Widok

Policja szuka winnych awantury na plaży w Gdyni

Opinie do artykułu: Policja szuka winnych awantury na plaży w Gdyni.

Po bijatyce chorzowskich pseudokibiców z Meksykanami na gdyńskiej plaży zatrzymano trzy osoby, jedna trafiła do szpitala z raną kłutą. Za awanturę przeprasza Wojciech Szczurek, jeden z gdynian proponuje wspólne żegnanie marynarzy flagami Meksyku.Do agresywnych zachowań pseudokibiców Ruchu Chorzów, którzy w niedzielę rano przyjechali do Gdyni na mecz Pucharu Polski z Arką, dochodziło już od przedpołudnia. Duża ich grupa piła alkohol na miejskiej plaży w śródmieściu Gdyni.- Odpalali petardy na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Komendancie Wojewódzki

Sprawuje Pan kontrolę nad swoimi funkcjonariuszami. W Trojmieście dodzwonić się na Policję graniczy z cudem. Nawet jak się uda, to Panowie dyżurni często odpowiadają: " przepraszam ale nie mam kogo wysłać" to jest jakiś żart. Proszę wyciągnąć z tego wnioski. Po to płacimy podatki na Policję, żeby zapewnili nam bezpieczeństwo.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy to też jest na monitoringu

jak kibice "zmłócili kilkanaście osób". a "faszystowskie pieśni"? a zabieranie dzieciom koszulek Arki?to dlaczego policja twierdzi,że kibice nie łaqmali prawa stąd brak wcześniejszej interwencji. coś mi tu mocno śmierdzi. nie lubię kibolstwa, ale kłamstwo to kłamstwo...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

W jaki sposób zaczepiają?

Szarpią za włosy, ściągają odzież, biją, popychają? Kobieta podchodzi do jednego z nich na ułamek sekundy, zbliżają do siebie dłonie (zapewne coś sobie podają), kobieta odwraca się i spokojnie odchodzi. W którym momencie i w jakiej formie jest tu "zaczepianie"? Jeśli jakiekolwiek, to prędzej ona ich. A może istnieje jakiś zakaz podchodzenia Polek do cudzoziemców?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żaden z tego początek bójki

Też to nie była bójka tylko brutalne pobicia. To co widać na filmiku to grupka żeglarzy meksykańskich, która uciekła z głębi plaży, po drodze bita i wyzywana, a w tym miejscu się zatrzymała bo nie mieli dokąd uciekać poniewaz została otoczona ze wszystkich stron bandytami z chorzowa. Film przedstawia główną 'część' pobicia gości z Meksyku. Po tym jak zostali zapędzeni w to miejsce bandyteria chorzowska ruszyła na nich z dwóch stron, od strony plaży i deptaku. Nie było tu żadnego powodu w stylu jakiejś prowokacji czy pobicia dziewczyny przez meksykanina, bydło się na nich rzuciło, widząc jak koledzy to robią, idąc w ich stronę z hasłami typu "w końcu ich n*********my"
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja spotkałam ich w Sopocie i byli niegrzeczni. Jeździli na rowerkach dosyć szybko koło mola, dzwonili agresywnie na spacerowiczów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

To gdzie te pokrzywdzone Polki???

Już mnie szlag trafia jak czytam opinie o tych rzekomo napadniętych obmacywanych Polkach- moze jakaś się wypowie albo zezna na Policji... sama jestem kobietą i jakby to mnie spotkało pierwsza bym stała z wyjaśnieniami jaka była prawda, a te Panie co? nagle zaczepianie sie nie spodobalo choc wiadomo ze plaza to pierwsze miejsce na ROZMOWY, inicjowanie ZNAJMOŚCI damsko-m eskich, i nie pzrecze- moze tak bylo... a w wulgarnosc ich nie wierze i nie uwierze -spotkalam wczesniej w Sopocie, na bulwraze w Gdyni i trzymali się razem, uśmiechnięci do ludzi, ale na pewno nie agresywni i wulgrani.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jakby rzuciło się na mnie nagle

stado tłustych łysych wieprzków w porciętach do kolan, żeby mi skakać po głowie, to też robiłbym tulipany z wszystkiego co miałbym pod ręką - kwestia ratowania własnego życia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

?

Dlaczego nie dodacie nowego newsa w tej sprawie?

"Rzecznik komendanta głównego policji Mariusz Sokołowski przyznał, że to nie kibice Ruchu Chorzów pierwsi zaatakowali Meksykanów. Potwierdził w ten sposób informacje portalu niezalezna.pl, który jako jedyny od początku podawał, kto był prawdziwym prowodyrem zajść na plaży w Gdyni. ""

"Rzecznik komendanta głównego policji Mariusz Sokołowski tłumaczy, że wbrew wcześniejszym relacjom świadków, to nie kibice Ruchu Chorzów pierwsi zaatakowali Meksykanów. Ze wstępnych ustaleń wynika, że siedmiu Meksykanów zaczepiało ludzi na plaży, a kiedy zaczepili kibiców doszło do utarczek słownych, szarpaniny i bijatyki z użyciem groźnych przedmiotów takich jak potłuczone butelki".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Właśnie usłyszałem w Faktach TVN

że Meksykanin wulgarnie odzywał się do kobiety. Zapewne usłyszał to ten łysy tłusty knur który był najbliżej (jakieś 30 metrów), bo przecież biegle zna hiszpański.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hmm..,jaki to fart dla obu grup(szczególnie dla mościów z Chorzowa),że wszystko działo się w Gdyni,
a nie np. w jakimś.. rosyjskim kurorcie,
gdzie istniałoby duże prawdopodobieństwo,
że jeden ze swoich rozlicznych interesów
(najwięcej w przemyśle paliwowym i jego "prywatyzacji";)-interes turystyczny,prowadzi
z powodzeniem "wujek Sasza".Lubi On zyski,ale najważniejsze! jest dla Niego,żeby goście,turyści(nierzadko zagraniczni:) dobrze się czuli,byli dobrze obsłużeni,a podczas wypoczynku,czuli się bezpieczni/e.
I gdyby "wujek Sasza" dowiedział się o podobnym incydencie,który mógłby mocno nadszarpnąć dobry wizerunek turystycznego biznesu na który "wujek"
wydał trochę zielonej waluty-hmm,z pewnością
zadzwoniłby do swoich "współpracowników"
(bo "wujek Sasza" to emerytowany żołnierz..Specnazu,
więc nie zostawił na lodzie byłych kolegów po fachu
i ich synów),i powiedział,że jest "mały" problem.
Na reakcję "wujek Sasza", nie musiałby długo
czekać. Na plażę podjechaliby Panowie o grubych karkach w gablotach terenowych za kilkaset,jeśli
nie kilka mln EUR(nierzadko przecież pancernnych
z oczywistych względów;)i poprosiliby grzecznie
mościów na..wycieczkę za..miasto.A tam,z pewnością
skutecznie wytłumaczyliby,że "wujek Sasza" nie lubi takich "wydarzeń",które psują wizerunek jego biznesowi turystycznemu.Czy wszyscy by wrócili
z wycieczki-trudno powiedzieć..
Jedno jest chyba pewne,podobnego incydentu
"wujek Sasza" by już nie zanotował.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Panu Szczurkowi ku pamięci a propos straży miejskiej

Do zadań Straży należy w szczególności:

ochrona spokoju i porządku w miejscach publicznych,

współdziałanie z właściwymi podmiotami w zakresie ratowania życia i zdrowia obywateli, pomocy w usuwaniu awarii - technicznych i skutków klęsk żywiołowych oraz innych miejscowych zagrożeń,
zabezpieczenie miejsca przestępstwa, katastrofy lub innego podobnego zdarzenia albo miejsc zagrożonych takim zdarzeniem przed dostępem osób postronnych lub zniszczeniem śladów i dowodów, do momentu przybycia właściwych służb, a także ustalenie, w miarę możliwości, świadków zdarzenia,
ochrona obiektów komunalnych i urządzeń użyteczności publicznej,
współdziałanie z organizatorami i innymi służbami w ochronie porządku podczas zgromadzeń i imprez publicznych,
doprowadzanie osób nietrzeźwych do izby wytrzeźwień lub miejsca ich zamieszkania, jeżeli osoby te zachowaniem swoim dają powód do zgorszenia w miejscu publicznym, znajdują się w okolicznościach zagrażających ich życiu lub zdrowiu albo zagrażają życiu i zdrowiu innych osób,
informowanie społeczności lokalnej o stanie i rodzajach zagrożeń, a także inicjowanie i uczestnictwo w działaniach mających na celu zapobieganie popełnianiu przestępstw i wykroczeń oraz zjawiskom kryminogennym i współdziałanie w tym zakresie z organami państwowymi, samorządowymi i organizacjami społecznymi,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

niech zyja niezawodni towarzysze milicjanci I straznicy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

idiota
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak juz obalą rzad to ja głosuje na JKM

tyle w temacie !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hehe

Byli na meczu ??

to gdzie?

Proszę odpowiedz szybko bo juz bardzo chcę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko teoretycznie

wszyscy są na listach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O tak! Całkowicie inny, zasługujący na podziękowania!

Trzymamy kciuki za kibiców wszelkiej maści. Oby ich krzywda ze strony polskich służb porządkowych nigdy nie spotkała. Ole!
do góry