Widok
Płyty na Rolniczej...
.... ihaaaaaa!! w końcu :D
dziękujemy Ci Żukowo!
http://www.zukowo.pl/aktualnosc-3034-Komunikat_Burmistrza_Gminy_Zukowo___remont_ul_Rolniczej_w_Baninie.html
dziękujemy Ci Żukowo!
http://www.zukowo.pl/aktualnosc-3034-Komunikat_Burmistrza_Gminy_Zukowo___remont_ul_Rolniczej_w_Baninie.html
Rozumiem że to wątek o Rolniczej i super że kładą na niej płyty tylko zastanawiam się dlaczego gmina nie dokończy jednej inwestycji zanim nie zacznie następnej.Żeby nie było nie mieszkam przy Pszennej ale kuriozum sytuacji gdzie w środku utwardzonej płytami drogi brakuje 40 m drogi jest lekko chory.ps. oby szybko płyty pojawiły się na całej Rolniczej bez niespodzianek :)
Wielkie brawa dla tych wszystkich małorozgarnietych kierowców, którzy twardo i dzielnie pchają się dzisiaj autami na remontowany odcinek ul. Rolniczej. Znak zakaz ruchu jakiś niewidoczny? Niektóre wypady kończyły się jazdą po sciernisku. Nic tylko pogratulować głupoty, bo inaczej tego nazwać nie można. :)
Ano w takim celu, ze wiekszosc z kierowcow ma problem ze zrozumieniem znaku "teren zabudowany" i nagminnie przekracza predkosc, przez co dochodzi do kolizji. Kolejnym argumentem jest szkola, jest to jedyne przejscie przez ulice Lotnicza do szkoly, obserwujac zachowanie kierowcow (zaznaczam ze sam nim jestem)moge stwierdzic, ze ludzie uprzejmi to nie sa, wlaczajac sie do ruchu od strony Biedronki lub ul. Rolniczej dluuugo trzeba odstac swoje zanim znajdzie sie jeden uprzejmy, ktory wpusci kogos z podporzadkowanej a jak juz to zrobi i chetnie wpusci wiecej samochodow, natychmiast zostaje "obtrabiony" przez pojazdy za nim stojace, bo przeciez wszystkim sie cholernie spieszy.
Zycze wszytskim wiecej uprzejmosci na drodze, a bedzie zylo sie lepiej. Milego dnia :-)
Zycze wszytskim wiecej uprzejmosci na drodze, a bedzie zylo sie lepiej. Milego dnia :-)
Nie spotkałem się tam z sytuacją, żeby pieszy stał dłużej niż 30 sekund czekając na możliwość przejścia. Przejeżdżam tędy codziennie i kierowcy fajnie siebie wpuszczają przy biedronce i pieszych przepuszczają, ale oczywiście co ja tam wiem o ruchu drogowym. Wnoście o postawienie świateł jeszcze przy odido, no bo ludzie do przystanku tez muszą jakoś przecież dojść. Więcej świateł ,lepsza Polska!
I rondo tam ma sens, tylko kierowcy muszą się w Polsce nauczyć po rondach jeździć, wtedy będzie sprawnie. A to co się dzieje czasami na rondzie już istniejącym...ludzie pomagamy sobie, wrzucajcie kierunki i szybko się włączajcie do ruchu, przecież tam nie trzeba zgłębiać wielkich filozofii- kolega wjeżdża z naprzeciwka, daje kierunek i ruszamy. Tak samo my dajemy kierunek zjeżdżając z ronda. Zdania wciąż nie zmieniam odnośnie świateł przy biedrze, to nieporozumienie przy coraz większym ruchu
Przyjdą światła, będą korki, nieuniknione. no, ale społeczność Banina się z tym godzi, no bo nie będzie przecież tak źle. Dojdą nowe szeregi, kolejne domy i będziecie stać od Kościoła albo i jeszcze wcześniej. Chyba nie wierzycie, że te światła zostaną dobrze ustawione, tego się w Polsce nie spodziewaj, a ruszanie spod świateł przez kierowców jest chyba ogólnie znane...