Widok

Pociągi SKM co 30 minut. Do końca maja

Opinie do artykułu: Pociągi SKM co 30 minut. Do końca maja.

To będzie miesiąc wielkiego tłoku i nerwów w kolejkach SKM. Z powodu remontu przystanku Wzgórze św. Maksymiliana pociągi na trasie Gdańsk - Gdynia kursować będą co pół godziny. Utrudnienia dadzą się we znaki też za Chylonią.Na remontowanym od lutego przystanku rozpoczynają się prace torowe, które potrwają do końca maja. W tym miejscu pociągi będą więc musiały jeździć jednym torem.- Spowoduje to zmniejszenie częstotliwości przejazdu pociągów pomiędzy tymi stacjami do 30 minut - zapowiada ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wymagasz za duzo,

MYSLENIE w skm, to tak jak w pkp, istna abstrakcja....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jestem ciekawa jakbyś chciał dojechać z wejherowa do gdańska rowerem! a i po drodze w gdyni dzieci zostawić. To jest nierealne!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ALE

wszystko super, jesli masz w pracy prysznic, ja nie mam i dojeżdżam do pracy skm-ką z rowerem i wracam na rowerze. ale niestety przy tym nowym rozkładzie bym musiała wstawać pół godz wcześniej a szansa wępchnięcia się z rowerem w kolejkę do Gdynii byłaby nikła. Tak więc cały maj będę dojeżdżać autem. wiwat zielone trójmiasto :-////
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niemal każdy pociąg jadący z Gdańska będzie więc kończył bieg w Gdyni Redłowie bądź Sopocie i stamtąd wracał do Gdańska.

Co to znaczy w Gdyni Redłowie badz Sopocie??? Nigdzie nie pisza ze bedzie sie konczyl bieg w Sopocie!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

SKM - firma której myślenie szkodzi.

Jechałem poranną kolejką 5.39 z Wejherowa. W Rumii Janowie było już ciężko wejść do kolejki. Koleżanka która jechała z Redy 5.18 miała problemy aby do kolejki wsiąść. Przecież jeżeli jeździ mniej kolejek to można by dać 3 składy. Na peronach się zmieszczą - są wystarczająco długie. Podobnie po południu. Do Wejherowa kolejka jedzie 15.30 i 16.30. Kolejka o 16.00 jedzie tylko do Rumii. Można by przedłużyć jej bieg do Wejherowa ale po co? Sprinter 16.10 ma jeden skład. Jestem ciekaw czy dadzą dwa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pociag

Kłopot będą też mieli dojeżdżający do Trójmiasta z zachodniej części województwa. Prace na torach zaczną się także w Redzie. W efekcie składy jadące z Wejherowa będą kończyły bieg w Gdyni Głównej i wracały do Wejherowa. Częstotliwość pociągów pomiędzy Gdynią Chylonią a Wejherowem również zmniejszy się do ok. 30 min

Pogielo chyba ich... macie zle informacje... i tak bez tego pociagi jezdza z wejherowa co pol Godziny!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz? Przecież SKM spóźnia się codziennie. Bez znaczenia jaka pora roku. A remonty nic nie dadzą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

SKM to syf, kiła i mogiła czyli DNO!!!

SKM powinna się nazywać KZ-Kupa Złomu
Szybka to ona była 20 lat temu
Większość to stare składy w których dosłownie wszystko cuchnie
Odnowione składy to tak naprawde te same stare tylko odmalowane - To jak odmalowac starty płot farbą olejną
Brak klimatyzacji w "odnowionych" składach w wakacje jest tak gorąco ze nie idzie wytrzymac ( moze prezesi SKM mysla ze pasazerowie to pomidory które potrzebuja duzo ciepła aby rosły)
I najciekawsze ostatnio oddano kilkadziesiat składow do odnowienia za ponad 100 mln zl a Warszawska SKm kupiła 15 nowych skladow za nie cale 100 mln no tylko porgatulować Trojmiejskiej SKM-ce i jejprezesow ze całkiem wspanialy przetarg.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

NIE

NIE MOŻE BYĆ Mniej wagonów W składzie.
Skład to są dwie jednostki.

i albo jada dwie albo jedna.
nie można juz bardziej dzielić czy dodawać mniejszych części.
NIE MA krótszych i dłuższych pociągów skm - Są albo połączona dwa albo jedzie jedna jednostka.

no ale słusznie bo gdyby mozna było to pewnie by dzieli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie piętrzcie problemów

skoro ktoś nie może to niech nie jedzie. bez przerwy ktoś się tu odzywa, że dzieci, zakupy, kilometraż nie do przejechania, brak prysznica w pracy i takie tam. już to wszystko wiadomo. a moj apel to do tych, którzy mogą się przesiąść i nie widzą przeciwwskazań, albo do tych, którym chce się pomyśleć "a może faktycznie spróbuję rowerem?"