Widok

Pleśniawki u niemowlaka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny miałyście już do czynienia z pleśniawkami? Co stosowałyście u dzieci?
Mi poleciła lekarka klasyk Aphtin, ponoć mamy go chwalą i jest najskuteczniejszy, mówiła mi też o nim moja mama, ale nie chcę go podawać ze względu na kwas borowy, naczytałam się o jego trujących właściwościach. Dzisiaj mam w aptece odebrać Dentosept A mini, długo wahałam się co kupić. Na razie smaruję woda utlenioną.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ile dziecko ma miesięcy? Ja swojemu prawie 6miesiecznemu dziecku smarowałam jamę ustna wodnym roztworem gancjany -do kupienia w aptece bez recepty. 2-3 dni i po pleśniawkach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Skończone 9 mies.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mojemu dziecku (też ok. 9 m-cy) lekarka zapisała nystatynę w proszku do przygotowania zawiesiny i smarowałam jej gazikiem. Oprócz tego podawałam witaminę C w kroplach. Niestety, po kilku dniach od kuracji pleśniawki zawsze wracały, więc w końcu dostała fluconazole w syropie. Po tym leku pleśniawki wybyły i już nie wróciły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dentosept A przerabialiśmy na młodszym synku. Poleciła pediatra gdy jako maluszek miał pleśniawki.l Potem jako dwulatek miał zapalenie dziąseł i dentystka poleciła to samo. Za każdym razem pomogło (miałam to rozrzedzać tak pół na pół z wodą), nigdy nie było problemów typu uczulenie czy inne skutki uboczne. Pleśniawki nigdy nie wróciły. Sama też korzystałam jakiś czas temu jak miałam aftę w buzi. Zresztą synek na aftę też to dostawał. Fakt, niezbyt smaczne, ale ma pomagać a nie smakować ;P Jest to podstawa w naszej apteczce domowej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie Dentosept A mini kupiłam, ma smak malinowy i chyba im smakuje :) oby pomogło.. lekką różnice już widzę po 1 zastosowaniu.
Dzięki za pomoc.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Życzymy zdrowia i życia bez pleśniawek :) - http://www.efektdentoseptu.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

do góry