Widok
Hej Ajeczka, mam wielką prośbę - też zastanawiam się nad tymi studiami, bo w przyszłosci chciałabym mieć te uprawnienia na prowadznie ksiąg. Czy mogłabyś napisac mi coś więcej na tmeat tych studiów?jaki koszt, czas trwania, jak często zajęcia i czy znasz może kogoś kto kończył te studia i wiesz, ze warto?
Celem szkolenia jest przygotowanie osób znających rachunkowość na poziomie samodzielnego księgowego do pełnienia funkcji głównego księgowego w małym i średnim podmiocie.
Słuchaczami kursu mogą być wyłącznie osoby znające rachunkowość na poziomie samodzielnego księgowego.
To jest napisane w informacji o kurskie
Słuchaczami kursu mogą być wyłącznie osoby znające rachunkowość na poziomie samodzielnego księgowego.
To jest napisane w informacji o kurskie
Mała Misia: tu masz cały wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/studia-podyplomowe-UG-czy-WSB-t267778,1,130.html
a tak w skrócie porównanie UG i WSB - oba roczne:
UG 4400zł (240 godzin, 2x w miesiącu - piątek, sobota)
· rachunkowość finansowa,
· rachunkowość zarządcza,
· rachunek kosztów,
· międzynarodowe standardy rachunkowości
· zasady prowadzenia księgi przychodów i rozchodów,
· prawo podatkowe
WSB 4000zł (194 godziny, co 3 tyg, piątek-niedziela)
* Podstawy rachunkowości (16 godz.)
* Rachunkowość finansowa (34 godz.)
* Rachunek kosztów i rachunkowość zarządcza (18 godz.)
* Controlling idea i narzędzia. Controlling operacyjny (30 godz.)
* Analiza finansowa (14 godz.)
* Prawo w działalności gospodarczej (12 godz.)
* Instrumenty finansowe (8 godz.)
* Podatki i prawo podatkowe (26 godz.)
* System ubezpieczeń społecznych (4 godz.)
* Cło i opłaty obciążające obrót towarowy i usługi z zagranicą (4 godz.)
* Seminarium projektowe (16 godz.)
http://forum.trojmiasto.pl/studia-podyplomowe-UG-czy-WSB-t267778,1,130.html
a tak w skrócie porównanie UG i WSB - oba roczne:
UG 4400zł (240 godzin, 2x w miesiącu - piątek, sobota)
· rachunkowość finansowa,
· rachunkowość zarządcza,
· rachunek kosztów,
· międzynarodowe standardy rachunkowości
· zasady prowadzenia księgi przychodów i rozchodów,
· prawo podatkowe
WSB 4000zł (194 godziny, co 3 tyg, piątek-niedziela)
* Podstawy rachunkowości (16 godz.)
* Rachunkowość finansowa (34 godz.)
* Rachunek kosztów i rachunkowość zarządcza (18 godz.)
* Controlling idea i narzędzia. Controlling operacyjny (30 godz.)
* Analiza finansowa (14 godz.)
* Prawo w działalności gospodarczej (12 godz.)
* Instrumenty finansowe (8 godz.)
* Podatki i prawo podatkowe (26 godz.)
* System ubezpieczeń społecznych (4 godz.)
* Cło i opłaty obciążające obrót towarowy i usługi z zagranicą (4 godz.)
* Seminarium projektowe (16 godz.)
[/url][/url]
Sprawdź http://inf.edu.pl/jak-znalezc-zaufane-biuro-nieruchomosci/ dobra oferta.
:) tak naprawdę ani jedno ani drugie nie przygotuje Cię do niczego:)))) i w praktyce i tak nie będziesz wiedziała, co z tą wiedzą zrobić dopóki nie popracujesz troszkę:) - uwierz mi
wsztsko zależy co chcesz tak naprawdę osiągnąć w sensie długoterminowym...studia mogą być pomocne, gdy masz na uwadze ubieganie się o certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych (z uwagi na wymóg posiadania odpowiedniego wykształcenia), natomiast kurs np. na głównego księgowego może ( a wcale nie musi) pomóc w znalezieniu pracy o szczebelek wyżej...
wsztsko zależy co chcesz tak naprawdę osiągnąć w sensie długoterminowym...studia mogą być pomocne, gdy masz na uwadze ubieganie się o certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych (z uwagi na wymóg posiadania odpowiedniego wykształcenia), natomiast kurs np. na głównego księgowego może ( a wcale nie musi) pomóc w znalezieniu pracy o szczebelek wyżej...
Ja wybrałam podyplomową rachunkowość na UG (najlepiej dla mnie skomunikowane miejsce, poza tym macierzysta uczelnia więc wiem czego mogę się spodziewać) - co prawda mam doświadczenie praktyczne (9 lat) jednakże brakuje mi pod to konkretnego papierka - to raz - a dwa - że czasami pracując od dawien dawna w tym samym gubisz gdzieś te małe oczywistości z podstaw - dlatego chciałabym sobie je odświeżyć. Poza tym jako mama małego dziecka mam świadomość spowolnienia życia zawodowego w okresie pierwszych lat życia mojego dziecka, tym bardziej że planujemy niebawem drugie - w związku z czym przydałby się jeszcze jakiś "wypełniacz" CV na ten czas :)
Dziewczyny - czy któraś z Was mogłaby mi pomóc z zadaniem do pracy kontrolnej z rachunkowości? :)))
Siedzę i tworzę ;) Mam do porównania pracę koleżanki - jednak jedno zadanie mamy totalnie różnie ;) (zestawienie źródeł finansowania majątku w przedsiębiorstwie państwowym - dokładnie chodzi o kapitały/fundusze)
Siedzę i tworzę ;) Mam do porównania pracę koleżanki - jednak jedno zadanie mamy totalnie różnie ;) (zestawienie źródeł finansowania majątku w przedsiębiorstwie państwowym - dokładnie chodzi o kapitały/fundusze)
dziewczyny, czy któraś uczęszczała na postawy rachunkowości w SKWP we wrzeszczu? Muszę podjąć decyzję o zaczęciu kursu a obawiam się, że nie ogarnę tak szybko tematu przy malutkim dziecku w domu, zwłaszcza, że nie kończyłam finansów itd. Czy któraś ma doświadczenie jak wygląda to na tym pierwszym poziomie?
Chodzilam tam kiedyś na kurs samodzielnego ksiegowego.
Bylam bardzo zadowolona i myśle że dasz rade. Zaletą tego kursu jest to że wykladowcy uczą jak podejść do tematu od strony praktycznej a nie rozwiązują bez słowa zadanie na tablicy jak to bylo na rachunkowości podyplomowej ug.
Jeśli nawet nie masz doświadczenia w temacie a pojdziesz na pierwszy poziom to napewno sobie poradzisz. Powodzenia
Bylam bardzo zadowolona i myśle że dasz rade. Zaletą tego kursu jest to że wykladowcy uczą jak podejść do tematu od strony praktycznej a nie rozwiązują bez słowa zadanie na tablicy jak to bylo na rachunkowości podyplomowej ug.
Jeśli nawet nie masz doświadczenia w temacie a pojdziesz na pierwszy poziom to napewno sobie poradzisz. Powodzenia