Widok

Pogorszenie cery po ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
W czasie ciąży miałam super cerę, żadnych problemów z wypryskami, teraz, dwa miesiące po urodzeniu z dnia na dzień pogarsza mi się stan skóry. Codziennie jakieś nowe wypryski, jakieś czerwone krostki. Poza tym męczę się z zajadami w kącikach ust. Czy to może być związane z hormonami, czy lepiej udać się do dermatologa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zajady świadczą o braku wit B. A wypryski mogą być efektem burzy hormonów, jeżeli to się utrzyma przez dłuższy czas idz do lekarza.
U mnie po ciąży był dosłownie koszamr z cerą i skórą ogólnie..... poszłam do profesora Placka, który teraz przyjmuje gdzieś w Trójmieście...a wówczas jeszcze w Bydgoszczy. Ceny ma dość kosmiczne ale powiem, że WARTO!!!! Byłam u niego chyba 3 razy, wykupiłam leków, witamin i kosmetyków za jakieś 600 zł i do teraz mam taką cerę jakiej nigdy w życiu nie miałam. Naprawdę polecam go, bo wiem, że potrafi zdzaiałać cuda. Moje koleżanki też do niego chodziły, więc wim co mówię. POWODZENIA !!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja przed ciąza miałam normalną cere w ciązy dostałam takiego wysypu od hormonów ze jak patrzyłam w lustro to mi łzy same ciekły!!! Trwało to dopóki nie skończyłam karmić wię c masakrycznie długo!!!!
mi też po ciąży ostatnio zaczęło coś się dziać i zastanawiam się czy nie od tabletek anty
jestes dopieri dwa miechy od porodu wiec to hormony spokojnie unormuja sie i bedzie ok pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja na razie mam tak jak przed ciążą, ale co będzie potem to nie wiem :) Może Twój organizm potrzebuje po prostu witamin? A hormony swoją drogą.... może też im trzeba zaradzic?
a mnie własnie wysypało, nie na twarzy ale plecy... jak dobrze że zima jest i chodze w cieplutkich grubych sweterkach;)mam nadzieje ze jak urodzę troche się poprawi stan moich pleców bo narazie to masakra:(
też chodziłam do Placka, kiedyś przyjmował w Gdyni w Batorym, ale mi nic niestety nie pomogło, tzn. jak brałam antybiotyki i te różne maści (wydawałam ok 300zł plus wizyta co 4 tyg.) to było w miarę ok. ale ile można jechać na prochach, jak po roku odstawiłam antybiotyki to wszystko zaczeło wracać,
pocieszające jest to że im jestem starsza tym jest lepiej bo w liceum to wogóle bym najchetniej z domu nie wychodziła, niektórych już niestety tak los pokarał...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry