Widok

Pociągi SKM co 30 minut. Do końca maja

Opinie do artykułu: Pociągi SKM co 30 minut. Do końca maja.

To będzie miesiąc wielkiego tłoku i nerwów w kolejkach SKM. Z powodu remontu przystanku Wzgórze św. Maksymiliana pociągi na trasie Gdańsk - Gdynia kursować będą co pół godziny. Utrudnienia dadzą się we znaki też za Chylonią.Na remontowanym od lutego przystanku rozpoczynają się prace torowe, które potrwają do końca maja. W tym miejscu pociągi będą więc musiały jeździć jednym torem.- Spowoduje to zmniejszenie częstotliwości przejazdu pociągów pomiędzy tymi stacjami do 30 minut - zapowiada ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można robić remonty, ale zapewnić pasażerom transport zastępczy. Np we Wrzeszczu nie jeżdżą tramwaje, ale za to są autobusy co 4 minuty. A skm pasażerów ma w d.... radź sobie sam! Nie uda Ci się wcisnąć do skm? Trudno, czekasz 30 minut :-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Strzegulnie cyzterny a alkocholem aby umilić czas pasarzerą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mam pytanie

Stojąc dziś pół godziny w Redłowie Pani przez megafon powiedziała że bilety skm bedą honorowane w autobusach ale tylko na trasie Redłowo - Gdynia Gł. Coś tu chyba nie gra, zważając na fakt, że ja mam bilet miesięczny do grabówka. Czyli co? mam się znowu przesiadać? Czy to jakiś żart? za te 2 dodatkowe stacje płacę więcej za bilet. To jest kpina!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

do masarni :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale wtedy każdy musiał pracować
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat z Gdyni Głównej do Stoczni jest kawalątek, spacer tylko na zdrowie Ci wyjdzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

bo to prawda !! :) ktoś Cię zmusza ? :D ja tam lubię czasem się pocisnąć w 1 wagonie kolejki, to uczy empatii dla puszkowanych śledzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

dziwnie wygląda ten rozkład jazdy..

... niby rano jadą co pare minut z gdyni głównej (7.21; 7.31; 7.34; 7.45; 7.52; 7.59.....) .... a rzeczywistośc weryfikuje wiele spraw...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poprawy chcemy. Jednak SKM przed remontem powinno wcześniej uprzedzić pasażerów!!! BRAK INFORMACJI, CHAOS, BRAK KOMUNIKACJI ZASTĘPCZEJ, BRAK ROZKŁADU JAZDY, I NA STRONĘ SKM TAKŻE NIE MOŻNA WEJŚĆ!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tam gdzie melenia się zbiera, czyli z przodu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Remont

Praca tylko w nocy nic nie daje bo tory pozostaną rozebrane także i w dzień :) Najlepiej gdyby pracowali 24 godz na dobę. Tak jak kiedyś na obwodnicy. SKM to nie jest jakaś osiedlowa uliczka, tylko transport dla tysięcy ludzi docierających codziennie do pracy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co tak właściwie oni tam na Wzgórzu remontują?

Przecież dotąd były utrudnienia, bo remontowali, a właściwie zmieniali... węzeł Wzgórze! Nie mogli wtedy zrobić tego, co będą robić teraz? Do LUTEGO?!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czuję się oszukany przez Szybką Kolej Miejską!

Misją firmy jest swoboda przemieszczania się, podróżni mają dojechać do celu szybko, pewnie i bezpiecznie, a zadowolenie i satysfakcja klientów jest źródłem sukcesu. Wychodzi więc na to, że należy odwołać prezesa z powodu braku osiąganych sukcesów bo próżno szukać zadowolonych i usatysfakcjonowanych pasażerów w zatłoczonych i brudnych wagonach, na peronach opanowanych przez chaos organizacyjny, gdzie serwuje się jedynie porządną porcję dezinformacji! Odkąd sięgam pamięcią, notorycznie trwają jakieś remonty, konserwacje czy awarie. A każda reorganizacja ruchu kończy się kompromitacją SKM! Wypadające pociągi z rozkładu jazdy, a w najlepszym wypadku jedynie spóźnienia, potem długie i częste przerwy na trasie, w końcu przesiadki do innych składów to jest według misji firmy ta swoboda przemieszczania się, szybko, pewnie i bezpiecznie! Żenada do potęgi! Do tego mocno rzuca się w oczy brak logicznego rozumowania, gdy w godzinach szczytu pociąg z Gdańska do Gdyni posiada dwie jednostki w większości puste, a chwilę później nadjeżdza pojedynczy skład w kierunku Wejherowa lub dalej, kompletnie zawalony, przewożąc pasażerów jak bydło, w nieludzkich warunkach.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

@!#$%!!!!! - jak by powiedział Krwawy Hegemon

Drogi w remoncie, SKM w remoncie, teleporty jeszcze nie wymyślone. Szlag może trafić człowieka na miejscu. Trójmiasto jest sparaliżowane komunikacyjnie. Ktoś powinien za to ponieść odpowiedzialność!

Mieszkańcy Trójmiast apowinni zostać zwolnieni z podatku za utrudnienia, jakie spotykają ich co roku na każym kroku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

chora skm

O takiej akcji powinni informowac chociaż kilka dni wcześniej, szczególnie przez megafony na wszyskich przystankach SKM. O remoncie dowiedziałem się dziś rano, kiedy pociąg, krórym zazwyczaj jeździłem, nie przyjechał. Nie uruchomiono komunikacji zastępczej - bilety SKM na autobusy w Gdyni są ważne dopiero od 9.05, a remont jest od 7.05!!! Jeśli wycofali większość składów w kierunku Gdyni Głównej, powinni zwiększyć długość składów. Jak ludzie mają dojechać do pracy - nie dość, że na stojąco, to jeszcze w tłoku!!!!

KTO NADZORUJE I KONTROLUJE SKM?
CZY JEST TO FIRMA NIEZALEŻNA, KTÓRA ROBI CO CHCE, NIE LICZĄC SIĘ Z KLIENTAMI?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

A dotychczasowy peron nie miał zadaszenia? Miał. Teraz go nie ma. I ludzie padają od udaru.

Winda? Dla jednego pasażera na 1000 konieczna. I z tego powodu tak wielu musi cierpieć?

Nawierzchnia? Jak nawierzchnia. Nie musi wyglądać jak statek kosmiczny, bylem nie cierpiał na przystanku.

Schody? Jak schody. Nie musi wyglądać jak statek kosmiczny, bylem nie cierpiał na przystanku.

Pół godziny na Słońcu. Horror. Gra nie warta świeczki. O!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

....

Jesteś rowerowym oszołomem. Dziekuje. Pa.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry