Widok

Pigmentum Castellani- czy ktos zna?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie,

pani w aptece sprezdala mi ten specyfik dla mojego Bąbla do pielęgnacji pępka po urodzeniu. w ulotce przeczytalam, ze nie mozna stosowac u noworodkow i niemowlat.

czy macie jakies doswiadczenie z tym lekiem?

bede wdzieczna za podpowiedzi i komentarze :)
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tam jest kwas borowy czy borny (nie pamiętam) i z tego powodu nie można, bo łatwo przenika do organizmu. Ja jednak byłam zmuszona stosować przez kilka dni, bo nie chciała się zagoić taka mała ranka po kikucie. Dodam, że strasznie brudzi to cholerstwo, ale na całe szczęście schodzi w praniu. Jeżeli z pępuszkiem nic się złego nie będzie działo to lepszy rozrobiony spirytus.
zawiera kwas borowy, którego u małych dzieci stosować nie mozna - ja bym nie smarowała tym..........zostań przy spirytusie lub sa takie gaziki dostępne nasączane , specjalnie do pielęgnacji pępka
tu masz opis tego co zakupiłaś
http://www.vena-vita.pl/produkt,id,238181,pigmentum+castellani+pceyn+125+g.+(chema-elektromet)
no wlasnie ten sklad jest taki troche niepokojacy. jesli wszytko bedzie ok to nie bede tego uzywac.

dzieki :)
image

image
hej... ja rowniez uzywalam ten specyfik, tez mnie torche niepokoiła zawartosc ulotki..ale mialam przepisane to przez doktor mojego synka...
stosowalam to razem z mascia.. kurcze... nie pamietam nazwy..
Pani powiedziala ze po 5 dniach powinno przejsci i tak bylo.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry