Widok

Zwiotczała skóra po porodzie:(

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, urodziłam prawie 5 lat temu, jestem szczuplejsza niż przed zajściem w ciążę (jakoś samo spadło bez odchudzania, swoją wagę osiągnęłam już 4 m-ce po porodzie), ale moją zmorą jest mój brzuch! W związku z tym, że 'wyhodowałam' sobie w brzuchu wielkiego synusia mój brzuch był olbrzymi i mimo stosowania kremów musteli niestety porobiły się rozstępy (głównie w okolicy bioder). Obecnie mój brzuch to jedna wielka skóra - flak:( i rozsiane rozstępy. Staram się , w miarę możliwości, robić brzuszki i masować skórę szortką gąbką pod prysznicem, systematycznie robię masaże/mikrodermabrazję domowej roboty Loreala. Kiedyś 2 razy dziennie wcierałam w skórę żel ujędrniający loreala, teraz od roku krem antycellulitowy Clarinsa. Ale efektów jakoś nie widać:( skóra najgorzej wygląda w okolicy nad pępkiem. Czy zostaje mi tylko medycyna estetyczna/plastyczna. Czy może jednak znacie jakieś skuteczne sposoby na zniwelowanie tej 'pamiątki'
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Doskonale nawilża skóre, a jaka po nim jest ujedrniona, wygladzona, jak wyprasowana. Dla mnie Olejek Busajna to mój kosmetyk numer 1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie Olejek Busajna pomógł , stosowałam w ciy na rozstępy. Uzywam do teraz i do twarzy i do ciała. Polecam tez do opalania

Jeżeli są tutaj osoby, które posiadają własny gabinet kosmetyczny lub gabinet medycyny estetycznej, to zdecydowanie polecam Wam stronę https://medikapoland.pl/pl/content/194-wynajem-urzadzen , na której znajdziecie ofertę Producenta Urządzeń Kosmetycznych i Medycznych. Według mnie oferta ich produktów jest bardzo rozbudowana i dostosowana do najrózniejszych potrzeb klientów.

Skuteczny będzie laser albo mezoterapia, u dr Marcina Nowaka https://drmarcinnowak.pl/ na pewno dobrze Ci doradzą i dobiorą odpowiedni zabieg. Ja byłam zachwycona efektami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepszy będzie Olejek Busajna nawilża, ujedrnia skóre, pozbędziesz się rozstępów czy cellulitu

Hej, miałam ten sam problem. Zrobiłam zabiegi endomasażu i widzę ogromną poprawę, jestem po serii 6 zabiegów. Wykonywałam je w Perfect Look Clinic. Polecam! :))

Olejek Busajna także polecam. Rewelacyjny, naturalny kosmetyk i naprawdę działa i na obwisłą, rozciągniętą skórę, na cellulit. Ma też własciwości antybakteryjne, przeciwzapalne. Udało mi się tez pozbyć zmian skórnych na ramionach. No świetny jest

Olejek Busajna pomaga i na zwiotczała obwisłą skóre po ciązy i na rozstępy, sprawdzone na mamie bliżniaków, lepszego testeta niz ja nie znajdziecie :D
Może to rozejście mięśni? Warto odwiedzić fizjoterapeutę uroginekologicznego
witam ja sie tez borykam juz zabiegi Rf karboksyterapia magnefico i znikome rezultaty jeszcze nad hifu sie zastanawiam.

listopadowa
2009-04-02 23:37:11
Dziewczyny, urodziłam prawie 5 lat temu, jestem szczuplejsza niż przed zajściem w ciążę (jakoś samo spadło bez odchudzania, swoją wagę osiągnęłam już 4 m-ce po porodzie), ale moją zmorą jest mój brzuch! W związku z tym, że 'wyhodowałam' sobie w brzuchu wielkiego synusia mój brzuch był olbrzymi i mimo stosowania kremów musteli niestety porobiły się rozstępy (głównie w okolicy bioder). Obecnie mój brzuch to jedna wielka skóra - flak:( i rozsiane rozstępy. Staram się , w miarę możliwości, robić brzuszki i masować skórę szortką gąbką pod prysznicem, systematycznie robię masaże/mikrodermabrazję domowej roboty Loreala. Kiedyś 2 razy dziennie wcierałam w skórę żel ujędrniający loreala, teraz od roku krem antycellulitowy Clarinsa. Ale efektów jakoś nie widać:( skóra najgorzej wygląda w okolicy nad pępkiem. Czy zostaje mi tylko medycyna estetyczna/plastyczna. Czy może jednak znacie jakieś skuteczne sposoby na zniwelowanie tej 'pamiątki'
Skóra raczej się nie wchłonie.Może zmniejszyć się w pewnym stopniu ale na pewno nie do stopnia takiego, że nic nie bedzie widasć Skora rozciaga się ale do pewnego poziomu. Niekiedy kobiety po ciązy nie są w stanie odzyskać wyglądu poprzedniego brzucha nawet jeśli sporo ćwiczą.Pewna opcję daje zabieg plastyki brzucha. Jednak operacja jest dość droga i również niesie ze soba powikłania. Radzilabym poczytac sobie raczej o zabiegu karboksyterapii. Daje dobre efekty i nie jest tak inwazyjny https://cliniqmed.pl/oferta/karboksyterapia/

Koleżanka moje była w Białymstoku w klinice Humana Medica Omeda na operacji powłok brzusznych. Pozbyła się obwisłej skóry na brzuchu. To dopiero trwały efekt taka operacja. Była u dr Doroty Żukowskiej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Cwiczenia cwiczenia jeszcze raz cwiczenia, nie areoby pilatesy tylko silowe na rozbudowe miesni. Dobra dieta bogata w bialka
Fasola, soya, ryby mleko
Minimum 2 l czystej wody dziennie.
Mialam 54 kg po 1 ciazy w ktorej przytylam 20 kg i mega obwisla skore ktora sie 3 lata nie wchlaniala. 2 ciaza 41 kg. I po 1.5 roku cwiczen na roozbodowe miesni i nawadniania skoea napieta na maxa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, jest ok. Polecam

Też widziałam ich reklamę, postanowiłam skorzystać i się nie zawiodłam. W BSG w Sopocie bardzo miła atmosfera, fajny klimat i cena wcale nie taka wysoka. Samo urządzenie rewelacyjne i cellulit faktycznie się zmniejsza. Oczywiście przy zdrowej diecie i piciu dużej ilości wody.

Ktos może robił Icoona w Body Shape Garden w Sopocie? Maja promocje, zastanawiam się czy tam nie wykupić razem z sauną? WWW.bsgsopot.com

U mnie na luźną skórę bardzo pomogły zabiegi Icoone Laser. Zawsze zabierałam ze sobą jakiś krem ujędrniający i wsmarowywałam w brzuch od razu po zabiegu, kiedy skóra była "pobudzona". Musiałam oczywiście zrobić kilka takich zabiegów (dokładnie 12) żeby efekt był taki jak chciałam, ale nie żałuję ani złotówki :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja ujędrniłam sobie skórę dzięki olejkowi bio oil, myślałam, że nie jest to za bardzo możliwe, ale jednak z czasem olejek doprowadził ją do jędrności, a przy okazji jeszcze pomógł mi się pozbyć istniejących rozstępów, które uzyskałam po porodzie. Nie jest łatwo i mój proces też trwał około 3 miesięcy, ale cieszę się, że spróbowałam tego olejku, bo w końcu nabrałam pewności siebie jak zobaczyłam, że cos się poprawia

Ciekawe, nie słyszałam o czymś takim. Ale jeśli chodzi o poporodową plastykę brzucha i inne zabiegi ginekologii estetycznej to mogę polecić klinikę Alfa - świetnie wykonują swoją pracę ! Warto poczytać tutaj : http://alfamedycyna.pl/popularne-zabiegi-ginekologii-plastycznej/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A słyszałyście coś o treningach z elektrostymulacją mięśni - trening ems? Mam rozstęp kresy białej i koleżanka poleciła mi Pana Jarka Machowskiego ze Studia BodyLab w Olsztynie, który prowadzi takie treningi więcej tutaj: http://www.bodylab.olsztyn.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4