Widok

Płyn w uszach u dziecka/doraźne leczenie.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,czy któraś z Waszych pociech miała tj płyn w uszach ?
U Mojej Córki ostatnio stwierdzono,ma 4.5 lat.
Nie jest to woda tylko jakiś płyn, z tego co ja wyczytałam nazywa się to wysiękowe zapalenie ucha środkowego,moje pytanie było do lekarki czy to stan zapalny;stwierdziła,że nie.
Teraz jeśli leki nie pomogą ,to doktór powiedziała ,że czeka nas zabieg uszu..Może ktoś się spotkał z taką chorobą ?Jak to wszystko przebiegało ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My jesteśmy już po zabiegu adenotomnii i wycięcia migdała.
Poszliśmy z kompletem badań na 7mą do szpitala o 8mej zabieg czyli przy mnie syropek na stresa dla dziecka, kiedy już jest półświadome zabierają mamie z rąk i pod narkozą wykonują zabieg najpierw był migdał potem nacięcie i ściągnięcie płynu+ u nas był znaleziony gratis więc też musiał być usunięty. Wszystko trwało 45 min u nas potem na sali pooperacyjnej młodą stabilną wsadzono mi w ramiona w takiej samej pozycji jak ją zabrano, chwilę ją potrzymałam w pozycji półleżącej bo miała odruchy wymiotne jak to się uspokoiło to zasnęła i połozona do łóżka spała 4 godziny. Potem na salę już normalną jeść miała dostać o 18tej, ale już o 5tej zrobiła dym z chce jeść i dostała połowe banana o 16 kolejną połowę i jogurt naturalny. Broić zaczęła jakby nic nie miało miejsca.
Więcej było mojego strachu niż jej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas też trzeci migdał jest,jeśli się nie poprawi to też do wycięcia.
Tak to samo ja myślę,że bardziej ja się zestresuje ,spanikuje niż Córka :)
Dzięki za info , zobaczymy co bd w grudniu na początku wizyta kontrolna i mamy już wiedzieć co i jak dalej robić.
Cała wiosna w wieku 4,5 roku u syna, to niedosłuchy ze stwierdzonym płynem - płyn zniknął sam, ale 3 migdał wycięliśmy, z tym, że u nas kłopoty z uszami są prawdopodobnie związane z alergią krzyżową (nie wiemy dokładnie kurz- z czymś - sezonową), bo rok póżniej mimo wyciętego migdała była powtórka z rozrywki czyli zapalenia uszu od marca do czerwca i znów się skończyły, w tej chwili dziecko jest odczulane. Polecam dobrego laryngologa: dr Konrad Chełmiński z Gdańska Osowa.
Zabieg nazywa się PARACENTEZA

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

do góry