Widok
Położna/ginekolog do prowadzenia ciąży
Jestem w pierwszej ciąży i trochę panikuję. Szukam ginekologa, ale może być też pani położna, która ma kompetencje do prowadzenia ciąży, na NFZ. Poszperałam w internecie, ale prawie każdy lekarz jest zjechany od góry do dołu.
Czy może macie jakąś swoją zaufaną panią ginekolog, położną, która odpowie na nurtujące pytania i nie będzie miała problemu z wystawieniem skierowań na badania?
Z góry dziękuję.
Czy może macie jakąś swoją zaufaną panią ginekolog, położną, która odpowie na nurtujące pytania i nie będzie miała problemu z wystawieniem skierowań na badania?
Z góry dziękuję.
To poszperaj tu na forum. Jest wiele wątków o tym. Znajdziesz namiary na lekarzy i położne, gdzie przyjmują na NFZ lub prywatnie, gdzie i czy pracują też w szpitalu, czy kierują chętnie na badania lub załatwiają CC, czy wystawiają szybko zwolnienia itd. Dużo i na bieżąco, na prawdę.
A jeśli dalej będziesz zdania, że wszyscy lekarze są zjechani od góry do dołu to znaczy, że musisz poszukać lekarza poza trójmiastem żebyś była z niego zadowolona ;p
A jeśli dalej będziesz zdania, że wszyscy lekarze są zjechani od góry do dołu to znaczy, że musisz poszukać lekarza poza trójmiastem żebyś była z niego zadowolona ;p
Szczerze na NFZ nie znajdziesz dobrego lekarza, radzę prywatnie, bez kasy nie da rady no chyba że ciąża książkowa ale wtedy to nawet bez lekarza da rade :-) niestety na NFZ będziesz traktowana jak wrzody na tyłku a w razie komplikacji to już koniec. Taki kraj, nie masz kasy nie masz dobrej opieki. Przykre, ale lepiej dziecku nie kupić wypasionego wózka czy ubranek ale to dziecko mieć, bo na NFZ to nie jest takie pewne.
Julia, nie zgodzę się z Tobą. Owszem, trudniej znaleźć dobrego lekarza na NFZ ale nie jest to niemożliwe. Mam koleżanki które prowadziły ciąże chociażby w przychodni na Dabrowie. W Gdańsku w dawnej przychodni studenckiej. Innych nie znam, bo mnie to akurat nie interesuje. Ale nawet tu na forum można poszperać i znaleźć lekarza polecanego przez forumki.
Nie każdego stać na wizyty prywatne.
Nie każdego stać na wizyty prywatne.
To podaj dziewczynie konkretnego lekarza bo pyta a nie frazesy piszesz ze moza ze trzeba poszukać, ja z doświadczenia własnego wiem ze nie można i tyle choć próbowałam przed ciążą szukać kogoś odpowiedniego bo też mi się nie przelewa, i co słyszałam od lekarzy na NFZ, że badań żadnych przed ciążą nie trzeba, szczepić przed ciążą nie ma potrzeby( nie chorowałam na różyczka i nie mam przeciwcial), mam zakrzepice ale to przecież w ciąży nie szkodzi, że jedynie to chłop mi do ciąży potrzebny. Moje dziecko nie ma nowego wózka, ubranka po dzieciach znajomych, zabawki nie są z górnej półki ale jest. Choć wiem ze kobiety powinny mieć taką opiekę bez płacenia to jednak rzeczywistości nie zmienię. Są rzeczy ważne i mniej ważne, a życie dziecka dla mnie ma wartość najwyższą.
To wybierz się do p. Ewy Paszkiewicz. Poza wypasionym gabinetem prywatnym na Szadółkach przyjmuje na NFZ w Baltimedzie na Oruni Górnej oraz na NFZ i odpłatnie w Medisonie w Gdańsku,. Pani na prawdę cudowna, ciepła. Lubi badania i szczepionki. Wszystko co sie da załatwi ci na NFZ w związku z ciążą czy każdą inną sprawą. Zaoszczędziłam dużo kasy robiąc różne badania na NFZ, gdzie moje koleżanki płaciły, bo nie wiedziały, że można zrobić za darmo (nie każdy lekarz powie skoro sam może na tym zarobić). Chodzę do niej od paru lat, prowadziła moją drugą ciążę. Nie mam powodu do narzekań, bo nadal jest moją lekarką. Przez jej upartość i dociekliwość oraz wiele wiele badań wyszło coś, co zmieniło moje życie (daruje sobie szczegóły, pisałam w innym wątku).Można ja pytać o wszystko, napisać do niej maila czy zadzwonić na komórkę. Poczytaj opinie o niej, zajrzyj na jej stronę.
Nie mierz wszystkich jedną miarą. Poczytaj ile tu jest opinii. Znajdziesz kilku lekarzy, które dziewczyny chwalą oraz takich, których nie polecają. Poświęć trochę czasu i poczytaj zanim wszystkich objedziesz...
Nie mierz wszystkich jedną miarą. Poczytaj ile tu jest opinii. Znajdziesz kilku lekarzy, które dziewczyny chwalą oraz takich, których nie polecają. Poświęć trochę czasu i poczytaj zanim wszystkich objedziesz...
Jula, nie znam konkretnie nazwisk, podałam polecane przychodnie. A jak sama szukałam to szperałam w różnych wątkach i przewijali się lekarze na NFZ polecane przez dziewczyny. Najłatwiej jest - tu do autorki wątku, kolejny, 47 wątek zamiast przejrzeć to co już jest na forum.
A to ze Ty trafiłaś źle to nie znaczy, ze wszyscy są źli. Ja chodzę prywatnie do dwóch, mam te możliwość, ale zdaje sobie sprawę ze nie każdy może. To ze Ty sobie uciułałaś na wizyty to nie znaczy ze każdy tak może albo nawet i chce skoro są dostępne przychodnie. Nie mierz wszystkich lekarzy jedna miara.
A to ze Ty trafiłaś źle to nie znaczy, ze wszyscy są źli. Ja chodzę prywatnie do dwóch, mam te możliwość, ale zdaje sobie sprawę ze nie każdy może. To ze Ty sobie uciułałaś na wizyty to nie znaczy ze każdy tak może albo nawet i chce skoro są dostępne przychodnie. Nie mierz wszystkich lekarzy jedna miara.
ja chodziłam na NFZ i opieka była lepsza niż prywatnie (wcześniej pierwszej ciąży prywatnie chodziłam).
Polecam dr Magdalene Wójcik z przychodni Wzgórze Św. Maksymiliana w Gdyni (http://www.wzgorze-maksymiliana.pl/poradnia-ginekologiczno-poloznicza)
Tylko musisz powiedzieć od razu, że jesteś w ciąży, to wtedy powinien znaleźć się dla ciebie termin. Bo bez ciąży to 3 miesiące czekania
Polecam dr Magdalene Wójcik z przychodni Wzgórze Św. Maksymiliana w Gdyni (http://www.wzgorze-maksymiliana.pl/poradnia-ginekologiczno-poloznicza)
Tylko musisz powiedzieć od razu, że jesteś w ciąży, to wtedy powinien znaleźć się dla ciebie termin. Bo bez ciąży to 3 miesiące czekania