Widok

Polecany pediatra w RUMI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mieszkam od niedawna w Rumi i nie znam tutejszych przychodni ani lekarzy. Czy możecie polecić jakiegoś pediatrę? Najlepiej takiego, który będzię dobry już dla noworodka. Ewentualnie jeszcze Gdynia Chylonia, Cisowa, Pustki Cisowskie. Będę wdzięczna za opinie :)
Nasz kochany szkrabek Antoś 01.05.2013r.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na derdwskiego polecam:
dr Perłowską
i
dr Lemke on jest trochę dziwny ale jak się zapyta o cokolwiek powie szczegółowo i antybiotyk tylko w ostatecznośći
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam na Derdowskiego dr.Budzińską, chodzimy do niej od niemowlaka;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dr Perłowska odradzam, bylam z konieczności kilka razy i zawsze slyszałam to samo "nic nie słyszę, ale zapiszę antybiotyk"...

Dr Lemka - lekarz prowadzący moje dzieci - mało mówi, ale wie co robi - antybiotyk daje jak już nic nie pomaga.

Dr Budzińska - tez byłam kilka razy - w porządku.
W ArsMedic Dr Szymańska - superrrr pediatra,

Dr Lemka- niegdyś gburowaty (aczkolwiek ostatnio to nawet pożartować umie ), ale bardzo dobry lekarz, pulmunolog i alergolog tez. Amelka jest właśnie u dr Lemka i antybiotyk to faktycznie ostateczność. Ale mało mówi i o wszystko trzeba pytać.
Synek jest zapisany do dr Lipskiego, jak na razie na szczęście nie wiem za dużo, aczkolwiek wrażenie bardzo dobre.

Dr Budzińska, za każdym razem Amelka z antybiotykiem wyszła, ogólnie nie jestem do tej Pani przekonana.
Od 8-miu lat dr. Budzinska
mój syn prawie 3 lata do dr Perłowskij chodzi prawie zawsze nigdy nie dała antybiotyku bez wskazania, miał dwa razy ale były zajęte oskrzela i tylko dlatego. za to z Lemka miałam ostatnio dużo więcej styzności gdyż można spokojnie zadzwonić i poprosić o wizytę prywatną, a przy dwójce dzieci to już czasem nie uniknione do tego małych. no i powiem, że tez pozytywne wrażenia zrobił mimo wcześniejszego złego. jedyny jego minus że trzeba dopytywać się.

u Budzińskiej byliśmy tylko raz dlatego, że poożna od razu powiedziała, że ona bardzo szybko daje antybiotyk, a dla mnie to też ostateczność i lepiej unikać ich.

u Lipskiego byłam też raz i młody się rozryczał tak, że nie mogłam go uspokoić, a on nigdy nie płacze w przychodni nawet na szczepieniach czy szczegółowych badaniach więc już nigdy na pewno do niego nie pójdę:))

ale tak jak mi radziła moja położna najlepiej iść po razie dwóch do każdego z tych lekarzy i się samemu przekonać zawsze można zmienić.
moja szwagierka 4dzieci i każde u dr Lemki. moja córka teraz też u niego bo on się dużo ostatnio jej nabadał i tak zostało.
hej,
polecam dr perłowską i dr lemka z przychodni na derdowskiego. Przychodni ARS medica w ogóle nie polecam. Lekarze wg mnie słabi ( ci lepsi rzadko przyjmują). Dodatkowo brak podziału na dzieci zdrowe i chore, co dla mnie jest nie dopuszczalne.
pozdrawiam
Dziękuję za opinie :) Może ktoś coś jeszcze napisze?
Nasz kochany szkrabek Antoś 01.05.2013r.

image
w rumii janowo jest nowa przychodnia Imed oczywiście na NFZ czyli darmo polecam dr Skowron chodzę do niej jescze wtedy kiedy córka była noworodkiem wcześniej byłam z moją córeczką zapisana do panaceum do dr Pecury tej młodszej ale masakra dziecko miało zaparcia i wysypke a ona bez żadnych badań stwierdziła że to nie alergia a dzieki temu że zmieniłam przychodnie i trafiłam na super lekarza okazało sie że to nietolerancja laktozy polecam dr Skowron
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Szymanska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ars medica
image[/url]
image[/url]
A ja mam mieszane uczucia co do Szymańskiej. Po jednej wizycie z dzieckiem stwierdziła, że dziecko jest znerwicowane i kazała podawać coś na uspokojenie sugerując ,że to być może moja wina.
jak najbardziej dr Skowron!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jestem mama dwojki dzieci. Od noworodka jedno i drugie bylo prowadzone przez dr Lemke.
Od czterech lat nie wyleczyl zadnej choroby u moich dzieci( oskrzeli,wysypek nawet zwyklych wirusowek)przewaznie konczylo sie szpitalem. Jest pulmonologiem a nie potrafi pomoc 1,5 rocznemu dziecku po dziesiatym zapaleniu oskrzeli:(
Starsza corka przez pol roku dusila sie po nocach ,ze karetka ja zabiera to lekarz twierdzil za kazdym razem ze to zapalenie krtani. i tak chodzilam co tydzien po nowe antybiotyki. MASAKRA.
Co okazalo sie w szpitalu na Polankach ze ma krztusca:( najsmiesniejsze ze krztusca zasugerowalam doktorkowi ze to moze to co ironicznie sie usmiechnal.zawsze przepisywal antybiotyk,zadko inhalacje.
Mam wrazenie ze leczy tam za kare. Gburowaty,nic nie mowi . Mam wrazenie ze mowienie sprawia mu bol.
Ogolnie odradzam ta Przychodnie. w ostatecznosci dr perlowska.
przenioslam dzieci do dr skowron do Imedu, ciezko cokolwiek mi powiedziec ,jestem po pierwszej wizycie. Wrazenie dobre,zobaczymy jak bedzie z leczeniem...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
zgadzam się z poprzedniczką,
dr Lemke zawsze stosuje ten sam schemat leczenia, nie nawiązuje kontaktu wzrokowego, zapytany odpowiada z przekąsem, irytuje się gdy małe dziecko boi się badania,
Generalnie odradzam tego doktorka!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do niezadowolona: mojej kuzynce lekarka powiedziała ze to że dziecko nie je to ,w tym przypadku wina rodziców i powinna iść do psychologa. Oczywiscie kuzynka oburzona, obrazona itp ale lekarz miał racje - ku mojej sympatii do kuzynki.
Także weź pod uwagę to co mówił - poobserwować nie zaszkodzi. Ja przyjmuję krytykę na klatę
Ja potwierdzam wypowiedź poprzedniczki na temat dr. Lemki.. chyba pseudo doktora... też do niego chodziłam z dwójką dzieci... po 10tym Bactrimie zrezygnowałam...
przerobiłam też dr. Szymańską... po 3 miesiącach chodzenia do niej (raz w tygodniu) mój syn wylądował u dr. Skowron z okołosokrzelowym zapaleniem płuc... i dopiero ta kobieta otworzyła przed nami drzwi do wyzdrowienia. Pójdę za nią wszędzie!
Lemce to w ogóle powinni zabrać prawo do wykonywania zawodu.
image
image
tak slyszalam ze szymanska to swietny lekarz, kolezanka 3 lata dziekco leczyla u innej (nie wymienie z litosci jakiej) i poszla do niej i ona od razu sie domyslila co dziecku jest.
a ja polecam dr Balińską z Panaceum, chodzę do p.doktor od kilkunastu lat z dziećmi i ze sobą, jestem zadowolona, zawsze słuszna diagnoza i odpowiednie leki; mimo iż różne są opinie ja jestem zadowolona. Fakt, że różni są ludzie i mają różne potrzeby, tak samo lekarze mają róże podejście do pacjenta. Ja gorąco polecam p.doktor.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam.rowniez polecam dr balinska z panaceum.cala rodzina jestesmy u niej zapisani.ma bardzo dobre podejscie do dzieci.ja jestem zadowolona

Inne tematy z forum Rumia

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

Formeli 17 (70 odpowiedzi)

Rumia jest integralną częścią małego Trójmiasta Kaszubskiego, od lat jednym z najważniejszych...

Locus (7 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

do góry