Re: Piersi z kurczaka
a ja robię w sosie śmietanowo pieczarkowym.
porcja dla 2-3 osób
pojedynczy filet z piersi
duża cebula
20dkg pieczarek
słodka śmietana 12 lub 18% 250 ml
...
rozwiń
a ja robię w sosie śmietanowo pieczarkowym.
porcja dla 2-3 osób
pojedynczy filet z piersi
duża cebula
20dkg pieczarek
słodka śmietana 12 lub 18% 250 ml
pierś pokroić w kostkę ok 2 cm podsmażyć na oleju aż się delikatnie ze złoci, pokrojoną cebulę i pieczarki wrzucić do mięsa, smażyć ok 5 minut, wlać szklanęi wody i dusić pod przykryciem ok 15-20 minut.
wlać śmietanę i przyprawić do smaku, gotuję na małym ogniu jeszcze z chwilę aż sos zacznie gęstnieć.najlepiej smakuje z ryżem i surówką z kapusty.
zobacz wątek