Widok

Po co ten buspas na Grunwaldzkiej?

Jeden autobus na 30 min, a niepotrzebne spowolnienia dla kierowców.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zamiast marudzić wystarczy się rozejrzeć i zobaczyć ile osób jedzie w samochodzie
W 70 % w samochodem jedzie 1 osoba .
Rozwiązanie em by było aby dopuścić do jazdy bus pasem samochody przewożące 4 osoby co wiąże się z zabraniem z ulicy 2-3 samochodów.
Korki będą mniejsze.
Jakby wszędzie były bus pasy to autobusy jeździły by punktualnie co by powodowało że więcej osób przesiadkowy się do autobusu.
Jeden warunek. Większa częstotliwość kursowania autobusów

BusPas

Remont lub budowa ulicy była dofinansowana - taki był wymóg. W Lublinie był remont, buspas, przystanek. 2 lata autobusy nie jeździły tą trasą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A dlaczego we własnym mieście mamy pogarszać sobie komunikację

w imię krótszych (odległościowo, nie czasowo) korków mieszkańcom Kolbud, Straszyna, Egiertowa?

Który?

Który autobus jest w stanie przewieźć 200osób?

Brawo!!!!!

W końcu propozycja, o której myślę od dawna.
Buspas na godziny - to może być rozwiązanie, które pomoże, ale na pewno nie rozwiąże problemu braku nowych dróg oraz braku remontowanych dróg.

A Ty pracujesz minimum 9h dziennie przez 5/6 dni w tygodniu, masz minimum dwójkę dzieci i dojeżdżasz z jednego końca miasta na drugi, żeby móc wykonywać swój zawód, TAK??? PYTAM??? Czy tak internetowy Mądralo?

System, którego Ty niewolnikiem już jesteś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kolejna administracyjna bzdura...

.. w tym prounijnym, lewackim i liberalnym mieście, którego GreenDealowe zapędy są większe, niż możliwości.
Gratuluję Panu odwagi za ten raport i Dziękuję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

50 ?! :D

W przegubowcu jest wiecej miejsc siedzących. Ze stojącymi mieści między 150 a 200

Źle mieszkasz

albo źle pracujesz

Prawicowa partia zachęci do wtłoczenia w miasto jeszcze wiecej aut. Żeby stało się raźniej!

Przesiądź się

oszukasz system
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam jeszcze wiele innych ulic

Ale ja nie przemieszczam się bez celu, i nie jest mi wszystko jedno dokąd zmierzam. To, że trasy zbiorowej komunikacji wiodą przez Rzym na Krym nie znaczy, że każdy musi płatać się jak pijany po całym mieście.

A po co masz zapylać?

Siedź tam gdzie jesteś.
Twoje 10 minut przekłada się na dziesiątki godzin straty dla społeczeństwa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie to denerwuje. Z każdej strony piesi, rowerzyści czy bus pasy. Nic tylko utrudnienia dla samochodów. Może zabierzcie wszystkie pasy i zostawcie tylko jeden dla samochodów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niewiele zmienia

To wszystko, to są naczynia połączone. To,że jest 1 pas mniej, to niewiele zmienia, bo jak jednym miejscu idzie lepiej, to za to 2 kilometry dalej i tak to się zakorkuje. Buspasy są potrzebne. Jest ich za mało. Potrzebne byłoby, zeby po nich mogły jeszcze jeździć pojazdy z min. 3 osobami na pokładzie. Może by się ludzie wreszcie dogadywali po kilku na do jazdy do pracy a nie jak teraz jeden złom - jedna osoba. To jest powód korków a szybciej jadący autobus, to zachętą do przesiadki z samochodu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

To w gruncie rzeczy jest bardzo dobry pomysł. 7-10 i 15-18

W korkach najwyraźniej nie jest , stąd tyle frustracji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie głosowałem, bo mieszkam w innej gminie... I nie rozumiem czemu muszę dłużej do domu wracać z pracy gdy cały dzień robiłem by wam w mieście lepiej się żyło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry