Widok

Pociągi SKM co 30 minut. Do końca maja

Opinie do artykułu: Pociągi SKM co 30 minut. Do końca maja.

To będzie miesiąc wielkiego tłoku i nerwów w kolejkach SKM. Z powodu remontu przystanku Wzgórze św. Maksymiliana pociągi na trasie Gdańsk - Gdynia kursować będą co pół godziny. Utrudnienia dadzą się we znaki też za Chylonią.Na remontowanym od lutego przystanku rozpoczynają się prace torowe, które potrwają do końca maja. W tym miejscu pociągi będą więc musiały jeździć jednym torem.- Spowoduje to zmniejszenie częstotliwości przejazdu pociągów pomiędzy tymi stacjami do 30 minut - zapowiada ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za tzw. komuny

pociągi SKM przewaznie miały po trzy składy i jeździły w godzinachszczytu co 5 minut.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze byłoby gdyby jeszcze strona skm działała, człowiek nawet nie może sprawdzić sobie wcześniej rozkładu, bo nawet i tego nie potrafią porządnie zrobić :(
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

o rany, co za ignorant

jeszcze to "dojeżdrzam" - rozwaliłeś mnie. a pomyślałeś, że może ktoś nie ma prysznica w pracy? albo nie ma ochoty codziennie pedałować przez 2,5h?
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 5

cytaty prawie jak z klkasyka ;)))

"...Ten opóźniony i tak już nie nadrobi opóźnienia, a ten który startuje z Redłowa poprzez czekanie na opóźnionego sam się opóźnia..."

"...w efekcie ludzie ugniatają się jak bydło w tym opóźnionym, przez co ten jeszcze bardziej się opóźnia..."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a dlaczego nie jest remontowany peron w nocy? gdzie ruchu prawie nie ma. Wystarczy dobre oświetlenie, nie jest to środek zimy, że temperatura spada do -10
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to ja miałem dokładnie odwrotnie z tą wygodą

kolejką wygodniej? godzina dziennie w ścisku smrodzie i hałasie - dla mnie daleko od wygody.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

Wchodzę na peron w Sopocie, a tam pełno ludzi

i dwa pociągi jeden w kierunku gdańska i drugi w kierunku gdyni.W kierunku gdanska pociag upchany ze nie mozna palec wsadzic w kierunku gdyni - pusciutki , z informacją stacja docelowa: GDAńsk.Wsiadam do tego co stoi w kierunku Gdyni, po chwili zamykają się drzwi i pusty pociag odjezdza w kierunku Gdańska. A babka co chwile przez megafon powtarza: ze pociag w kierunku gdanska odjedzie z peronu do Gdyni.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rowerowy faszysta.

I co z tego, że ty jesteś w stanie? Większość nie jest i nigdy nie będzie. Nie cierpię zadufanych i przemądrzałych użytkowników rowerów.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 8

to ja jechalem tym z redlowa, nikt nie powiedzial, ze bedzie jechal do gdanska, potem konduktor, ze jednak bedzie, ale za 20 minut. Bylem z rowerem, to wsiadlem zrezygnowany, bo do tej wczesniejszej to i bez roweru bym sie nie wcisnal. A tu kolejka nagle rusza, kilkanascie minut przed czasem. Masa ludiz na peronie zamieszana zostala.

Ktos za ten chaos powinien odpowiedziec`
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żądamy odwołania prezesa SKM!!!

Szybka Kolej Miejska po prosty zwyczajnie kpi sobie z pasażerów, mając ich w poważaniu... Nie można tego inaczej ując! Podnieśli cenę biletów jednocześnie obniżając i tak mizerną jakość usług! Totalny brak jakiegokolwiek ładu, dezinformacja na peronach, rozkłady jazdy, które nie pełną żadnej roli, prócz wprowadzenia jeszcze większego zamieszania, szybkie przemieszczanie - 20 km zajmuje tylko tylko 1.5 godziny! Brawo, to nie pierwszy raz, i nie ostatni. A tłumaczenia remontami jakoś nie trafiają do mnie, bo odkąd sięgam pamięcią, to wiecznie trwały jakieś remonty, konserwacje, awarie, braki... Cotygodniowa zmiana rozkładów jazdy to już rytuał. Burdel i zapewnienie chaosu staję się pomału misją firmy. Czas odwołać prezesa za nieudolne rządy!
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 1

Winda

Dlaczego na Wzgórzu nie powstanie pochylnia, tylko winda? Przecież dobrze wiadomo, że winda będzie sprawna w najlepszym przypadku przez pierwsze pół roku, a co później?
Czy tak trudno pomyśleć?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Urząd Miasta Gdyni wspomagając finansowo remont SKM"Wzgórze",

winien pewne działania organizacyjne zastrzec, bo znając takie remonty jeden fachowiec pracuje a trzech się przygląda. Do tego zauważyłem, że zabierane są oryginalne schody granitowe a w to miejsce wylewane betonowe.

Czy nie właściwym by było zagospodarować te zdemontowane np. w innej części miasta, parku?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

niech dadza podwyżki jakieś !!!

kiedy oni w końcu się ogarną z tymi remontami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy ma ktoś kontakt mailowy na reklamacje skm? bo strona internetowa oczywiście nie działa- najlepiej jest uciec przed problemem;/ niech bilety podrożeją o kolejne 10 zł a skm jeżdżą co godzinę to już w ogolę będziemy mieć luksusowy komfort jazdy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

przypuszczam, że niezła wziątka musiała być

za te 'remonkty'
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry