Widok

Pokój dla dziewczynki, jakie kolory?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny.
Właśnie kupiliśmy mieszkanie i mamy dylemat co do kolorów w pokoju córeczki. Dlatego proszę was o radę.
Pokoik nie jest za duży. Jest prostokątny. Ściany mają ok 2,5 m ta z oknem i z drzwiami i ok 3,3 te drugie. Do ok godziny 15 jest słońce. Myślałam o użyciu dwóch kolorów, ale jakoś nie bardzo mam wizje jakich użyć żeby było ciepło i przytulnie. Licze na jakieś propozycję.

Z góry dziękuję za pomoc :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Turkus z rozem? ;) ja w styczniu bede malowac pokoj dla mlodej i takie kolory wezme ;)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ecru tapeta z delikatnymi gdzieniegdzie domkami z różem, jasne mebelki, zielone dodatki - to taka moja wizja :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
my mamy fiolet ale taki przybrudzony blady - tez do ok 14 mamy z tej strony slonce dodatki mamy biale i fioletowe
http://www.barwy-natury.com.pl/barwy-natury/ kolor wieczorna rosa 145
dzięki za porady,
a powiedzcie mi jeszcze które ściany lepiej żeby było troche ciemniejsze, tam gdzie drzwi i okno, czy boczne? Nie mam koncepcji a decyzje trzeba w miarę szybko podjąć

U nas jest blady roz na dwoch scianach i na dwoch cieply fiolet taki ciemniejszy. Wg mnie lepiej ciemne zrobic te mniejsze scisany, bedzie fajny efekt a nie bedzie wrazenia ze pokoj jest zbyt ciemny.
ja kiedyś szukałam i znalazłam na jakimś forum taki pokoik:
image
image
image

bardzo mi się podoba, ale chyba zdecyduję się na taki kolor ścian, naklejkę dużą i białe meble ;-)

image
image
image
beata fajne mebelki - szafa napewno z ikei bo mamy taka ;) szkoda ze juz nie ma tych polek z przedzialkami od tego kompletu :(
a moje chlopaki sciany maja jak zaslonki na tych foto
super są te półki, tak myślałam że ikea, bardzo podobają mi się takie żywe kolory, ale chyba drzewo z sową i taka pistacja jeszcze bardziej ...
image
image
Ja mam tą naklejke z sowami, xxl z allegro. Polecam, bardzo ładnie wyglądają.
Lidka a powiedz mi wielka filozofia jest żeby tą naklejkę jakoś dobrze nakleić?? Masz może jakąś fotkę tego jak to w rzeczywistości wygląda?

Ta naklejka z sowami fajna, ale kosztuje 235zł:/
Moja ma teraz fiolet i zółty i bardzo fajnie wygląda
image
Sandrulka ma tez fajnie pokoj pomalowany : sciana na pol tzn od podlogi po polowy ma fiolet potem bialy pasek szerokosc ok 5 cm i do sufitu zielony ;)
image
image
Co do naklejek to ja mam w domu w kazdym pokoju ;D w salonie 3 zebry ;) w przedpokoju kwiaty w kuchni kwiaty w sypialni motyle ;) latwo sie nakleja ;)
image
image
My mamy do połowy różowy grejpfrut w połowie zrobiona fala a druga część kolor piaskowy
U nas pokój najpierw córki, teraz już obojga ma białe ściany i białe meble, plus kolorowe dodatki (czerwień, niebieski, zieleń).
ja chce zrobic lake czyli blada zielen i nakleic kwiatki, motylki, do tego biale meble i kolorowe dodatki
U nas młoda ma pokoik pomalowany na jasny żółty i do tego ma białe meble i dodatki w kolorze Malinowym i takim jasnym rożowym :)
Hej. Przesyłam fotki pokoju Magdusi. Ja nie lubię ostrych kolorów na ścianach, czy dwóch. U innych tak ale sama wolę w domu delikatne kolory. Wolę jak ściany są tłem do tego co w środku. A że mąż przed poznaniem mnie pomalował sypialnię i salon na mocny niebieski i czerwony w salonie... to trzeci niepomalowany pokój wybrałam brąz, żeby się dobrze czuć. No ale jak urodziłam córeczkę to mi się zmieniło, że jednak dla dziecka za smutno. Szukaliśmy naklejek w obi, nomi itp ale były małe elementy nawet jak był większy zestaw to raczej też dużo elemntów ale malutkich to by nie wyglądało ładnie. No trochę drogie te sowy ale cały pokoik rozweseliło, Madzia czasami nawet całuje króliczka na dole na ścianie. No i tak rozmieściłam, że mam naklejki na 3 ścianach. Co do przyklejania. Oni wysyłają taką najlejkę próbną jak na Twojej tapecie czy farbie się nie będzie trzymała to możesz odesłać im nie otwierając jakby całej paczki. My mamy zmywalną farbę i troszkę się podnosiły ale dosłownie ze 3-4 elementy ale mąż podmalował klejem do tapet i trzyma się idealnie a zero problemu.
image

Uploaded with ImageShack.us
image

image

image

image

bardzo fajne, ja tez bede naklejac ale chce taki bardzo blady zielony zeby bylo wlasnie spokojnie. wymarzylam sobie tez motylki takie materialowe zeby doczepic do kwiatkow. pokoik malenki, tylko do spania ale chce zeby bylo przytulnie i dobrze do wyciszenia sie i moze poczytania
Jak dla mnie braz nie jest kolorem do pokoju dzieciecego, ale naklejki super.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
super te naklejki wyglądają.
Mebelkami nic nie dodamy bo w pokoiku będzie stało tylko łóżeczko i ewentualnie regał na zabawkii w pojemnikach :) Tak przeglądam naklejki na allegro i jest tego tak dużooooo że ciężko coś wybrać ....

No właśnie o to chodziło, że pomalowane było przed ciążą i nie chcieliśmy już malować drugi raz bo były meble, nowa podłoga za dużo zamieszania by było. Myślę, że wybrnęliśmy z tego brązu jakoś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie, jest bardzo ladnie, pewnie tez troche inaczej wyglada w rzeczywistosci bo zdjecia ciemne:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lidka a takie jeszcze pytanie, odklejając ta naklejkę od foli, te listki są jakoś mocno złączone z gałązkami, chodzi mi o to czy podczas odklejania one sie nie urwą :P

Każdy listek jest osobno :) Także trochę to trwa ale cała nasza trójka dobrze się przy tym bawiła. Magda czekała jak zaczarowana. No i można pokombinować. Bo jak zwrócicie uwagę np moje gałęzie nie dotykają pnia. Naklejka robi się przez to jeszcze większa. Aha dodatkowo był jeszcze bolder tak to się chyba nazywa, swego czasu chciałam go oddać za darmo na forum bo już nie miałam gdzie go nakleić. Zestaw jest ogromny i wart tej ceny moim zdaniem. Ci co to sprzedają też kontakt super. I są trzy wersje kolorystyczne. Fakt zdjęcia moje nie oddają kolorów. Ja przeszukałam całe allegro i niektóre zwierzątka nie są takie fajne. Gdzieś była jeszcze naklejka "wieś'' tam zwierzątka też miały take fajne mordki.
Dzięki bardzo :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry