Widok

Płacz na widok mamy :-(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja córeczka ma 17 miesięcy i od tygodnia zaprowadzam ja do przedszkola na 3 godziny dziennie. Chodzi mi o to, żeby miała kontakt z innymi dziećmi a nie tylko ze mna i moimi rodzicami. Poza tym cenię sobie troszke luzu dla siebie a nie 24 na dobe z dzieckiem. A wracając do tematu. Od czasu jak chodzi do tego przedszkola, to zawsze jak ja odbieram to na mój widok rozpaczliwie płacze. Jak sie żegnamy jest ok.Idzie do dzieci i nie płacze.
Czy to może byc reakcja na rozstanie z mamą?
Czy Wasze dzieci tez tak miały?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez poslalam mojego synka do zlobka jak byl w wieku Julci, bylo dokladn ie tak samo, w koncu go zabralam ze zlobka , nie chcialam go narazac na takie stresy, teraz ma 2 latka i sporbuje jeszcze raz
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
mój też tak miał, ale mu przeszło
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
KL....to chyba nie o to chodzi, bo wczepia sie we mnie jakby sie bała, że jej gdzies ucieknę.a potem jak juz jestesmy w domu, to tylko mama, mama..... Mysle, że może byc to też zwiazane z tym,że mój mąż wyjechał na kilka miesięcy a córeczka jest z nim bardzo mocno związana i może boi sie tego, że jak mama pójdzie, to nie wróci tak jak tatuś...... i dlatego tak płacze, bo nawet jak juz mnie widzi, to pamieta,że mnie nie było.......
Liczę na to, że za jakis czas będzie juz lepiej i wreszcie przy powitaniu zobaczę uśmiech na twarzy mojej córci.
a może płacze na Twój widok vbo chce być tam dłużej ????mój maluch tak płakał i wkońcu powiedział za szybko po mnie przychodzisz :)
Moj synek zachowywał sie tak samo, czasem rzucając się przy tym na podłogę!
Myśle ze tym samym dawał do zrozumienia mamusi : "Jak mogłas mnie tak samego zostawić, nie widzisz teraz jak ja cierpię?"
Czyli wspaniały pokaz swoich umiejętności aktorskich, bo przecież jak mamusi nie ma w pobliżu to jest dobrze, no nie? Dziecko bawi się zabawkami, ma zajęcie, Pani przedszkolanka pokaże fajne rzeczy, dziecko jest zaciekawione i zajęte sobą.
Dopiero na widok mamy sobie przypomina że został na troszke sam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry