Widok

Pół formalna grupa wsparcia (utrata bliskich, nerwice, strach)

Szukam w Gdańsku grupy wsparcia.
A bardziej osób po przejściach które chciałyby porozmawiać.

Niestety rodzina się nie nadaje ze względu na zaangażowanie emocjonalne.
Szukam kogoś, kto rozumie (podobne doświadczenia), ale z drugiej strony mogący się zdystansować i przedstawić swój punkt widzenia.

Nie oferuję oraz nie oczekuję: sukcesów MLM, zbawienia, towarzystwa do kieliszka, niezobowiązującego seksu, wycieczek dopalaczowych, itp.

Wstępne googlowanie wykazało kilka ośrodków organizujących spotkania ale większość to kaliber dość poważny: AA, narkomania, przemoc domowa. Zarówno dla osób leczących się jak i ich rodzin, dzieci.

Jak jakaś dobra dusza zna takie inicjatywy to bardzo proszę o linki do ich for/ogłoszeń. Wymagań nie mam zbyt wygórowanych. Wystarczy, że funkcjonują od pewnego czasu i nie było afer z nimi związanych.

Kreatywnym paniom psycholog dziękuję. Nie mam ubezpieczania więc nie mogę brać udziału w spotkaniach typu: "hurtowe wyrywanie żółtych karteczek z książeczki zdrowia" oraz "co tydzień się przedstawiamy".

Pozdrawiam forumowiczów!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprawdź tutaj https://psychoterapiarutkowska.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

proszę o kontakt czy taka grupa istnieje , jestem rodzicem potrzebuje pomocy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nerwica natręctw jest zaliczana do zaburzeń lękowych: https://www.pokonajlek.pl/nerwica-natrectw/
Ogólnie rzecz ujmując nerwice mają wiele odcieni i form - zapewniam jednak, że w większości wypadków są całkowicie wyleczalne.
Dużo może zrobić rozmowa z mądrym człowiekiem, dobra lektura, samodzielne przemyślenia.
Powodzenia!
Natalia

Karolino slysze Cie Wiem,ze potrzebujesz pomocy,prosze przedstaw mi sytuacje a zobacze jak bede w stanie Ci pomoc nie jestes sama moze sie uda,prosze napisz do mnie na e-meila grazynabo52@gmail.com
Dzien dobry , wiem ,ze mo elo juz pare lat od tego wpisu ,ale czy taka grupa powstala ? Choruje 18 lat i chetnie uczesniczylabym w spotkaniach .
Ja mam różne sprawy i to co pani pisze też. Kc24305@gmail.com
I co, udało Ci się zorganizować grupę?

Właśnie znalazłam sie takiej sytuacji, z chorobą syna zostałam sama..... wczoraj coś we mnie pękło....

ja również poszukuje takiej grupy.... mam dokładnie identyczny problem :( mój mąż choruje na CHAD. Z chęcią porozmawiałabym z kimś kto jest w podobnej sytuacji...
Hej, szukam grupy wsparcia dla osób żyjących z partnerem chorym na CHAD albo ewentualnie grupy związanej z obszarem relacji z partnerem. Nie mam z kim porozmawiać na ten temat, rodzina bagatelizuje problem, chciałabym znaleźć osoby, które mają podobne doświadczenia dlatego terapia indywidualna nie bardzo mnie interesuje. Prosiłabym o jakieś info.
Co to waszym zdaniem te nerwice lękowe, ale bez definicji. Natrętctwa też się zalicza?
Hej

Mogę z tobą porozmawiać, (Skończyłem Filozofie). I jak chcesz to napisz, nie biorę pieniędzy, podam adres e mail. PiotrJ1234@interia.pl, Możesz napisać, jak będziesz chciała porozmawiać, to prawdopodobnie też będe mógł.

Pozdrawiam.
Powiedział co wiedział. Gdyby fejs wystarczał to chyba logiczne że tutaj bym się nie pytał..
> czy są jakieś grupy dla osób mających skłonności socjopatyczne ( niemożność budowania bliższych relacji z drugą osobą, lęk przed związkami i zoobowiązaniami, zbytnia skłonność do rozkazywania, lęk przed okazywaniem uczuć)

Są.
Facebook.com jest taką dosyć liczną grupą ;D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Hmm, czy są jakieś grupy dla osób mających skłonności socjopatyczne ( niemożność budowania bliższych relacji z drugą osobą, lęk przed związkami i zoobowiązaniami, zbytnia skłonność do rozkazywania, lęk przed okazywaniem uczuć)
zapraszamy na spotkanie Grupy Wsparcia Fundacji Ocaleni:

w najbliższą środę (18.02) o godz. 17.00 w domu kultury Młyniec, p. 20

więcej na ocaleni.org
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No ja chcę stworzyć... Podaj jakiś namiar.
Cześć ! To macie jakąś grupę wparcia, czy tylko tak sobie piszecie ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobra, dobra Ty nam tu oczu nie mydl ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Towarzyskie

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?

Gry (18 odpowiedzi)

Jaj myślicie gry są porzyteczne czy są jedyną rozrywką XXI-wieku?

Czy feromony działają (85 odpowiedzi)

Zastanawiam sie nad kupieniem sobie feromonów. Ogólnie należę do bardziej nieśmiałych osób i...

do góry