Widok

Plagiat...

....sadze ze kazdy ma takie dni ze czuje sie samotny..odrzucony i niezrozumiany...ale roznic a pomiedzy nami polega na tym ze ty masz do kogo sie zwrocic w razie potrzeby...ja nie...
Niejestes szarym czlwiekiem jakich wielu... swiadczy o tym min to ze zareagowales na to co napisalam...choc niezdajesz sobie sprawy kim jestem...
A wiesz ze mozna polaczyc romantyzm ze skonnosciami pesymistyczno-realistycznymi?;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do zainteresowanych....

Robię to, co uważam za słuszne, nigdy nie opowiadam się za nikim i nie daję się namawiać na coś - na co nie mam ochoty.
Brunetka była nieuprzejma, cieszę się, że ją zjadłeś... a sobotni obiad rzeczywiście był rewelacyjny, mrrrrrrrrrr, to Twoja zasługa...
Cieszę się, że normalna nie jestem, w innym przypadku ostrzeżenia dr. Alberta miałyby sens...

Dr Albercie...

....gnebi mnie wiele rzeczy.... ale tyle jest nieszczesc na Ziemi... po co ja swoimi mam obaraczac innych....
Wole posluchac co wy macie do powiedzenia i poznac was o ile na mi na to pozwolicie...

Samotna

Jest jedna żecz którą lubię, wysłuchiwąć jak ludzie opowiadają o swim cierpieniu, a potem pomagać im walczyć z nim. Ze swoim cierpieniem już sobie poradziłem i czasem mi go brak. Opowiedz o swoim. Twoja kolej

Samotna

Jak to nie masz się do kogo zwrócić?? A my?

Ifka

Uuuffff..
Bo wiesz, przez chwilę myślałem, że uważasz się za normalną (zdrową i bez odchyleń)

Kwisatz....

Z tym cytatem o przyjaciolach to... hm.. jak Ci (wam) to wytlumaczyc... kazdy moze to rozumiec jak chce..na tym min polega wolnosc mysli... ja to interpretuje to w ten sposob ze trzeba pamietac o tym, iz niewolno nam myslec tylko o sobie, o swoich korzysciach i zyskach.. trzeba pamietac ze obok nas zyja ludzie czasem stokroc lepsi od nas samych.... ze niemozna "przyjaznic" sie z czlowiekiem tylko dla wlasnych zyskow, przyjemnsci... trzeba nauczyc sie dawac z siebie to co najlepsze...pomagac innym osiagac szczescie...fakt faktem ze dajc szcescie innym sami przy okazji odrobine dostaniemy ale... ale niemozna sie na tym opierac...trzeba sie nauczyc byc bezinteresownym....
Takie jest moje...nic nieznaczace w dzisiejszym swiecie zdanie...

Dr.Albert

Dziękuję za nagłówek, wyjątkowo trafna diagnoza

Ameno

Dziś dopiero tu popatrzyłem . Martwię się tym. Prof. są jacy są , zwylke pamiętliwi . Wybacz dziś nie zdążę odwołać spotkania i nie mogę być . Musimy się troszkę wcześniej umawiać . Pozdrawiam Cię najmilej , najcieplej i najserdeczniej

Dr. Lecter

... wiesz... ja nielubie opowiadac o swoim cierpieniu bo wowoczas sie rozczulam nad soba a to jest w moim przypadku bardzo niebezpieczne... pozatym czym jest moje cierpienie wobec cierpien milonow ludzi..????? Niczym...
Ja takze lubie sluchac jak inni opowiadaja o swoim cierpieniu, przezyciach, klopotach... wowczas zapominam o sobie... zycie nabiera sensu bo moge komus pomoc...

Samotna

Zdanie znaczące. Nawet nie wiesz jak bardzo. Nie chce mi się wierzyć, ale chyba nie zdajesz sobie sprawy.
Nie będziesz długo samotna. Tak coś czuję.

Samotna

Myślę że nie istniej prawdziwa bezinteresowność. Zwsze coś uzyskujesz choćby dobre smopoczucie, A przyjażń dla mnie jest intensywną wymianą z gwarancją bezpieczeństwa powiązaną ze zrozumieniem. Wymiana tak jest przeprowadzona bez obawy o nadmierne wykorzystanie przez którąś ze stron

Samotna

Musisz rozwiązać swoje problemy, może w momencie gdy już nie będziesz samotna, co nie jest tak trudno zmienićAle ucieczka jest rozwiązaniem krótko terminowym

dr.Albert....

..a no nie mam... a wy?....hm.... nieznacie mnie ani ja was nieznam... to bardzo trudne zaufac nowm ludziom zwlaszcza po pewnych przejsciach z innymi... tak to juz jest...
Pozatym niemozna chyba mowic o zaufaniu jak sie kogos niezna... tym samym niemozna sie do kogos zwrocic jak sie kogos niezna...

Ale tu dzisiaj ruch

Lomatko, jak mówi Ifka. Jeszcze kilkanaście wypowiedzi i pobijemy rekord ilości postów na dobę od początku istnienia HP. Od siebie ołączam pragnienie aby ilość była na tak wysokim poziomie, jak jakość. Więcej treści, nawet ostrych a mniej paplania o niczym.

Dr Albercie

..a coz ty mozesz wiedziec... jestem samotna od...( tu powinnam wpisac swoj wiek;)) i taka juz chyba pozostane..moze jest w tym i moja wina..mzoe po prostu nie umiem zyc wsrod ludzi... moze jestem skazana na zycie obok nich...

Kwisatz

..w pewnym stopniu..i to dosc duzym stopniu masz racje... neisety niekazdy rozumie w ten sposob to slowo..;((

Samotna

Szkoda, że strach przed poznaniem nowego nad Tobą panuje niepodzielnie. Przynajmniej w tej chwili.

Dr. Lecter

..a kto powiedzial ze ja uciekam... ja tylko odkladam swoje probemy gdy moge zajac sie kims innym..stram sie o nich niemyslec...niektore po prostu sa nie do rozwiazania...
a samotna to chyba bede zawsze niestey... taki to juz moj los...

dr.Albert

.. to lezy w niezmiennej stronie natury czlowieka ze boi sie nowosci... zwlaszcza po.... eh... zwlaszca w pewnych momentach, na zakrecie zycia...

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

do góry