byłam świdakiem całego zdarzenia.. i nie chciałabym się o tym rozwodzić bo to nie jest fajna sprawa. Prawdą jest że to donoś pacjentki, tego samego dnia, byłam umówiona na wizytę do pana doktora Siemaszko.

Z tego co wiem, to teraz jest na urlopie przez kolejne 3 miesiące. Pewnie jeszcze sam nie wie czy będzie szukał pracy. Na morenę nie wróci, jestem przekonana.

Jestem zadowolona, choć trzeba poznać i przyzwyczaić się ze sposobu bycie pana doktora.
Podpowiedzcie dziewczyny kiedy zapisuje się dziecko do pediatry. Już po urodzeniu, czy jeszcze przed (bo np są jakieś kolejki do danego specjalisty). I czy w przychodni zgłasza się informację o urodzeniu dziecka, aby siostra środowiskowa przyszła? Chodzi mi konkretnie o przychodnie na Morenie, dlatego pozwoliłam sobie zapytać w tym wątku. Z góry dziękuję za info :)
możesz się zapytać jeszcze przed, ale pewnie i tak każą Ci przyjść po urodzeniu
Zarejestruj jak najszybciej i idz od razu do lekarza po skierowanie na usg bioderek, bo podobno już u nas w przych nie robią a są długie kolejki
I musisz wiedzieć, że na morenie tylko 1 raz w miesiącu jest rejestracja do dzieci zdrowych, tj ostatni poniedziałek miesiąca. Musisz o tym pamiętać zwłaszcza przy szczepieniach... Jak się dziecko rozchoruje to masakra bo czekasz kolejny miesiąc na następną wizytę... Przynajmniej do dra Turskiego nie jestem pewna czy u innych też

A położna jest z ginekologii to zupełnie inna bajka ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej, do doktora Turskiego nie ma wolnych miejsc, najlepiej zadzwonić, babeczki w rejestracji sa mile, wszystko podpowiedzą
Kurcze kiepska sprawa z tym, że dr Siemaszko nie będzie już w tej przychodni :((( Nie wiem o co tam tak naprawdę poszło, ale jak dla mnie był to jedyny sensowny pediatra w całej tej przychodni :( A życzliwej pacjentce dr Siemaszko życzę wszystkiego najgorszego w Nowym Roku, nie spełnienia marzeń i litrów wylanych łez, bo być może mnie czyta :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
myślę że nie powinnaś tak pisać... doskonale rozumiem tą pacjentkę. I naprawdę, niestety miała powody... lekarz "popełnił błąd" za który teraz płaci.. a ze trafiło się to dobremu pediatrze- cierpimy i my- pacjenci.
Wiem, wiem pacjentka-masz rację, jestem tylko zła na to, że musiał odejść tak fantastyczny pediatra, ale z drugiej strony każdy jest tylko człowiekiem i popełnia błędy, przecież jemu też się to mogło zdarzyć, akurat lekarz ma o tyle przerąbane, że u niego pomyłka zazwyczaj oznacza krzywdę dla drugiej osoby, ale niestety - nikt nie jest ideałem, a zauważ że akurat on był pediatrą przez tyle lat i był znakomity w tym, co robił i wpadki mu się nie zdarzały. Kurczę, nie mogę tego przeboleć :(
rozumiem.. że to dobry lekarz, jednak tak jak pisałam, każdy powinien ponieść odpowiedzialność za swoje błędy. To co zrobił było złe i mam nadzieję, że to dobry przykład dla innych lekarzy czy osób na stanowiskach odpowiedzialnych za zdrowie i życie ludzi.

Mam nadzieję, że kontakt ( wizyty domowe) będą/ są z Panem Doktorem możliwe....
Pacjentka też mam taką nadzieję, że dr będzie nadal prowadził wizyty domowe. Kurcze znam dr Siemaszko już tyle lat i nie sądzę, żeby umyślnie popełnił jakiś błąd :( A nieumyślnie popełniony może się zdarzyć każdemu. Cały czas mam jednak nadzieję, że wróci do przychodni na morenie...
Niestety nie było to nieświadome działanie... Buziaki dla Piotrusia , pozdrawiam życząc jednocześnie Pięknych Świąt przy Śpiewie Kolęd :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pacjentka dziękuję i Tobie również życzę pogodnych i wyjątkowych świąt spędzonych w gronie najbliższych oraz udanego Sylwestra i całego 2011 roku! :)
O rany, dr Siemaszko już nie pracuje na Morenie??? Jeśli ktokolwiek wie, gdzie doktor teraz pracuje, będę bardzo wdzięczna za namiary!
jaki jest numer telefonu dr siemaszko - chcę umówić dziecko prywatnie?
czy te wizyty domowe realizował w ramach swojej prywatnej prakryki lekarskiej?
czy będą zawieszone?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamasynków z tego co się dowiadywałam, to dr Siemaszko prywatne wizyty również "zawiesił" :(((

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry