Widok

Po odstawieniu tabletek

Po jakim czasie od momentu odstawienia tabletek pojawił wam się pierwszy naturalny okres? Licząc od daty zakończenia ostatniego krwawienia z odstawienia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, ja brałam 2 lata tabletki i okres dostałam po kilku miesiącach od odstawiania ale to nie ma reguły i każdej dziewczyny jest troche inaczej:)
to zalezy mozesz miec od razu a mozesz po roku zalezy od organizmu. polecam NPR
image

image
Próbowałam mierzyć temperaturę (teraz mija mój pierwszy cykl bez tabletek), ale dałam sobie spokój - nic z niej nie wynikało, poza pijanym zygzakiem bez ładu i składu. Chcę doczekać do pierwszej naturalnej miesiączki i wtedy zacząć mierzyć - powinno być lepiej.

Kwestia: kiedy ona będzie - przeraża mnie wizja kilku miesięcy bez okresu, przecież to znaczy, że coś byłoby grubo nie tak.
nie po prostu twoj organizm dluzej sie oczyszcza z hormonow. idz do lekarza jezeli sie boisz.
image

image
w 38 dniu
Przeraża bo wszelkie ingerencje w nature z powodów hedonistycznych owocują na końcu lękiem.
Malina, ja brałam tabletki 8 lat z niewielkimi przerwami. Po odstawieniu okres dostałam normalnie po 27 dniach, a w drugim już udało się zaciążyć:)
image
image
odstawiłam tabletki 13 września

okres dostałam 26listopada
nastepny 2 stycznia

i za tym drugim razem udało sie zafasolkować

dwa cykle niby szybko ale trwało to 5miesięcy
image
Dzięki za odpowiedzi. Ja nie planuję zajść w ciążę, odstawiłam tabletki z przyczyn zdrowotno - psychicznych, za długo je już brałam. Słyszałam różne rzeczy na temat tego, ile zajmuje organizmowi ponowne uruchomienie się, no i się trochę martwię, ale nic, trzeba czekać...
U mnie okres wrócił do normy od razu, chociaż cykle sie wydłużyły.
To bardzo indywidualna sprawa, a temperatura do 5-6 cykli po tabletkach wariuje równo, choćby dlatego, że nie każda kobieta od razu jajeczkuje ;) i wychodzą wykresy-zygzaki.

Odczekaj kilka miesięcy, może zrób badania hormonów, a potem mierz na spokojnie jak już się zdecydujecie na dziecko ;)

Powodzenia!
Jak mówiłam, nie planuję ciąży. Do lekarza chodzę, gdy jestem chora, skoro niektórym z was okres wracał nawet po kilku miesiącach, to będę czekać. Dzięki za odpowiedzi.
hej.mi tez pojawil sie jakos po 2 miesiacach od odstawienia a potem znowu po jakis 3miesiach..niestety...ale minel juz ponad pol roku i teraz mam ok...ewentualnie z poslizgiem kilku dni... :)
Mi się pojawił po 28 dniach równiutko. Jednak te tabletki nie są takie złe, jak je opisują :) Jeszcze parę miesięcy minimum sobie jednak od nich odpocznę, a potem może spróbuję zmienić rodzaj tabletek, albo zdecyduję się na inną formę. Dziękuję za wypowiedzi i wsparcie :)
Co roku robię miesięczną przerwę w braniu, za I razem miesiączka pojawiła się tam jak powinna, za II czekałam już ok. 6 tyg. Tak więc nie ma reguły, zależy od organizmu.
imageimage
Czesc ja odstawilam po prawie 7 latach brania i teraz stosuje prezerwatwy o obserwuje sie za pomoca NPR.Wklejam Ci opis powrotu do miesiaczki po pigulkach na podstawie badan lekarzy z Nimiec ktorzy propaguja metode tzw.niemicka NPR.

image

image

Ja np moj pierwszy okres po odsatwieniu dostalam po 27 dniach i do tego cykl mialam owulacyjny.Teraz kolejny zobaczymy.NPR jest super pod wzgledem samoobserwacji bo wiem co sie dzieje ze mna i wiem nawet kiedy nadejdzie miesiaczka-bo w ostatniej fazie nagle spada z powrotem temperatura.

Dzięki za taki fajny, wyczerpujący artykuł! Serdecznie pozdrawiam :)
pojawił się normalnie tak jakbym je ciągle brała-po około miesiącu, tyle tylko że był "skromniutki"..
Jakaś porażka, te wahania cyklu. Regularny (28 dni) - nieregularny (trzydzieści coś), potem regularny (znowu równo 28 dni), a teraz czekam, czekam, czekam... Dziś 36 dzień cyklu, a okresu brak. Dlaczego są takie wahania? Za 11 dni mam urlop, chciałabym już dostać. Ech. :(
43 dni
Dziś byłam u lekarza - na corocznym "przeglądzie" i dowiedzieć się, co z tymi cyklami. Odpowiedź - za mało progesteronu w II fazie cyklu. Dostałam luteinę i prikoz, że mam się uspokoić tak ogólnie, życiowo, wyciszyć, chodzić na spacery, żeby cykl się unormował. Co mnie zmartwiło, powiedział, że przy takich zaburzeniach cyklu w ciążę można zajść, ale mała szansa ją utrzymać - nawet bym nie wiedziała, że w niej byłam. A to powoli, w perspektywie najbliższego roku, staje się dla mnie tematem ważnym.
Może powinnaś pomyśleć o takim bardzo ważnym procesie tonizującym i wyciszającym nie tylko psychikę, ale i ducha - to się nazywa: PROCES PRZEBACZENIA. Przybaczenie czyli odpuszczenie powoduje że psychicznie i duchowo puszczasz to czego się pewnie kurczowo trzymasz. To może być jakiś uraz z dzieciństwa, doznane niesprawiedzliwości, niechęci, nienawiści. Podstawą procesu przebaczenia jest przebaczenie SOBIE SAMEJ. Puszczasz te wszystkie sytuacje z życia i tych wszystkich ludzi, od których doznałaś np krzywdy w dzieciństwie, albo niesprawiedliwości czyli zżucasz defacto cały ten ciężki balast, który nosisz codziennie - od wszania rano do zamknięcia oczu wieczorem. Wówczas stajesz się jak wolny elektron i masz możliwość iść dalej i w wolności. Poza tym odPUSZCZAJĄC puszczasz wolno wszystkie te osoby które "więziłaś" podświadomie i niepozwalałaś im żyć swobodnie. Takie więzienie czasami działa jak rzucone przekleństwo, które obciąża oby dwie strony. Po przebaczeniu człowiek odzyskuje spokój.
Ja dostałam od razu, w normalnym terminie
hehe...mnie po ponad pół roku;) Bo ja bez tabletek nie mam normalnie miesiączek, a musiałam na trochę odstawić, żeby badanie kontrolne zrobić. Jak masz wątpliwości co robić, to na doz.pl polecam zapytać

Inne tematy z forum Kobieta

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (7 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (57 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...

rozwód z orzeczeniem o winie męza-romans (74 odpowiedzi)

Czy są tutaj te szczęsliwe , które uzyskaly taki rozwód?

do góry