Widok
Polmed w Gdańsku, do którego ginekologa na wizytę ciążową?
Hej,
Moim lekarzem prowadzącym jest gin z Polmedu w Gdyni, ale chciałabym iść na konsultację do innego lekarza. Ogólnie jestem zadowolona i nie mam zastrzeżeń, ale tak w razie czego warto iść. Musi być Polmed, bo mam pakiet.
Czy możecie polecić któregoś z "polmedowskich" lekarzy:
Irena Zalewska-Banach
Anna Partyka
Przemysław Adamski
Karolina Gołka
Dagmara Mazurkiewicz-Klasa
Tomasz Milczek
Jacek Sznurkowski
Dzięki :)
Moim lekarzem prowadzącym jest gin z Polmedu w Gdyni, ale chciałabym iść na konsultację do innego lekarza. Ogólnie jestem zadowolona i nie mam zastrzeżeń, ale tak w razie czego warto iść. Musi być Polmed, bo mam pakiet.
Czy możecie polecić któregoś z "polmedowskich" lekarzy:
Irena Zalewska-Banach
Anna Partyka
Przemysław Adamski
Karolina Gołka
Dagmara Mazurkiewicz-Klasa
Tomasz Milczek
Jacek Sznurkowski
Dzięki :)
dzięki dziewczyny
"ja", chyba jesteś śmieszna, to oczywiste że lekarze są różni, nie mam zamiaru trafić na jakiegoś konowała co albo czegoś nie zauważy albo mi bedzie jakąś chorobę wmawiał. Mało się słyszy o takich przypadkach?
Gdyby faktycznie lekarzowi było można w ciemno zaufać to bym brała tego, do którego najszybciej można się dostać.
"ja", chyba jesteś śmieszna, to oczywiste że lekarze są różni, nie mam zamiaru trafić na jakiegoś konowała co albo czegoś nie zauważy albo mi bedzie jakąś chorobę wmawiał. Mało się słyszy o takich przypadkach?
Gdyby faktycznie lekarzowi było można w ciemno zaufać to bym brała tego, do którego najszybciej można się dostać.
Nie polecam - ba zdecydowanie odradzam Banach :/ stara rura, wredna baba i tyle :/ dodam że jak moja Mama stwierdziła że jest w ciąży (ze mną, czyli dobrych "kilka" lat temu) to trafiła na Banach i co ona zrobiła?? nawrzeszczała na moją Mamę że powinna najpierw do niej przyjść a później zachodzić w ciąże :/
ja jak w zeszłym roku poszłam do gina to na nią trafiłam (dopiero po wizycie skojarzyłam nazwisko) i wyszłam tak wściekła z gabinetu, że jeszcze przez kilka godzin mnie trzymało :/
Zatem nie polecam takich nerwów i nieprzyjemnych wrażeń żadnej kobiecie w ciąży!!
Teraz chodzę do dr Adamskiego - bardzo miły pan, na wszystkie pytania odpowie, doradzi :) nie wiem jak w przypadku kobiet w ciąży się zachowuje, ale skoro na wizycie osoby starającej się jest ok, to raczej na wizycie "ciążowej" też taki będzie :)
ja jak w zeszłym roku poszłam do gina to na nią trafiłam (dopiero po wizycie skojarzyłam nazwisko) i wyszłam tak wściekła z gabinetu, że jeszcze przez kilka godzin mnie trzymało :/
Zatem nie polecam takich nerwów i nieprzyjemnych wrażeń żadnej kobiecie w ciąży!!
Teraz chodzę do dr Adamskiego - bardzo miły pan, na wszystkie pytania odpowie, doradzi :) nie wiem jak w przypadku kobiet w ciąży się zachowuje, ale skoro na wizycie osoby starającej się jest ok, to raczej na wizycie "ciążowej" też taki będzie :)
podbijam :]
muszę wreszcie wybrać jakiegoś gina na NFZ :P jako, że terminy w NCM są masakryczne ;) to zastanawiam się nad Polmedem (z tego co widziałam też mają umowę z NFZ) :]
nie wiem czy Zaspa czy Manhattan? który lekarz? ot tak, do rutynowych badań i wystawiania recept?
poza Banach - bo ją pamiętam z przychodni na Jagiellońskiej (moja pierwsza ginekolog w życiu)...
muszę wreszcie wybrać jakiegoś gina na NFZ :P jako, że terminy w NCM są masakryczne ;) to zastanawiam się nad Polmedem (z tego co widziałam też mają umowę z NFZ) :]
nie wiem czy Zaspa czy Manhattan? który lekarz? ot tak, do rutynowych badań i wystawiania recept?
poza Banach - bo ją pamiętam z przychodni na Jagiellońskiej (moja pierwsza ginekolog w życiu)...
dr Banach należy omijać z daleka!
"Słucham" to pierwsze słowo które pada z ust pani doktor po wejściu do gabinetu. Czułam się trochę jak na przesłuchaniu gdy mówiłam o tym, co mi "dolega", gdy doktor w tym czasie szperała w moich danych na komputerze. Badanie ginekologiczne odbiega od standardów: na prośbę rozłożenia papieru na fotelu do badań, usłyszałam, że przecież jest czyste. Czyste, nieczyste, ktoś jednak na nim wcześniej siedział i jest to niehigieniczne. Badanie samo w sobie trochę nieprzyjemne. Moja prośba o zmianę tabletek antykoncepcyjnych spotkała się z odmową: "one mają dobry skład" - usłyszałam (czy ta odpowiedź była sponsorowana?!). Podziękowałam i wyszłam.
Dzięki pomocy innego ginekologa obecnie jestem w trakcie leczenia swoich dolegliwości, które dr Banach zbagatelizowała + konieczna była zmiana tabletek. Skład może i dobry, ale nie każdemu organizmowi odpowiada.
"Słucham" to pierwsze słowo które pada z ust pani doktor po wejściu do gabinetu. Czułam się trochę jak na przesłuchaniu gdy mówiłam o tym, co mi "dolega", gdy doktor w tym czasie szperała w moich danych na komputerze. Badanie ginekologiczne odbiega od standardów: na prośbę rozłożenia papieru na fotelu do badań, usłyszałam, że przecież jest czyste. Czyste, nieczyste, ktoś jednak na nim wcześniej siedział i jest to niehigieniczne. Badanie samo w sobie trochę nieprzyjemne. Moja prośba o zmianę tabletek antykoncepcyjnych spotkała się z odmową: "one mają dobry skład" - usłyszałam (czy ta odpowiedź była sponsorowana?!). Podziękowałam i wyszłam.
Dzięki pomocy innego ginekologa obecnie jestem w trakcie leczenia swoich dolegliwości, które dr Banach zbagatelizowała + konieczna była zmiana tabletek. Skład może i dobry, ale nie każdemu organizmowi odpowiada.
Przyztojny czy nie jakie to ma znaczenie , dla nich to juz rutyna i nic nowego :-P pozatym tyle lat chodze juz do gina i dla mnie rozebranie sie przed jakimkolwiek lekarzem to zaden problem ja jestem pacjentem on lekwrzem i co najwazniejsze dobrym :) a swoja droga dr Adamski naprawde jest mily i taki skromny no i naprawde kompetentny
Zdecydowanie dr Adamski. To najlepszy lekarz, jakiego znam. Prowadzi moją ciążę. Byłam przed nim u dwóch ginekologów i tylko on zauważył u mnie mięśniaka, w prawdzie niewielkiego, ale zawsze. Także jako jedynemu chciało mu się przeanalizować skład suplementów diety, które biorę (inni nawet na nie nie spojrzeli). I powiedział mi jakie badania muszę zrobić, podczas gdy poprzednią gnekolożkę sama musiałam wypytywać i prosić, żeby mi powiedziała pod jakim kątem powinnam się zbadać a i tak nie powiedziała mi o wielu podstawowych badaniach, chociażby na toksoplazmozę czy różyczkę. U doktora Adamskiego zawsze mam pewność, że powie mi o wszystkim o czym powinnam wiedzieć. Dodam, że doktor ma doskonałą pamięć, pamięta nawet szczegóły wizyt sprzed kilku miesięcy. Zawsze wyczerpująco odpowie na każde pytanie, a do tego jest bardzo kulturalny, grzeczny, skromny i miły. Na ogromny plus także to, że dzwoniłam do niego z pytaniem w Nowy Rok, miał wyłączoną komórkę, ale potem oddzwonił, dzięki czemu mogłam zadać mu pytanie i nie denerwować się do następnej wizyty. Nie każdemu lekarzowi by się chciało, zwłaszcza w święto. Dodam, że jest bardzo dokładny i delikatny. Oby jak najwięcej takich lekarzy.