Widok

Płacz na widok mamy :-(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja córeczka ma 17 miesięcy i od tygodnia zaprowadzam ja do przedszkola na 3 godziny dziennie. Chodzi mi o to, żeby miała kontakt z innymi dziećmi a nie tylko ze mna i moimi rodzicami. Poza tym cenię sobie troszke luzu dla siebie a nie 24 na dobe z dzieckiem. A wracając do tematu. Od czasu jak chodzi do tego przedszkola, to zawsze jak ja odbieram to na mój widok rozpaczliwie płacze. Jak sie żegnamy jest ok.Idzie do dzieci i nie płacze.
Czy to może byc reakcja na rozstanie z mamą?
Czy Wasze dzieci tez tak miały?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez poslalam mojego synka do zlobka jak byl w wieku Julci, bylo dokladn ie tak samo, w koncu go zabralam ze zlobka , nie chcialam go narazac na takie stresy, teraz ma 2 latka i sporbuje jeszcze raz
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
mój też tak miał, ale mu przeszło
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
KL....to chyba nie o to chodzi, bo wczepia sie we mnie jakby sie bała, że jej gdzies ucieknę.a potem jak juz jestesmy w domu, to tylko mama, mama..... Mysle, że może byc to też zwiazane z tym,że mój mąż wyjechał na kilka miesięcy a córeczka jest z nim bardzo mocno związana i może boi sie tego, że jak mama pójdzie, to nie wróci tak jak tatuś...... i dlatego tak płacze, bo nawet jak juz mnie widzi, to pamieta,że mnie nie było.......
Liczę na to, że za jakis czas będzie juz lepiej i wreszcie przy powitaniu zobaczę uśmiech na twarzy mojej córci.
a może płacze na Twój widok vbo chce być tam dłużej ????mój maluch tak płakał i wkońcu powiedział za szybko po mnie przychodzisz :)
Moj synek zachowywał sie tak samo, czasem rzucając się przy tym na podłogę!
Myśle ze tym samym dawał do zrozumienia mamusi : "Jak mogłas mnie tak samego zostawić, nie widzisz teraz jak ja cierpię?"
Czyli wspaniały pokaz swoich umiejętności aktorskich, bo przecież jak mamusi nie ma w pobliżu to jest dobrze, no nie? Dziecko bawi się zabawkami, ma zajęcie, Pani przedszkolanka pokaże fajne rzeczy, dziecko jest zaciekawione i zajęte sobą.
Dopiero na widok mamy sobie przypomina że został na troszke sam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry