Widok
Nikt im nie broni otwierać i chwała im za odwagę. Niech tylko przy tym nie robią z Banina większego bangladeszu, niż już jest. Jest tu setki firm i zdecydowana większość nie ma potrzeby upiększania naszej wsi takimi wieśniackimi formami reklamy. Skoro śmiecą nam krajobraz to można przypuszczać, że także śmieci sprzedają.
Widać ktoś tu nie grzeszy inteligencją skoro ocenia jakość pieczywa , po sposobie reklamowania się. Bilbordy to powszechna forma informacji i wątpię żeby to właściciel piekarni decydował gdzie go ustawić , raczej właściciel obiektu to zrobił . A straszenie zatruciem pokarmowym , bo bilbord stoi w nieodpowiednim miejscu? - po prostu żenada. Ktoś się tu widocznie negatywnie nakręcił.
Niestety robi się moda na Eko piekarnie ,produkt Premium, jak u babci ,Prestige,disign, tylko jedno ale ...sprzedaż oszukancza chleb płatność za 100gr ,ciasto kawałek za 10zl ?! Co to za złodziejstwo w biały dzień , co za ceny jak w Sopocie czy Krupówkach ,złote tarasy . Oczywiście nie muszę kupować i nie mam zamiaru! Piekarn i ciastkarn to w okolicy bez liku za dużo mniejsze pieniądze .
a ja piekę chleb na zakwasie w domu z ziarnami na mące razowej żytniej ale nie takiej ze sklepu ale z młyna i możecie się śmiać ale to jest zdrowy chleb i różnica w mące jest zasadnicza, pył ze sklepu a przemiał z młyna - Oliwskiego . I jak się spożywa taki chlebek to czujesz różnice pomiędzy tym śmiesznym białym pieczywem lub tym razowym barwionym karmelem.
kanapki , foteliki ok tylko właściciel patrzy na to co ma się sprzedać za siedzenie na kanapce klienta , który kawke pije czynszu nie zapłaci. Rozumiem co mieliście na myśli mi tez się wcześniej podobało ale widocznie musieli zmiany wprowadzić. Dla mnie trochę przegięte ceny tych ciast domowych np. marchewkowe 10 zł za kawałek. Ani to nie jest trudne do zrobienia ani wykwintne.