Widok

Pocenie się w foteliku samochodowym

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy wasze dzieci też pocą się w foteliku samochodowym? Co mogę zrobić? Znajoma mówiła coś o macie bambusowej czy to pomaga?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyłóż fotelik ręcznikiem, będzie miło, miękko, wygodnie i nie będzie kontaktu ze sztucznym wypełnieniem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

oj poci sie latem masakra, spocona wiatr zawiewa i chorubsko gotowe.Eymydlilzm ze przebieram ja w suchą koszulke zanim wysiadziemy z auta

*postanowilam

Bambus u nas nie pomógł, teraz mamy matę antypotną Aeromoov i dziecko co prawda jeszcze ma czasami wilgotne plecki przy dłuższej podróży, ale generalnie różnica jest kolosalna... problemu praktycznie nie ma. Okazało się, że fotelik nie przepuszczał na tyle dobrze powietrza.

Przeczytałam ta wypowiedź i wygooglałam Aeromoov. Zachęcona opiniami kupiłam jedną - dla młodszego dziecka, które poci się bardziej. Przetestowane na kilku krótszych wyjazdach (nie mamy klimy) - dziecko z kładką suche lub lekko wilgotne, drugie dziecko w tym samym czasie mokre. Zamówiłam więc drugą dla starszaka i jeśli też się sprawdzi to będę polecać na prawo i lewo i wyklinać producentów fotelików, dlaczego nie robią po prostu pokrowców z taką wkładką?!

Ja wczoraj wyłożyłam fotelik zwykłą pieluszką bambusową i było o niebo lepiej. Po podróży (ok 1h) synuś w końcu nie miał mokrych plecków.

kupiłam w smyku specjalny wkład do fotelika i dziecko się niepoci polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupiliśmy Aeromoov, ale wcale nie działała lepiej, niż podłożona tetrowa pielucha. Ja nie polecam tej wkładki - szkoda kasy.

U mnie się sprawdziła, przynajmniej na przejazdach krótszych niż godzinę. Nie mamy klimy.

To ja nie wiem od czego to zalezy. Bo ja takze jestem b. zadowolona z dodatkowej wkladki. Dziecko faktycznie troche sie poci ale juz nie tak bardzo. Tylko delikatnie wilgotne plecki. Napewno jest zauwazalna roznica.

Może od samego fotelika - bo faktycznie opinie dość skrajne

U nas wkładki do fotelików się nie sprawdziły. Córka choć na 6 lat poci się w zasadzie od momentu jak wsiada do samochodu. Bez znaczenia jest czy nie ma klimatyzacji zanim zapnę ją w foteliku jest już mokra. Wkładam wtedy pod koszulkę pieluchę tetrową lub flanelową. Nie ma problemu z przebieraniem zanim wysiądziemy wyciągam wilgotna pieluchę i po kłopocie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

do góry