Widok

Podarunek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pomóżcie . Nie wiem ile się teraz daje w kopercie dla pary młodej . Ide z chłopakiem na wesele i nie wiem czy 300 złotych wystarczy dla kuzyna ? Nie mam pojęcia ile teraz się daje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi się wydaje że wystarczy, też tyle dostawaliśmy od kuzynostwa i tyle samo dawaliśmy kuzynostwu w tym roku.
spokojnie wystarczy
Dzięki wielkie bo właśnie zastanawiałam się ile dać dzisiaj dowiedziałalm sie od kolezanki ze to mało i myslalam ze faktycznie. Ale teraz utwierdzam sie troche ze jest ok . chetnie dałabym wiecej ale nie bardzo mam - ostatnio byly duze wydatki.
tez myslę , że wystarczy,

Tyle dałam kuzynowi :)

Dzięki kochane
Myślę, że nawet jakbyś dała mniej, to najważniejsze, że bęziesz im towarzyszyć w takiej chwili ;)
Ja uważam, że mało :( Zdecydowanie .
A ja sądze, że wystarczy. Sama też tyle dawałam. Oczywiście jeżeli dla kogoś to nie problem to pewnie, ze może dać więcej. Ja sama jestem w wakacje zaproszona na cztery wesela i nie stać by mnie było na większy prezent. Sama wiem, że jeżeli kwota dana w prezencie miałaby sprawić, że ktoś nie przyjdzie na moje wesele - było by mi przykro. A 300 złotych to nie jest aż tak mało. Ja osobiście nie nastawiam się na zwrot kosztów wesela z prezentów. Chodzi mi o gości - nie prezenty.
Ale to moje zdanie;-)

Każdy ma prawo do własnego zdania :)
Moim zdaniem to za malutko.
Spokojnie wystarczy; niema się co martwić!

Każdy daje tyle na ile go stać!

dokładnie:) ja myślę, że zupełnie wystarczy... ja tam w ogóle się cieszyłam, że ludzie przyszli - prezent to miły dodatek:)

ja uważam że minimum 400zł wypada dać tymbardziej że to kuzyn. Ja w tym roku byłam na weselu u znajomych mojego T. i daliśmy im 400zł
oczywiście że wystarczy!

ja tez myslę że wystarczy :-)) każdy daje tyle ile może, jak stac Cię dac wiecej to daj, ale myślę że bez przesady :-)

po co się stresować - 300 zlotych to mało, 400 zł to minimum to najlepiej dac po 600 i bedzie okey.
Potem wychodzi że na chrzest daje się po 500zł a dziecko na komunię dostaje komputer to na ślub trzeba się wykosztować co najmniej 1000 w koperte włożyć wypada.

Przeciez prezent/koperta powinien być tylko miłym dodatkiem do człowieka.

ja tam dostawałam nawet mniej w kopertach, dla niektóych 300 zł to dużo, zależy kogo na co stać. Sama wolę kupić prezent niż dawać kopertę. Oczywiście przydatny prezent, a nie 10 toster;) dlatego listy prezentów to fajna sprawa. Każdy wybiera z niej na co go stać. Czasem można zrobić wywiad, co by się przydało. Pieniądze się rozejdą, a prezent zostanie

a my dalismy koledze 300 zł w czerwcu
każdy daje tyle na ile go stać.... jeżeli ja zarabiam 1200zł, to przecież nie oddam 50% mojej pensji, bo wypada....

to też prwda jesli ktoś zarabia mało to daje tyle na ile go stać. My z przyszłym mężem daliśmy 400zł ale to i tak w stosunku do naszych zarobków daliśmy mało
do góry