Widok

Ploteczki Panien Młodych 2011 (cz.6)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
24.04.2011=> smieszmesz
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto – „Fotogrupe”
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot/ zespół Hevelius/ foto Wojciech Hinzke/ kamerzysta z videobest
30.04.2011 => bassiulka86 (Basia i Mateusz) – sala bankietowa Szrot (dolna sala)/ foto Agnieszka Krawczyńska/ zespół Allabama/ Kościół Św. Antoniego w Redzie godz.16
30.04.2011 => NataliaT – Wichrowe Wzgórza Chmielno/ zespół Sami Swoi/ fotograf/ Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie godz 16
30.04.2011=> toshiba
30.04.2011=>Jolaa (Aleksandra i Piotr) – Kościół Św.Katarzyny w Stężycy godz. 16:30/ ośrodek Adler w Zgorzałe
30.04.2011=> haniulek2 – sala „Chwila Spokoju” w Wierzchucinie/ kamerzysta/ fotograf

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
14.05.2011=>Ja-Aga- Weesele w Pod Abażurem w Nicponi pod Gniewew/
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni
28.05.2011 => Edyta i Filip – :Cegielnia” Rzucewo

CZERWIEC:
03.06.2011=>aga (Agnieszka i Grzegodz)- Villa Uphangena
04.06.2011 => kopfer – sala weselna “Kania”/ zaspół Coemi/ video- Filmart/ foto- G.Laskowski Fotostan
04.06.2011=>Sasami- Hotel Amber/ Dj Gucio
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk (Monika i Sebastian) – hotel Gniecki/ foto tandem/ DJ Radziun/ kamerzysta Langa
11.06.2011 => aanita – Dwór Magnat w Bojanie
11.06.2011=> czarownica84 – sala i kościół w Gdańsku (godz.17)
11.06.2011=> Tragus – Dwór Magnat/foto Melrose Anna Grunwald/ DJ Maciek Józefowicz
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net/ Kościół p.w. Św. Judy Tadeusza w Gdańsku-Łostowicach godz.16/ dekoracja kościoła- p.Beata Dekoracje Britain
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Marek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
18.06.2011 => aurinio88 – dworek Novello w Baninie/ zespół Sami Swoi/ foto Monika Urbaniak- Sepia
18.06.2011 => Agnieszka i Karol – Zajazd Jawor w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Nefele / sala Lukullus / fotograf
18.06.2011=> izula- sala hydroinstal w Bolszewie/ zespół PULS
18.06.2011=> Kitek888
23.06.2011=>housik- Kościół Św. Walentego/ Dworek Magnat/ zespół: Brzoza Dance/foto BW photography
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana – ślub w Irlandii
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011=> Magda - sala Kłosowo
25.06.2011 => a_guniek
25.06.2011=>blyskawica (Sabina i Grzegorz) – Dom Rekolekcyjny Straszyn/ zespół Rex
25.06.2011=>Agnies (Agnieszka i Bartek) – Kościół Podwyższenia Krzyża Pańskiego w Pruszczu Gd./ sala Kania/ Dj Radziun/ fotograf/ kamerzysta

LIPIEC:
01.07.2011=> magdalena111
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)
02.07.2011=> ania85 – Hotel Falko
02.07.2011=>g1oska (Gosia i Michał) – wesele w Straszynie/ fotograf/Dj Radziun
09.07.2011=>Asia – wesele w Riwierze /foto K.Kępka/ Dj Soso Black
09.07.2011=>anusia86(Ania i Grzegorz)- sama Casilla w Kębłowie/ foto/video
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko/ dj Gucio
16.07.2011=>Madziarrra (Madzia i Kamil) – Sala Pod Aniołem w Gdańsku/Kościół Św. Katarzyny Szwedzkiej
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
23.07.2011 => Krzesełko – sala odpowiednik Ramlei w Kartuzach/ zespół Sami Swoi/ foto DG13
23.07.2011 => gusiolek (Gusia i Adi) – Hotel Murat Reda/ dj Soso Black/fotograf PK
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa
30.07.2011 => princess – Hotel Faltom Rumia/ Orkiestra Energia/ Dj Marek poprawiny
30.07.2011 => suszka- sama Pod Aniołem/ Dj Lech Radziun/ FotoArs/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku

SIERPIEŃ:
05.08.2011 => tygrys (Karolina i Michał)- Hotel Orle w Sobieszewie/
06.08.2011=>minika86 – Zajazd Austeria w Rychnowie/ zespół HIT z Olsztyna/ foto Transvimed P. Ociepski
06.08.2011=>pszczoua- Oaza Połchowo/ zespół Rewers
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
13.08.2011 => Siunia (Asia i Grzesiek) - Kościół i sala Malbork/zespół Witek Band/Video Chyła
13.08.2011 => agness444 (Agnieszka i Piotr) – restauracja “Dzikie Wino”/
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
20.08.2011 => patusia_89 – sala Karczma w Kczewie”/ Kościół Okrąglak na Przymorzu
20.08.2011 => monika87 – sala bankietowa w Lublewie/ zespół „DEMO”/ foto- fotostan/ video hp studio/ ślub godz.17
20.08.2011=>Monika. – sala Adler(Zgorzałe)/ Kościół Św. Mikołaja w Gdyni Chyloni
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka
27.08.2011 => Emilia – sala Kłosowo
27.08.2011=> Lisa1
27.08.2011=> roztrzepana

WRZESIEŃ:
03.09.2011=> tigra – ośrodek Roma namiot+ kapliczka/
10.09.2011=> mistiq85 – ‘Jasny Brzeg’ Władysławowo/ zespół Maxime
10.09.2011 =>MamaMarty
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka, zespół SAWI/ kościół w Gdańsku u Jezuitów godz.16
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
17.09.2011 => ma_dzia (Magda i Michał) Hotel Drywa w Dworku
17.09.2011=> ice_bebe (Aga i Maciek) – Hotel Gniecki
17.09.2011=> Almusia (Karolina i Wojtek) – Pod Aniołem/ dj Sławek Wawrzyniak/Kościół NMP Matki Kościoła i Św. Katarzyny Szwedzkiej na Marynarki Polskiej
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
24.09.2011 => jarzebina – sala Maciejka/ zespół Best/ studio videogroszek i MUUU Studio http://www.just2.pl
24.09.2011=> miliani (Emilia i Łukasz) – Hotel Faltom,sala balowa/ Kościół Niepokalanego Serca Maryi w Gdyni Karwinach/ zaspół Bravaton

PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emiś_87 (Emilia&Michał)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny meldujcie się w nowym wątku:))
To tak na powitanie w nowym wątku - Basiu, Adusiu - jeszcze 275 dni !! :)
Nooo fajnusio ;)
Bassiulka86 - dziękuję za uaktualnienei listy :)
przy okazji malduję się w nowym wątku
Melduje się o porankuuu :))))
hej, tak se myśle że może w następnym wątku w końcu nie zapomnę napisać żebyście mnie do listy dopisały ;)
275...ale ten czas zapiernicza...:)) super!:)

yevele- podaj mi teraz wszystko co masz, tzn kościol, sala, zespół, foto, video, to Cie już wpiszę do mojej listy i przy następnym wątku już będziesz:) nie będziesz musiała już o tym pamiętać:)
a ja też mogę podać co już mamy załatwione do następnej listy??

a czas faktycznie szybko leci .. jeszcze niedawno było 1,5 roku... :)
ja tez sie melduje :)
to i ja :)
A ja znalazłam w miarę tanią wizażystkę ;) czekam jeszcze tylko na zdjęcia jej "prac" powiedziała mi że makijaż w dniu wesela 50zł a z próbnym 70zł no i koszty za dojazd ok.20zł bo ona z Gdańska jest a ja będę miała ślub w Wejherowie ;) mam nadzieje że wszystko mi się z ułoży i tyle wydam na makijaż :)
mi makijażystka ost powiedziała ze po 150 ślubny i 150 próbny ale jest podobno świetna poleciła mi ją moja fotograf mam jeszcze kilka miesięcy do namysłu...
Adusia, jak dostaniesz fotki podesłałabyś mi je też? pshczoua@o2.pl :) Dzięki :)
i mi tez na aniolek_gda@o2.pl
Nie ma problemu jak mi podeśle to prześle wam dalej :) tak jak pisałam już wcześniej zależało mi żeby jak najmniej wydać na makijaż bo uważam że on jest tylko dodatkiem i mi osobiście szkoda wydać 200zł na kilka godzin ;)
to mi też plosem :) slodkara@wp.pl

Adusia podziwiam Cie że jestes taka oszczędna, a ja coś nie umiem, znaczu umiem, ale dopiero jak mnie mój luby upomina, że nie ma co przesadzać :)

ja osobiście chciałam bym tą dziewczyne z la carte , ale nie wiem ile ona sobie liczy, jeszcze nie pisałam do niej.
Ja też się melduję :)
Ja też się melduje w nowym wątku :)

Niestety usługi, które mają słowo "ślubne" kosztują - ja także nie potrafię się powstrzymać, ale Narzeczony trochę mnie stopuje :)

Pisałyście a propos rozmiarów butków - ja mam niestety dużą stopę :( Na ogół noszę 39 albo 40, bo też mam tak pomiędzy - jakieś 39,5 no ale na szczęście na ogół udaje mi się coś znaleźć co pasuje :)
witam dziewczynki:)
To ja też podrzucam co już mamy do nowej listy.
fotograf: Jacek Ciesielski, kamerzysta: Marek Cabaj, sala Soprano w Gdańsku
Kurcze czas stanowczo za szybko leci, 330 dni:P
Poproszę o jakieś namiary na makijaż bo ja jestem zielona jeśli o to chodzi bo na codzień się nie maluje.
polecam larte !!
nie dosc ze cudowna osoba to jeszcze pieknie maluje :)
http://www.larte.pl.tl/
Toshiba, oczywiście, że możesz podać już co masz załatwione- od razu dopiszę i nie będzie problemu później z pamiętaniem:)

Adusia- mi możesz też podesłać te zdjęcia, może po drodze ta babka by i do mnie zajechała (jestem z Redy):)
Swoją drogą coraz więcej się nas robi :)
no:) koniec roku jeszcze taki pusty...ale jeszcze czas, więc jeszcze nas trochę przybędzie pewnie:)
JAK WAM TO minie!!
kobiety.. :)
już teraz nam mija szybko..:)
Natalia, Adusia, toshiba--> równiutkie 9 miesięcy nam zostało:)
Czesc :) ja również proszę o dopisanie do listy: Karolina i Staś 20.08.2011 Zaścianek :)
Pozdrawiam
Bassiulka, mi wpisz proszę tylko 11.06.2011 i nicka
Z góry dzieki
dopisane:))
Leci ten czas jak zwariowany ;)
fajnie macie, że tylko 9, mi jeszcze 13 :P
szybciutko ten czas leci :) zanim się obejrzymy to już mężatkami będziemy
w takim razie podaję :)
Kościół Chrystusa Zbawiciela 15.30/ Dwór Kaszubski Magnat/tirex/ ANDstudio/

kamerzysty nie mamy więc wszystko co najważniejsze już załatwione :)
dodam może jeszcze, że wybrałam sukienkę..
To pochwal się jaką !!
Ja już obmyślam dodatki/fryzurę do mojej sukni. Uznałam, że chyba najlepszy byłby taki klasyczny kok i welon upięty od dołu :P Ale to pewnie zmieni się jeszcze z 10 razy :)
Na początku chciałam jakąś rybkę wybrać z koronką najlepiej ale stanęło na Angel Giovanni, ale z małymi przeróbkami
a o dodatkach i fryzurze jeszcze nie myślałam
to ja się też melduję nic więcej w sprawie ślubu nie załatwione, ale w lutym pojawi się nam maleństwo więc teraz bardziej myślę o nim niż o ślubie :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
micasia gratuluję dzidziusia!!! ale Ci zazdroszczę...okres ciąży jest najpiekniejszy na świecie, dla mnie to było najlepsze 9 miesięcy w życiu :))
Jak dostanę zdjęcia to wam prześlę dziewczyny nie ma problemu, póki co czekam na nie :)
Basia a swoją drogą to nie był by głupi pomysł za jednym zamachem miała by 2 klientki :)
Nie mogę się normalnie doczekać :)
no niby fajnie -mamy, że jeszcze 9 miesięcy...ale później wy będziecie się cieszyć bo wszystko będzie jeszcze przed wami,a my już będziemy po..:(

toshiba- Angel Giovanni śliczna suknia!!sama się nad nią zastanawiam..:)

micasia- gratuluję dzidziusia:)) wszystko Ci się na raz trafiło ślub, dziecko...fajnie:)też bym już chciała..;(
bassiulka86 jak ją ubrałam to już wiedziałam że to ta jak powiedziały panie w sklepie w tej sukni zrobię "wow" :) ale ogólnie to chciałąm inną ale że jestem szczupła to musze mieć wielką suknie :)

kurcze nam się marzy żeby nasz synek niósł obraczki na ślubie...
Jak ktoś jest szczupły to zazwyczaj we wszystkim dobrze wygląda :)
Mnie się wydaje, że z suknią to jest tak - jak się znajdzie TĄ suknie to nie myśli się już nad żadną inną ;) Ja jak jechałam drugi raz zobaczyć wybraną suknie miałam ogromne wątpliwości, ale jak ją przymierzyłam to już nie miałam żadnych.

Twój synek będzie miał 2 latka wtedy? To chyba jeszcze za malutki będzie :(

Micasiu - niech maluszek zdrowo rośnie. Wiadomo już czy będziecie mieć synka czy córeczkę?
Natali jeszcze nie wiadomo, w sumie to nie ma znaczenia wazne zeby zdrowe bylo :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Adusia, ja też poproszę namiary na makijażystkę :) mam tydzień p Tobie, więc Ci jej nie odbiorę :P choć sama już kogoś sobie upatrzyłam, ale na razie bez konkretów
Micasia gratuluje serdecznie :)
NataliaT a jaką Ty będziesz miała suknie?
A Tomaszek bedzie miał 2 latka za mały nie bedzie i jak się nie przestraszy to mam nadzieję że pojdzie ale z dziećmi to różnie bywa :)
teraz już i My możemy się zameldowac :) Ślub mamy 21 maja w ośrodku agroturystycznym Pod Bocianami (w grabowskiej hucie), zespół Nasze Chłopaki, msza w Łęgowie :) suknie już mam tylko poprawki wprowadzic i wyczyscic, ale nic wiecej jeszcze nie załatwilismy:P
A przy okazji Micasa tez baaardzo gratulujemy!! Dziecko to najcudowniejszy dar dla kobiety (choc dla męzczyzny również) ;) u nas w rodzinie niestety od kilku lat występują problemy z ciążami :( i obawiamy się że nas tez to moze spotkac, dlatego motywem przewodnim naszego slubu są Bociany :P a na miejscu gdzie mamy wesele bociany mozna karmic dosłownie z dłoni :P
No to fajnie tylko pozazdrościć ;)
Micasia serdeczne gratulacje :))) zazdroszczę :)
To 3mam kciuki aby wyszło tak jak sobie wymarzyłaś!!
Mogę Tobie podesłać moją sukienkę na maila, jeśli chcesz - tylko go podaj ;)
toshiba..mój siostrzeniec jest 2 tygodnie młodszy od Twojego synka i też u nas będzie niósł obrączki jeśli nie stchórzy oczywiście:))
ślicznie wygląda jak taki dzieciaczek idzie z poduszeczką:) jeszcze jest opcja, że moja chrześniaczka będzie niosła- będzie miała 4 latka, ale chyba wolę takiego małego szkraba:)najwyżej razem pójdą:)
NataliaT mój mail to toshiba1@inbox.com

bassiulka86 ja mam nadzieję że Tomaszek da radę :) też mi się to strasznie podoba :)

mam nadzieję że wszystko będzie po naszej myśli ;)
Mnie też bardzo podoba się jak dzieci niosą obrączki, wygląda to przepięknie!
A swoją drogą - czy na wesele zapraszacie rodziców z dziećmi? I co robicie z nastoletnimi dziećmi - 15, 16latkami? Zapraszacie ich z osobami towarzyszącymi?

Toshiba - zdjęcia wysłane :)
my zapraszamy z małymi dziećmi ( ja szczerze mówiąc nie przyszłabym jeżeli ktoś powiedziałby mi że mam bez Tomaszka przyjść :)) a takich 15 latków bez osób towarzyszących zapraszamy ale starszych to się pytam czy chcą z kims przyjść ijeżeli tak to nie ma problemu

odpisałam :)
U nas w rodzinie z tymi starszymi jest tak, że po prostu zanim się kupi zaproszenia dzwoni się do rodziców tych nastolatków i pyta się czy ma być zaproszenie z osobą towarzyszącą i nie ma żadnego problemu :)
a my nie zapraszamy z dziecmy bo tak naprawde by sie zrobilo ponad 100 gosci a tez to wszytsko kosztuje i kazdy tez to rozumie
My prosimy o dopisanie na 9.07.2011(Marta i Piotr). Na dzisiaj mamy Dzikie wiono- sala regionalna, fotografi Artur Ptak (http://www.arturptak.fotea.pl/)
reszta w trakcie załatwiania:) ale jeszcze dużo czasu:)
Witamy nową koleżankę :)

Co do zapraszania dzieci to u nas w rodzinach jest ich niewiele i już nie takie małe, bo raczej powyżej 3 roku życia więc zapraszamy wszystkich z dziećmi (jakby dzieci były młodsze to też byśmy pewnie z dziećmi zaprosili, bo to jednak członek rodziny jest) :) czy przyjdą z dziećmi to już ich wybór oczywiście :) a jeśli chodzi o nastolatków to będziemy się pytać tych nastolatków albo ich rodziców czy mamy dawać zaproszenie z osobą towarzyszącą, chociaż myślę, że u nas raczej niewielu 15,16 czy 17latków zdecydowałoby się przyjść z osobą towarzyszącą :)
u mnie kuzyni i kuzynki są bezpartnerowi więc luz :)))) u męża chyba mają więc zaprosimy z nimi :)))
image

chyba znalazłam swoją kreacje na poprawiny :))
image

lub ta

image

Uploaded with ImageShack.us
Sukienki śliczne:) Witam wszystkich:) Przepraszam że wczoraj się nie przywitałam ale z tego wszystkiego byłam tak zakręcona że mi wyleciało... Jednego dnia obrona i załatwianie sali na wesele to za dużo :)
Ale dzisiaj jeszcze raz wszystkich witam:)
Witamy również :)
Dawno mnie tu nie było więc melduje się w nowym wątku.
Co do dzieci i osób towarzyszących to my zapraszamy z dziećmi. co do osób towarzyszących to zapraszamy 18-latków i starszych z osobami towarzyszącymi a młodszych samych.
Witam. Pozwolicie, ze dolacze sie do watku :) powoli z narzeczonym planujemy nasz slub i wesele. chcielismy wrzesien 2011, ale raczej nie da rady z terminami sali, wiec na 95% slub w pierwszy weekend pazdziernika 2011 :). troche brakuje nam ostatnio czasu na wszystko, ale w najblizszych dniach zarezerwujemy sale, prawdopodobnie w magnacie :)
witamy i gratulujemy :)

ja też mam wesele w Magnacie :)
hehe...My też mamy w Magnacie :-) Proszę przy okazji o dopisanie nas: A&A - 17.09.2011, Katedra Oliwska, Magnat, Zespół Malibu Latino, Videogroszek, Fotografowie: 2Remember :-)
A&A witam :) ta sama data co my :)
Oczywiscie witam wszystkich bardzo serdecznie :-D Przyglądam się forum i muszę przyznać, że sukienki, które są tu pokazywane są przepiękne i już nie mogę się doczekać, kiedy ja będę wybierać sukienkę dla mnie :D
Oj to jest trudny wybór :) albo to tylko ja taka niezdecydowana byłam.. ale chyba tak jest że jak się już znajdzie swoją sukienkę to się wie że ta i żadna inna

Ale mam do Was pytanie dziewczyn? Co robicie ze swoimi sukienkami? Ja chcę swoją zatrzymać.. a moja mama twierdzi że będzie tylko miejsce zawalać i po co mi ona...?
Ja bym chciała moją zatrzymać, by kiedyś pokazać ją mojej córce (jak będę miała oczywiście córkę) :-) Wydaje mi się, że to taka pamiątka by była. Fakt że zajmująca pół szafy, ale mimo to pamiątka :-)
no właśnie ja taż tak myślę :) ale ja tak na 90 % i tak moją zatrzymam :)
ja moją napewno zatrzymam :)

a te wyżej to na poprawiny myslalam, nie na slub :P:P:P;P
żeby nie było ;)
A&A też mamy Malibu Latino :)

Co do sukienki to myślałam, żeby zatrzymać na pamiątkę :) moja mama też swoją zatrzymała, tylko zostawiła ją w swoim domu panieńskim i w końcu w trakcie jakiś porządków suknia gdzieś wsiąkła :(
I do nas proszę dopisać:) fotograf http://www.walderfoto.com.pl :)
Tak przegladajac czesc 5 watku, przemknelo mi cos o jakims kalendarzu, co, gdzie, kiedy itd w sprawie planowania wesela i slubu. Wysylane to bylo na maile, w zwiazku z tym bardzo bym poprosila, jesli ktos posiada to o podeslanie na kaeppel@o2.pl Dzieki z gory :)
A ja oddaje suknie do salonu ;) Nie przywiązuje wago do takiego trzymania na przyszłość :) wiele rzeczy może się wydarzyć ;) no i szkoda żeby niszczała w szafie :)
Ja też najprawdopodobniej będę wypożyczać
Witajcie, ja mogłabym się zapisać na 2011,,, chociaż nie wiem czy się wyrobimy :) planujemy ślub albo w maju ... albo na zimę.. ale prędzej chyba zima 2011 lub maj 2012.. no cóz okaże się :) będzie to dość rodzinna uroczystość (raczej) więc przygotowań też raczej nie zawiele
ja też suknię szyję na pierwsze wypożyczenie.
po co mi ona w szafie, będę ją miała na zdjęciach i we wspomnieniach
Słuchajcie mam takie pytanie.
Jestem już po ślubie cywilnym i na obrączkach mamy wygrawerowaną datę cywilnego i tak liczymy rocznice, teraz będzie kościelny i nie wiem czy na obrączce wygrawerować kolejną datę? Mój mówi że bez sensu skoro i tak rocznice liczymy od cywilnego. Co o tym sądzicie?
hej:) myślę,ze dobrze liczycie rocznice i nie ma sensu grawerowania kolejnej daty na obrączkach;) a tak przy okazji przywitam sie bo jestem tutaj nowa :) prosze o dopisanie mnie do listy: 10.06.2011 (piątek) sala Filip Osłonino, Kościół Pw.Św.Krzyża w Rumi.pozdrawiam wszyskie przyszle Panny mlode:)
Hej Aniulka :)
Ja bym chyba wygrawerowała jeszcze raz, z racji tego, że zwracam uwage zawsze na małe szczegóły :))

Adusia czy Ty wypożyczasz suknie, czy szyjesz na pierwsze wypożyczenie ?
Jak to wogóle wygląda cenowo jak się szyje, a potem oddaje ?
Almusia ja szyję na pierwsze wypożyczenie :) ponieważ jestem drobna i niska i ciężko było by mi dobrać suknię :) no i będę mogła zrobić taką moją wymarzoną ;)
Cenowo no zależy pewnie gdzie robisz i jaki masz projekt.
Ja będę szyła w pracowni krawieckiej w Wejherowie na ul. Judyckiego 14 i tam Pani powiedziała mi że koszt uszycie na pierwsze wypożyczenie to 1300zł i w tej cenie mam suknię, welon i bolerko. Mam ślub 30.04 i Pani powiedziała że mam przyjść w listopadzie to zdejmie ze mnie wymiary i ustalimy jak suknia ma wyglądać no i zacznie już szyć ją dla mnie :)
Podoba mi się taka opcja ponieważ ja będę "pierwszą właścicielką" a nie będę musiała później męczyć się ze sprzedażą sukni no i uważam że cena jest bardzo dobra :)
Też się nad tym zastanwiam własnie, chociaż suknie np z przecen można kupić już za 1800 zł, tylko właśnie co potem z nimi, jedynie sprzedać.

Jedyne co mnie martwi to to, że chcemy mieć zdjęcia z pleneru np w wodzie, piasek więc boje się, żę coś sie stanie z suknie, albo sie nie da jej wyczyścic i oni tego nie przyjma :(
To też zależy od tego co jest dla kogo ważne. Jedni uwazają date cywilnego za date ślubu, a inni uznają tylko datę ślubu kościelnego i od tej daty będą liczyć. Ja liczyła bym jednak od daty ślubu cywilnego. Ale każdy wybiera to co chce.
Chyba macie rację i nie będę grawerować kolejnej daty w końcu po ślubie już jesteśmy i to jest ta nasza data ;)
A co do sesji w wodzie no to fakt może być ciężko chociaż dużo osób ma takie sesję i dają radę :) musiała byś w salonie zapytać babeczki one najlepiej wiedzą co i jak :)
nie wiem czy dobrze wpisuje wiadomosci- klikam na odpowiedz i nie wiem czy to sie uznaje,ze odpowiadam do Ciebie Adusia1987? :) poradzcie mi czy lepiej miec na weselu Dj-a czy orkiestre? My z narzeczonym chcemy dj-a a rodzice orkiestre i sama juz nie wiem:(
jak klikasz na "odpowiedź" to dopisujesz się po prostu do wątku ;)
Ja mam zespół bo nasze wesele będzie takie typowe ;) to wybawienia się muzyka typu disco polo ;P,stare nagrania lat 50,60,70 ale każdy wybiera to co woli.
To wasze wesele więc wybierzcie taką muzę jaką wy lubicie :)
kwestia gustu. osobiście mi to jest bez różnicy, chciałam żeby wszyscy dobrze się bawili, była na fajnych weselach gdzie był dj i na fajnych gdzie była orkiestra
posłuchaj różnych dem i wybierz tak żebys była zadowolona :)

ja w końcu zdecydowałam sie na orkiestrę :)
my jestesmy przyzwyczajeni do oryginałow piosenek temu tak chcemy dj-a, bo jednak orkiestra nie jest w stanie zagrac kazdej piosenki jaka bysmy chcieli;P oj musimy pomyslec;) a jakie macie orkiestry?
Aniuulka86 ja mam zespół Tirex możesz ich posłuchać na centrum zespołów
dziekuje bardzo toshiba :) mozecie mi jeszcze napisac odrazu tez cene jaką biorą? tylko,ze my nie bedziemy mieli poprawin;)
Hej:) My mamy dj dlatego, że nie lubimy przerabianych piosenkek, znaczy sie niektóre fajnie, ale mimo wszystko wolimy dj :)
Aniuulka86 za samo wesele biorą 3300 złotych
No własnie my tak samo jak Ty Almusia nie lubimy przerabianych piosenek;) wiec chyba musze moich rodzicow przegadac;P hihi a jakiego macie Dj-a i ile bierze jak mozesz napisac?
Oczywiście, że jest to kwestia gustu - dobry zespół może czasem zaśpiewać jakąś piosenkę lepiej niż ona brzmi w oryginale. My na przykład wolimy muzykę na żywo więc wybraliśmy zespół, ale każdy wybiera to co lubi :) najważniejsze jest to, żebyście Wy jako Państwo Młodzi byli zadowoleni z muzyki i żeby ludzie się bawili (sami znacie swoich gości).

Było pytanie o nazwy i o cenę - my mamy Malibu Latino, cena na czerwiec 2011 - 4500 zł (sporo, ale są warci swojej ceny)
Ja mam Hevelius cena za 2011 rok to 2500zł mają stronkę internetową: http://www.hevelius.one.pl/
U nas Bravoton, cena 3400 za wrzesień 2011 :)
miliani my też się zastanawialiśmy nad Bravotonem :)
a ja mam zespól 3 osobowy DEMO i biorą 1500
Aniulka, my pana Sławka Wawrzyniaka, cena 1700 :)
Bardzo mi się spodobał, rozgadany, dużo pomysłów :)
Ogólnie trzeba znaleść to co się podoba Wam, bo to impreza przede wszystkim dla Was :)
Almusia a Pan Sławek m ustalony repertuar czy mozna mu powiedziec co sie chce a czego nie? a jak z konkursami i oczepinami?:> powiem Wam,ze ciesze sie,ze zalogowalam sie tutaj;) fajnie z Wami popisac;)
ja mam dj-a, którym jest mój siostrzeniec. ma super sprzęt, prowadził już kilka imprez dla szerszej rzeszy ludzi i zawsze wszyscy są zadowoleni. wprawdzie moje wesele będzie jego pierwszym, ale w rodzinę trzeba wierzyć
Aniulka, on najpierw bada jaka ilość gości starszych, jaka młodych, a potem przedstawia swoje zdanie. Potem daje liste piosenek przy których większośc dobrze się bawi no i w ostateczności Ty i Twój ukochany ustalacie co i jak, dodajecie swoje kawałki, swoje płyty. Najlepiej się z Nim spotkaj, bo ja miałam spotkania z 4 dj i z wszystkich tylko On mi odpowiadał , ale niekoniecznie Tobie może się spodobać :)
hejjjjjjjj dziewczyny :P
Ja mam zespoł EVEREST
Bawiłam sie przy ich muzyce na weselu kuzynki bardzo nam sie spodobali dletego nie szukalismy nawet innch :P (płacimy 4.000)
My mamy "zespół" Sami Swoi - bawiliśmy się na ich imprezie biesiadnej i bardzo nam przypadli do gustu. Wesołe chłopaki, potrafią zabawić gości. Na imprezach grają to co odpowiada gościom, czyli to przy czym dobrze się goście bawią w związku z tym nie ustalamy dokładnego repertuaru - mamy tylko wymienić piosenki, które na pewno chcemy aby zagrali. Za wesele biorą ok 3000zł ;)
Ja mam Coemi- można posłuchać na stronie http://www.coemimusic.pl/. Nie słuchałam na żywo i nie byłam na weselu jakie prowadzili, ale chciałam mieć kobiecy głos, a do tego graja na różnych instrumentach. Na spotkaniu oglądałam kasetę z wesela na którym grali i spodobał mi się ich scenariusz i zaangażowanie.
Nie są tani bo za samo wesele 3800, ale dobre zespoły się cenią. Czy wart tej ceny okaże się w przyszłym roku :)
Almusia a mozesz dac mi namiary na tego Dj-a? ;)
nie prawda ze kazdy dobry zespol sie ceni slyszlam juz kilku, ktorzy faktycznie duzo brali a ze spiewaniem u nich troche gorzej ja mam tani zespol a naprawdę fajnie graja i są chwaleni i rowniez jest jest glos damski, a dziewczyna naprawde bardzo ladnie spiewa
Ja mam podobne zdanie :) uważam że cena która ja płace też jest taka w miarę :) z resztą ja podobnie jak Ty monika87 staram się dużo nie wydać i ograniczam wydatki ;) ale nie znaczy to że nie wybieram najlepszych ;) jak się chce to się znajdzie :D
pewnie ze sie znajdzie:) mi akurat szkoda byłoby wydać na orkiestrę 4tys albo i wiecej
Ja też bym chciała ograniczać wydatki, ale jakoś mi to nie wychodzi :P
Hehe tak to zazwyczaj bywa, że ograniczanie wydatków niezbyt wychodzi. Jak mi się coś spodoba to muszę to mieć i koniec, chociaż i tak mamy taniego i dobrego fotografa i kamerzystę (ale poszukiwania trwały dłuuugo) :-)
A jakiego masz kamerzystę?
Aniulka to jego nr 502-971-261

:)))
Almusia dziękuje:) a jakąs stronke ma moze?:> przepraszam,ze Cię tak męcze;)
Mam pytanie a jaki wyszedł Ci koszt kamerzysty?

Gdyby ktoś potrzebował mam dobrego i nie drogiego fotografa:)
To ja poproszę o namiary ;)
Hej. Mi koszt kamerzysty wyszedł 1000zł, a fotografa 1100 :)
JA za kamerzystę płacą 1500zł a za fotografa 500zł ale fotografa mam w domu i na mszy a następny dzień sesja ;)
http://www.arturptak.fotea.pl/ naprawde warto się z nim skontaktować tylko nie wiem czy ma wolne terminy jeszcze
Witam mam prośbe jeśli można poprosiła bym o namiary na kamerzystę. najlepiej stronę albo emaila.
to do pszczoua
A mi nie jest szkoda wydać więcej kasy na orkiestrę i fotografa. W końcu wesele jest raz w życiu i to pamiątki na całe zycie :)
A ja mam naprawdę profesjonalnego fotografa za śmieszne pieniądze. Jego zdjęcia nie ustępują zdjęciom reszty, którzy liczą sobie 2 - 3 razy więcej... Dostałam na maila ok. 60 ofert i akurat jego spośród wszystkich wybrałam, do tego jest to absolwent ASP. Także można wybrać dobrze i tanio. Co do kamerzysty, to interesował mnie nie za długi film poprzeplatany teledyskami. Któraś forumka pisała o grupie Obiektywni i na nich się ostatecznie zdecydowałam.

Ich strona:
http://www.obiektywni.net/
i kanał na YouTube:
http://www.youtube.com/user/Obiektywni
Ja myślę dokładnie tak jak toshiba - ślub jest raz w życiu:) my braliśmy to co nam się spodobało, głównie pod względem profesjonalizmu, cena była kwestią drugorzędną :) mam świadomość, że da się znaleźć taniej i niejednokrotnie wcale nie gorzej, a nawet i lepiej, ale po prostu w kwestiach ślubnych jak mi się coś spodoba to muszę to mieć - podobnie z sukienką przewidywałam mniejszą kasę a zakochałam się w takiej za ponad 3000 zł i myślę jak wyczarować dodatkową kasę :P
ja z koleji wiem, że ślub ma się raz w życiu, ale mimo wszystko wole wydać pieniądze na podróże :)
Nie, że oszczędzamy na wszystkim, ale nie będziemy wydawać np 5 tys za kamerzyste skoro za ta kase moge sobie zwiedzić floryde czy hong kong :) też pamiątka raz w życiu :)
Dla mnie najważniejsze są fotki a że Artur to mój znajomy to już dawno obiecał mi zdjęcia, a filmik jest dla mnie drugorzędną pamiątką dlatego nie mam zamiaru za dużo na kamerzyste wydać. Ale każdy ma swój cel i robi jak chce:)
dla mnie ważne są rzeczy, a nie kasa:)
a dzieki przczole mam super fotografa za super cene :)
pszczole :P:P ale błąddddd :)
swoją drogą jakie macie plany na podróże poślubne ?
No :) Almusia może potwierdzić, że jest super :D Dla mnie też film jest sprawą drugorzędną. Chodzi mi jedynie o to, żeby była jakaś pamiątka do obejrzenia po latach, kiedy pamięć będzie już nie ta hehe :D A zdjęcia nie oddadzą całej atmosfery imprezy :p
No to już mi roczek został :)
to już śmignie jak lawina śnieżna :))))
My raczej nie będziemy mili podróży poślubnej z tego powodu że ja teraz bez pracy tylko mąż pracuje, no i w połowie płacimy my za wesele także nie będzie raczej kasy na wyjazdy zagraniczne, poza tym mój nie chce za granice jechać woli tu w Polsce spędzać czas i pewnie tak będzie że po ślubie pojedziemy sobie do Krakowa i Zakopanego na tydzień żeby sobie odpocząć i pobyć tylko we dwoje :)
Nam by się marzyło gdzieś pojechać, ale to zależy od funduszy :) Albo jedizemy za granicę (może Chorwacja), albo gdzieś w Polskę ;p
pszczoua ja z Grupą Obiektywni widzę się w niedzielę.
Dziewczyny jak to jest z wyprzedaza sukien ślubnych? Co to są za sukienki? Te co były mierzone, czy jak?
Ja tez bym z wielka checia sobie gdzies pojechala na podoz poslubna ale kupilismy mieszkanie i raczej na remont wole wydac by ladnie mieszkac ...a kto wie jesxcze na jakas wycieczke uda nam sie odlozyc :P wkoncu całe zycie przed nami:P
My planujemy Terenryfę albo Gran Canarię, ale co z tego wyjdzie to nie wiem, szczególnie że jak ostatnio tak dużo samolotów spada to trochę strach latać.

Co do sukni wyprzedażowych to z tego co się zorientowałam to zależy od salonu - w niektórych to te, które służyły do mierzenia, a w niektórych do mierzenia i wypożyczania. W sumie oferta ciekawa, bo można suknie kupić za pół ceny albo i mniej
paquerette ja też tak mam że rzeczy do mnie mówią :) i wtedy już nie ma odwrotu ...
no i na samym początku zrezygnowałam z kamerzysty bo wolałam mieć ładniejsze zdjęcia a zestół tez mamy taki jaki nam sie spodobał i nie patrzyliśmy na cenę bo mamy się dobrze bawić :)
co do podróży poślubnej to nie wiem.. my w sumie chcemy budować dom po ślubie i jeszcze mamy synka więc to raczej byłyby rodzinne wakacje a na takie zawsze możemy pojechać :)
My chcemy gdzieś wyjechać ale gdzie? to wielka nie wiadomo okaże się:) W tym roku jedziemy na 2 tygodnie zrobić objazd po polsce krakow,zakopane,wroclaw i okolice. A po ślubie chcemy gdzieś polecieć w ciepłe zakątki:)
my planujemy podróż poślubną dopiero na wrzesień może, bo po weselu trochę na głowie będziemy mieli, a tak na spokojnie się wszystko załatwi.. i po wakacjach na jakiś last minute się skoczy..:) marzy mi się Brazylia..ale niestety na taki wyjazd póki co nie mamy kasy..:/
bassiulka 86 prosze wpisz mnie na liste:) 10.06.2011 Aniuulka86 i Patryk, sala Osłonino, kościól Pw.Krzyża Świętego :) a jesli chodzi o podroz poślubną to też nie wiem czy gdzies pojedziemy bo chcemy tez domek budowac:)
mam jeszcze pytanko: skąd mogę wziąć taki suwaczek jak Wy macie? jestem tu dopiero raczkująca:P
Aniuulka

http://forum.trojmiasto.pl/Tabliczki-pod-postem-t175094,1,45.html?hl=suwaczek#hl
czesc dziewczyny czy ktoras z was slyszala zespol Malibu Latino na zywo, byla na weselu gdzie grali?
paquerette ma ich na swoim ślubie to pewnie coś więcej o nich powie :)
dziekuje bardzo za pomoc z suwaczkiem;) mam nadzieje,ze juz go mam:P
przepraszam,ze eksperymentuje;P
Aniuulka już Cię wpisałam, w następnym wątku będziesz już na liście:)
yevele to w takim razie czekam aż napiszesz jakie wrażenia :) My już umowę podpisaliśmy ale zrobiliśmy to za posrednictwem poczty, ponieważ mamy do nich spory kawał drogi. Ale zgodzili się przyjechać w zamian za pokrycie kosztów dojazdu także spoko ;) W sumie filmiki zamieszczone na youtube bardzo mi się podobają. Mieliśmy początkowo jechać obejrzeć jak wygląda cały film, ale w końcu stwierdziliśmy, że skoro obróbka taka fajna to nie będziemy marnowac czasu tylko podpisujemy :D Mam nadzieję, że nie będziemy żałować :)
Tak, my mamy Malibu Latino :) grali na weselu naszych znajomych w ubiegłym roku i tak rozkręcili gości, że jeszcze o 4 rano była pełna sala i pełen parkiet - świetne prowadzenie wesela i świetny kontakt z ludźmi:) zespół jest 4-osobowy, jest też głos damski, mają w zespole Peruwiańczyka, który gra na fujarkach i różnych takich przez co repertuar jest szerszy, a wokalista ma głos niemalże identyczny jak Stachursky. No i co najważniejsze faktycznie śpiewają a nie udają, nie robią za dużo przerw i nie piją w czasie wesela co im się chwali :)
Generalnie już wtedy na weselu znajomych mimo, że nie byliśmy jeszcze narzeczeństwem (ale wiadomo było, że pewnie będziemy :P) mój Narzeczony stwierdził, że chce ten zespół na swoim weselu :)
To tak samo było z naszym zespołem, też od razu wiedzieliśmy że będziemy chcieli ten i żaden inny i szczęśliwie dla nas nasz termin był ich ostatnim wolnym na przyszłoroczne wakacje ;)
O Malibu Latino też słyszałam same pozytywy, także wybór napewno dobry.
Dzieki dziewczyny za odpowiedz:)
No wlasnie my sami nie wiemy kogo wybrac, zespoly ktore slyszelismy na zywo na czyims wesleu sa albo zajete albo nam sie nie podobaly, wiec troche dramat w tej kwestii.
Narazie nasza lista to: Malibu Latino, Sound City Band, Zespół Best lub Remaband.
I sama nie wiem, moze ktoś chciałby doradzić, podzielic się opiniami o innych zespołach poza Malibu Latino.

No i w sumie można mnie właściwie nas( Ania i Marcin) dopisać do wątku ślub 23.lipiec 2011 w Dworku na Błotach w Załakowie, fotograf MD-Foto Mariusz Daniszewski, muzyka(?) no właśnie:) a kościół wybierzemy w następny weekend
Hej AnnMarie :))

Weekendzik to i cicho tutaj :))
Ja byłam na weselu gdzie grali. Było super, ludzie świetnie sie bawili.
Witam;)
Hej dowiadywała się któraś z was jak to jest z tymi naukami we Wrzeszczu parafia pw. Najświętszego Serca Jezusowego bo ja muszę iść sama :( a widzę że tam we wtorki jest to mogła bym jutro już pójść ;) tylko nie wiem czy tak z ulicy można czy trzeba się zapisać :)
A tak z innej beczki :)
W końcu udało mi się zaklepać godzinę mszy w kościele :) także Basiu ja mam na 15 więc będzie płynność przy wejściu na nasze sale weselne :)
Super Adusiu - kolejny postęp ;)
Bassiulka dopisz mi proszę Kościół Bożego Miłosierdzia i foto- K. Piotrowska

Czy ktoś mógłby polecić dobrą wizażystkę?
Jutro idę na Zator Przytockiego dowiedzieć się co i jak z tymi nauki jak już jutro wieczorem jak się uda to idę już na pierwsze spotkanie :) więc dla innych zainteresowanych zamieszczę informacje co i jak tam jest z tymi naukami ;)
27.08.2011.=> kasik - Kościół Św. Brygidy Gdańsk/Hotel Orle Sobieszewo/zespół Remaband/foto Dariusz Śliwiński
no..w końcu masz godzinkę Adusia, super:)no i się nie pomieszamy przy wejściu:) ale ostatnio mnie zmartwiła koleżanka, bo była w Szrocie na weselu i mówiła, że w przerwach było słychać drugie wesele..mam nadzieję, że nie będziemy sobie przeszkadzać zbytnio..w sumie i tak w przerwach jakaś muzyka leci, to nie powinno być tak źle... ale pewnie jak my przyjedziemy na salę, to wy już będziecie się bawić, to akurat do obiadku nam będzie wasza orkiestra grać;)
a wiecie co ja to mam taki problem, bo mieszkam z narzeczonym juz od 3 lat i tak sobie myśle, jak mi ksiądz nie da rozgrzeszenia bo wspolnie mieszkamy ...co ja zrobie, albo jak sie zapyta, czy mam kłamać księdzu ?

jak to rozwiązujecie?
i to jest bardzo dobre pytanie, mam ten sam problem..
Powiecie prawdę. W przypadku osób które ze sobą mieszkają jest tylko jedna spowiedź dzień przed ślubem. Nie martwcie się, wszystko będzie ok ;)
ja mam 2 spowiedzi a mieszkamy razem :)
No właśnie, zależy od księdza, myślę że powiedzieć szczerze i okazać skruchę a nie buntować się i będzie spoko. Jeszcze nie słyszałam żeby kogoś nie rozgrzeszyli
dziewczyny, a wiecie jakie są pytanie w protokole przedmałżeńskim?
http://www.informator-weselny.pl/poradnik/protokolprzedmalzenski.htm
dzięki..
Z tym rozgrzeszeniem to jest tak,że nie otrzymują go osoby które z razem mieszkają (nie są małżeństwem ani nawet zaręczeni) i nie zamierzają zmienić tego stanu tzn zawrzeć związku małżeńskiego. Kończąc spowiedź obiecujesz poprawę, czyli zmianę stanu rzeczy...w przypadku gdy już razem mieszkacie i bierzecie ślub ta zmiana ma nastąpić a więc i wasza spowiedź ma sens bo obiecujecie poprawę..tak ja to rozumiem, więc nikt z was, nas nie powinien mieć problemu z uzyskaniem rozgrzeszenia. Ot co
Pozdrawiam
Hmmm... No to nie wiem - skoro Roksana ma 2 to chyba znaczy, że zależy to od księdza ;)

Swoją drogą my już we wrześniu mamy iść na spisanie protokołu i dostaniemy licencję. Proboszcz nam nie powiedział nawet jakie dokumenty mamy mieć ze sobą (a ja zapomniałam zapytać tak byłam zdziwiona)... Mam nadzieje, że ta licencja będzie jeszcze ważna w kwietniu :P
13.08.2011.=> Angelikaaa (Angelika i Wojtek) - Kościół Św.Ojca Pio Gdańsk-Ujeścisko/Sala Orfeusz w Kłosowie/Zespół Everest tzwn. Bercik
Dziewczyny czy któraś z Was widziała może gdzieś takie wazoniki?
image

no też myśle, że powinno być ok, nasz ksiądz raczej spoko, był bardzo związany z moim świętej pamięci dziadkiem, nie lubie i nie umiem kłamać więc nawet gdybym ściemniała to nie miałoby to sensu.

wow piękne a_guniek , ja widziałam, ale w belfaście :)) funt za sztuke
:P no cóż, to szukam dalej, mam jeszcze 10 miesięcy żeby takie gdzieś upolować:)
Basiu mam nadzieje że będzie dobrze:) tak jak mówisz w przerwach jak zespół nie gra to leci gdzieś w tle muzyka i tak więc myślę że nie będzie najgorzej :) za to w poprawiny my będziemy was słyszeć ;D bo nie mamy zespołu na poprawinach sami bierzemy sprzęt i puszczamy muzę ;) nie mogę się doczekać jak się spotkamy na weselisku ;)
A Basiu w kolejnym wątku możesz dopisać mi Kościół pw. Św Stanisława Kostki w Wejherowie godz. 15.00 :)
a_guniek, wazoniki na 100% znajdziesz w hurtowni u szczepana (naprzeciwko rafinerii gdańskiej).

a tak na marginesie, to zaklepalismy wstepnie sale Adler w Zgorzałe na 3 wrzesnia 2011:) jutro jedziemy testowac jedzenie i gadać z wlascicielka o szczegolach ;)
Witam.Czy ktos bedzie mial slub w Parafii Zmartwychstania Panskiego na ul.Mikolaja Gomolki w Gdansku???
pszczoua, moglabyś dać namiar na tego fotografa? Szukam właśnie kogoś z pasją :)
Hej wysłałam szczegóły na twojego maila :) Daj znać czy doszło :) polecam umówić się na spotkanie i obejrzeć albumy. Ja jestem bardzo zadowolona z wyboru, kuzynka ma ślub miesiąc przed nami i nasz fotograf miał już zajęty termin.
Przyłaczam sie do pytania. Ja chce tam mieć w przyszłym roku. Jesteś z tej parafii, wiesz już ile wcześniej można termin rezerwować bo jeszcze nie mialam okazji wybrac się do kancelari bo w wakacje czynna jest tylko poniedziałki i środy. Mowa o Parafii Zmartwychstania Panskiego w Gdańsku Wrzeszczu
Adusia, jak tam z tymi naukami???
Witam ;) ja też się zastanawiam ile wcześniej rezerwuje się termin w kościele. Bo z tego co się orientowałam to termin możemy ustalić dopiero jak przejdziemy nauki.. a większość już mam załatwione, boję się żeby nie było tak, że jakaś inna para,nam zajmie ten sam dzień i godzinę.. wiec w końcu nie wiem jak to jest..
ja zarezerwowałam termin i godzinę na lipiec 2011 w maju 2010...
nie mamy jeszcze ukończonego kursu przedmałżeńskiego, ani innych dokumentów - ksiądz powiedział, że mamy się zgłosić w listopadzie :)
więc tak zrobimy :) ale termin już zaklepany...
o dzięki za informacje ;)
Nas tez ksiadz zapisal w kosciele na dzien i godzine duzo wczesniej, tzn. chyba w kwietniu (o ile dobrze pamietam) na czerwiec 2011. A nauki bedziemy robic dopiero jesienia b.r. :-) Wiec tak naprawde wszystko zalezy od ksiedza.
No więc z tymi nauki jest tak: odbywają się co wtorek o godzinie 17 w salce gdzieś przy biurze parafialnym, wchodzi się normalnie z ulicy nie trzeba się zapisywać. Jeśli chodzi o osoby które mają jeszcze ze szkoły zaświadczenie katechizacji przedmałżeńskiej to mimo to musi przejść nauki ponieważ te w kościele to są nauki przedślubne a to niby co innego. Trzeba zapłacić 30zł ale nie wiem czy od pary czy od osoby. Są 4 spotkania które trzeba zaliczyć każde spotkanie to inny temat. W sumie trzeba mieć 4 pieczątki ( każda z innego bloku tematycznego ) i na tej podstawie ksiądz wydaje potwierdzenie odbycia nauk i ten papierek dołączamy do reszty dokumentów ślubnych.
Adusia, moglabym porposic o namiary, w ktorym kosciele sa te nauki?

Podpisalismy dzisiaj umowe! , wiec oficjalnie - Marta i Piotr 03.09.2011 Adler w Zgorzałe :)
Byłam dzisiaj w parafii Zmartwychstania Panskiego i już jesteśmy wpisani na przyszły rok:) na 9 lipca 2011 na godzine 16:)
ja jeszcze nie jestem zapisana.ale wiem ze malo osob tak slubuje wiec spoko.nauki mam dopiero w marcu przyszlego roku.A nie mozna telefonicznie zarezerwowac termin
ja narazie tylko termin zaklepałam, a reszta to ksiądz powiedział że 3 miesiące przed z dokumentami i zaświadczeniami, a wszystko mają na stronie jakie dokumenty :) a musisz zadzwonić i zapytać czy można telefonicznie:)
witam was.
nie pisze tu duzo poniewaz nie mam czasu na to.
mam pytanie odnosnie slubu.
Bylam w swojej parafi zeby zaklepac termin w kosciele. Rozmawialam z pani ktora siedziala w kancelari ( proboszcz byl na wakacjach za granica) :D zapisalismy sie i pani powiedzziala ze mamy przyjsc 3 miesciace przed slubem z dokumentami, lecz nie bylo ustalane nic o godzinie i naukach. Ja nie mieszkam na stale w Polsce i nauki bede miala u siebie w kosciele w norwegi. Martwie sie troche tym ze ksiac w polsce moze nie uznac tych nauk.
hej tyngrys ;)

ja mieszkam w dublinie i tez tu mamy nauki, ksiadz powinien przyjac nauki, nasz bynajmniej powiedzial, ze nie ma problemu byle papierek byl :)

wszedzie nauki te same poprostu w innych miejscach :))
Kaeppel te nauki są w parafii na ul. Zator Przytockiego w Gdańsku Wrzeszczu to jest ten kościół przy skm wrzeszcz :)

dziewczyny wybrałam już wizażystkę w sumie za próbny i finalny +dojazd płacę 120zł a ta wizażystką to chyba z forum ślubnego jest tak mi się wydaje no i Basia o ile się nie mylę to w Redzie mieszka ;) wysyłam na maila wam jej zdjęcia makijaży :)
Aaa Basie nie mam Twojego maila żeby wysłać Ci fotki jak chcesz :)
Dzięki za fotki :) Piękne makijaże :) Mogłabyś wysłać mi jakiś namiar na nią? :)
daross1@o2.pl to mail do Pani Dagmary tak się z nią kontaktowałam i tak zaklepałam już termin na mój ślub ;)
Adusia, mogę te zdjęcia? bo nie dostałam... anus1987@znajomi.pl
mam dzisiaj natchnienie na kwiaty..
jakie będziecie miały bukieciki i jaki wystrój kościoła, czy musi być ściśle związany z motywem bukietu?
jesli chodzi o kwiaty... :) ślub bierzemy w lipcu - a to świtny czas na białe mieczyki, więc chciałabym delikatnie ozdobić nimi ławki... a do tego na ołtarzu mamy - zgodnie z sugestią księdza - przygotować 3 obszerne bukiety (chciałabym coś z mieszanych letnich kwiatów)

natomiast mój bukiet (i cała reszta) będzie z motywami fioletu - to nasz kolor przewodni :)
właśnie o coś takiego chcę w Kościele :) delikatnie, subtelnie, nie wydam fortuny - i mogę zrobić sama :)

image

ja też sama chcę robić dekoracje kościoła i właśnie nie wiem jakie kwiatki.
mam ślub w maju, wtedy są stokrotki, więc może takie maleńkie bukieciki z czerwonych stokrotek przywiązane zieloną ratafią do ławek?
moim kolorem przewodnim ma być czerwień i taki też chciałabym bukiecik
Aniulka wysłałam Ci zdjęcia na maila :)
a może lepiej po jednym rododendronie? ale wtedy bukiet też powinnam mieć z niego?
na pewno bedą wyglądały okazale :) a jeśli chodzi o bukiet - wg mnie wcale nie musi być z tych samych kwiatów...
Mogłabym prosić o namiar na wspomnianą makijażystkę?
My mamy już zamówioną dekorację kościoła i na 99% będzie ona z kremowych, może lekko wpadających nawet w zielonkawy róż, zaś bukiet chcę z cantadesek i frezji także w kolorystyce kremowo-zielonej, może ewentualnie z jakimiś złotymi elementami (złoty to kolor przewodni naszej sali), ale motywem przewodnim dekoracji są kolory kremowo-zielonkawe i gołąbki :)
daross1@o2.pl to mail do Pani Dagmary.
Makijaż próbny u niej 50zł finalny 50zł u niej dojazd 20zł ;)
Adusia1987 a moglabys mi tez przeslac te zdjecia? moj mail : ania418@op.pl :) byłabym wdzieczna. a my nadal nie wiemy co chcemy czy dj czy orkiestre:P
Oki poszło ;) ja wiedziałam od zawsze że chce zespół byłam raz na weselu gdzie był dj i mega mi się nie podobało :) ale każdy lubi co innego :)
mogę i ja prosić o zdjęcia makijażu?
a czy ta Pani współpracuje też z jakimś fryzjerem?
Dołączam się do pytania. Adusia, pytałaś ją czy może polecić jakiegoś fryzjera? I może wiesz, czy doczepia kępki rzęs - takie jednorazowe na jedną noc :) ?
Dziewczyny musicie dać mi maila to wam wyślę ;)
Co do fryzjera to nie wiem ale pewnie zna jakiegoś ja nie pytałam bo fryzjera mam ;) a czy rzęsy doczepia też nie pytałam bo ja nie chce.
Ta babeczka jest bardzo sympatyczna napiszcie do niej z waszymi pytaniami i odpowie wam ;) to jej adres: daross1@o2.pl czekam na wasze maile :)
no tak, gapa ze mnie
boryska81@wp.pl
proszę, prześlijcie mi też te fotki na lady-anna00@wp.pl
Poszło :)
ja też poproszę na agniesiak@hotmail.com
bardzo dziękuję ;) doszło
Nie ma za co ;)
Dziewczyny a myślałyście już może o organizacji tego dnia ;) chodzi mi o to na która umówić fryzjerką kosmetyczkę na którą ma kamerzysta przyjechać :) ja sobie o tym dziś myślałam i doszłam do wniosku że nie mam pojęcia jak to dobrze zgrać może dlatego że to trochę za szybko ;)
Adusia1987ja też poproszę o zdjęcia makijażu madzia_567@wp.pl
Ja jestem może aż za bardzo uporządkowana, ale jak umawiałam się z fryzjerką i wizażystką to od razu wstępnie godziny ustaliłam. Fryzjerka na 11, wizażystka na 13, fotograf i kamerzysta w sumie nie wiem, ale pewnie jakaś 14, Narzeczony z rodzicami koło 15, ślub na 16 :)
No właśnie ja chce zrobić taki plan bo już teraz się boję że coś pójdzie nie tak :) ja mam ślub na 15 i nie wiem jak kamerzystę umówić bo nie wiem ile czasu tak mniej więcej kręci się ubieranie młodej i młodego :) no i będziemy osobno więc jeszcze dojazd :) głównie to o to mi chodzi bo tam fryzjerka i wizażystka to z rana najlepiej ;)
tak sobie Was tu podczytuje i aż mi się smutno robi, ze mam juz to za sobą :(
Tobie smutno a my zazdrościmy :P
No a później też będziemy za tym tęsknić :)
trochę tu rzadko ostatnio bywam, ale na urlopie jestem w wielkopolsce i rzadko do kompa siadam...:) w poniedziałek idę się po tutejszych salonach ślubnych rozejrzeć, sprawdzę jak cenowo wygląda, przypuszczam, że taniej niż w trójmieście..:)

Adusia- my też orkiestry na poprawinach nie będziemy mieć, chcieliśmy dj'a wziąć, ale ostatecznie też chyba sami muzę będziemy puszczać:) możesz mi te zdjęcia od tej wizażystki podesłać- baska15@wp.pl
My na poprawinach też planujemy muzykę na własną rękę tzn. puścić z laptopa, oczywiście podłączyć do niego jakieś dobre głośniki, ale trochę się obawiam jak to wyjdzie...
Co do sukienek to z moich obserwacji wynika, że w mniejszych miejscowościach jest minimalnie taniej niż w Trójmieście, ale nie są to jakieś kolosalne różnice, a poza tym to w sukience trzeba się zakochać a nie w jej cenie i czy w tym skąd ona jest :)
My też z lapa chcemy puszczać muzę:) lap podłączony do wieży a wieżę pod wzmacniacz więc myślę że będzie oki :)
Basiu zdjęcia wysłałam ;)
a my mamy karaoke na poprawiny :)))

eh jeszcze tyle dni ...chlip :)
karaoke- fajna sprawa:)

chciałabym na wesele zamówić lampiony szczęścia http://atrakcje.weselne.w.interii.pl/lampiony.html , ale kurcze jak czytałam instrukcję to ani wiatru nie może być, ani wilgotno..a w kwietniu to różnie może być..;/ w dodatku ostatnio znajomi byli na weselu gdzie takie lampiony były i mówili, że kilka lampionów się spaliło w powietrzu, z kilku wkłady podpalone wypadły;/
co myślicie o tych lampionach??warto brać coś takiego?
Bassiulka ja tez chce takie lamiony zamowic na swoje wesele, dla gosci zwykle biale dla nas jeden w ksztalcie serca a jak kilka wkladow wypadnie to trudno, i wydaje mi sie ze jak nie bedzie padac to wszystko pojdzie ok, a jak pogoda nam nie dopisze do moze na poprawiny zostana ;) ale zakupie je na 100% robia super wrazenie a na zdjeciach wyglada to wrecz bajecznie :)
tydzien temu byłam na weselu gdzie właśnie rodzice zrobili młodym taka niespodziankę i było 12 lampionów w kształcie serca i wyglądało to naprawdę fajnie
też właśnie myślałam, żeby dla gości wziąć białe a dla nas czerwone w kształcie serca..:) chyba mnie przekonałyście, jak nie wypali trudno..nie będę się przejmować jak kilka lampionów nie poleci:) ale efekt na zdjęciach na prawdę rewelacyjny dlatego tak mi się to spodobało:)
ale powiedzcie mi jeszcze ile tych lampionów zamawiacie?dla wszystkich gości, czy np 1 na parę? bo w sumie jak my będziemy mieć ok 100 gości, to trochę za dużo tego by było, więc chyba weźmiemy oszczędnie po jednym na parę..:)
My mamy wesele na jakies 90 osob, tak mysle zeby zamowic 80 szt dla gosci.tak zeby bylo po szt na osobe dorosla i w razie jak ktorys nie odpali zeby byl zapas, wydaje mi sie ze bedzie to frajda dla kazdego i kazdy bedzie chcial sprobowac :)
Pytanie do czarownica84 gdzie masz slub?w jakim kosciele?

i prosze rowniez o fotki na maila tego makijazu
manka_gdansk@wp.pl
hej:) mogłabym też prosić o zdjęcia makijażu? :)
aniak85@gmail.com
Tak z ciekawosci sobie zajrzalam na Wasz wysoko utrzymujacy sie ciagle na liscie watek .
Dziewczyny jestem w szoku ile Wy juz macie :) Gratulacje :)
My ślub zaczeliśmy organizować tak koniec marca poczatek kwietnia tego roku :) i pol roku przed nie mialam tyle gotowe ile Wy ponad rok :) a zaluje moze bym sie bardziej zzyla z dziewczynami na forum a jest ono nieocenione :) pozdrawiam i zycze powodzenia w przygotowaniach :)
Niby organizacja ślubu i wesela to przyjemność - wiec wiesz, zaczynamy szybko żeby się tym cieszyć jak najdłużej :P
Oczywiście żartuje, ja bardzo lubię mieć wszystko wcześnie załatwione :) Do tego bardzo mi zależało na tym, a nie innym terminie. No i najważniejsze rzeczy załatwione - sala, zespół, godzina w Kościele, nauki przedmałżeńskie, suknia, fotograf, niedługo kupujemy wódkę ;) No i tak powoli wszystko się klaruje.
witam. Dopiero się do was dołanczam. My mamy ślub 21 maja w złotej róży. Jesteśmy na etapie wyboru orkiestry. Może wy pospowiecie Party czy Non Stop?? Obydwie są świetne. Pozdrawiam
Basiulka zrób nowy wątek już :)

I proszę o zmianę

13.08.2011 i Sala bankietowa "Oaza" w Połchowie
Oj :) Widzę ze mamy w tym samym miejscu, tyle że ja tydzień przed i na sali dużej :)
Suszka widzę,że masz też pod aniołem ;-)
Madziarrra równo 11 miesiecy cI ZOSTAŁO!!:P
bassiulka86, jak będziesz zakładała nowy odcinek naszych przygotowań.. to dopisz mi proszę fotograf/filmowanie - http://www.obiektywni.net/granty.html
Aga ja też ich mam :) Jak wrażenia? Widziałas jakiś materiał przygotowany przez nich w całości?
nie widziałam całości, ale te fragmenty, które udostępniają zupełnie mi wystarczyły do podjęcia decyzji.
właściwie to ja w ogóle nie chciałam kamery, zależało mi tylko na super zdjęciach, ale jak u nich mam zdjęcia i krótki filmik z najlepszych momentów i jeszcze w nieoklepanej formie to się skusiłam.
tak na prawdę to jeszcze się z nimi nie spotkałam i nie podpisałam umowy, bo zawsze nam coś wypada i jak mamy już ustalone miejsce i godzinę spotkania to coś się dzieje (np awaria samochodu) i nie możemy do nich dojechać... ale powiedzieli, że mają już dla nas zarezerwowany termin, a podpisanie umowy to formalności..
Ja już podpisałam umowę i też sugerowałam się filmikami, które udostępniają. Tak jak ty, początkowo chcialam tylko fotografa. U mnie będą tylko filmować, fotografa mam innego. A można wiedzieć ile płacisz za pakiet foto+video?
Hej w sobotę idę na wesele do Faltomu jak ktoś chcę to będę mogła napisać co i jak tam jest ;) ale to jak będziecie chciały ;)
a ja mam do was takie pytanko bedziecie mialy na weselu wino? I jakie polecacie dobre i w miare dobrej cenie :) bo ja myslam o carlo rossi tylko ze dotej pory pilam tylko rozowe i bardzo mi spakuje ale bym chciala tez biare i czerwone bo kazdy woli co innego ale nie wiem czy z tej samej firmy
my mieliśmy na weselu Carlo Rossi ;) Białe czerwone i różowe :) Bardzo dobre winko :) w Biedronce wychodzi taniej ;)
Ja chyba też Carlo Rossi będę miała bo choć lubię też inne wina to Carlo ma to do siebie że nie jest ciężkie :) a to ważne :) rozważam też Kadarkę oraz Cin Cin ;)
dziewczyny ja też poproszę o zdjęcia :) michalina.l@wp.pl
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Poszły zdjęcia :)
Adusia1987, ja będę chciała na pewno:) Już czekam:) :) :)
Zdecydowanie carlo rossi ja głównie piję czerwone ale piłam też białe i różowe i bardzo mi smakowały
miliani jeśli chcesz zdjęcia to podaj maila :)
ja tez poproszę sasami@op.pl
pszczoua
Film z przygotowań w domu panny młodej, ceremonii ślubnej i wesela zapisany na płytach DVD kosztować będzie 850 zł. Film będzie miał długość maksymalnie półtorej godziny, obejmie wyselekcjonowane najważniejsze momenty Państwa uroczystości.
Dziękuje bardzo zdjęcia dotarły
co do wina - to ja zastanawiam się czy w ogóle je mieć, ale jeśli już to tylko różowe CarloRosi
Film to wiem ale jestem ciekawa ile cały pakiet - razem z fotografem :) Chyba ze placicie za film i za foto osobno :)
a no faktycznie, źle napisałam. cały pakiet to 1500 zł
No to cena atrakcyjna :) My zanim się na nich zdecydowaliśmy, już mieliśmy podpisaną umowę z fotografem.
szkoda, mielibyście zdjęcia i film w tym samym klimacie
Aga za sam film tylko 850 ??

Moge namiary ? :)))
ok juś mam :)))
miliani@wp.pl :)
Dziewczyny macie jakieś zaufane kwiaciarnie w Trójmieście, które robią cuda z kwiatów? Dowożą do domku? I orientujecie się jaki jest koszt wiązanek ślubnych?
ja polecam kwiaciarnie U Iwony w Nowym Porcie. Bukiety robi naprawdę śliczne i na każdą okazję:)
dziewczyny ja nowy wątek będę mogła założyć najszybciej w piątek lub sobotę, bo wyjechaliśmy na urlop i nie mam kompa ze sobą, a tam wszystko mam pozapisywane..więc ten tydzień musicie się przemęczyć na tym wątku jeszcze..sorki:)
Tzn - nie gadać tyle :P
Miłego urlopowania się ;)
Co do winka to my też myśleliśmy o Carlo Rossi - moje ulubione to różowe, ale czerwone i białe też są niezłe :) dla mnie wino jest obligatoryjne, bo większość kobiet z mojej rodziny wódki nie ruszy, a coś pić muszą ;)

Jeśli chodzi o kwiaciarnie to ja wiem jaki bym chciała bukiet, ale jeszcze się w cenach nie orientowałam.

Basiulka, udanego urlopu i czekamy na Twój powrót i nowy wątek ;)
pszczoua ja tez na dużej.
Dla mnie jedna i druga bankietowa :)
No ok :) W sumie masz rację :)
pszczoua

Jakieś sugestie, spostrzeżenia?

Moje gg 4115016
Jak już pisałam w którymś z wątków - sala jest naprawdę godna polecenia. Przede wszystkim wspaniała kuchnia, w cenie jest bardzo dużo smacznego jedzonka. Obsługa uprzejma, kelnerki bardzo szybko z wszystkim się uwijają. Byłam tam już na kilku imprezach i muszę przyznać, że nie mam żadnych zastrzeżeń.
no właśnie też same pozytywy słyszałam :)

Do tego właścicielka jest osoba miłą i kontaktową.
No i widać że pracują na swoją opinię. Na dobrą opinię :)

Noclegi też bierzecie?
Tak sobie przeglądam i tych pracowni florystycznych/kwiaciarni bukiety mi się podobają:

http://www.ciecholewska.pl/
http://www.amarylis.tga.pl/
http://www.kwiaciarniahanah.pl/galeria/bukiety/index.html
http://www.mildan.com.pl/
http://www.akcentistyl.pl/

Jakbyście coś wiedziały, o którejś z nich dajcie znać (czy sprawdzone i jakie ceny).
Tak, będziemy chcieli wziąć noclegi dla naszych znajomych z Gdańska. Reszta rodzinki mieszka blisko i bez problemu dojadą do swoich domów.
HEJ :) no to jak bedzie juz nowy wątek zakadany to bedzie mozna juz moje dane uzupełnic
Sala w Wierzchucinie "Chwila Spokoju" , Kamerzysta i Fotograf http://www.mkvideofoto.pl/index.php#video ,
Zespół Everest z Bolszewa , Kościół Kolegiata(Sw.Trojcy) w Wejherowie godz.15 , Kucharki,Kelnerki , alkohol i drobne dekoracje :D :D :D
wiecie coś o krukduo, przede wszystkim jakie ceny?
widzę że malutko par na pażdziernik:) w takim razię zasilę tę listę o naszą datę 08.10.2011:)
Hej dziewczyny. Wczoraj nie mogłam się powstrzymac i kupiłam biżuterie :D Nie mam nawet jeszcze sukienki, wiem tylko że chce w kolorze ecru. W każdym razie tak mi się spodobała, ze wzięłam. Najwyżej będzie na jakąś inną okazję :)
Wklejam foty:
image
image
oj coś nie wyszło... zaraz spróbuję jeszcze raz
Teraz powinno być ok. Biżuteria pięknie się błyszczy, nie widać tego na zdjęciach.
image

image

Bardzo ładna to kryształki? Jeśli tak to na pewno się pięknie mienią :) Ja też mam już biżuterię kupioną i też kryształki normalnie zakochałam się w niej taka delikatna i pięknie odbija światło ;) chciałam wkleić żeby się pochwalić ale nie umiem :) tak samo było z butami :P za głupia chyba jestem na wklejanie zdjęć :D
Tak, to kryształki :) Są przezroczyste a w środku pokryte jakby złotawą powłoką, przez co jeszcze ładniej się mienią. Chcę mieć sukienkę ecru więc będą pasować. Adusia, na forum masz instrukcję jak wklejać zdjęcia:
http://forum.trojmiasto.pl/Wrzucanie-fotek-ktok-po-kroku-INSTRUKACJA-z-rys-t62975,1,11.html
Ooo super dzięki ;) jak będę miała chwile to zrobię zdjęcia moich butów i biżuterii ;) trochę się pochwale :)
Ja-Aga, a mogłabyś mi namiary na twojego fotografa i kamerzystę dać, przeglądałam wątek i jakoś nie wpadły mi namiary w oko.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
micasia, mam tego samego kamerzystę co Ja-Aga więc podaje namiar:
http://www.obiektywni.net/
a filmiki mozesz zobaczyc tutaj:
http://www.youtube.com/user/Obiektywni
no to ja już się nie wypowiem..
Moje buty ślubne, zdjęcie wklejam pierwszy raz mam nadzieje że się uda :)
[URL=http://img819.imageshack.us/
[URL=http://img710.imageshack.us/i/dscf
Buuu nie wyszło :(
http://img710.imageshac
No nic trudno :) nie pochwale się
Jejku, jak mnie dawno tu nie było..... Ostatnio obejrzałam 3 kasety ze ślubów... i ciesze się, że nie będę miała kamery. Jeden lepszy, drugi gorszy, ale ogólnie, zawsze coś mi się nie podobało.... i taka nuda... (ale to tylko moje zdanie i odczucia, bez urazy :) ) A tak w ogóle rozmawiała z parami, które już brały ślub i dziewczyny (niezależnie od siebie) straszyły mnie, że jak chcę wypożyczyc suknię to może być już za późno, bo często suknie są już rezerwowane rok wcześniej, jak nie dalej..... Wystraszyłam się, bo w końcu nie wiem, czy chce wypożyczyć, odkupic uzywaną czy szyć. Ale przynajmniej się zmotywowałam do kolejnego etapu przygotowań i w sobotę planuje przyjechać do Gdyni do salonu Villa Madonna i przymierzyć moją white one 411 :) Czy któraś z Was była już w tym salonie, wydaje mi się, że tak, ale tyle było już wątków i tematów, że sie pogubiłam :)

Pozdrawiam
Pszczoua przesliczna biżuteria ! :)

a ja sie pochwale, że mam oprawe muzyczną mszy i jestem megaa happy :)

http://www.youtube.com/agnesslub
Dziękuję :)
Ja byłam z miesiąc temu w salonie Villa Madonna, pełen profesjonalizm, Panie sympatyczne, nie robią problemów, że jeszcze rok itd, sukienki zadbane, czyste, każda w pokrowcach. Do tej pory nie byłam w drugim takim ;)
a jakimi rozmiarami panie dysponowały?
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
o ile się nie mylę suknie były rozmiaru 38/40, ale nie dam sobie ręki uciąć .. ;)
Drogie 'Panny Młode 2011' :)
Codziennie Was czytam i muszę przyznać że jest to najciekawsze forum na Weselniku :) Mam do Was pytanie odnośnie kamerzysty.. Nie ukrywam że fotografie są dla nas najważniejsze a na kamerze chcemy zaoszczędzić dlatego proszę podajcie mi kontakty (jeżeli macie) do 'tańszego' operator.. Z góry dziękuje za pomoc :)
http://www.obiektywni.net
fotograf 850zł, kamerzysta 850zł, pakiet fotograf+kamerzysta (krótki filmik 1,5 godzinny z najfajniejszymi/najważniejszymi motywami) - 1500zł
Muszę przyznać że to dobra cena :) ja za swojego kamerzystę płacę 1500zł ale on jest na całym weselu i na płytach wychodzi 4h wesela i ślubu ;)
no właśnie - 4 bite godziny wesela, które potem tak na prawdę mało kto ogląda. i tak ogląda się na szybkim podglądzie i zwalnia tylko na najważniejsze momenty. a krótki filmik można obejrzeć cały
Poza tym filmiki krótsze przeważnie są droższe, bo trzeba dużo cięć robić. Więc obiektywni bardzo konkurencyjną cenę mają ;)
a krótsze filmy maja to ze moga uciac to co np chcielibysmy zobaczyc a w dluzszych to mamy tego duzo wiec mozemy sobie go obejzec w calosci a jak nam sie nudzi to mozna przewinac.Dla osób ktorym zalezy na kamerzyscie to film 1,5 godzinny nie spelni naszych oczekiwac
Ale te filmiki, które mają na swojej stronie nie zachęcają do skorzystania z ich usług....
Ja widziałam wiele filmów z wesele i te które mi się podobały są za drogie jak dla mnie. Dlatego zrezygnowaliśmy z kamerzysty.
pewnie macie rację, że jak komuś zależy na kamerzyście to 1,5 godzinny filmik to będzie dla niego za dużo, ale ja kamery właściwie w ogóle na początku nie chciałam a zależało mi tylko na zdjęciach
dlatego ten filmik to jest nasz kompromis.
Basiulka jeszcze dopisz do mnie:

foto/video http://www.obiektywni.pl
co do tego co sie komu podoba to dobrze że każdemu co innego
Nie wyobrażam sobie oglądać wszędzie tego samego :)

Film dla mnie ma być treściwy i taki który z checią obejrzymy sobie wszyscy.

1,5 h to dla mnie wystarczające.
Na youtube jest dużo ich filmików i uważam że sa robione z pomysłem.
Mi przypadły do gustu.
basiulka poprawka

foto/video http://www.obiektywni.net/
Dawno mnie tu nie było, przeczytałam sobie wszystko, co do kamerzysty ja polecam VideoAdam, może dlatego że Pan Adam był u mojej siostry na weselu, film oglądam do tej pory raz w miesiącu, piękne ujęcia, dopasowane tło muzyczne... miodzio. Jeżeli chodzi o mnie i mojego R. stawiamy na rozmowę i dużo swoich pomysłów, a Pan Adam jest otwarty na sugestie młodych. Po drugie wydaje mi się kompaktowym rozwiązanie kamerzysty i fotografa w jednej osobie ;) choć czasem Pan Adam wspomaga się pomocnikiem.
Faktycznie sa nie drodzy!!!ale widac ze te filmiki nie sa super.Poza tym uwazem ze film musi byc dlugi po to bierze sie kamerzyste zeby uwiecznl ten dzien i ze kiedys po latach bedziecie ogladac i wspominac wszystko i uwierzcie mi ze po latach bedziecie chciali ze szczegolami obejrzec a tego nie bedzie na filmie i lipa.Uwazem ze zawsze mozna przewinac.Po co berzecie kamerzyste???nie rozumiem
ja znowu nie rozumiem po co kamerzysta, który kręci wszystko jak leci..każdy taki film nakręcić może.. widziałam różne filmy i drogie i tanie i wszystkie są takie same i nie robią na mnie kompletnie wrażenia, wręcz zniechęcają.. obiektywni mają ciekawy pomysł, są niedrodzy, a film jest krótki przez co stanie się bardziej interesujący..i dlatego myślę, że warto jednak ich wziąć .. poza tym każdy ma swój gust, oczekuje czegoś innego, więc .. ;)
Ja też uważam, że lepszy krótki filmik niż przydługi, ale to wszystko zależy od tego czego się od kamerzysty oczekuje. Nasz film również ma trwać max. 2- 2 i pół godziny i uważam, że to jest aż nadto.

A nam zostało od dzisiaj równe 10 miesięcy do ślubu :D
ale poruszyłam wątek.. :)
bardzo dziękuję za odpowiedzi. niestety 'obiektywni' mają już zajęty termin tak więc jeżeli którejś z Was przyjdzie ktoś inny na myśl to proszę o info :)
jeżeli chodzi o długość filmu to każdy ma swoje zdanie. ja bym nie chciała żeby był za krótki ale długi też by się nużył.. razem z moim P przywiązujemy główną wagę do zdjęć. dlatego na kamerzyście chcemy zaoszczędzić :)
Hmm agnes... Czyżby mój termin? Czy tydzien pozniej? :) Ja mam 6 sierpnia i również obiektywnych ale jedynie video. Foto robi kto inny :) I ja też początkowo w ogóle nie chciałam kamerzysty. Jednak ostatecznie ich rozwiązanie bardzo przypadło nam do gustu, dlatego ich zarezerwowaliśmy :)
Chyba już wiem :) MamaMarty sprzątneła termin agnes :D hehe, panowie są z daleka i na twoje wesele już błądzić nie będą ;-) U mnie się rozeznają w naszych okolicach :p
nooo dokładnie, żałuję że tydzień prędzej nie dałam znać ale.. dobrze że komuś innemu się udało ;) razem z P wogóle nie braliśmy pod uwagę kamerzysty ale rodzice poprosili. pewnie mają racje, teraz może i nie chcemy ale za pięć lat na rocznicę napewno będzie nam miło to zobaczyć. no to szukamy..
Dziewczyny polecam Wam tę stronkę: http://www.decorisus.pl/
Można na niej znaleźć masę ciekawych rzeczy, od dwóch dni ją przeglądam i jeszcze nie widziałam wszystkiego :)
Ja mam naszczescie luz z kamerzysta bo moj brat jest pasjonatem, chce byc rezyserem wiec on bedzie krecil, my mu dokladamy do kamery bo sobie upatrzyl jakas...chcemy tylko najwazniejsze momenty, a reszte zawsze moze ktos inny krecic jak to na imprezach :))
pszczoua, Obiektywni nie są z daleka ;), poza tym jeżdżą po całej Polsce, a w Trójmiasto i okolice też mają obcykane ;)
Co do długości filmu to każdy niechnma to co lubi. Jak zwykle ;)
Może nie aż tak z daleka, ale do nas mają 150km także blisko to też nie jest :)
To ja te proszę o dopisanie :). Widzę, że będziemy pierwsi w 2011 r.
15.01.2011 r. - Marcin i Kamila, Kłosowo (Orfeusz)
oooo to niewiele czasu pozostało :))

a ja szukam kogoś kto już miał wesele w Pod Aniołem , nie znacie nikogo na forum ???
Ciekawią mnie fotki jakieś z imprezy i pare info :))
Pod aniolem byly moje dwie kolezanki na 2 roznych weselach i jedna zachwalala ze duzo jedzenia bylo a inna ze nigdy by tam nie zrobila bo jedzenie bylo przesolone tak wiec jak jest naprawde to nie wiem. Sama tam chcialm miec bo mi sie sala spodobala ze strony ale potem znalazlam inna blizej mnie i duzo wieksza. A mi zostal równy rok :)
Hej dziewczyny (i chłopaki też ;) ) nieśmiało zgłaszam chęć dopisania się do listy. Zaczynam dopiero orientować się w całej machinie którą należy uruchomić organizując ślub. Wstępna data to 21.05.2011.
Basiu proszę o dopisanie Kościół p.w. św. Józefa i św. Judy Tadeusza (Rumia) godz. 16.00 ;)
Że tak troszke zmienie temat - gdzie robicie nauki przedmalzenskie? mozecie polecic jakies miejsce?
ja już zrobiłam :) w parafii w Rumi Janowie, trzy godzinne spotkania, bardzo sympatycznie, informacje na temat nauk są na stronie parafii, nie trzeba się wcześniej zapisywać,na pierwszym spotkaniu dostaje kartkę, na której trzeba zebrać podpisy z trzech spotkań
Almusia, ja mam w Pod Aniołem przed Tobą, ale też niestety nie znam żadnych konkretnych opinii - po prostu sala nam się spodobała, menu niczego sobie, a właścicielka kontaktowa :)

Co do nauk przedmałżeńskich to my chcemy zrobić w Okrąglaku na Przymorzu we wrześniu (chyba od 13 września się zaczynają)
paugerette nam sie też wszystko podoba cacy :) chciałam tylko zobaczyć fotke jak np dekorują miejsce młodych i ogólnie jakie fotki z wesela zobaczyć :)
Z racji tego, że będziesz pierwsza będę Cę męczyć pytaniami :P

My nauki zrobimy chyba w pazdzierniku tu w dub, żeby miec z głowy :) narazie mam zastój chyba do grudnia nie ruszam z niczym bo większość załatwiona :)
dziewczyny, przepraszam was, ale na razie nie mam siły żeby założyć nowy wątek.. wczoraj pochowałam mamę..:((;(( nie mogę dojść do siebie bo wyszło to nagle...niespodziewanie;( nie mam siły, żeby myśleć o czymś innym, o ślubie..;( nie wiem też czy ślubu nie odwoływać..niby 8 miesięcy to dużo czasu, ale w takiej sytuacji to chyba za mało..;(:(
oj basiulka... wyrazy współczucia... :(
biedna :( wspolczuje
wyrazy wspolczucia basiulka ... :(

Basiu bardzo współczuje ;( jest nam wszystkim bardzo przykro :( jeśli będziesz chciała się wygadać to śmiało wysłuchamy i może coś pomożemy. Jeszcze raz wyrazy współczucia ;(
bardzo ci współczuję ;(((
Basiu, bardzo mi przykro.... 3maj się kochana !!!
Hej Dziewczyny,

Podczytuję Was czasem, ale nie o tym chciałam...
Ja do Basiulki, Kochanie 3maj się dzielnie, wiem co przeżywasz...
Wyrazy współczucia :*
Basiulek Trzymaj sie , bardzo nam przykro.
Basiu bardzo mi przykro :( współczuje, trzymaj się :*
basiu, trzymaj się :(
zakładanie nowych wątków przynosi nieszczęścia- najpierw Ola, teraz Ty.
serdeczne wyrazy współczucia
Basiulek Trzymaj sie :(
Żeby nie zawracać głowy Basi dopisałam informacje do listy, możecie sprawdzić czy wszystko się zgadza i założyć nowy wątek (ja tego jeszcze nie robiłam i nie wiem jak)

STYCZEŃ
15.01.2011 => kamilajka Marcin i Kamila - Kłosowo (Orfeusz)

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
24.04.2011=> smieszmesz
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto – „Fotogrupe”
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot/ zespół Hevelius/ foto Wojciech Hinzke/ kamerzysta z videobest/ Kościół pw. Św Stanisława Kostki w Wejherowie godz. 15.00/ wizażystka Pani Dagmara
30.04.2011 => bassiulka86 (Basia i Mateusz) – sala bankietowa Szrot (dolna sala)/ foto Agnieszka Krawczyńska/ zespół Allabama/ Kościół Św. Antoniego w Redzie godz.16
30.04.2011 => NataliaT – Wichrowe Wzgórza Chmielno/ zespół Sami Swoi/ fotograf/ Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie godz 16
30.04.2011=> toshiba - Kościół Chrystusa Zbawiciela 15.30/ Dwór Kaszubski Magnat/tirex/ ANDstudio/
30.04.2011=>Jolaa (Aleksandra i Piotr) – Kościół Św.Katarzyny w Stężycy godz. 16:30/ ośrodek Adler w Zgorzałe
30.04.2011=> haniulek2 –Sala w Wierzchucinie "Chwila Spokoju" , Kamerzysta i Fotograf http://www.mkvideofoto.pl/index.php#video ,
Zespół Everest z Bolszewa , Kościół Kolegiata(Sw.Trojcy) w Wejherowie godz.15 , Kucharki,Kelnerki , alkohol i drobne dekoracje

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
14.05.2011=>Ja-Aga- Weesele w Pod Abażurem w Nicponi pod Gniewew/ fotograf/filmowanie - http://www.obiektywni.net/granty.html
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni
21.05.2011 => A&Ł_narzeczeni - ośrodku agroturystycznym Pod Bocianami (w grabowskiej hucie), zespół Nasze Chłopaki, msza w Łęgowie
21.05.2011 => rudzielec – Złota Róża
21.05.2011 => Bahna
28.05.2011 => Edyta i Filip – :Cegielnia” Rzucewo

CZERWIEC:
03.06.2011=>aga (Agnieszka i Grzegodz)- Villa Uphangena
04.06.2011 => kopfer – sala weselna “Kania”/ zaspół Coemi/ video- Filmart/ foto- G.Laskowski Fotostan
04.06.2011=>Sasami- Hotel Amber/ Dj Gucio/ Kościół Bożego Miłosierdzia/ foto- K. Piotrowska
10.06.2011 (piątek) => Aniuulka86 i Patryk - sala Filip Osłonino, Kościół Pw.Św.Krzyża w Rumi
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk (Monika i Sebastian) – hotel Gniecki/ foto tandem/ DJ Radziun/ kamerzysta Langa
11.06.2011 => aanita – Dwór Magnat w Bojanie
11.06.2011=> czarownica84 – sala i kościół w Gdańsku (godz.17)
11.06.2011=> Tragus – Dwór Magnat/foto Melrose Anna Grunwald/ DJ Maciek Józefowicz
11.06.2011=> yevele
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net/ Kościół p.w. Św. Judy Tadeusza w Gdańsku-Łostowicach godz.16/ dekoracja kościoła- p.Beata Dekoracje Britain
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Marek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
18.06.2011 => aurinio88 – dworek Novello w Baninie/ zespół Sami Swoi/ foto Monika Urbaniak- Sepia
18.06.2011 => Agnieszka i Karol – Zajazd Jawor w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Nefele / sala Lukullus / fotograf
18.06.2011=> izula- sala hydroinstal w Bolszewie/ zespół PULS
18.06.2011=> Kitek888
23.06.2011=>housik- Kościół Św. Walentego/ Dworek Magnat/ zespół: Brzoza Dance/foto BW photography
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana – ślub w Irlandii
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011=> Magda - sala Kłosowo
25.06.2011 => a_guniek - fotograf: Jacek Ciesielski, kamerzysta: Marek Cabaj, sala Soprano w Gdańsku
25.06.2011=>blyskawica (Sabina i Grzegorz) – Dom Rekolekcyjny Straszyn/ zespół Rex
25.06.2011=>Agnies (Agnieszka i Bartek) – Kościół Podwyższenia Krzyża Pańskiego w Pruszczu Gd./ sala Kania/ Dj Radziun/ fotograf/ kamerzysta

LIPIEC:
01.07.2011=> magdalena111
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)
02.07.2011=> ania85 – Hotel Falko
02.07.2011=>g1oska (Gosia i Michał) – wesele w Straszynie/ fotograf/Dj Radziun
09.07.2011=>Asia – wesele w Riwierze /foto K.Kępka/ Dj Soso Black
09.07.2011=>anusia86(Ania i Grzegorz)- sama Casilla w Kębłowie/ foto/video
09.07.2011 => jabuszko66 (Marta i Piotr) - Dzikie wino- sala regionalna, fotografii Artur Ptak (http://www.arturptak.fotea.pl/)/ parafii Zmartwychstania Pańskiego godz. 16:00
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko/ dj Gucio
16.07.2011=>Madziarrra (Madzia i Kamil) – Sala Pod Aniołem w Gdańsku/Kościół Św. Katarzyny Szwedzkiej
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
23.07.2011 => Krzesełko – sala odpowiednik Ramlei w Kartuzach/ zespół Sami Swoi/ foto DG13
23.07.2011 => gusiolek (Gusia i Adi) – Hotel Murat Reda/ dj Soso Black/fotograf PK/ Kościół p.w. św. Józefa i św. Judy Tadeusza (Rumia) godz. 16.00
23.07.2011 => AnnMarie (Ania i Marcin) - Dworek na Błotach w Załakowie, fotograf MD-Foto Mariusz Daniszewski
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa
30.07.2011 => princess – Hotel Faltom Rumia/ Orkiestra Energia/ Dj Marek poprawiny
30.07.2011 => suszka- sama Pod Aniołem/ Dj Lech Radziun/ FotoArs/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku

SIERPIEŃ:
05.08.2011 => tygrys (Karolina i Michał)- Hotel Orle w Sobieszewie/
06.08.2011=>minika86 – Zajazd Austeria w Rychnowie/ zespół HIT z Olsztyna/ foto Transvimed P. Ociepski
06.08.2011=>pszczoua- Oaza Połchowo/ zespół Rewers/ http://www.obiektywni.net/
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
13.08.2011 => Siunia (Asia i Grzesiek) - Kościół i sala Malbork/zespół Witek Band/Video Chyła
13.08.2011 => agness444 (Agnieszka i Piotr) – restauracja “Dzikie Wino”/
13.08.2011.=> Angelikaaa (Angelika i Wojtek) - Kościół Św.Ojca Pio Gdańsk-Ujeścisko/Sala Orfeusz w Kłosowie/Zespół Everest tzwn. Bercik
13.08.2011 =>MamaMarty - Sala bankietowa "Oaza" w Połchowie/foto/video http://www.obiektywni.net/
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
20.08.2011 => patusia_89 – sala Karczma w Kczewie”/ Kościół Okrąglak na Przymorzu
20.08.2011 => monika87 – sala bankietowa w Lublewie/ zespół „DEMO”/ foto- fotostan/ video hp studio/ ślub godz.17
20.08.2011=>Monika. – sala Adler(Zgorzałe)/ Kościół Św. Mikołaja w Gdyni Chyloni
20.08.2011 => Karolina i Staś - Zaścianek
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka
27.08.2011 => Emilia – sala Kłosowo
27.08.2011=> Lisa1
27.08.2011=> roztrzepana
27.08.2011.=> kasik - Kościół Św. Brygidy Gdańsk/Hotel Orle Sobieszewo/zespół Remaband/foto Dariusz Śliwiński

WRZESIEŃ:
03.09.2011=> tigra – ośrodek Roma namiot+ kapliczka/
03.09.2011 => Kaeppel (Marta i Piotr)- sal Adler w Zgorzałe
10.09.2011=> mistiq85 – ‘Jasny Brzeg’ Władysławowo/ zespół Maxime

17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka, zespół SAWI/ kościół w Gdańsku u Jezuitów godz.16
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
17.09.2011 => ma_dzia (Magda i Michał) Hotel Drywa w Dworku
17.09.2011=> ice_bebe (Aga i Maciek) – Hotel Gniecki
17.09.2011=> Almusia (Karolina i Wojtek) – Pod Aniołem/ dj Sławek Wawrzyniak/Kościół NMP Matki Kościoła i Św. Katarzyny Szwedzkiej na Marynarki Polskiej
17.09.2011=> A&A - Katedra Oliwska, Magnat, Zespół Malibu Latino, Videogroszek, Fotografowie: 2Remember
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
24.09.2011 => jarzebina – sala Maciejka/ zespół Best/ studio videogroszek i MUUU Studio http://www.just2.pl
24.09.2011=> miliani (Emilia i Łukasz) – Hotel Faltom,sala balowa/ Kościół Niepokalanego Serca Maryi w Gdyni Karwinach/ zaspół Bravaton/fotograf http://www.walderfoto.com.pl

PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emiś_87 (Emilia&Michał)
08.10.2011 => alia_k

P.S Przepraszam jak coś pominełam
Basiu współczuję dziekwczyny o to 7część wątku
http://forum.trojmiasto.pl/Ploteczki-Panien-Mlodych-2011-cz-7-t178204,1,130.html

mam nadzieje że mi pecha to nie przyniesie
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Aleksandra i Piotr 30.04.2011 fotograf http://www.avedon.pl/
hej jest nowy wątek już nr 7, tam napisz :)
do góry