Widok

Permanentny ból głowy.. :(

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu.
Zawsze miałam niskie ciśnienie, więc czasami rano pobolewała głowa, ale kawa załatwiała sprawę. Wczoraj sprawdzałam ciśnienie rano i miałam 110/70, kawa trochę mnie postawiła na nogi, ale od około 10 w górę znowu się zaczęło.
Ten ból jest taki dziwny, jakby mi głowę wsadzać w za ciasną czapę. Zaczyna się w okolicy uszu, i idzie do czubka głowy, często też z tyłu. Czasami mi też niedobrze, zwłaszcza od razu po jedzeniu jeśli akurat wtedy boli głowa.
Tabsy przeciwbólowe nie pomagają. Już mi ciężko w pracy funkcjonować :/
Czasami też boli mnie szczęka :) w taki sposób, że ciężko ugryźć grubszą kanapkę :/
W tej chwili jest tak, że mi ściska uszy, tak jakby mi głowe w imadło wsadzano :/
Po południu mam ciśnienie około 135/90

Dzisiaj idę po pracy do lekarza rodzinnego, ale w sumie nie wiem o co pytać, wiem że takie rzeczy są ciężkie do zdiagnozowania.

Może też któraś z Was ma taki problem?
Poradzicie coś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W walce z uporczywym bólem głowy często nie wiadomo, skąd brać sprawdzone wskazówki, dlatego podsyłam stronę z rzetelnymi informacjami https://rehab.pl Jest tam całkiem rozbudowany dział o przyczynach, profilaktyce i terapii bólu głowy i nie tylko. Strona opisuje różne rodzaje bólu (napięciowy, migrenowy itd.) i konkretne metody radzenia sobie, nie tylko leczenie objawów. Fajnie, że nie piszą tylko ogólników, ale sugerują ćwiczenia, techniki relaksacyjne i kiedy warto udać się do specjalisty.

Polecam Ci http://www.prestige-vt.pl/dobre-sposoby-na-bol-glowy/ momentalnie ból odpuszcza.

Ja stosuje http://www.prestige-vt.pl/dobre-sposoby-na-bol-glowy/ działa natychmiast.
Dziewczyny jak często boli Was głowa,chodzi mi o taki niewielki ból w skroniach lub czoło?
Dostałam antybiotyk na te zatoki i już jest o niebo lepiej.
a może jesteś w ciązy?
moim zdaniem przy takim stanie to tylko antybiotyk, mój mąż właśnie bierze na to Clindacin - zasuszy i spokój
moze jeszcze Sinupret na zatoki ci cos da jeśli katar jest gęsty ..w tabletkach lub w kroplach doustnych
moze masz alergiczne zatoki ???pobierz dluższy czas leki p/alergiczne , moze jakiś spray p/alergiczny do nosa np. Fanipos
kup sobie tez zestaw do domowego oczyszczania zatoki sinus rinse -naprawdę pięknie wszystko oczyszcza -stosuj regularnie i leki p/alergiczne (zmniejszają obrzęk śluzówki i nadmiar wydzieliny ) - ja bym przez m-c potestowala to rowiązanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
I znowu powtórka z rozrywki :)

Tamte bóle minęły, w zasadzie nie było to spowodowane zatokami, bo byłam u laryngologa. Podobno stressss. No ale nie w tym rzecz.

Tym razem KATAR!!!!!

Od tygodnia, biorę fervex, wapno, a karat coraz większy.
Dzisiaj mi chyba głowa pęknie, przeszło raczej na zatoki.

Afrin nie działa, zamówiłam właśnie cirrus i sinulan forte znowu. 2 przeciwbólowe wzięłam i zaraz padnę chyba.

Mąz ma mnie zarejestrować do lekarza, bo już nie wyrobię. Najgorsze, że muszę być w pracy.

HELP - co na zatoki??
Jest sens iść do lekarza w ogóle? czy da mi to samo co biorę?
Dzięki za wszystkie podpowiedzi/odpowiedzi.
Od soboty jakby moja głowa daje mi więcej spokoju. Zaczęłam brać sinupret + nurofen zatoki (dzięki Kasiu!) i nie wiem czy to nurofen przeciwbolowy mi pomaga (choc biore tylko 1 dziennie) czy po prostu jest troche lepiej.
Laryngolog jutro na 10, udało mi się w innym miejscu szybciej załatwić wizytę. Zobaczymy co powie..
Przyczyną bólu głowy może być również zła dieta, która jest zależna od grupy krwi, co powoduje zmianę ciśnienia tętniczego

Jeśli masz grupę A, to należy zrezygnować całkowicie z mleka (pic czarną kawę) i nabiałów.

Dla innej grupy informację znajdziesz nawet na necie. Podaję przykład:
http://dieta.cali.pl/dieta-dla-grupy-krwi-a/

Moja mama boryka się z bólami migrenowymi, które powodują mdłości a nawet wymioty. Teraz przy odpowiedniej diecie bóle ustały :)
dziękuję!
kwiatku, podpowiedz mi prosze, jak dostalas sie do por. endokrynologicznej UCK. Czekalas rok na wizyte? Ja jezdze az do Warszawy, bo mam zarowno Hashimoto, jak i Graves`a-Basedowa. Prywatnie chcialam sie dostac do prof. Sworczaka, ale bez szans. Ale ile mi starczy pieniedzy na wizyty (wyjazdy) to nie wiem..
mi czasem boli głowa z braku magnezu...
polecam łykać większą dawkę magnezu, przez 2-3 dni.
Mi pomagało na długotrwały, niewielki ból głowy.

Mogę też polecić Cefalgin - rozpuścić na łyżce, trochę to trwa, ale wtedy szybciej zadziała i zapić słodkim soczkiem. CZASEM pomagało.
Zwykła Pyralgina, również rozpuszczona i też popita słodkim - też czasem pomagało.
Dawno nie brałam, bo nie mam już takich ataków migren, ale niezły był Efferalgan z kodeiną - ale to tylko na receptę. Choć zdarzyło mi się, że się aptekarka zlitowała i dostawałam bez recepty.
Jeśli to od zatok, to spróbuj Ibuprom zatoki - mi nie pomagało, ale koleżanka z podobnymi problemami sobie chwaliła.

No i parę razy pomogła mi zielona herbata jaśminowa + aromaterapia z olejku jaśminowego. Ale to przy niewielkich bólach. Można to dołożyć jako dodatkowy czynnik w walce z bólem.
Kijek, to jest dr medycyny nie szamanka ;)
A tu namiar:
http://akupunktura.gdansk.pl/index5.html
Nadczynność leczę w poradni endokrynologicznej UCK, mam już drugi rzut choroby (nawrót po ciąży). Na razie dajemy jeszcze drugą szansę lekom, a jak nie to pewnie operacja. Na jod raczej się nie zdecyduję, bo nie ma gwarancji, że w moim przypadku pomoże, a wtedy i tak skończyłoby się operacją.
Zawsze laryngolog przyjmowal nas w gdyni na armii krajowej, norm,alnie w przychodni tyle ze bez czekania to za wizyte trzeba bylo zaplacic chyba 30 zl i odczekac swoje bo przyjmowala jak miala luke miedzy zapisanymi wczesniej pacjentami
moją tesciowa bolała głowa i skończyło się to udarem muzgu.ale dzieki bogu wszystko wróciło do normy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ulka, a gdzie ta akupunktura? Proszę o namiary

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry