Widok

Plamienie w drugim trymestrze

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam taka sytuacje ze od soboty mam spora ilosc zabarwionego sluzu, rozowego albo lekko czerwonego, bez swiezej krwi. Bylam w sobote u ginekologa, wszytsko jest ok, niby nic sie nie dzieje w srodku. Dostalam profilaktycznie globulki na 3 dni takie w razie infekcji, ale to raczej nie bylo to bo nic mnie nie piecze, nie swedzi. Troche sie juz martwie co to moze byc, czy mozliwe zeby takie plamienia byly bez powodu? Na poczatku ciazy mialam polipa, wtedy taki sluz byl na porzadku dziennym praktycznie, ale ponad miesiac temu polip sie wchlonal i o tego czasu juz nie mialam plamien. Teraz polipa nadal nie ma.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najważniejsze, że byłaś u lekarza. mój ginekolog powiedział, że jak bym krwawiła lub miała zabarwiony krwią śluz to mam jak najszybciej się zgłosić.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Każde plamienie jest niebezpieczne. Ja w pierwszej ciąży plamiłam w drugim trymestrze gdy nagle w 27tygodniu dostałam skurczy i rozpoczął się poród,wcześniej nic na to nie wskazywało.
W drugiej ciąży krwawiłam na samym początku i dostałam leki na podtrzymanie,udało się donosić do końca.
Ja zaczęłam plamic a potem juz krwawić w 19-21tc i tez byłam u lekarza powiedzmy w środę a w sobotę jechałam już do szpitala na IP,tam mi nic nie powiedzieli zrobili usg i lekarz kazał mi leżeć w poniedziałek poszłam do jej gin i okazało się że mam łożysko brzeżnie przodujące i byle wysiłek powoduje krwawienia , tabletek nie musiałam brać tylko w miarę odpoczywać nawet niekoniecznie leżeć ,ale około 22 tc ciąży nad ranem dostałam plamienia z krwistymi skrzepami ,myślałam że już koniec ,położyłam sie rano poszłam do mojej gin i okazało sie że łożysko wróciło na miejsce i od tej pory nie było żadnych problemów .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
uffff Wiola kurcze dobrze, że skończyło się pozytywnie bo ja bym chyba zwariowała.
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam lozysko normalnie ulozone, wszystko bylo ok na usg i w badaniu ginekologicznym. Moze pojde jeszcze raz do gina albo chociaz zadzwonie i zapytam czy powinnam sie martwic.
lepiej zadzwoń i zapytaj się.
image
Dzisiaj znowu mialam usg, wszystko jest wporzadku z Maluszkiem, w srodku tez nie widac zeby cos sie dzialo zlego. Dostalam d*phaston, niby jutro plamienia powinny juz przejsc, a jak nie to mam przyjechac znowu. Nie wiem tylko czy to tak szybko zadziala? Ehh:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi w 33 tyg zaczął leciec śluz podwarwiony czasami krwią i z wodą, ponoc to był czop a w 36 tyg urodziłam, nie wolno lekceważyc zadnych dziwnych upławów z pochwy w ciazy ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nic nie lekcewaze, bylam juz 2 razy u lekarza i wszystko niby wporzadku i na usg i w badaniu gin., a plamienia nadal sa:(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

do góry