Widok

Piguła

"Ciachu ciachu chlastu chlastu nie ma rączek jedenastu " (Andersen) SKALPEL!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

.

aaaaaaaaaaa:)aaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa:aaaaaaaaa:) aaaaaaa

Piguło oddziałowa

Wyjeżdżamy razem, moja droga prawa ręko neurochirurga. Dostałem zaproszenie do szpitala w Tworkach na odczyt o postępach w leczeniu zaburzeń neurastenicznych dzięki zastąpieniu inhibitatorów trójpierścieniowych nowymi trankwilizatorami wychwytu zwrotnego melatoniny. Tamtejsi psychiatrzy-pionierzy podobno opracowali ten sposób stosując sprawdzone metody doktora Mengele.

X-em zajmiemy się po powrocie. Oczywiście jeżeli będzie miał więcej szczęścia niż mickiewicz. Myślisz, że przetrwa ZWIERZA NA GŁODZIE?

---- Od jutra Administrowanie Kliniką Bieżnikowania Mózgu (oraz wszelkie Ostatnie Posługi) na czas nieobecności przekazuję w sprawne ręce doktora Lectera. Teraz idę do biblioteki przygotować notatki na seminarium w Tworkach ----

Uchu

Bbe e eee Bee eee... beee ee e e e

Owieczka

Hu hu hu huuuuuuu

Musimy si bronić

Musimy sie bronić przed chamskim zachowanie straży miejskiej.
Szczególnie w Sopocie.
Jak macie jakies ciekawostki o straży miejskiej dajcie znać
nikonik@tenbit.pl

Daleki kraj -
odległy czas -
wyniosła Twierdza -
czyny szleńczo szalone -
-- to ..... już odeszło -
....................minęło -
-- nie wróci już w nasza stronę .

XIV.III.MCCXLIV

lubie kiedy...

... miekko laduje, ona zmyslowo na mojej twarzy...

Beat

>>> plagiat@go2.pl

Cisza...

Na oddziale cicho. No, oczywiście jest to specyficzna cisza zakładu psychiatrycznego, pełna urywanych oddechów, ciężkich westchnień, przepływających, tuż, prawie, niemal, przeplatających się przez rzeczywistość rojeń i majaków, gdzieś z kąta ledwo słyszalna lecz zajadła dyskusja pomiędzy samym sobą, sobą i tamtą częścią siebie, " zapach psiej sierści" i odgłosy drapania i obgryzania czegoś z nory Zwierzaka, przed zamkniętymi drzwiami gabinetu Doktora wieszak z rozpaczliwie samotną czapką napoleońską, a Pigułę jak zwykle w księżycową noc gdzieś wyniosło....i w tej ciszy- nie ciszy...spod kratki ściekowej wydobyło się tłumione beknięcie. Nikt nie zwrócił na nie uwagi, naokoło działo się przecież tyle inych rzeczy. Był to jedyny obcy dżwięk w klinice TEJ nocy....

tuż

Nie oglądajcie się za siebie, nie próbujcie mnie przyłapać w lustrze, nie wsłuchujcie się w odgłosy kroków, których nie było, ten zielony ogon z trójkątem na końcu to nie mój, to ciągłe uczucie czyichś oczu wpitych w wasze plecy zwodzi was, wszystko jest w najlepszzym porzadku, nie ma się czego obawiać. Można bezpiecznie pójść spać...Śpijcie, robaczki. Śpijcie.

Hm...

W czyim umyśle uwiję sobie do snu gniazdo dziesiejszej nocy?

spokojnych snów

Dr.Lecter

SprawdZ swoją pocztę.

Apocalypse

To , czy się znamy jest całkowicie nieistotne.Zastanawia mnie Twoja nagła przyjażń z Kiwdulem.Czy wy , aby nie spotykacie się co rano w lustrze?To tylko przypuszczenie na które nie musisz odpowiadać.

ododzial psychiatryczny

wielki cien przemknal korytarzem. "auuu" dalo sie slyszec w jednym zamknietym na 4 sztaby pokoiku. Cos przeczuwalo zblizanie sie najgorszego. Cien kitla wylonil sie zza zakretu i spojrzal na wychudzonego czlowieka probujacego przedostac sie przez kraty na pietrze. Gdy postac niby zebraka spostrzegla nieproszonego goscia zerwala swoje polaczenie z drutem kolczastym i rzucila sie do ucieczki. Gdyby nie to iz zawiazana szczelnie w swym kaftanie bezpieczenstwa potknela sie o zle zalozone skarpety bardzo mozliwe ze by sie jej ucieczka udala. Lecz w czasie gdy zbierala zeby z wykafelkowanej podlogi wielki cien dopadl do niej. Nagle zza zakretu pojawil sie drugi cien i widzac pierwszego trzymajacego postac za rekawy i podnoszcego ja na metr ponad ziemie rzekl: "prozac 10 mililitrow, i wsadzic z powrotem do celi siostro"

postacie dramatu: Ifcia - piguła
oraz dr Lecter
uciekal

Dr.Lecter

.......Smutek może zatroszczyć się sam o siebie, lecz aby zasmakować pełni radości, musisz mieć kogoś, z kim będziesz ją dzielić....

Zwierz

...niemoge sie z Toba zgodzic....wedlug mnie czlowiek ma misje do spelnienia... to Bog go stworzyl... a Bog nic nierobi bez przyczyny...nawet to ze w tej chwili cierpie i jestem sama musi miec jaks przyczyne... tyle ze ja jestem za glupia zeby ja znalesc...

"..."

...........Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu: nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu.....

Samotna

Człowiek potrzebuje celu, wyjaśnienia dlaczego na przykład cierpi, znalezienia uzasadnienia dla bólu który odczówa, potrzebuje też oparcia. I to są powody dla których w umyśle pierwotnego człowieka powstała idea Boga która spełniła jego potrzeby. I tak człowiek stworzył Boga patrząc jak zsyła mu piorun który zapalił drzewo i obdarował społeczność "świętym" ogniem. Tak to się zaczęło, z rozwojem cywilizacji religie stały się bardziej złożone by sprostac rozwojowi myśli. A co jest naprawdę: jedynym celem człowieka jest dążenie do spełnienia potrzeb, a świat jest deterministycznym chaosem.

Inne tematy z forum Hydepark

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

GODZINA ŁASKI (8 odpowiedzi)

8 grudnia między 12 a 13 Matka Boża, objawiając się w Święto Niepokalanego Poczęcia, 8 grudnia...

do góry