Widok

Podwyższone leukocyty we krwi

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
leukocyty( WBC) powinny być w granicy 4-10 a u mnie wynoszą 13 , co to znaczy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hop..
Wartości podwyższone (leukocytoza) nie zawsze są oznaką choroby. Zdarzają się u kobiet w ciąży i połogu, u noworodków, po znacznym wysiłku fizycznym, silnym stresie, przemarznięciu lub silnym nasłonecznieniu. Najczęściej świadczą o stanach zapalnych, zakażeniach bakteryjnych, grzybicach, zatruciach, chorobach wywołanych przez pasożyty, zawałach i ciężkich urazach. Mogą być następstwem ciężkich schorzeń układu krwionośnego, np. w białaczce.
13 to nie wielkie podwyżeszenie,ja miałam coś takiego przy infekcji układu moczowego i w moczu i we krwi podwyższone
image

image
Ja miałam 11,7 przy zapaleniu tarczycy i istniejącym guzku zapalnym.
nawet od zwykłego przeziębienia możesz mieć podwyższone. może coś się rozwinie (nawet jak jeszcze nie ma objawów). radzę odczekać i zrobić morfologię jeszcze raz za jakiś tydzień. będziesz miała obraz;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Nie mam ochoty na seks (19 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

do góry