Widok

Plamka na płucach :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny

Parę dni temu się dowiedziałam że mój ojciec ma jakąś plamkę na płucach i początki cukrzycy. Z tą cukrzycą to sobie poradzi ale ta plamka - nic nie chce powiedziec dokładnie i nie chce pokazać wyników - tylko tyle wiem że są złe.... Podobno ma brac jakieś leki i zrobić rentgen za dwa miesiace tylko zastanawiam się czy na ewentualne leczenie nie będzie za późno... Czy może któraś z waszych bliskich osób coś podobnego miała i wie co to może ewentualnie być ? Gdzie nie wpisuje na neta to wyskakuje rak.. mam nadzieje że to nie to. Dodam że mój ojciec choruje na astmę i nie palił nigdy papierosów a tu coś takiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
moja mama miała kiedyś plamę na płucu. Dostała jakieś leki i za jakiś czas powtórzyła badanie i plamy nie była.
Z tym, że to były dawniejsze czasy - robiła RTG, nie wiem co miał twój tata, ale jak tomograf, albo rezonans to bardziej dokładne badania.
Nie wiem tez jakie miał wyniki badań - myślę, ze to też kluczowa sprawa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
plama na płucach może być wynikiem niedawno przechodzonej infekcji - moja mama miała na jednym rtg, a dwa tygodnie później, po antybiotyku - nie było śladu. Poza tym, jeśli miałoby to być coś nowotworowego - to przy jednej plamce, byłby to nowotwór wykryty zapewne w 1st, więc bardzo szybko i na prawdę dobrze rokujący.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

do góry