Widok

Podwyższone leukocyty we krwi

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
leukocyty( WBC) powinny być w granicy 4-10 a u mnie wynoszą 13 , co to znaczy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hop..
Wartości podwyższone (leukocytoza) nie zawsze są oznaką choroby. Zdarzają się u kobiet w ciąży i połogu, u noworodków, po znacznym wysiłku fizycznym, silnym stresie, przemarznięciu lub silnym nasłonecznieniu. Najczęściej świadczą o stanach zapalnych, zakażeniach bakteryjnych, grzybicach, zatruciach, chorobach wywołanych przez pasożyty, zawałach i ciężkich urazach. Mogą być następstwem ciężkich schorzeń układu krwionośnego, np. w białaczce.
13 to nie wielkie podwyżeszenie,ja miałam coś takiego przy infekcji układu moczowego i w moczu i we krwi podwyższone
image

image
Ja miałam 11,7 przy zapaleniu tarczycy i istniejącym guzku zapalnym.
nawet od zwykłego przeziębienia możesz mieć podwyższone. może coś się rozwinie (nawet jak jeszcze nie ma objawów). radzę odczekać i zrobić morfologię jeszcze raz za jakiś tydzień. będziesz miała obraz;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry