Widok
najlepiej z własnej piekarni. warto zainwestowac w maszyne, ale taką za wiecej niz 99 zl- kolezanka dostala i stoi w piwnicy.
Od czterech lat pieczemy chleb w domu- mąka, woda, drozdze, sól, masło, cukier, a dodatki jakie chcesz- ziarenka, przyprawy... .niecałe 3 h i masz cieplutki chleb. 750 dag w cenie z łącznie ze zużytym prądem to ok 3 zl. po kilku tygodniach pierkarnie mijasz bez tesknoty. mozna robic w niej ciasto na pizze, drozdzowke, makaron, dzemy...
Od czterech lat pieczemy chleb w domu- mąka, woda, drozdze, sól, masło, cukier, a dodatki jakie chcesz- ziarenka, przyprawy... .niecałe 3 h i masz cieplutki chleb. 750 dag w cenie z łącznie ze zużytym prądem to ok 3 zl. po kilku tygodniach pierkarnie mijasz bez tesknoty. mozna robic w niej ciasto na pizze, drozdzowke, makaron, dzemy...
baza jest 550 tka z makro , a dodatki razowa, orkiszowa, graham, z cieciorki, kukurydziana. ostatnio mam z http://www.otreby.eu i są fajne.
Rybalon,ja tez z kowal jestem. Po chleb od mielnika jezdze na orunie albo maz w centrum kupuje. My robimy zapas i mrozimy swiezy, po rozmrozeniu jest tak samo swiezy.
Robiony w domu niewatpliwie jest pyszny,pieklam kiedys sobie na zakwasie ale przy dziecku nie mam czasu. Poza tym wole taki pokrojony rowno.
W kowalach jest piekarenka,maja pieczywo na zakwasie,niestety nie maja maszyny do krojenia,ja sama nie umiem pokroic,ale czasami kupuje ;)
Robiony w domu niewatpliwie jest pyszny,pieklam kiedys sobie na zakwasie ale przy dziecku nie mam czasu. Poza tym wole taki pokrojony rowno.
W kowalach jest piekarenka,maja pieczywo na zakwasie,niestety nie maja maszyny do krojenia,ja sama nie umiem pokroic,ale czasami kupuje ;)
Emilia, Carre to jakas piekarnia, mam ją po drodze do pracy.
Mam jeszcze piekarnie Paryska ale tam jest drogi chleb.
U mnie w JL sa b. miłe i koło domu i koło pracy.
Ale chleb mają koszmarny, bułki ciemne kolorowane karmelem a mleczne w środku są kanarkowego koloru:))więc nawet koło mleka nie leżały.
Czemu myślicie że te bułki pieczone w lidlu czy biedrze to sztuczności są? ( ktoś tak napisał)
Mam jeszcze piekarnie Paryska ale tam jest drogi chleb.
U mnie w JL sa b. miłe i koło domu i koło pracy.
Ale chleb mają koszmarny, bułki ciemne kolorowane karmelem a mleczne w środku są kanarkowego koloru:))więc nawet koło mleka nie leżały.
Czemu myślicie że te bułki pieczone w lidlu czy biedrze to sztuczności są? ( ktoś tak napisał)
Wybiję się ;) nie kupujemy od Mielnika :) wolimy troszkę dalej - od Gneby :)
ostatnio otworzyli nam nowy sklep piekarni Sobowidz :) testujemy chleby :)
a pyszne bułki grahamki lub wieloziarniste kupuję czasem w małej piekarni Muszelka w Brzeźnie :)) tylko ostatnio zastanawiam się o której trzeba tam być żeby załapać się na bułki wieloziarniste :) bo tuż po 8 już nie ma...
Przez jakiś czas sama piekłam, jednak mi się już nie chce ;) teraz robię to od czasu do czasu ;)
ostatnio otworzyli nam nowy sklep piekarni Sobowidz :) testujemy chleby :)
a pyszne bułki grahamki lub wieloziarniste kupuję czasem w małej piekarni Muszelka w Brzeźnie :)) tylko ostatnio zastanawiam się o której trzeba tam być żeby załapać się na bułki wieloziarniste :) bo tuż po 8 już nie ma...
Przez jakiś czas sama piekłam, jednak mi się już nie chce ;) teraz robię to od czasu do czasu ;)
u nas też za dużo, ale na drugi dzień mozna go spokojnie zjeść. nie jest stary, kruszący sie lub pleśnią podchodzący.
Wyjmuję wieczorem, rano zjadamy na sniadanie, resztę na kolacje albo też rano na drugi dzień i nic sie nie marnuje.
Piekarnia Carre jest z Gdańska-------tyle udało mi sie dowiedzieć;p
Wyjmuję wieczorem, rano zjadamy na sniadanie, resztę na kolacje albo też rano na drugi dzień i nic sie nie marnuje.
Piekarnia Carre jest z Gdańska-------tyle udało mi sie dowiedzieć;p
A ja lubię sobie tez sama upiec taki chleb, chociażby orkiszowy https://www.sklephildegarda.pl/pl/p/Chleb-orkiszowy-na-zakwasie-900g/595
A ja chleb oliwski z piekarni JL bardzo lubię, ściślej, jest to mój ulubiony. Skórka rumiana, chrupiąca, aromatyczna, smak jak ma być, chleb długo pozostaje świeży.
Dla męża kupuję chleb rano żeby miał na następny dzień i z chlebów jakie znam, tylko ten oliwski z JL jest tego następnego dnia smaczny.
Dla męża kupuję chleb rano żeby miał na następny dzień i z chlebów jakie znam, tylko ten oliwski z JL jest tego następnego dnia smaczny.
Ja kupuję w piekarni Rogalik :) chleb kanapkowy, żytni. mają rożne rodzaje chlebów :) dobre są
również od czasu do czasu piekę sama chleby i są pyszne :) ale ja normalnie w piekarniku robię :)
a pieczywo z JL to najgorsze chyba jakie jadłam. tam chleb, bułki, ciasta i drożdżówki smakują tak samo. chyba wszystko z jednego ciasta jest robione... glimza taka ;)
również od czasu do czasu piekę sama chleby i są pyszne :) ale ja normalnie w piekarniku robię :)
a pieczywo z JL to najgorsze chyba jakie jadłam. tam chleb, bułki, ciasta i drożdżówki smakują tak samo. chyba wszystko z jednego ciasta jest robione... glimza taka ;)
Carre i Muszelka to piekarnie z brzeźna. Muszelka ma fajne, smaczne i nie drogie ciasta, np. latem rabarbarowe ok. 13/14 zł za kilogram, co do chleba zwykłego i bułek szwedek hmm bez komentarza, nie są takie jak kiedyś. Carre ma smaczny chleb oliwski, a reszta to taki standard. My chlebek też lubimy z mielnika.
U nas jest nowa piekarnia w Trąbkach Wlk,bardzo dobry chleb,piekarnia Kropidłowski podajże.
Ale u nas mało białego chleba idzie,ja lubię razowy ze słonecznikiem,a Niko te bułki z ziarnami dyni.
Zawsze jak jestem w Tesco to kupuję ich chleb,taki jak zwykły ale połowę mniejszy coś ponad 4 zl kosztuje,ale jest bardzo dobry.
Też mrożę chleby .
Ale u nas mało białego chleba idzie,ja lubię razowy ze słonecznikiem,a Niko te bułki z ziarnami dyni.
Zawsze jak jestem w Tesco to kupuję ich chleb,taki jak zwykły ale połowę mniejszy coś ponad 4 zl kosztuje,ale jest bardzo dobry.
Też mrożę chleby .
pytlowy albo żytni z piekarni na kowalach "Dobrze Wypieczone" no i oczywiście ich wspaniałe , prawdziwe bułki
http://www.dobrzewypieczone.pl/
http://www.dobrzewypieczone.pl/
Piotr i Paweł ostatnio zmienił piekarnie i mają pyszne chlebki - np. Oliwski czy pełnoziarniste / żytnie z żurawiną ;-) są super, polecam spróbować przy okazji !
U rodziców to domowy, ale na codzień to jeśli już wybieram pieczywo to zdecydowanie piekarnia Otrębusy. Smakowo nie ma do czego się przyczepić, a wybór taki że każdy coś dla siebie znajdzie. Ja bardziej ciemne pieczywo lubię i bez problemu tam można znaleźć czy to bułki czy chleby z różnymi nasionami - słonecznik itp.
Najważniejsze żeby był na zakwasie - taki mi smakuje najbardziej, no i najdłużej zachowuje swoją świeżość. A co do dodatków typu ziarna, to już różnie, zwykle za każdym razem kupuję inny żeby mi się nie znudziło :) Robię zakupy w Cymesie https://www.cymespiekarnia.pl/www/ Pewnie znacie, bo kto by tych piekarni nie znał?!