Widok

Ploteczki Panien Młodych 2011 (cz.8)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ
15.01.2011 => kamilajka Marcin i Kamila - Kłosowo (Orfeusz)

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
24.04.2011=> smieszmesz
24.04.2011=> Izolda- ośrodek wypoczynkowy Szarlota k/ Kościerzyny
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto – „Fotogrupe”
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot/ zespół Hevelius/ foto Wojciech Hinzke/ kamerzysta z videobest/ Kościół pw. Św Stanisława Kostki w Wejherowie godz. 15.00/ wizażystka Pani Dagmara
30.04.2011 => Antoniego w Redzie godz.16bassiulka86 (Basia i Mateusz) – sala bankietowa Szrot (dolna sala)/ foto Agnieszka Krawczyńska/ zespół Allabama/ Kościół Św.
30.04.2011 => NataliaT – Wichrowe Wzgórza Chmielno/ zespół Sami Swoi/ fotograf/ Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie godz 16
30.04.2011=> toshiba - Kościół Chrystusa Zbawiciela 15.30/ Dwór Kaszubski Magnat/tirex/ ANDstudio/
30.04.2011=>Jolaa (Aleksandra i Piotr) – Kościół Św.Katarzyny w Stężycy godz. 16:30/ ośrodek Adler w Zgorzałe
30.04.2011=> haniulek2 –Sala w Wierzchucinie "Chwila Spokoju" , Kamerzysta i Fotograf http://www.mkvideofoto.pl/index.php#video ,
Zespół Everest z Bolszewa , Kościół Kolegiata(Sw.Trojcy) w Wejherowie godz.15 , Kucharki,Kelnerki , alkohol i drobne dekoracje

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
14.05.2011=>Ja-Aga- Weesele w Pod Abażurem w Nicponi pod Gniewew/ fotograf/filmowanie -http://www.obiektywni.net/granty.html
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni
21.05.2011 => A&Ł_narzeczeni - ośrodku agroturystycznym Pod Bocianami (w grabowskiej hucie), zespół Nasze Chłopaki, msza w Łęgowie
21.05.2011 => rudzielec – Złota Róża
21.05.2011 => Bahna
21.05.2011 => marzena505 - koścół św Polikarpa w Osowie przyjęcie Dwór Barwik Pomlewo k/Przodkowa zespół Ripple Band
28.05.2011 => Edyta i Filip – :Cegielnia” Rzucewo

CZERWIEC:
03.06.2011=>aga (Agnieszka i Grzegodz)- Villa Uphangena
04.06.2011 => kopfer – sala weselna “Kania”/ zaspół Coemi/ video- Filmart/ foto- G.Laskowski Fotostan
04.06.2011=>Sasami- Hotel Amber/ Dj Gucio/ Kościół Bożego Miłosierdzia/ foto- K. Piotrowska
10.06.2011 (piątek) => Aniuulka86 i Patryk - sala Filip Osłonino, Kościół Pw.Św.Krzyża w Rumi /zespół Antares
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk (Monika i Sebastian) – hotel Gniecki/ foto tandem/ DJ Radziun/ kamerzysta Langa
11.06.2011 => aanita – Dwór Magnat w Bojanie
11.06.2011=> czarownica84 – sala i kościół w Gdańsku (godz.17)
11.06.2011=> Tragus – Dwór Magnat/foto Melrose Anna Grunwald/ DJ Maciek Józefowicz
11.06.2011=> yevele
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net/ Kościół p.w. Św. Judy Tadeusza w Gdańsku-Łostowicach godz.16/ dekoracja kościoła- p.Beata Dekoracje Britain
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Marek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
18.06.2011 => aurinio88 – dworek Novello w Baninie/ zespół Sami Swoi/ foto Monika Urbaniak- Sepia
18.06.2011 => Agnieszka i Karol – Zajazd Jawor w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Nefele / sala Lukullus / fotograf
18.06.2011=> izula- sala hydroinstal w Bolszewie/ zespół PULS
18.06.2011=> Kitek888
23.06.2011=>housik- Kościół Św. Walentego/ Dworek Magnat/ zespół: Brzoza Dance/foto BW photography
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana – ślub w Irlandii
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011=> Magda - sala Kłosowo
25.06.2011 => a_guniek - fotograf: Jacek Ciesielski, kamerzysta: Marek Cabaj, sala Soprano w Gdańsku
25.06.2011=>blyskawica (Sabina i Grzegorz) – Dom Rekolekcyjny Straszyn/ zespół Rex
25.06.2011=>Agnies (Agnieszka i Bartek) – Kościół Podwyższenia Krzyża Pańskiego w Pruszczu Gd./ sala Kania/ Dj Radziun/ fotograf/ kamerzysta

LIPIEC:
01.07.2011=> magdalena111
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)
02.07.2011=> ania85 – Hotel Falko
02.07.2011=>g1oska (Gosia i Michał) – wesele w Straszynie/ fotograf/Dj Radziun
09.07.2011=>Asia – wesele w Riwierze /foto K.Kępka/ Dj Soso Black
09.07.2011=> anusia86 (Ania i Grzegorz) - sala Casilla w Kębłowie http://www.casilla.pl / foto i video http://www.fotograf.sopot.pl / Zespół „SUPRA” / Kościół
09.07.2011 => jabuszko66 (Marta i Piotr) - Dzikie wino- sala regionalna, fotografii Artur Ptak (http://www.arturptak.fotea.pl/)/ parafii Zmartwychstania Pańskiego godz. 16:00
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko/ dj Gucio
16.07.2011=>Madziarrra (Madzia i Kamil) – Sala Pod Aniołem w Gdańsku/Kościół Św. Katarzyny Szwedzkiej
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
23.07.2011 => Krzesełko – sala odpowiednik Ramlei w Kartuzach/ zespół Sami Swoi/ foto DG13
23.07.2011 => gusiolek (Gusia i Adi) – Hotel Murat Reda/ dj Soso Black/fotograf PK/ Kościół p.w. św. Józefa i św. Judy Tadeusza (Rumia) godz. 16.00
23.07.2011 => AnnMarie (Ania i Marcin) - Dworek na Błotach w Załakowie, fotograf MD-Foto Mariusz Daniszewski
23.07.2011 =>Agala- /kościół Matki Kościoła w Tczewie/ sala Villa Leśne Ustronie w Lubiszewie/ zespół JOCKER BAND/ fotograf FOTOGRUPA
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa
30.07.2011 => princess – Hotel Faltom Rumia/ Orkiestra Energia/ Dj Marek poprawiny/ Kościół pw. św. Krzyża w Rumi godz 17.00
30.07.2011 => suszka- sama Pod Aniołem/ Dj Lech Radziun/ FotoArs/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku

SIERPIEŃ:
05.08.2011 => tygrys (Karolina i Michał)- Hotel Orle w Sobieszewie/
06.08.2011=>minika86 – Zajazd Austeria w Rychnowie/ zespół HIT z Olsztyna/ foto Transvimed P. Ociepski
06.08.2011=>pszczoua- Oaza Połchowo/ zespół Rewers/ http://www.obiektywni.net/
06.08.2011=> Michalina i Tomek - Hotel Bulwar w Toruniu, kościół Świętego Ducha w Toruniu
06.08.2011r=>kurka1 ( Karola i Andrzej ), Restauracja pod Sosnami, Ośrodek Wypoczynkowy Twardy Dół / Kościół pw. Michała Archanioła w Zblewie / Dj Marcin / Videofilmowanie P. Chabowski /
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
13.08.2011 => Siunia (Asia i Grzesiek) - Kościół i sala Malbork/zespół Witek Band/Video Chyła
13.08.2011 => agness444 (Agnieszka i Piotr) – restauracja “Dzikie Wino”/ fotograf just2/ dj Maciek Józefowicz/ kościół św Jana z Kęt Rumia
13.08.2011.=> Angelikaaa (Angelika i Wojtek) - Kościół Św.Ojca Pio Gdańsk-Ujeścisko/Sala Orfeusz w Kłosowie/Zespół Everest tzwn. Bercik
13.08.2011 =>MamaMarty - Sala bankietowa "Oaza" w Połchowie/foto/video http://www.obiektywni.net/ Kościół Pw.Św.Krzyża w Rumi godz. 17.00
13.08.2011 =>malutki aniolek (Madzia i Krzyś) -Dworek "Oleńka" Tuchom/Kościół Matki Boskiej Częstochowskiej w Gdyni/Zespół Anpol/Fotograf i kamerzysta P.Lenc
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
20.08.2011 => patusia_89 – sala Karczma w Kczewie”/ Kościół Okrąglak na Przymorzu
20.08.2011 => monika87 – sala bankietowa w Lublewie/ zespół „DEMO”/ foto- fotostan/ video hp studio/ ślub godz.17
20.08.2011=>Monika. – sala Adler(Zgorzałe)/ Kościół Św. Mikołaja w Gdyni Chyloni
20.08.2011 => Karolina i Staś – Zaścianek
20.08.2011 => jantarka (Maria i Piotr) w kościele P. w. Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka
27.08.2011 => Emilia – sala Kłosowo
27.08.2011=> Lisa1
27.08.2011=> roztrzepana
27.08.2011.=> kasik - Kościół Św. Brygidy Gdańsk/Hotel Orle Sobieszewo/zespół Remaband/foto Dariusz Śliwiński
27.08.2011=> MagdaiMichał /Kościół parafialny w Krynicy Morskiej /Hotel Kahlberg /
Fotograf: Melrose- Ania Grunwald /Kamerzysta: Furtak Film- Sebastian Furtak

WRZESIEŃ:
03.09.2011=> tigra – ośrodek Roma namiot+ kapliczka/
03.09.2011 => Kaeppel (Marta i Piotr)- sal Adler w Zgorzałe
10.09.2011=> mistiq85 – ‘Jasny Brzeg’ Władysławowo/ zespół Maxime
10.09.2011=> mufelek- w Dzikim Winie, ślub u Franciszkanów w Gdyni
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia (Michalina i Bolek) - Dworek Oleńka, zespół SAWI/ kościół w Gdańsku u Jezuitów godz.16
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
17.09.2011 => ma_dzia (Magda i Michał) Hotel Drywa w Dworku
17.09.2011=> ice_bebe (Aga i Maciek) – Hotel Gniecki
17.09.2011=> Almusia (Karolina i Wojtek) – Pod Aniołem/ dj Sławek Wawrzyniak/Kościół NMP Matki Kościoła i Św. Katarzyny Szwedzkiej na Marynarki Polskiej
17.09.2011=> A&A - Katedra Oliwska, Magnat, Zespół Malibu Latino, Videogroszek, Fotografowie: 2Remember
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
24.09.2011 => jarzebina – sala Maciejka/ zespół Best/ studio videogroszek i MUUU Studio http://www.just2.pl
24.09.2011=> miliani (Emilia i Łukasz) – Hotel Faltom,sala balowa/ Kościół Niepokalanego Serca Maryi w Gdyni Karwinach/ zaspół Bravaton/fotograf http://www.walderfoto.com.pl

PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emiś_87 (Emilia&Michał)
01.10.2011 => Alana, sala Maciejka, zespół Coemi, kamerzysta Irek Jezierski
08.10.2011 => alia_k
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej dziewczyny
co do noclegow, ja rowniez musze jakos rozlokowac swych gosci i w gre wchodza albo tanie miejsca w motelach albo uprzejmosc miejscowej rodzinki. w sumie zalezy od tego ile przyjezdnych przyjedzie i czy miejscowi beda na 'tak'.
chyba nie chodzilo tu tak na prawde zeby gosci pozostawic samych sobie i niech se radza, ale przedstawic im sytuacje, ze albo godza sie na 'materac' albo koszt wynajecia noclegu beda musieli pokryc z wlasnej kieszeni. mysle, ze nie ma w tym nic zlego, tym bardziej jak przyjezdnych jest duzo.

jesli chodzi o lampiony, fontanny itp. popieram jesli bedzie to odpowiednia, dodatkowa ozdoba do reszty wesela, a nie glowny punkt programu, bo straci swoj urok. moim zdaniem wesle powinno miec okreslony motyw, czy styl.

my wiekszosc rzeczy robimy sami tzn. z pomoca naszych znajomych i przyjaciol. zaproszenia beda to grafiki wykonane przez znajomego artyste (bardzo sie ciesze, bo pozniej wystarczy oprawic i mozna powiesic na scianie;)); foto kolega zawodowo zajmujacy sie fotografia, kosciol wystroi nam znajoma florystka, jedzonko mama przyjaciolki itd. mysle, ze jedynie dzieki pomocy i uprzejmosci przyjaciol, koszty nie zjedza nas zywcem. pozdrawiam
heh..mowila mi,ze makijaz robi okolo 25-30 minut wiec pewnie zdazy do Ciebie Kurka na 12:-))

co do tego autobusu to jeszcze nie wiem..na razie sie tak smialismy z tego..ale kto wie:-)) heh..my i swiadkowie autobusem z przypadkowymi ludzmi:-)) smienie by bylo,ale tak jak mowisz..na pewno wspomnienia niezapomniane:-)
zdziwiłam się takim pozytywnym odzewem.

jeżeli chodzi o dojazd do usc autobusem- popieram, będziecie mieli fajne wspomnienia i fotki :)
u Ciebie na 10.00, potem na 11.00 ma jeszcze jedną Panią w Starogardzie i na 12.00 musi być u mnie w Zblewie, nie wiem jak ona to zrobi :-) chyba helikopterem, bo dla mnie musi być od 12,00 do 14,30 ( pierwsza ja - bo mam sesję, potem moja siostra i mama
Kaeppel a gdzie robiliscie poradnie? ile sie za nia płaci i co na niej robiliscie:P
tak kurka rozmawialam, jestesmy umowione na 10 6 sierpnia:-))
stokrotka i jak makijaż, rozmawiałaś z Aniulą Małą Czarną?
ja tez sie zgadzam z krzeselkiem..
jak czytalam na forum o lamiopnach dla gosci, o fontannie z alkoholu itd to buzia coraz szerzej mi sie otwierala ze zdziwienia..jak ktos lubi takie atrakcje jego sprawa..jak ktos nie to tez jego sprawa..kazdy ma praow do wlasnego zdania i wlasnej organizacji swojego slubu i wesela..
ktos mi powiedzial,ze w zwiazku,ze bierzemy slbu cywilny - tylko taki mozmey to nie powinnam byc w sukni slubnej..dlaczego?? bo nie wypada..a co wypada?? ja bede miala usknia slubna,ale skromniejsza od tych co widze tu na forum,czy w interentowych sklepach..moja bedzie delikatna,skormniejsza..ale moja wymarzona..
i nie bede miala karteczek z imieniem i nazwiskiem goscia gdzie ma kto usiasc..uwazam,ze kazdy powinien tam gdzie ma ochote..skad moge wiedziec,czy ta ciocia lubi ta ciocie? posadze je obok siebie i beda sie gryzly i zepsuja mi dzien?? niech kazdy usiadzie gdzie chce..rodzina i tak sie pozna..-ci co sie jeszcze nie znaja..wesele bedzie bardzo dlugie..wiec duzo maja czasu..
jedene co mi sie podoba z tych "nowosci" to malutki upominek dla gosci z liscikiem-podziekwoaniem od mlodych za to,ze sa z nami w tym dniu..

a tak w ogole zastanawialismy sie z moim PM by jechac do usc autobusem miejskim:-)) tego jeszcze nie bylo..heh..a z usc mamy na do restauracji doslaownie 3 minuty piechotka:-)

pozdrawiam i zycze wszystkim PZ i PM dobrego dnia:-))
My do tej poradni chyba w listopadzie się wybierzemy ;) trochę dłuższa przerwa po naukach :)
U mnie teraz też przestój z przygotowaniami ;) to co najważniejsze już mam ;)
Zaproszenia przyszły teraz tylko czekać jeszcze trochę i zacząć rozdawać ;)
Na a pod koniec października suknia i graniak :)
Krzesełko wszystko co napisałaś to normalnie jakbys mi z moich ust wyjęła :)))

Ja narazie nic nie piusze bo nic się nie dzieje jesli chodzi o ślub, szykuje się do wakacji troszke spóżnionych...

Miłej nocy dziewczyny :*
UFFFFFF!!!!!!! a my juz po poradni rodzinnej:) polecam - babeczka bardzo szympatyczna i rzeczowa (mowila do nas milo i normalnie, a nie jak do debili :P), potrzymala nas w sumie prawie 2,5godziny i 3 pieczatki sa:)
jesli chodzi o obraczki, to jeszcze sie nie zdecydowalismy, ale tak jak pisalam wczesniej - w fashion housie jest wystawionych kilka gablot z samymi obraczkami, wiec naprawde jest w czym wybierac:) ceny przystepne, duzo nizsze niz w np. w aparcie czy w.kruku.

z takich spraw na szybko zostaje nam jeszcze tylko umowa z 4fun-em i narazie przerwa techniczna w dalszych przygotowaniach;)
No cóż, nam rodzice pomagają z weselem, nie ukrywam tego - jestem im bardzo za to wdzięczna. Gdyby nie ich pomoc nie robilibyśmy wesela tylko obiad dla najbliższych ze względu na to, że właśnie kupiliśmy mieszkanie a niestety koszta związane z tym są ogromne. Co nie oznacza, że zmieniam swoje zdanie odnośnie noclegu dla gości :) Obojętnie czy płaci się za niego czy organizuje po mieszkaniach w rodzinie - jakaś opcja noclegu wg mnie powinna być zaproponowana.

Jeśli chodzi o samo wesele - najchętniej teraz by, zrezygnowała z wesela i po prostu wzięła ślub. Ale to pewnie ze zmęczenia, trochę za dużo tego wszystkiego na raz nam się nałożyło.

My obrączki już mamy. Nasłuchałam się wiele - te się wycierają, tamte rysują dlatego wzięłam po prostu te co mi się najbardziej podobały :)
minika86 :* chce mieć z Tobą przerąbane :) jakaś szurnięta ciotka dla malucha musi być :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
miciasia wiesz że zazdroszczę Ci tej ciąży. Będziesz miała ze mną przerąbane ;)
P.S. też się zgadzam z krzesełkiem
ja też się zgadzam z krzesełkiem, ja chce tylko jedno być tego dnia szczęśliwa, a będę ponieważ zostanę żoną mojego kochanego narzeczonego :)
taniec- będzie to pierwszy taniec nasz jako męża i żony, czy jakaś choreografia to zmieni ulepszy wątpię
teraz najważniejsze dla mnie jest to maleństwo które zabawia się w moim brzuszku i żeby ono było zdrowe.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
mnie niestety wiele rzeczy sie podoba na slubie i weselu, ale z przyczyn finansowych tego nie zrealizujemy :-(, ale to nic, najwazniejsze ze bedziemy w koncu jednoscia przed Panem Bogiem :-). Dzisiaj Dzień Chlopaka i wiecie co? to ja dostalam prezent od mojego Misia, szok, prawdziwa niespodzianke mi sprawil, i to jest najwazniejsze!!!!!!!!!! ze jestesmy razem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krzesełko, zgadzam się z tym, co napisałaś.
My robimy tak: dla ok 10-15 os. z rodziny mojego narzeczonego załatwiamy nocleg, a dla Jego znajomych zaopatrzymy nasze duże 2- pokojowe mieszkanie w materace itp. Jeżeli komuś korona z głowy spadnie bo będzie klika osób w jednym pokoju (a wiem, że jeden koleś jest taki "och, tramwajem nie pojadę, tylko taksówką" "och, z dziewczyną (koleżanką) w pokoju nie będę spał bo się krepuję") to niech sam załatwia i opłaca sobie nocleg.

gdybym miała wszystkim zapewnić nocleg to ok 2000 zł... czyli trochę więcej niż cały miesiąc mojej pracy...

jeżeli każdy zapłaciłby za siebie- nie będzie to jednorazowy wydatek dla jednej osoby, ale dużo mniejsza kwota dla kilku osób...

ja już ochłonęłam po pierwszym zachłyśnięciu się weselem. stwierdziłam że tak naprawdę nieważne będzie wszystko naokoło- kwiaty w kościele, samochód, baloniki na sali.

najważniejsza będzie przysięga, słowa "że Cię nie opuszczę aż do śmierci", świadomość, że będziemy jednym ciałem, obecność najbliższych mi osób i dobra zabawa oczywiście.

pamiętam osiemnastki mojego rocznika- 86- kanapki, chipsy, koreczki, pizza, alkohol i dobra zabawa. gdy moja siostra opowiada o imprezach a'la wesele- na sali bankietowej, lub ewentualnie w restauracji z kucharkami, z orkiestrą dochodzę do wniosku że to wszystko jest niepotrzebne.

może i się dobrze bawią, ale na litość boską my tez się dobrze bawiliśmy bez tych całych "falbanek".

tak samo z weselem, kiedys były wesela w szkole, bez rzeczy wymyślonych przez branżę weselną - tylko po to aby wyłoić kasę, np czekolada w fontannie, fajerwerki. moja ciocia ostatnio powiedziała mi że chcialaby iść na wesele, ale takie prawdziwe- nie takie jak mojego brata- wyrezyserowane, że widać że wszystko robi się pod kamerę. tak samo było dwa lata temu u mojej kuzynki, która podchodziła do niektórych osób tylko po to aby zrobic sobie z nimi zdjęcie. czyli wszystko pod publikę, pod fotografa itp.

chcę się dobrze bawić i aby moi goście dobrze się bawili. nie wiem czy zapewnią im to kwiaty na stołach, które zaslaniaja osobę po drugiej stronie. nie wiem kwiaty w kościele dodadza mi pewności siebie lub sprawią że jeszcze bardziej będe kochała mojego przyszłego męża.

jezeli chodzi o pierwszy taniec- ogladałam kilka na youtube i... najpierw trzeba sie zastanowic czy potrafimy tańczyć. bo gdy ktoś ma ułożoną choreografię a widać, że myśli tylko o tym jaki jest następny krok lub wygląda jakby miał kij w...iecie gdzie:) to chyba lepiej sobie to darować. mówię to jako osoba która uczyła się tańczyć i trafiła na (moją ukochaną) łamagę w tańcu. dlatego odpuściłam sobie wyszukany nawet bekowaty taniec. jezeli ktoś nie potrafi bawic sie tym co robi... wkleję pozniej kilka filmow aby pokazac o co chodzi- gdzie wyglada to fajnie a gdzie nie...a teraz musze spadac do teatru. troche kultury zażyć.

ps. moze za parę miesięcy znowu zachlysnę się przygotowaniami gdy będę wybierała suknię, a nie wybieram jej teraz bo chce wrócić do wagi z liceum :P . na razie wydaje mi się to wszystko niepotrzebne.

pps ale czytam Was codziennie- więc jak macie fajne pomysły to je kradnę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no my tez poki co radzmiy sobie jakos:-)) heh jakos:-)) ale nie jest zle:-) bedziemy bardzo dumni,ze urzadzilsiymy sobie wszystko sami..choc smutno nam,ze rodzicow nie bedzie przy nas..ale wierzymy,ze beda nad nami czuwac z gory..:-)
bardzo dobrze wiem co to znaczy my rowniez tak mamy ale jakos sobie radzimy
do góry