Widok

Pocałunek w kościele?!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w filmach. Czy jest dopuszczalne pocałowanie panny młodej w kościele, zaraz po słowach przysięgi. Jakoś nie bardzo jest to praktykowane. Co o tym sądzicie?

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to zalezy od księdza u nas było to możliwe

I coraz częściej jest to praktykowane :)

a do nas ksiądz po przysiędze powiedział " no to teraz buzi" :D

image

image
My też. Zdjęcia są, świadkowie są, ksiądz sam podpowiedział. Fajna chwila :)

[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
pewno,ze jest dopuszczalne! my najpierw dalismy sobie takie male cmok,na co ksiadz,ze to ma byc pozadne buzi:) no i bylo pozadne:)

ksiądz sam podpowiada jeśli jest na luzie facet.
a jeśli bardzo chcecie buzi, a ksiądz nie zachęci, to możecie się cmoknąć na sam koniec uroczystości - jeszcze przed ołtarzem zaraz przed wychodzeniem z kościoła.
my się pocałowaliśmy lekko, a ksiądz na to; "Co tak słabo?! Jeszcze raz!" i cały kościół sie serdecznie roześmiał i pocałowaliśmy się porządnie, świetna chwila:)

imageimage
To zalezy od księdza.
My mogliśmy się pocałować.
Z kolei na innych ślubach, na których byłam nic nie wspominał na ten temat, więc Młodzi nie dawali sobie buziaka.

image

image
u nas ksiądz dzień przed ślubem, jak bylismy u niego zanieść resztę dokumentów pytał czy ma powiedzieć w trakcie ślubu że już możemy się pocałować czy zrobimy to sami.Mój mąż, wtedy jeszcze narzeczony zapytał: jak długi może być ten pocałunek, na co ksiądz odpowiedział,że to chyba już my sami wiemy jak długo potrafimy się całować :)))
I tak zrobiliśmy :)

[URL=http://www.glitteryourway.com][IMG]

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry