Widok

Pieczony dzik czy prosiak?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem na etapie ustalania menu weselnego i nie wiem na co się zdecydować. Czy lepszy będzie pieczony prosiak czy dzik? Co o tym myślicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mialam prosiaka i byl przepyszny.Podali z malutkimi mlodymi pieczonymi ziemniaczkami i buraczkami.Nie przepadam za burakami ale tak jakos je zrobili ze zjadlam dokladke :-)AA no i tak pokroili ze ani kawalka tluszczu nie bylo - a tego tez nie lubie :-).
I TO I TO SAMCZNE:) JA MIAŁAM DZIKA NA WESELU.

ja prawdę mówiąc nie czuję różnicy... dzik jest inaczej po prostu przyprawiony, bardziej ziołowy i "pachnący" co nie koniecznie każdemu pasuje.

image[/url]image[/url]
ja miałam faszerowanego płonącego prosiaczka z dwoma sosami,,pychaaaa

imageimage
Fuj :) Prosiak smakuje jak galareta z meduzy,okropność ....:)
jak dla mnie podstawową różnicą jest cena ;) Prosiak jest o nieeebo tańszy a sądzę że też dobry, więc ja bym się zdecydowała na ten gatunek świni ;)

image
ja jadłam prosiaka i był pyszny i chyba też zamówię na swoje wesele wlasnie prosiaczka
Hm, prosiak faktycznie tańszy. Chyba zdecyduję się na prosiaka.
Ja wybrałabym indyka, przepyszny!!!
ja rózniez jesli moge sie wypowiedziec:)) na nie jednym weselu miałam okazje skosztowac i dzika,i prosiaka i indyka i jedno jest pewne z tej całej trojki indyk jest najlepszy:)))
Jadłam prosiaka w Cristalu i był niesmaczny. Jadłam Indyka w Adrii i trudno powiedzieć czy był smaczny bo grubsze porcje mięsa kroję na kanapkę :P i chociaż pompowali go pewnie chemikaliami z tydzień (bo wielki był) to i tak był za mały na 80 osób.

Generalnie ja bym w ogóle zrezygnowała z tych, jak dla mnie kiczowatych, płonących zwierzaków i wolała w zamian za to jakiś dodatkowy pełny (np.z ziemniakami i surówką) ciepły posiłek.

Do czytających: Komentarze krytykujące zachowajcie dla siebie. Moje zdanie jest do przemyślenia dla założycielki wątku :-)

prosiak był z ziemniaczkami podanymi osobno, było to jak o danie .mialam do tego tez szynke pieczona,pycha,

imageimage
My mieliśmy dzika dlatego ze mój teść jest myśliwym do tego byl smalec własnej roboty, swojski chlebek i ogórki małosolne. Był przepyszny nawet kelnerki z jawora mówiły ze bardzo im smakował.

image
[url=http://pierwszezabki.pl] [img]http://s2.p
my mieliśmy dodatkowo tzw. wiejski stolik i znalazł się na nim pieczony prosiaczek. goście byli zachwyceni....co do dzika, to jeśli będzie dobrze przyrządzony to na 100% będzie dodatkową atrakcją...jest jednak jedno ale...nie każdy lubi dziczyznę.
pozdrawiam
prosiaka większośc zje, a dziczyznę ..nie kazdy lubi ..

image
image
Powiedzcie prosze jakie sa ceny dzika na weselu gdyz ja wlasnie chce miec dzika.

U nas był prosiak i wyszło wybornie. Polecamy!

Dzik ma podobno za suche mięso itd.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

my mielismy dzika i nie byl suchy byl rewelacyjny!!!!

[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-3.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-4.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-5.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-6.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-7.jpg[/img]
Zależy jaka rękę go przyrządza :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry