Widok

Pierogarnia Trajtek w Gdyni

Byliście? Jak jedzenie?

Kupiłam groupon i mamy się wybrać na pierogi :) Ale przeglądam menu i nie mogę się zdecydować co wybrać ;P Możecie coś polecić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i jak wrażenia?Jestem ciekawa bo też chciałam się wybrać:-)
Byliśmy wczoraj :)

Ogólnie - malutka knajpka ale przytulna :] Czysto (Mąż był w toalecie i tam też czysto - a ponoć jak jest czysto w kibelku, to i w kuchni) :)
Nie śmierdzi starym olejem itd. (część pierogów jest smażona, więc mogłoby być różnie) ;)

Jedzenie bardzo dobre :] mieliśmy groupona na 2 pierogi i 2 sałatki :)
Później dodatkowo wzięliśmy 1 pieroga na wynos :)

ALE :) nie wiem czemu w sałatkach zamiast "mixu sałat" była sałata lodowa + poszatkowana kapusta? Czy to wersja dla osób z grouponami czy tak jest zawsze? Dla mnie "mix sałat" oznacza różne sałaty :] Poza tą zagwostką - sałatki bardzo dobre :] dużo składników, nie żałują ich :) sos czosnkowy pyszny :] tatarski - łagodny, smaczny ale to nie jest taki sos tatarski do którego jesteśmy przyzwyczajeni - z grzybkami, ogórkami itd. :) nazwa ta sama, sos całkiem inny ;]

ogólnie potrafimy dużo zjeść - ale sałatka + pieróg z surówkami - to za dużo ;) pierogi bardzo duże (ale ten kupowany osobno na wynos był jeszcze większy - czy to dlatego, że bez groupona?) i smaczne :) coś innego :) Mężowi smak samego ciasta przypomina panierkę z kurczaka po żydowsku :]

Nie było problemu z wymienieniem 1 składnika w pierogu :] Młody miał tego pieroga do podziału z Babcią :] najpierw zjadł 1/4 pieroga (ogólnie jest chory i apetytu raczej nie ma), a pod koniec dopominał się, żeby Babcia zostawiła Mu jeszcze kawałek ;) w sumie zjadł pół :] i pytał czy jeszcze jest ;) (chociaż nie wierzę aby dał radę więcej zjeść - to bardzo Mu smakował :) )
na wynos wzięliśmy tradycyjnego pieroga Słonecznego (z podmianą pieczarek na kukurydzę) :) A na miejscu Herkulesa i Morskiego :) + sałatkę 5 i 6 :)

W Gdyni bywamy sporadycznie - ale jeszcze tam wrócimy :] następnym razem wybiorę jakiegoś pieroga na słodko ;)

przy nas był robiony sok marchewkowo-jabłkowy dla drugiej pary gości :) (głośna sokowirówka)

http://www.trajtek.pl/menu
Agusia, dobrze wiedziec, jakie tam jest jedzenie:-)

Mnie z deserow zadziwily " r******ki z jablkami" ciekawe jak smakuje
coś jak racuchy z jabłkami :] http://www.facebook.com/photo.php?fbid=441882742569400&set=pb.434779626613045.-2207520000.1392720773.&type=3&theater

moja sąsiadka robi r******ki ale bez jabłek :]
Dzięki za recenzję. Obawiałam się trochę tam pójść ale skoro było smacznie, to wpadniemy któregoś dnia.

r******ki to kaszubskie racuchy, akurat w Gdyni często je widzę w knajpach, czy sklepach:-))
Widzicie, jestem kaszubka, a niewiedzialam ze tak sie mowi na racuchy

Inne tematy z forum Kulinaria

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?

do góry