Odpowiadasz na:

Re: Piersi z kurczaka

Kurczak w cieście piwnym:

Pierś pokroić na 4-6 pasków wzdłuż włókien mięsa, lekko rozbić, zamarynować przez min. pół godziny w sosie sojowym.

Przygotować ciasto jak na... rozwiń

Kurczak w cieście piwnym:

Pierś pokroić na 4-6 pasków wzdłuż włókien mięsa, lekko rozbić, zamarynować przez min. pół godziny w sosie sojowym.

Przygotować ciasto jak na naleśniki, ale wodę/mleko zastąpić jasnym piwem, czyli: piwo, mąka, jajko, szczypta soli, plus sporo pieprzu.

Mięso maczać w cieście, smażyć w głębokim oleju na złoto. Podawać z ryżem i surówką.

zobacz wątek
14 lat temu
~Agatha

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry