Re: Piersi z kurczaka
Ten sam przepis w 2 wersjach:
1) roladki "imprezowe"
2) rolady "obiadowe"
w zależności od wersji: pokroić piersi w paseczki (imprezowe), bądź rozbić w formie kotletów...
rozwiń
Ten sam przepis w 2 wersjach:
1) roladki "imprezowe"
2) rolady "obiadowe"
w zależności od wersji: pokroić piersi w paseczki (imprezowe), bądź rozbić w formie kotletów (obiadowe).
Do środka rolad włożyć suszone śliwki (opleść je mięsem) a wokoło takiej rolady okręcić plaster boczku wędzonego. Przebić wykałaczką.
Te małe smażę na patelni, te większe można upiec w piekarniku.
Co do przypraw: sól, pieprz, papryka słodka + ostra.
Naprawdę są mega pyszne, zwłaszcza ta wersja imprezowa, gdyż na zimno też się sprawdzają.
zobacz wątek