Widok

Pieczony dzik czy prosiak?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem na etapie ustalania menu weselnego i nie wiem na co się zdecydować. Czy lepszy będzie pieczony prosiak czy dzik? Co o tym myślicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mialam prosiaka i byl przepyszny.Podali z malutkimi mlodymi pieczonymi ziemniaczkami i buraczkami.Nie przepadam za burakami ale tak jakos je zrobili ze zjadlam dokladke :-)AA no i tak pokroili ze ani kawalka tluszczu nie bylo - a tego tez nie lubie :-).
I TO I TO SAMCZNE:) JA MIAŁAM DZIKA NA WESELU.

ja prawdę mówiąc nie czuję różnicy... dzik jest inaczej po prostu przyprawiony, bardziej ziołowy i "pachnący" co nie koniecznie każdemu pasuje.

image[/url]image[/url]
ja miałam faszerowanego płonącego prosiaczka z dwoma sosami,,pychaaaa

imageimage
Fuj :) Prosiak smakuje jak galareta z meduzy,okropność ....:)
jak dla mnie podstawową różnicą jest cena ;) Prosiak jest o nieeebo tańszy a sądzę że też dobry, więc ja bym się zdecydowała na ten gatunek świni ;)

image
ja jadłam prosiaka i był pyszny i chyba też zamówię na swoje wesele wlasnie prosiaczka
Hm, prosiak faktycznie tańszy. Chyba zdecyduję się na prosiaka.
Ja wybrałabym indyka, przepyszny!!!
ja rózniez jesli moge sie wypowiedziec:)) na nie jednym weselu miałam okazje skosztowac i dzika,i prosiaka i indyka i jedno jest pewne z tej całej trojki indyk jest najlepszy:)))
Jadłam prosiaka w Cristalu i był niesmaczny. Jadłam Indyka w Adrii i trudno powiedzieć czy był smaczny bo grubsze porcje mięsa kroję na kanapkę :P i chociaż pompowali go pewnie chemikaliami z tydzień (bo wielki był) to i tak był za mały na 80 osób.

Generalnie ja bym w ogóle zrezygnowała z tych, jak dla mnie kiczowatych, płonących zwierzaków i wolała w zamian za to jakiś dodatkowy pełny (np.z ziemniakami i surówką) ciepły posiłek.

Do czytających: Komentarze krytykujące zachowajcie dla siebie. Moje zdanie jest do przemyślenia dla założycielki wątku :-)

prosiak był z ziemniaczkami podanymi osobno, było to jak o danie .mialam do tego tez szynke pieczona,pycha,

imageimage
My mieliśmy dzika dlatego ze mój teść jest myśliwym do tego byl smalec własnej roboty, swojski chlebek i ogórki małosolne. Był przepyszny nawet kelnerki z jawora mówiły ze bardzo im smakował.

image
[url=http://pierwszezabki.pl] [img]http://s2.p
my mieliśmy dodatkowo tzw. wiejski stolik i znalazł się na nim pieczony prosiaczek. goście byli zachwyceni....co do dzika, to jeśli będzie dobrze przyrządzony to na 100% będzie dodatkową atrakcją...jest jednak jedno ale...nie każdy lubi dziczyznę.
pozdrawiam
prosiaka większośc zje, a dziczyznę ..nie kazdy lubi ..

image
image
Powiedzcie prosze jakie sa ceny dzika na weselu gdyz ja wlasnie chce miec dzika.

U nas był prosiak i wyszło wybornie. Polecamy!

Dzik ma podobno za suche mięso itd.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

my mielismy dzika i nie byl suchy byl rewelacyjny!!!!

[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-3.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-4.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-5.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-6.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-7.jpg[/img]
Zależy jaka rękę go przyrządza :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Inne tematy z forum Wesele

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry