Widok

Policja szuka winnych awantury na plaży w Gdyni

Opinie do artykułu: Policja szuka winnych awantury na plaży w Gdyni.

Po bijatyce chorzowskich pseudokibiców z Meksykanami na gdyńskiej plaży zatrzymano trzy osoby, jedna trafiła do szpitala z raną kłutą. Za awanturę przeprasza Wojciech Szczurek, jeden z gdynian proponuje wspólne żegnanie marynarzy flagami Meksyku.Do agresywnych zachowań pseudokibiców Ruchu Chorzów, którzy w niedzielę rano przyjechali do Gdyni na mecz Pucharu Polski z Arką, dochodziło już od przedpołudnia. Duża ich grupa piła alkohol na miejskiej plaży w śródmieściu Gdyni.- Odpalali petardy na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cytat: " Polscy faszyści

napadli na miłujących pokój proletariuszy z bratniego Meksyku."
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z nagrania nie widać aby kobieta była obmacywana i że dostał od niej w mordę. Więc pisz prawdę a nie wymyślaj dyrdymały.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jedno wam wszystkim powiem. Kibole Lechii by tak nie postąpili. Szanują każdego cudzoziemca, który zawita do naszego Grodu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Popieram GK ma rację

Na filmie z monitoringu widać, że to ten meksykanin sprowokował
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ojojoj ale afera o ja pierdziu.... Szczurku WSTYD

Pan Szczurek napisał oświadczenie/przeprosiny z powodu brutalnego napadu KILKUSET kiboli na odpoczywających na plaży marynarzy.

Prawda jest taka, że plus-minus kilkunastu podpitych marynarzy wdało się w bójkę z max kilkudziesięcioma kibolami. Kibole mieli przewagę liczebną, meksykanie używali ostrych narzędzi. Sprawa nie jest super oczywista skoro policja wskazuje, że prowodyrami była strona meksykańska, a prokuratura, że strona kibolska. Większe afery można napotkać niemal co wieczór pod każdą małomiasteczkową "dyskoteką".

Najsmutniejsze jest to, że prezydent miasta nie mając bladego pojęcia co się stało kaja się, przeprasza, osądza i niemal wydaje wyroki, żąda surowego karania etc. Nie przesądzam kto zaczął czy kto ma rację. Jak dla mnie naganne zachowanie grupy marynarzy spotkało się z naganną reakcją kiboli.
W każdym razie prezydent miasta nie może wydawać kilka chwil po zdarzeniu, kiedy jeszcze nie wiadomo co się stało tak jednoznacznych i niezgodnych z prawdą ("napad KILKUSETOSOBOWEJ grupy") oświadczeń.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

w jaki sposób do tych informacji "dotarłeś"

pogrzebałeś sobie trochę głębiej w tyłku? Pytam, bo interesują mnie techniczne szczegóły profesjonalnego dziennikarstwa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

ma znaczenie jak widać, bo

trole już sie wycofują z obwiniania kibiców Ruchu o sprowokowanie napaści na Meksykanów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

No tak, w końcu RMF

się wypowiedziało, jedyna wyrocznia prawdy, więc sprawa ostatecznie wyjaśniona. Byli na miejscu, kilka metrów od zdarzenia, więc to musi być prawda. A ile pieniędzy zaoszczędzi policja na dochodzeniu!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bójka

Początek bójki i jej okoliczności są bez znaczenia wobec faktu, że od rana dochodziło do incydentów na plaży z udziałem kibiców
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

taka jest PRAWDA :

cytat z kontrowersje.net; "znamy wystarczająco wiele faktów, aby stwierdzić skretynienie polskojęzycznych mediów. Stare jak świat zachowania marynarzy w obcych portach, zwłaszcza marynarzy kreolskich, przerodziło się w nieco młodsze, ale niezwykle powtarzalne epatowanie narodowym wstydem. Wstyd, kompleksy, straty w turystyce, komentarze w zachodniej prasie. Ale o co chodzi? Poszło o rzecz trywialną nawalony w trzy d*py kreolski bosman usiłował obmacywać polską dziewczynę, którą potraktował jak portową La Puta Grande, za co dostał w mordę, jak dobry obyczaj nakazuje. Na całej plaży tylko kibice Ruchu Chorzów ruszyli się z miejsca i przywrócili Kreolom szacunek dla polskich kobiet. Tak w przybliżeniu wyglądał kawałek życia, dość banalny, wszak to nie pierwszy raz miejscowe chłopaki walczą z przyjezdnymi o dziewczyny. Dzieje się tak pod każdą szerokością geograficzną, w każdym porcie, wystarczy poczytać Pippi Langstrumpf albo Podróże Pana Kleksa." I jeszcze jeden cytat: "Zupełnie inaczej niż życie wyglądał przekaz medialny, co nie znaczy, że zaskoczył czymkolwiek Zaczęło się od dramatycznych relacji, setki polskich kiboli pobiło do nieprzytomności sympatycznych meksykańskich marynarzy, większość kiboli była nietrzeźwa. Kolejny raz musimy się wstydzić za polską ksenofobię i polskie kompleksy. Kiedy zrobimy porządek z polskim chamstwem? Napiszmy list otwarty z podpisami: Jacykowa, Kory, Raczka, Wajdy, Hartmana, Młynarskiej i Agaty Passent. Minęło parę godzin i okazało się, że najbardziej poszkodowany, pobity do nieprzytomności, jest Polak, któremu kreolski majtek przeorał brzuch tak zwanym tulipanem. Padło jakieś sprostowanie, ale przekaz dnia nieszczególnie się zmienił, wprawdzie to nie Polacy, ale Meksykanie wszczęli burdę, jednak i tak wstyd, bo przecież wszyscy wiemy, że kibole to rasiści. Stara anegdota głosząca, że jeśli fakty nie zgadzają się z interpretacją, to tym gorzej dla faktów, znalazła swoje potwierdzenie i to nie koniec klęski faktów. Przed kamery wylazł, nomen omen Szczurek z Gdyni i jął się kajać przed meksykańskim kapitanem, który po dniu wczorajszym ledwie otwierał oczy."
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 12

i dobrze

Niepokoili kobiety i dostali wpitol. Proste. Każda laska, która teraz krytykuje ich tutaj byłaby im wdzięczna.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Precz z Kibolstwem
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

odszczekuje

przepraszam,że pisałam złe o tych meksykanach.Nie wiedziałam,ze mozna tak łatwo mną manipulować.Jedyna wina tych ludzi było to,ze poszli na plaże.Oni nic złego nie zrobili.A sami kibice zostali zmanipulowani

ale marzyciel z ciebie

zacznij pisac kryminały
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"wszyscy, z którymi rozmawiam podkreślają, że to są mili, uśmiechnięci, weseli i przyjaźni ludzie" Ale żeś walnął solidny argument. Oceniasz ludzi po narodowości? Zupełnie jak Hitler.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

rąbłem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

i znów media mielą nam w głowach. tym razem ludzie wydają osądy na podstawie jednego, krótkiego materiału z monitoringu. ludzie opanujcie się. to co zobaczyliście to jest tylko to co władze/policja chciała byście zobaczyli. to troche za mało moim zdaniem by ferować wyroki. a czy nie można dojść do poszkodowanego w szpitalu i spytać jak to sie stało,że jest ranny? choćby tylko. zero obiektywizmu.zero.
p.s. nie lubię kiboli, żadnych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a może to jest telefon żeby ludzie mogli się wyżalić?

jaki jest prawidłowy numer na policję?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmmmm

W piątek wieczorem byłam na mieście i widziałam wielu tych tzw. obcych, i większość z nich była pijana mimo to zachowywali się bardzo uprzejmie w stosunku do kobiet jaki mężczyzn, fakt że łapki im się kleiły do kobiet ale jak kobieta nie pozwalała to nic nie robili, i na odwrót. Sama byłam bardzo zdziwiona że byli grzeczni ....
do góry