Widok

Piguła

"Ciachu ciachu chlastu chlastu nie ma rączek jedenastu " (Andersen) SKALPEL!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzien-noc-dobry

Mam pytanie: dlaczego na chacie trojmiejskim nikogo nie ma? Czyzby Hyde Park byl bezpieczniejszy? Pozdrowienia z Chicago
Belmont

"..."

........"Miłość jest jak spacer podczas drobniutkiego deszczu. Idziesz, i dopiero po chwili orientujesz się, że przemokłeś... do głębi serca.".......

Zwierz

...kazdy wierzy w to co chce...w to co mu latwiej... niebede sie z Toba klocic czy Bog istnieje czy nie... kazdy moze miec wlasne zdanie na ten temat...

Lilian

He, no Cze..

"..."

.............Kiedy się ma już to czego się pragnęło to okazuje się że nie jest to wcale to czego się pragnęło......

...

...czas na trzeci już dziś aksjomat-to rozrywka...
pa

"..."

...........Lepiej smucić się i kochać, niż żyć bez miłości w szczęściu......

;)

hey Girls

I like Sopot very much! i love Poland, and i love the girls

:)*****

WITAM WSZYSTKICH..DŁUGO MNIE NIE BYŁO:)) CIESZĘ SIĘ, ŻE NADAL SPOTYKACIE SIĘ W PARKU, ACZKOLWIEK NIE WIDZĘ KILKU ZNAJOMYCH MI OSÓB
IFECZKO POZDRAWIAM CIĘ I SLĘ CAŁUSKI

POZDROWIONKA:))

Kiwdul

Może nie do końca zgadzam się z marksistowkim podejściem do odkrywania prawd rzeczywistości lecz sądzę, że jeszcze długo ludzie będą tworzyli kolejne przybliżone modele rzeczywistości które nie bęą oddawały całej prawdy. Modele te choć niekompletne to jednak prawdziwe w pewnym określonym przedziale zastosowań.

Kiwdul

Wydaję mi się , że to co ty nazywasz "logicznym" ja bym nazwał "racjonalnym" a "logika" ma dla mnie (i według definicji naukowej) inne znaczenie.
Cel dla pisania tutaj napewno w tobie istnieje bo inaczej byś tu nie pisał. Może nie uświadamiasz sobie tego celu. Jednym z najczęstszych powodów pisania tutaj jest szeroko pojęte szukanie aprobaty społecznej.
O ile dobrz pamiętam Galileusz powiedział kiedyś coś mniej więcej takiego "idea Boga nie była potrzebna do opisania..." gdy zapytano gdzie jest Bóg w jego teorii.
Ja reprezentuje takie podejście do opisu całej rzeczywistości. Idea Boga nie jest potrzebna do opisania rzeczywistości. A sama idea kogos wszechpotężnego, wszechwiedzącego i wszechwiecznego jest wewnętrznie sprzeczna.

.

...a teraz ja musze zrealizować te moje -przyziemne -cele o których napisałem ponizej...Wchodze do wanny( to mój pierwszy aksjomat na dziś...to ten pewnik)...
Cześć.

Zwierz...chyba sam wiesz, jak trudno stworzyć MODEL RZECZYWISTOŚCI odzwierciedlajacy PRAWDY tego ŚWIATA...Tylu naukowców i

...czy to jest w ogóle do zrealizowania (?!)...

Zwierz...

...tak-to przecież oczywiste, że moim celem (i uświadomionym -zaręczam Ci !) jest bycie SZCZĘŚLIWYM...ale na pewno nie pisanie tutaj pomoże mi w osiagnięciu TEGO właśnie CELU!!!
I to wiem i tego jestem świadom (dlatego tak, a nie inaczej napisałem do UPADŁEGO ANIOŁA)
Tutaj...tutaj nie mam żadnego celu...poza ...pisaniem...
byc może wyda sie to wszystko niezbyt logiczne...Ale nie zawsze LOGIKA jest miernikiem jakiejkolwiek WAŻNOŚCI i ...CZEGOKOLWIEK...

Uważam, że BÓG istnieje i nie jest wymysłem ludzkiej tęsknoty, albo też strachu przed czymś czego nie znali lub nawet jeszcze nie znają...Masz wybitnie naukowe podejście do religii ( a nie przecze, że nie wolno Ci takowego mieć...)
Ale dzisiaj nie mam zamiaru pisać na tak poważne tematy( w głowie mam bardziej przyziemne myśli, które powinienem za chwilę zrealizować...)...to wanna i odpowiedż pewnej bezdusznej firmie...

...NADZIEJA...
...tak-jakże straszne są złamane obietnice...Tym bardziej przeszywające bólem, im dłużej czekamy na niezrealizowanie tych naszych ...pragnień...

Ale...ale jak gaśnie LATARNIA...to niech tylko BÓG ma NAS biednych w opiece...bo już żadna fizyczna siła nie zdoła NAM POMÓC...

.

Kiwdul

Niezmiernie się z tego cieszę.

Niezadowolony

A ja mam szczęście i mnie się jeszcze nigdy nie czepiali.

NIEZADOWOLONY

Zgadzam sie z Twoim spostrzeżeniem-NIGDY "władza" nie może wykorzystywać swych uprawnień w taki sposób, jak to niekiedy niestety bywa ( i ja spotkałem się z takimi ciągnotami, ale ze strony Policji)! Dlatego przyłączam sie do Twego apelu !!!

...patrzmy im na ręce i informujmy sie wzajemnie o tych dewiacjach!!!
...nie bądźmy milczący!!!

.

Kiwdul

Kluczem do zrozumienia jest odpowiedni model rzeczywistości, jeśłi model jest błędny to wszystko wydaje się takie zagmatwane i ciężkie do zrozumienia.

Kiwdul

Przypuszczam że chos rozumiesz zupełnie inaczej niż ja (ciekawe jak). Nieupożądkowany układ o gigantycznej ilości stopni swobody.

Inne tematy z forum Hydepark

Pierniki jako forma promocji (3 odpowiedzi)

Przychodzę z tematem pierników. Myślicie, że to dobry pomysł na promocję? Podrzućcie od razu...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (150 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

do góry