Widok

Polski ambasador wydalony z Białorusi - czy Łukaszenko zaatakuje Polskę??

Wiem, brzmi to absurdalnie ale coś czuję, że ten satrapa jest gotów nas zaatakować - wariat jest nieprzewidywalny. I co wtedy? III Wojna Światowa?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
wszystko możliwe wielki brat Putin będzie miał rynek zbytu dla pełnych magazynów wszelakiej broni...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kiedy przyjdą podpalić dom,

ten, w którym mieszkasz - Polskę,

kiedy rzucą przed siebie grom

kiedy runą żelaznym wojskiem

i pod drzwiami staną, i nocą

kolbami w drzwi załomocą -

ty, ze snu podnosząc skroń,

stań u drzwi.

Bagnet na broń!

Trzeba krwi!
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/862/33924194.jpg/]image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Coś czuję, że będzie się działo. Chyba czas dziadkowego VIS`a wykopać:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Halewicz wodzu prowadz na Kowno!!!!!!!!!!
leche mon cul

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jedziemy na Mińsk!!! Nie będzie Łukaszenka pluł nam w twarz, ani dzieci nam białorusił! Dostanie od nas w ryło!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
i oddać nam Lwów !!świnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
I premier
jeszcze wtedy mieli honor
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/689/zazxr.png/]image
leche mon cul

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
też premier
a gdzie honor?
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/252/99448222.png/]image
leche mon cul

w PISi:)
Już prowadzi swoje hufce skrótem przez Burkina Faso.Lecz my nie bójmy się! Posiadamy tajną broń,wunderwaffe XXI wieku!!Mamy(na sprawdzonej rosyjskiej licencji) 150 baterii PANCERNYCH BRZÓZ!!I nie oddamy ani na metr w głąb piędzi prawdziwie europejskiej ziemi.Tak nam dopomóż Bruksela i Angela!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
masz racje Hal

wojna jest juz blisko

trzeba dozbroic narod, wydac kazdemu obywatelowi zdolnemu do noszenie broni (powyzej 15 lat?) pistole i karabin

i prowadz nas wodzu na Kowno

na Kowno Hal?

aaa ale Kowno jest na Litwie:/

to moze Litwe podbijemy za jednym zamachem?

...

a tak powaznie Hal pogielo Cie?

raz, ze jestesmy w Nato i nawet jak artykul 5 nie zadziala, to po ryzykowac czy zadziala czy nie

dwa taka Bialorsu, do czego bylaby zdolna sama w regionie, nawet ze wsparciem Rosji? do ostrzalu rakietowego? i co w zamian?
moze do efektywnej okupacji?

Łukaszenko zastapi Tuska? (moze beda wtedy przyzwoite emerytury?) albo ustanowi jakiego swojego satrape..
Łukaszenka to wariat, a wariat nie myśli racjonalnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
podobny do Tuska....
Tusk kłamie nawet kiedy mówi " Dzień Dobry "
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja myślałem, że klasycznym kłamcą jest Kaczyński:) "...kiedy mój brat będzie prezydentem, ja nie będę premierem.." Ot takie pierwsze kłamstwo z brzegu^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
a jak kłamca skłamie to mówi prawdę ,czy kłamie?
LANDRYNA=KŁAMCA
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Haleiwcz

całe PO opiera sie na klamstwie

klamstwem zalozycielskim byly slowa ktore padly ponad 10 lat temu w hali oliwii - PO bedzie ruchm obywatelskim, nigdy nie bedzie partią

słyszałem na własne uszy

licytujemy sie dalej?
Tak, licytujmy się dalej. Cóż to za kłamstwo?
A co Ty na to:
Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem (jest to tzw "obietnica opóźniona" - premier dotrzymał jej dopiero 21.10.2007)
Nie będzie koalicji z Samoobroną
Nie zmienia się ordynacji wyborczej przed wyborami
Nie podniesiemy akcyzy na paliwo
3 miliony mieszkań
Niższe podatki
Tanie państwo i redukcja administracji
Marcinkiewicz - premier na całą kadencję
Afera billboardowa
Chcemy koalicji z PO
PO jest w koalicji z SLD
Nie będzie TKMu
Moja teczka jest sfałszowana
W rządzie nie będzie przestępców!
Byli szefowie dyplomacji byli na usługach KGB
Wycofamy wojsko polskie z Iraku
Kler nie ma wpływu na politykę PiS
Prowadzimy politykę zagraniczną dla dobra Polski
Obniżymy składki na ZUS
Zrezygnuję z przewodniczenia PiS, jeśli nie wygramy wyborów.

I tysiące innych drobnych i większych kłamstewek...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Łukaszenko to wariat? Na pewno Historyk... podobnie jak Tusk i Komorowski, tez wariaci?

racjonalnie nie myslisz Ty Hal

atak na Polske bez akceptacji Rosji? Łukaszenki w 5 minut nie bedzie

wydalenie ambasadorow to normalny akt retorsji wystepujacy czesto w stosunkach miedzynarodowych,
jezeli popatrzymy na bialorus jako suwerenne panstwo, to co by nie mowic mieszamy sie w jego sprawy, wiec reakcje jest jak najbardziej naturalna

ambasadorow powinnismy sami juz dawno wydalic... polecam zapoznanie sie z tzw doktryna estrady,
ale jakos tego nei robilismy bo zbyt duzo polonii na bialorus, wiec bylismy/jestesmy uwilkalni w bardzo dziwna sytuacje na bialorusi, ktora nam bokiem wychodzi... z jednej strony utrzymujemy poprawne stosunki w interesie poloni, z drugiej zwalczamy lukaszenke... tak w rozkroku stac sie nie da

ja nie widze nic nienaturalnego w akcie wydalenia ambasadorow, zwykla retorsja, ktorej juz dawno mozna bylo sie spodziewac
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ty chyba sobie kpisz z Praw Człowieka, demokracji i standardów prawnych. Ty chcesz patrzeć na Białoruś, jako na suwerenne państwo, dobre, koń by się uśmiał. To dziki kraj przepełniony przerażonym ludźmi, rządzonymi przez zdiagnozowanego psychopatę.
A jakoś nie komentujesz wieszcza Rybińskiego, co się stało? Wzrost PKB za IV kw. 2011 przeszedł bez echa u Twojego ekonomicznego guru?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
wieszcz Rybinski zalozyl fundusz eurogeddon - mozna zarobic na krachu w eurolandzie - poczekajmy i ocenimy, czy mial racje

co do IV kwartalu Manson z Lasu chyba ci jasno wylozyl o co kaman, ja tam nie mialem nic do dodania

...

co do suwerennosci Białorusi

czy nam sie to podoba, czy nie jest to suwerenne panstwo

tak jak kraje islamskie sa suwerenne, sprobuj w nich glosic idee praw czlowieka na modle zachodnia...

jeszcze raz - zapoznaj sie z doktryna estrady, to zrozumiesz

Polska podejmuje wrogie kroki w stosunku do Białorusi - takie kroki, ktore wg nomenklatury radzieckiej moznaby okreslic "agresja posrednia" (mam na mysli dzialalnosc rozglosni radiowych z terenu Polski) i nie ma co sie dziwic, ze wydala sie naszych ambasadorów
(cywilizowany akt retorsji)

...

musisz Hal rozdzielic dwie sfery
1) stosunkow miedzypanstwowych - w ktore obowiazuje m.in. prawo miedzynarodowe, jego zwyczaje, a takze umowy bilateralne - i dzialania Łukaszenki mieszcza sie w tej sferze
2) sprawy wewnetrzne Białorusi, autorytaryzm, działalnosc KGB, zwalczanie opozycji...

czy 2) usprawiedliwia mieszanie sie w sprawy suwerennego panstwa?
tak, ale trzeba liczyc sie z konsekwencjami

i masz konsekwencje

nie bronie Łukaszenki,
ale bronie jego poczytalnosc - facet zachowuje sie bardzo racjonalnie i Twoje zdziwienie Hal jest spowodowane waskim horyzontem (przynajmniej w tej dziedzinie - prawa miedzynarodowego, historii dyplomacji, stosunkow miedzynarodowych)
Nie mam czasu na komentowanie twoich mądrości,ale skoro jest tak dobrze to dlaczego dług i bezrobocie rosną.A poza tym 4,2 wzrostu i 4,3 inflacji i realnie spada a nie rośnie.Jak będę miał czas to wymienię 100 największych kłamstw Tuska i jego gitbandy.
Poczekam na tę listę - wtedy wpiszę 1000 największych kłamstw Kaczyńskiego i jego bandy psycholi. Zrobimy licytację, kto jest większym kłamcą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Halewicz TY jesteś NIENORMALNY

to tak jakby w 43 roku NIEMCY się cieszyły, że rządzi nimi HITLER, a nie STALIN

bo by było gorzej

zapomnij o Kaczyńskim
emerytowanym polityku, który nie rządzi od 5 lat

zyje sie tu i teraz

teraz mamy Tuska

która punkty buduje nawet na katastrofie kolejowej...

mi sie zygac chce jak widze 3 politykow na miejscu trgedii i zalobe narodową,
dramat ludzi, to jedno,
ale budowanie na czyms takim poparcia (albo pilnowanie zeby nie spadlo) jest ordynarne
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
też to samo odczułem....nie słyszałem wsparcia dla poszkodowanych tylko memłanie jak tydzień przed wyborami...
@8} - ty coś odczuwasz? Dziwne.
O ile sobie przypominam, to minister Nowak prosił, aby nie budować kapitału politycznego na tej tragedii, czego już nie omieszkali robić pisowscy politycy.
Wystąpienie trzech ministrów w sprawie tej katastrofy uważam, że właściwe i profesjonalne. A ogłoszenie żałoby, czymś naturalnym i również właściwym. Ordynarnym jest komentowanie tej katastrofy w kontekście "jak to na kolei jest źle" - vide wypowiedzi pisiorków.

A mi się chce rzygać, jak widzę pisowską opozycję życzącą jak najgorzej demokratycznie wybranej partii, której rząd będzie rządzić jeszcze przez 4 lata - czy to Ci się podoba, czy też nie.

Przyrównywanie Polski do Niemiec nazistowskich jest co najmniej nie na miejscu - to typowa pisowska retoryka. Fuj.
nie porownuje Polski do Niemiec nazistowski, porownuje Twoje schematy myslenia, celowo stosujac hiperbolizacje,

gdybym napisal,
ze Jan kradnie, ale dla Ciebie to nie wazne, bo Zenek tez kradnie i to wiecej niz Jan

powiedzial bys pewnie ze porownuje Tuska do zlodzieja

wiec zrozum

bez zdanych porownan

od 5 lat rzadzi PO i bedzie rzadzilo jeszcze tak dlugo, jak pozwola na to demokratyczne procedury (bo chyba Tusk dyktatury nie ustanowi nam?)

w zwiazku z tym PO = Pelna Odpowiedzialnosc
za wszystkie decyzje ostatnich 4 lat i wszystkie zaniechania

np. zaniechania po katastrofie CASY, ktore mogly przyczynic sie do tragedii Smoleńskiej

....

teraz mamy wypadek kolejowy - nie wiem co bylo przyczyna, nie obwinieam za to Tuska, czy Nowaka

jezeli jednak sie okaze, ze znowu przyczyna jest polska bylejakosc to naprawde oznacza, ze to panstwo nie funkcjonuje

zdazyla sie tragedia - w normalnym kraju - trzeba ustalic przyczyne i osadzic winnych

i koniec na tym.

w kazdy weekend tyle osob ginie na drogach i jakos nie ma zaloby,

wizyta 3 ministrow na miejscu katastrofy - nie pierwszy zreszta raz jest niczym wiecej jak pr
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po raz kolejny rozmaici politycy usiłują upiec swoją pieczeń przy okazji katastrofy drogowej. Oświadczam więc, co następuje:

1) Rozumiem, że w epoce transportu konnego trudno było wyobrazić sobie Polskę bez dyliżansów. W odróżnieniu od innych polityków znakomicie potrafię wyobrazić sobie Polskę bez XVIII wiecznego zabytku, jakimi są tramwaje i koleje.

2) Tym niemniej do głowy mi nie przychodzi robić z tej czy innej katastrofy argumentu w dyskusji: Koleje czy autobusy lub Koleje państwowe czy spółki prywatne. W transporcie katastrofy są niestety, nieuniknione i trzeba tylko ustalić winnych.

3) W normalnym kraju po dwóch dniach odbywa się rozprawa sądowa, na której sędzia, w oparciu o opinię naczelnika odcinka, ustala, czy winien był pijany nastawniczy, czy może najnowocześniejszy otrzymany za darmo od Unii lub kupiony wskutek wręczenia łapówki system komputerowy. Jest skandalem, że tą sprawą zajmuje się siedmiu (!!) prokuratorów. Każdy powinien wiedzieć, że już sześć kucharek wystarcza, by zagłodzić ludzi.

4) Katastrofy zdarzają się i w transporcie wodnym, i powietrznym, i na szosach i na torach. Nie mam pełnych danych, ale statystycznie można oceniać, że w sobotę na drogach Polski zginęło 17 osób i to nie interesuje nikogo. Los rodzin ofiar tych wypadków jest władzom państwowym obojętny. Jest to dyskryminacja zakazana przez Konstytucję.

5) Przyczyną, dla której Pan Prezydent, pan Premier i inni politycy zajmują się akurat zbiorowymi katastrofami jest to, że tu 16 trupów jest w jednym miejscu, wygląda to imponująco i można nabijać sobie punkty wyborcze. Stanowczo potępiam żerowanie na trupach w celu robienia sobie popularności.
Wizyta trzech ministrów, to nowa jakość w podchodzeniu do takich tragedii. Właśnie od tego są, aby w takich chwilach być z obywatelami. Gdyby tam nie pojechali, nie zainteresowali się...o już widzę te zjadliwe komentarze.

Tusk tak kraje, jak mu materii staje. Rządzi w bardzo trudnym czasie dla Polski i Europy ale konia z rzędem temu, kto by tak obronną ręką wyszedł z wielu opresji - i politycznych i gospodarczych.
Tusk wiedział, że ACTA nigdy nie będzie ratyfikowane przez PE - a jednak podpisał w Tokyo (per procura) ACTA. Dlaczego? Żeby ryło zamknąć Amerykanom i powiedzieć: cóż, drodzy Jankesi, ACTA podpisaliśmy ale to już nie nasza wina, że PE go nie ratyfikuje:)

Od początku wiedziałem, że to polityczna zagrywka Tuska. To wytrawny gracz i jeden z najlepszych polityków w Europie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Hal i znowu... ja o PO, Ty o PiSIE

masz problemy z percepcja informacji?

zapomnij na chwile, ze PIS istnieje,

nie ogladalem konferencji PISU wiec trudno mi sie do nie ustosunkowac

dlatego napisze hipotetycznie

jezeli obwiniali ekipe Tuska - jest to demagogia, tak samo ordynarna dla mnie jak wizyta politykow na miejscu katastrofy

jezeli - katastrofa ma byc przyczynkiem do tego, ze zle sie dzieje w panstwie polskim i czas najwyzszy rozmawiac o standardach, poziomach bezpieczenstwa - wg mnie dopuszczalne, moze niekoniecznie dzien po katastrofie... ale z drugiej stronie w demokracji medialnej, za 3 miesiace katastrofa bedzie znaczyla tyle co zeszloroczny snieg
@JKM

ad1) źle rozumiesz o_O
ad2) amen
ad3) w normalnym kraju? Za czasów proletariackiej rewolucji w Rosji słynne trzyosobowe składy wydawały wyroki śmierci; może nie w dwa dni, a w dwie godziny ale metoda była podobna. Wyjaśnieniem takiej katastrofy powinno zajmować się nie sześciu, a dziesięciu prokuratorów.
ad4) powiedz to rodzinom katastrofy w Smoleńsku
ad5) nieprawda - w przypadku tak masowej katastrofy udział przedstawicieli władzy jest obowiązkiem ustawowym. W mniejszych zdarzeniach uczestniczą przedstawiciele tychże resortów, wykonując dokładnie te same czynności.
o rany Halewicz,

tego sie czytac nie da co piszesz,

komunisci tez wszystko ex post uzasadniali, ale tylko skonczeni idoci i najgorliwsi neofici w to wierzyli,

gdyby Tusk wszytsko to wiedzial,
darowalby sobie konfrontacje z ludzmi na ulicach

Tusk zdanie zmienil dopiero jak Niemcy zmienily zdanie

i wyszedl na glupka

dzis mowie jedno, jutro drugie

w PO bylo bardzo nerwowo, najepszy numer to jak komunistyczna metoda zmieniali historie...

najpierw byl komunikat na stronach prezydencji, ze ACTA jest sukcesem polskiej prezydenci, potem, ze jednym z osiagniec a potem tylko wzmianka na bardo niskim miejscu

nie przypomina Orwella?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
JKM - to oczywiscie Janusz Korwin Mikke i jego oswiadczenie

nie pisalem od razu - taki fortel, zeby Hal od pisowcow go nie spotwarzyl:P i innych oszolomow
Nie mam problemów z percepcją, chyba żartujesz sobie o_O

Nie mogę zapomnieć o PISie, dopóki te czubki stąpają po korytarzach na Wiejskiej. Przepraszam ale to silniejsze ode mnie.

Nic nie straciłeś - ich konferencje to stek bzdur.

Katastrofa miała miejsce, zginęli ludzie. PKP do remontu - tyle w temacie.
Tusk dokładnie wszystko ułożył. Coś, co wydaje Ci się czytelne, nie zawsze takie jest. Tusk podjął ryzyko kompromitacji wobec własnej ignorancji, również Boni, aby umiejętnie wyjść obronną ręką na arenie międzynarodowej.
Zobaczysz za jakiś czas, że mam rację.
Hal wytłumacz mi po jaką cholerę lądowali w Smoleńsku kiedy wiedziano że poprzedzający samolot z samochodami dla wizytujących nie wylądował.....
jeśli by im się udało to zadzwonili by po Hallo Taxi by dotrzeć do wyznaczonego miejsca...
Jak mogę Tobie cokolwiek wytłumaczyć, skoro wierzysz, że to był zamach? To tak jakby ślepemu drogę pokazywać, albo do głuchego mówić.
"Katastrofa miała miejsce, zginęli ludzie. PKP do remontu - tyle w temacie."

- nie Hal, jeszcze ustalenie przyczyn i jezeli byli winni, to pociagniecie do odpowiedzialnosci
czekam na odpowiedz a nie wykręty na temat jaki ja jestem..
Wylądowali, bo tak chciał Lech Kaczyński - proste i nieskomplikowane, casus Tbilisi i niezadowolenia LK z powodu niechęci pilota do lądowania. Piloci wiedzieli, że jeżeli nie wylądują, to bizantyjski cesarz LK będzie niezadowolony.
Hal

wybacz - ale z akta to byla kompromitacja TUSKA i nie tylko,
demorkacja europejska wyplula probe wprowadzenia aktu tylnymi drzwiami,
tusk w tym wszystkim byl jak choragiewka, ktora podazala krokiem Niemiec... bardzo smutne

ciekawe jaki genialny zamysl mial z lekarzami, tam tez mowil, ze sie nie ugnie i sie ugial wiec nie kompromituj sie stary, bo w Twoim wieku nie przystoi pisanie takich naiwynych wiernopoddanczych dyrdymalow

...

wrocmy do katstrofy kolejowej...

nie wiem czy pamietasz latem tez mielismy kaastrofe kolejowa,
wykolejenie albo zdezenie sie pociagu, 4 osoby zginely

chyba lipiec... srodek sezonu ogorkowego...
wypadek (tak naprawde nie wiele znaczoacy) zdazyl sie kolo 16...
tvn 24 nie majac nic lepszego na ramowke (byl jeszcze pijany Krecina) wizeol to na tapete i zaczelo walkowac na okraglo...

walkowali tak skutecznie, ze o 23 na miejscu wypadku pojawil sie Tusk, Grabarczyk i Kopacz

sytuacja identyczna? ;)

z ta roznica, ze teraz jechali od razu
a wtedy potrzebowali 8 godzin i zdecydowali sie jechac dopiero jak zobaczyli, ze wydarzenie nie schodzi z ramowki stacji informacyjnych

jeszcze raz - sezon ogorkowy, kompletna posucha tematow, newsa stacje robia z tzreciorzednego tematu....
tak skutecznie, ze w koncu pol rzadu sciiagaja gdzies w szczere pole, zeby sfotografowal sie na tle wykolejonego pociagu...

to neistety pokazuje jak polska polityka jest pobawiona tresci, pomyslu i reaktywna... Tusk reaguje tylko na biezace wydarzenia...
i tez pokazuje jak wielka moc maja stacje informacyne w kreowaniu rzeczywistosci

jak trzeciorzedne zdarzenie (tamten wypadke) uroslo do rangi wagi panstwoej
"Wylądowali, bo tak chciał Lech Kaczyński - proste i nieskomplikowane, casus Tbilisi i niezadowolenia LK z powodu niechęci pilota do lądowania. Piloci wiedzieli, że jeżeli nie wylądują, to bizantyjski cesarz LK będzie niezadowolony."

Hal jest tak samo zalosny jak gazeta wyborcza

najpierw oficjalna wersja wybiorczej glosila - kaczynski winny bo kazal ladowac

poniej gdy wyszlo, ze nie podjal zadnej decyzji - kaczynski winny bo nie podjal zadnej decyzji, wtedy gdy mial podjac decyzje o podejscu

wreszcie wersja posrednia - zawinili piloci, ale winny kaczynski, bo na pilotach ciazyla presja psychologiczna

naprawde Hal... lecz sie czlowieku...
casus Tibilisi rozstrzygnal pewna kwestie raz na zawsze i od tego momemntu wszem i wobec bylo wiadomo, ze w samolocie pierwszym po Bogu jest pilot
Gambit - kojarzysz pojęcie? W skrócie: stracić dwa piony, aby dobrać się do królowej. Pozornie kompromitacja (taka cena), w konsekwencji brak ACTA i brak zarzutu, że Polska uchyliła się od słusznej walki z piractwem:)
Zrobiłbym dokładnie tak samo jak Tusk - potrafię patrzeć do przodu dalej, niż jedną kadencję.

Teraz zachowali się właściwie. Całe życie się człowiek uczy. Wtedy potrzebowali 8 godzin, teraz uznali, że ich obowiązkiem jest być na miejscu od razu. To takie zdrożne?
Nigdy "nie wyszło", że Kaczyński nie kazał lądować - presja była, w szczególności właśnie po wypadkach związanych z lądowaniem w Gruzji. Nie ma żadnych wątpliwości, że mały kacyk już się pienił na myśl, że nie wylądują.
Casusu Tbilisi niczego rozstrzygnął, poza tym, że Kaczyński i jego klika mocno zatruli życie temu pilotowi, który śmiał odmówić lądowania. O tym wiedzą wszyscy.
To Ty się lecz, skoro nie potrafisz dostrzec oczywistych zdarzeń, odczytać prawdziwych intencji i wierzysz we wszystko, o czym napisze Nasz Dziennik lub Gazeta Wolska.
przeczytaj jeszcze raz to co jest pod 3 kropkami i to przemysl,
ja nie snulem hipotez, a opisywalem fakty

...

uwazasz ze relace z USA - jaka mamy wymierna korzysc?
sa dla Tuska wazniejsze od 10 punktow procentowych?

chyba se kpisz,

dla Tuska licza sie tylko relacje z Niemcami i Francją

nasz kochany Europejczyk roku

i w imie tch relacji jest w stanie poswiecic wiele, np. nasza polityke na ukrainie, szkoda ze w polsce nie bylo naglosnione, jak to sikorski razem z ministrem spraw zagranicznych pojechali prawic na ukraine polajanki - po co ukraina pcha sie do nato
Niestety, nasze relacje z USA są bardzo ważne dla nas - to nasz naturalny sojusznik i polityczny i gospodarczy; choć ja osobiście polityki USA nie akceptuję, a kwestia wiz powoduje u mnie głęboką irytację (jestem zwolennikiem zasady wzajemności - jak Brazylia).

Tusk wie, że bez Niemiec i Francji (jako bliskich partnerów w UE) niewiele wskóra w Europie. Z nimi, jako przyjaciółmi, może wiele - bez nich, nic.

Nasza polityka na Ukrainie?? o_O A co nas Ukraina interesuje, gdzie kolejny kacyk, Hun ukraiński wsadza oponentów do więzienia? Mur wysoki na granicy polsko-ukraińskiej wybudować, żadne NATO, żadne wejście do UE - z dzikusami cywilizacyjnymi nie rozmawiamy. Najpierw niech się ucywilizują, wprowadzą faktyczną demokrację i zaczną być zdyscyplinowanie wobec społeczności europejskiej, skoro tak bardzo chcą być jej członkami.
"Nie ma wolnej Polski, bez wolnej Ukrainy"

J. Piłsudski
"Z Tryzubu na szapku my priszli lachu rezat"
UPA
no...

zacytował to Hal

wielki przeciwnik polityki historycznej,

zyajcy za to historycznymi fobiami

a przy okazji chwalacy Tuska za polityke proniemiecka i prorosyjska

n ogolicznosc łagrów i komór gazowych tez znajdziesz cytat?

kompletna schizofremia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Odpowiedziałem Ci cytatem na cytat. Tyle mnie obchodzi Piłsudski, co interesy Ukrainy - czyli nic, a nic.
Tusk nie prowadzi polityki prorosyjskiej, czy proniemieckiej, a umiejętną politykę międzynarodową w przeciwieństwie do dwóch kartofli i zezowatego ptaszka - którzy o mały włos, a by wojnę wywołali machając lekko zardzewiałą karabelą w Tbilisi.
W głowie mi się to nie mieści, jak ciasny masz umysł i jaki jesteś krótkowzroczny w swoich wizjach Polski w nowoczesnej Europie.
Halo!!!! Ziemia do dds!!!! Mamy XXIw!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
połozenie nasze od wiekow sie nie zmienilo,

niestety koncepcje miedzywojenne czy giedroyciowa polska jagiellonska powinny byc bardziej aktualnie niz kiedykolwiek

no coz hal, przynajmniej jestes szczesliwy w swojej glupocie, majac tak beznadziejnego premiera, inni wychodza na ulice
no nie Hal czy Tusk przedstawia się jako polityk tego twojego XXI wieku,
ja widzę tylko jak włazi wszystkim w dvpę i czy to ruskie czy niemry to nie widać walki o Polskę i jej dobro tylko szykowanie sobie na wszelki wypadek rąba..ego stołka który go ustawi do 67 roku....
jak Tusk dostanie fuche europejska...

to normalni ludzie beda mowili, ze cale rzady Tuska byly tylko podporzadkowanego jego prywatnemu interesowi i dlatego wlazil w d niemcom, francji i komu sie tam jeszcze dalo

ale nasz wspanialy Hal oglosi,
ze Tusk jest nawybitniejszym politykiem i w pelni na stolek europejski zasluzyl...
i co tam Polska i jej interesy, liczy sie Europa...
Już widzę, jak Kaczyński nas wyprowadza z kryzysu...ale Tusk jest zły, niedobry, ryży i proniemiecko-rosyjski :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Hal masz koszmary senne z Kaczyńskimi ?
nikt nie twierdzi że byli lub jest (po Smoleńsku) lepszy od rudego...cały czas mówi się o sprawowaniu obecnej władzy...czep się Mieszka I
to może Rybiński? Wieszcz armageddon`u, dyżurny pisowski propagandzista, spekulant na spadkach - bliżej nieznany w Europie w przeciwieństwie do Rostowskiego.
widzisz że i tu i tam robią się szopki...po co wtedy tak podniecać się kimś który ma cię w d.....bo wali pokazówkę bo wcześniej nikt tak nie szalał nikt tyle nie namieszał...nie ma się czym podniecać tylko cieszyć się tym że do dziesiątej rozdałeś polecenia i możesz poszaleć na forum tyle nam pozostaje a popieranie tego czy tamtego kolacji z żoną ci nie przygotuje....
A skąd wiesz, że ma mnie w d...pie? Hm? :) Może się mylisz.
proszę cię ...że nie odpowiem...
jesteś zbyt obcykany by w to wierzyć...
Widać nie jesteś obcykany wystarczająco^^
"Już widzę, jak Kaczyński nas wyprowadza z kryzysu...ale Tusk jest zły, niedobry, ryży i proniemiecko-rosyjski :)"

Kaczynskiemu - a dokladniej pani Minister Gilowskiej
zawdzieczamy ZIELONĄ WYSPĘ

ciecia podatkow spowodowaly, ze w kieszeniach... ludzi zostało 8 mld złotych rocznie i stąd mielismy sukces wysokiej konsumpcji w czasie kryzysu

oczywiscie - gdyby to byla zagrywak Tuska, mowilbys o GENIUSZU
ze bylo to dzielo PISU - albo wyprzesz to ze swiadomosci albo powiesz, ze udalo im sie przypadkowo albo jak PO OBWINISZ PIS za kryzys i wzrost długu pblicznego

przypomnijmy dla porzadku... za PO dług publiczny wzrósł o 400 mld złotych
plus ewentualne zadluzenie ukryte w funduszach drogowych, obligacjach komunalnych, cze myku z OFE - gdzie zapadalnosc "dlugu" zostala przesunieta na lata do przodu
(nie ma to jak zadluzanie sie kosztem przyszlych pokolen)

tymczasem przez decyzje PISU do budzetu nie trafilo 8 mld rocznie - > 40 mld przez 5 lat

ale za to mielismy/mamy zielona wyspe generowana wysoka konsumpcja
bez tego byloby bardzo krucho

ergo PIS zrobil wiecej niz PO dla przejsca kryzysu sucha stopą:P
Rybinski widze, ze Cie Hal uwiera...

poczytaj konserwatywna prase brytyjska, a zobaczysz, jak bardzo prawdopodobny jest scenariusz Rybinskiego...

zobaczysz, ze Grecja opusci strefe euro i ze bedzie to dla niej z pozytkiem

i zobaczysz, ze euro nie przetrwa 10 lat

no ale Ty zyjesz perspektywa kwartau, swiatecznego kwartalu
poczekajmy az inwestycje drogowe sie skoncza po euro,
poczekajmy na nowy budzet unijny po 2013,
poczekajmy az limity co2 zaczna obowiazywac

bedzie placz, zgrzytanie zebow i nedza w tym kraju
chciales wieszcza Rybinskiego - to masz

Luty 2042 roku. Ulica Marszałkowska w Warszawie. Naprzeciw siebie stoją dwa tłumy obdartusów. Jedna grupa zebrała się na rondzie, gdzie kiedyś był zegar długu postawiony przez Leszka Balcerowicza, ale dawno już został zdewastowany, ludzie się wściekli jak dług publiczny na mieszkańca przekroczył sto tysięcy złotych. To grupa młodych ludzi, przeciętna wieku tak na oko około 25 lat, jest też wielu studentów. Twarze zaciągnięte gniewem, ręce zaciśnięte na trzonkach, oczy ciskające gromy. Jest ich dobre dwa tysiące. W odległości 300 metrów, tam gdzie na przełomie millenium, w dobrych czasach, był supermarket Sezam stoi 10-tysięczny tłum. Pomarszczone twarze, zniszczone wiekiem, stresem i długą, prawie niewolniczą pracą. Wychudłe ciała, na których ubrania wiszą jak na strachu na wróble, ręce zaciśnięte w pięści, gardła rozdarte w geriatrycznym okrzyku. W samo południe oba tłumy ruszają naprzód, młodzi w pełnym biegu, trzonki uniesione w górę, starzy powoli, suną krok za krokiem, bucząc coraz głośniej. Są słabi i nieodżywieni, idą powoli, potykając się o liczne i głębokie dziury w jedni, ale jest ich pięć razy więcej, więc wiedzą że dadzą młodym radę. W tej wojnie pokoleń młodzi skazani są na porażkę, a ponieważ zamknięto granice nie mogą nawet udziec do innych krajów, w których zresztą sytuacja jest niewiele lepsza. Młodzi muszą zostać w Polsce i płacić horrendalnie wysokie podatki, żeby rzesza starych otrzymała darmowe świadczenia, żeby nie pomarli z głodu. Podatek PIT jest liniowy i wynosi 45%, VAT został podniesiony w całej dawnej Unii Europejskiej (Unie jest już przeszłością po zamknięciu granic w 2035 roku) do 35%. Podatek bykowe i jałówkowe wynosi 10%, płacą go wszyscy poniżej 35 roku życia którzy nie mają dzieci, ale z powodu biedy dzieci się prawie nie rodzą, więc płacą prawie wszyscy młodzi ludzie.

Pierwsze linie obu tłumów wpadły na siebie, trzonki spadły na sędziwe głowy, a pożółkłe zęby wbiły się w młode gardła wypełnione krzykiem międzypokoleniowej nienawiści. Szkoda że tam i wtedy nie podjęliśmy mądrych decyzji, to tu i teraz nie byłoby tego piekła na ziemi.
Też wieszczysz??? :))))))) Aleś mnie rozbawił z rana:)))))
to z bloga Rybinskiego

rybinski.eu

facet ma talent - przyznasz?

a Ty Hal dozyjesz w ogole 2042 roku? ile lat wtedy będziesz miał?

pomyśl o dzieciach - o Wspaniałej Córce i przestań być pożytecznym idiotą PO
Póki co, to Ty jesteś pożytecznym idiotą PIS, SP, ABC i reszty...oraz Rybińskiego:)
Jestem ciekawy Twojej miny, jak te wieszczenie się nie ziści - zjesz własne buty wtedy? ^^
ciekawe co ty zjesz jak do ludzi dotrze, ze Tusk zadluzyl Polske bardziej niz Gierek i wywioaza ten rzad na taczkach
gdy za parę lat
(byc moze juz za 10 a moze i 5) Polaków w kraju bedzie 35 mln,

jeden niepracujacy (dziecko/bezrobotny/emeryt) bedzie przypadal na dwóch pracujących,

jedyna perspektywą dla mlodych będzie wyjazd za granicę,

zadłuzenie kraju sięgnie 1 mld zł,

to wszystko będzie wina rządów PO

1) ponoszą pełną - 100 % odpowiedzialność za zwiekszenie dlugu publicznego o 400 mld
2) ponoszą pełną - 100 % odpowiedzialność za zaniechania w obszarze polityki prorodzinnej (nijaka polska Hilary Clinton była tutaj kolejnym trikiem kampanijnym Tuska)
3) rządząc od 5 lat - ponoszą pełną 100 % odpowiedzialność za tworzenie nowych miejsc pracy (moze dysponujesz Hal taka statystyką o_O - ile nowych miejsc pracy powstalo za rzadow PO? 100 tys w administracji...:P polecam watek urzedniczy) oraz za rozwoj przedsiebiorczosci (gdzie te obiecane deregulacje... od 5 lat tylko bajery)
4) w koncu ktos jasno tez napisze o innych zaniechaniach, za co PO ponosi odpowiedzialnosc - np. rozklad polskiej armii, upadek stoczni... jakos Francuzi mogli sie odwolac, tylko Europjczycy roku nie mogli
Sience Fiction...w stylu Mad Max`a - apokaliptyczna wizja Polski ciągnie się od 2009 roku, minął 2010...nic, 2011...znowu nic...kończy się I kwartał 2012...dalej nic, ani armageddonu, ani kryzysu - no kurka wodna, co jest???
Skończy się 2012, nowy budżet UE zostanie uchwalony, Polska dostanie sporą kasę, znowu ruszą inwestycje i będzie dobrze:)
Nie mogę doczekać się tego dnia, kiedy z nieukrywaną satysfakcją zadam Ci pytanie: a nie mówiłem? A Ty zapewne odpowiesz: tak, ale...

A teraz wedle punktów:
ad1) ten dług to wartość księgowa, o ile w ogóle jest autentyczna, w co wątpię
ad2) a co to jest polityka prorodzinna według Ciebie?
ad3) zmienili wiele w KSH, zliberalizowano przepisy ust. o podatku VAT, etc. - US mają nakaz nie nękania przedsiębiorstw, co było nagminne za czasów PIS`u (wieczne szukanie układu)
ad4) upadek stoczni - i bardzo dobrze. Trudno utrzymywać nierentownych związkowych darmozjadów - od czego się tu odwoływać? Polska armia jest co raz lepiej wyposażona i ma wysoką zdolność bojową - takich umiejętności nie nauczysz się na poligonie, a na prawdziwej wojnie. Rzekomy rozkład armii jest rozpowiadany przez nieudacznych oficerów, którzy musieli odejść z armii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
ad 4) - jak cos kompletnie niedoinwestowanego moze byc dobre, mam nadzieje, ze czytales amerykanskie opinie o polskiej armii - ktoire wyciekly z wiki leaks - starch sie bac- na takich zlomach latali polacy w afganistanie

ad 3) - chyba Hal upadles na glowe,
wlasnei teraz mamy wzmozone konttrole skarobowe, szukanie nieujawnionych dochodow (75 % podatek) etc - bo trzeba jakos latac budzet...
ad4) a czemu doinwestowywać nierentowne przedsięwzięcia? Przerost zatrudnienia, pensje związkowców po parę tysięcy praktycznie za nic, wieczne bumelanctwo, kradzieże, fuchy - istny bajzel. ZAORAĆ!!! (piszemy o stoczniach).
Wikileaks...faktycznie, pewne źródło informacji:) Większość Amerykanów, w tym wojskowych, nie odróżnia polskiej armii od czeskiej albo bułgarskiej^^

ad3) kontrole skarbowe są za rok 2009, sprawdzają poziom wykazanych strat. Właśnie u mnie się skończyła, a zaczęła u kilku znajomych - kontrola podatku dochodowego od osób prawnych. A szukanie nieujawnionych dochodów było, jest i będzie - i bardzo dobrze, że ryją. Nie jesteśmy Grecją. Nie wolno przeginać, podatki trzeba płacić ale oczywiście rozsądnie i zgodnie z prawem:)
acha;)

za PISU to byli jakobini walczacy z ukladem

za PO NAWET PODATKI SLODKO SMAKUJĄ

Hal - idz Ty do psychiatry, bo czytać się tego nie da

...

jak za 50 lat będą jeszcze Polacy, to oceniom nasze czasy,
ciekawe czy będzie to złoty wiek,
czy ołowiany,
początek potęgi?
marazm, stagnacja?
czy schyłek upadek państwa?

armmian, stocznie - to przykłady rozkładu

zaorac.. ciekawe czemu Niemcy nie zaorali swoich stoczni i Skandynawowie...

tam si eoplaca? u nas nie moze?
oceniom oceniom :))))))))))))))))))))) Może tak włącz sprawdzanie PISowni; nomen omen O.o
za 50 lat to bedzie oficjalna forma:P
Przegapiłem dyskusję,szkoda.Halewicz,jesteś genialnym geniuszem,najeuropejszym europejskim europejczykiem.Wprost brakuje mi słów w tym ohydnym pszenno-buraczanym języku polskim.Naprawdę,powinni cię żywcem do rządu wziąć.Szkoda cię chłopie.Miałem wymienić kłamstwa Tuska,ale po lekturze tych
wypocin... no nie wiem,kilka jednak można wymienić:
katarski inwestor,stocznie nie upadną,wybudujemy drogi na Euro,wybudujemy drugą linię Metra,zmodernizujemy kolej,Polska jest podmiotem w polityce,mamy najlepsze stosunki z sąsiadami w historii,unowocześnimy armię zmniejszymy bezrobocie,wstąpimy do strefy euro,jesteśmy zieloną wyspą,opozycja nie ma nic do powiedzenia(kilkaset uwalonych ustaw w pierwszym czytaniu),nie było afery hazardowej itd.Każdą z tych POwskich mądrości można rozebrać na czynniki ,ale po co-PO i tacy ludzie jak Halewicz to rozrywkowa ekipa z TITANICA dla których najważniejsze jest to ,że do końca gra muzyka.I na koniec, trzeba mieć naprawdę bardzo wąskie horyzonty by nie dostrzegać że UE to wymierający grajdół stojący w miejscu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A Ty codziennie korzystasz z dóbr UE. Nie pasuje Ci UE? Ty wypad na Białoruś!! Nie jeździj A1, nie korzystaj z miejsc wybudowanych za unijne pieniądze, nie kupuj towarów, których produkcja jest dzięki dotacjom, itd..itd... Ale nie, Ty będzie d*psko wozić autostradą, plując na tych, dzięki którym nią jedziesz. Ot taka bolszewicka retoryka rodem z RAF`u - walczyli z systemem wpieprzając hamburgery i pijąc coca-colę.
za a1 się płaci i to całkiem słonoi

zreszta Twoje twierdzenie Hal, ze A1 mamy tylko dzieki Unii

niestety jest ukryta krytyka naszego państwa

bo bez ue nie byloby autostrad?

Polacy nie potrafia sami wybudowac autostrad?

Czechy, Slowacja juz przed wejscie do UE mialy wiecej kilometrow autostrad, nie mowiac o takiej Chrowacji

a my?

rzady KLD, UW, AWSu, PiSu i mamy bajzel jaki mamy w tym kraju

i PADAC na KOLANA CHAMY PRZED UE

bo wszystko jest dzieki UE

miedzy innymi cukier i mleko w takich nie wolnorynkowych cenach:P

ale hal bedzie mowil o dotowaniu produktow...

akcyza na paliwo...

hm... ciekawe co powiesz po wprowadzeniu akcyzy na gaz do samochodów... czy rowniez 3 mln kierowcow w Polsce beda mialy dziekowac UE??
aaa...

zapomniałbym, na szczecie rzadzi PO ;) jak w tym marnym dowcipie...

umarł mi ktos bliski, ale to nic na szczescie rzadzi PO
za pisu byłoby gorzej...
nie mam cio wlozyc do garnka, ale to nic na szescie rzadzi PO
za pisu byloby gorzej...
etc

i jestesmy w UE
A tak, płaci się - przyzwyczaiłeś się widać do PRL-owskiego "czy się stoi, czy się leży, to się należy..."; a tu guzik, trzeba płacić:)

Polska przed wejściem do UE nie była wydolna finansowa czegokolwiek zbudować. Rządy AWS, SLD i PIS w szczególności, wystarczająco zdestabilizowały naszą gospodarkę. Gdyby podczas kryzysu dalej rządził Twój ukochany PIS (tylko nie zaprzeczaj, że to nieprawda!!), to już by Polski nie było...bylibyśmy totalnym bankrutem. A tak dzięki twardej ręce Rostowskiego i Tuska jesteśmy stabilnym krajem europejskim. Ba!!! Poważanym na arenie międzynarodowej.
Tak, to co widzisz to dzięki UE - bo dzięki tym pieniądzom udało się wiele wybudować.
Akcyza na paliwo Ci się nie podoba? A niby dlaczego??
Niech wprowadzą akcyzę na gaz - gazowanie benzynowych silników to zbrodnia.
A propos silników benzynowych zasilanych gazem - na otomoto jakiś człowiek sprzedaje BMW 650i....z instalacją gazową. Za tę zbrodnie powinno się go wychłostać!!!
Hal Hal Drogi Hal

szkoda, ze masz tak plytkie horyzonty

jak narazie Tusk zadluzyl kraj na 400 kolejnych mld,

my splacalismy dlugi Gierka, nasze dzieci beda splacaly dlugi Tuska

....

co do aut na gaz i zbrodni jak to nazywasz

nie wiem dlaczego oszczednosc ma byc zbrodnia

poza tym lpg jest duzo bardziej przyjazne dla srodowiska

tylko, ze zapomnialem, ze w emisji co2 nie chodzi o srodowisku, a o interes koncernow motoryzacyjnych... niech nam zyje kochana ue!!

gdybys widzial, co ludzie gazuja w holandii i nikogo to nie dziwi...

nie robilbys takich oczu teraz
a co do autostrad...

rozumiem, ze Polska jest gorszym krajem od Słowacji, Czech, Chorwacji... biedniejszym, ludzie glupsi etc

te kraje jakos sobie poradzily z budowa autostrad bez pieniedzy unijnych

w Polsce przeszkoda byla nieudolnosc kolejnych rzadow - zwlaszcza tych, z ktorych wywowdzi sie obecne PeŁo, czyli KLD, UW, AWS

...

co do odplatnosci z a1

- autostrady sa platne na podobnym poziomie co w Polsce, wlasnie w Chorwacji - ale tam byly budowane prawie w 100 % z kapitalu prywatnego, w zwiazku z czym mozna ta odplatnosc uzasadnic tym wlasnie

- w Polsce inwestorem jest panstwo, wiec na autostradach nie powinno zarabiac...

- w wiekszosci krajow europejskich jednak autostrady sa odplatne i ok... niech beda tez w Polsce,
tylko, ze jezeli 2 razy w tygodniu pojade do Torunia i z powrotem zaplacę 120 zł

czyli tyle, za ile przez pół roku moge poruszac sie po wszystkich autostradach na Slowacji, czy w Czechach

tyle w temacie

no i Hal rozumiem, ze najbardziej komunistycznym panstwem sa dla Ciebie Niemcy, ktorzy maja niedosc, ze najlepsza siec autostrad na swiecie, to jeszcze bezplatną...

tacy glupi ci Niemcy...
wprowadziliby odplatnosc za autostrady dla osobowek i ile by zarobili dodatkowo...
Autostrady w Niemczech wybudowano za kasę Wujka Sama. Kojarzysz Plan Marshall`a?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no kojarze... był prawie 60 lat temu

NRD tez objał? :P

najnowoczesniejsza autostardy sa w NRD i powstaly w ostatnich 23 ltach... jak to możliwe

no i ciagle sa bezplatne
hm...

nie mam wiedzy Hal...

moze Ty masz - czy autostrady na takiej Litwie, Łotwie i Estoni sa platne czy nie/?
A tam są autostrady?? o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
takei pytanie w swiecie internetu i nawigacji samochodowych dyskredytuje cie hal

mapy wlaczyc nie umiesz?
Nie zawsze droga nazywana autostradą nią jest - podobnie nadużywanie słowa "apartament" w stosunku do mieszkań.
Halewicz,Halewicz jeszcze parę takich wypowiedzi rodem z TVN-u,a upodobnisz się do Kużniara albo Lisa-postaci z kiepskiego komiksu.Zaraz,a może ty KLASZCZESZ U LISA?W takim razie przepraszam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Raczej nie upodobnię się do Kuźniara - a Lisa bardzo lubię, doskonały dziennikarz. Podobało mi się jak wdeptał w podłogę małego kartoflanego karzełka:) Rozumiem, że Ty klaszczesz u Macierewicza?
Nie musisz mnie przepraszać. Tylko równi mnie są w stanie mnie obrazić - ty jesteś jak brzęcząca mucha nad krowim plackiem^^
Halewicz geniuszu klawiatury.Wróciłem właśnie znad krowiego placka i chyba cię w w nim widziałem.Lis jest tak samo doskonałym dziennikarzem jak Łukaszenka szczerym demokratą.I nie denerwuj się,bo ci jeszcze jakaś platformerska żyłka pęknie,a świat bez ciebie byłby straszny-przynajmniej dla krów.
Nie, nie było tam mnie. Ale cieszę się, że byłeś tam - smakowało? ;)))

Lis jest złym dziennikarzem? A dlaczego tak uważasz?
chociazby z uwagi na obiektywizm Lisa...

wezmy pod uwage sam dobor gosci...

przestalem przez niego np. sluchac tok fmu w piatki rano (dalej nadaje z zakowskim i wolkiem??)...

a w jego programach, np. dyskujsa o problemie kosciola... za specjalistow robi antyklerykal i dwoch apostatow

zreszta ostatnie programy to juz dno,
sam nie buduje zadnej narracji, tylko szuka tego co chwytliwe,
np. czubaszek, co spedzila plod dwa razy
zamiast dyskusji o ACTA (gdy byl czas)

jakos publicystyki - bardzo mialka,

aaaa

moze bym go bardziej szanowal, gdyby dotrzymal slynnej obietnicy "jak lech kaczynski nie bedzie kandydowal w wyborach, to..."

tylko, ze trudno byloby mu prowadzic program bez jezyka;)

hm... na jedno wychodzi

bardziej bym go szanowal, gdyby juz skonczyl nadawac

ps Hal
stwierdzenie "klaskasz u Lisa" to gorszy potwarz niż "klaskac u Rubika"

wiec nie mow, ze deszcz pada, jak ci wtwarz plują
Cóż, ja zdania nie zmienię, to lubię Lisa i go szanuję, jako człowieka i dziennikarza.
Z pewnością przeciw wagą dla niego będą tacy jak Pospieszalski, Sakowicz, Ziemkiewicz...istny kwiat dziennikarskiej "elity" - na szczęście niszowej.

Cóż, abyś mógł mi napluć w twarz, musiałbyś dosięgnąć - a to będzie trudne:)
Halewicz, wszystko co napisał sssd to prawda,chociaż listę "sukcesów" Lisa można by ciągnąć dalej(np.bałwochwalczy wręcz stosunek do Wałęsy).Lis (Olejnik,Pochanke,Siezieniewski,Paradowska,Michnik,Michalik,Wątły,Wojewódzki-niepotrzebne skreślić)to ludzie w sposób wręcz schizofreniczny impregnowani na RZECZYWISTOŚĆ.Czasami mam wrażenie ,że siedząc po uszy w guanie będą uparcie twierdzić że to kąpiel borowinowa.Skoncentruję się na Lisie-moim zdaniem jest bezrefleksyjny,a bezrefleksyjność to nie POGLĄD!Co by nie powiedzieć o panach których wymieniłeś(nawiasem polecam książki ,szczególnie S-F, Ziemkiewicza) oni mają poglądy i potrafią je uzasadnić bez WŁADZOWŁAZIZMU.Uważam że Lis zalicza się do kategorii tzw "pożytecznych idiotów" i przykro mi, nie jestem w stanie traktować go poważnie.Takie medialne lanie po mordzie jakie on uprawia niszczy,jeśli oczywiście coś takiego istnieje,dziennikarski etos.I jeszcze odniosę się do pani Czubaszek-jakim trzeba być człowiekiem by chwalić się zabiciem dwojga niewinnych ludzi?Tylko idiota i kompletny kretyn nie wie że sex może zakończyć się zapłodnieniem i ciążą.Jesteśmy jedynym gatunkiem ,który zbija swoje młode,choć istnieją dziesiątki metod by się zabezpieczyć przed niechcianą ciążą,a w ostateczności trzeba,powtarzam,trzeba mieć świadomość jak to się może skończyć i niestety trzeba być przygotowanym.To się nazywa odpowiedzialność.Jest taki aforyzm-nawet bestia zna litość,JA NIE,więc nie jestem bestią.A wracając do Lisa,urządził jej wiernopoddańczy jubel(za 95000 zł/godz.) więc jest dla mnie mniej wart niż Ziobro wg Millera.

Usłysz bicie serca,Halewicz.Poz:)
Mógłbym to samo napisać o Ziemkiewczu, Sakowskim i reszcie - w czasie rządów PIS`u ich WŁADZOWŁAZIM, jak to pięknie napisałeś, przeszedł wszelkie możliwe granice.
W Twoim tekście zmieniłbym nazwisko Lis na Pospieszalski - i w zasadzie mógłbym się pod nim podpisać.

Słucham bicia serca i nie zniosę patridiotycznej dyktatury:)
Argumenty,kolego,argumenty.A patriotyzm pochodzi,jak wiesz,od słowa Patria-ojczyzna.Odrzucając patriotyzm to tak jakbyś Matkę naprał po twarzy.A,i pewnie boli cię polskość a jakaś mityczna europejskość jest OK.:)
Odrzucam patridiotyzm, popieram patriotyzm. Żyjemy w XXI wieku, w Europie praktycznie bez granic, swobodzie poruszania się, wolności słowa i prawie do mieszkania gdzie się chce i jak się chce.
"Patriotyzm" propagowany przez ludzi pokroju Ziemkiewicza, Sakowskiego, Pospieszalskiego jest oparty na podsycaniu wśród czytelników Gazety Polskiej i pozostałych tytułów lęku przed Niemcami i Rosją. W swoich grafomańskich tekstach przemycają między wierszami nienawiść na tle narodowościowym i wyznaniowym (w szczególności wobec narodu żydowskiego), szczują Polaków na Polaków i robią to celowo, będąc na przysłowiowym sznurku Szalonych Szoszonów pod przywództwem Kaczyńskiego i reszty zgrai.
Nie wytrzymam,Sakiewicz,nie Sakowicz!.Podaj jeden przykład antysemickiego artykułu Ziemkiewicza lub innych.Data,gdzie,kiedy-tylko jeden,a zdejmę ze ściany krzyż i powieszę Palikota.Co to jest Europa?Jeden z kontynentów,na którym mieszkają tacy sami ludzie jak gdzie indziej.Odrzucam europejskość jako coś co jest mi wciskane na siłę zamiast polskości.Jestem
Pomorzaninem,Polakiem,Europejczykiem,ZIEMIANINEM.I człowiekiem.Czy ty jako ęuropejczyk bierzesz odpowiedzialność za niewolnictwo,kolonializm,nazizm,komunizm?Nie wrzucaj do jednego wora wszystkich narodów Europy,nie rozmywaj odpowiedzialności za całyXIX i XX wieczny syf.Nie mam zamiaru przepraszać Murzynów,Hindusów,Żydów za Francuzów,Niemców,Anglików czy Holendrów albo Rosjan.Czy nieufność w stosunku do Niemiec i Rosji jest uzasadniona,o to zapytaj się Gruzinów,Czeczenów albo mniejszość polską w Niemczech.
A jeżeli to co robią Urban,Michnik,Tusk,Niesiołowski,Palikot to przyjacielskie połajanki a nie szczucie ;to znowu się okazuje,że żyjemy w innych krajach.
Ale cóż mnie może obchodzić zamierzchła przeszłość sprzed 100 lat? o_O Nie żyję przeszłością, a przyszłością - z przeszłości wyciągam wnioski i póki co, to nacjonalizm doprowadził do dwóch wojen światowych. Właśnie nacjonalizm, mylnie kojarzony z patriotyzmem był zarzewiem rzezi na Bałkanach na początku lat dziewiędziesiątych...i takie rzeczy w Europie pod koniec XX wieku.
Dlatego nacjonalizmowi mówię stanowcze NIE!!! Dość już wymachiwania narodowymi flagami i haseł Polska dla Polaków. Nie, żyjemy w Europie różnych narodów, które żyją ze sobą w symbiozie, przyjaźni i wzajemnym poszanowaniu. Dość już podziałów, dość nienawiści na tle wyznaniowym i rasowym.

A co mnie obchodzą jakieś waśnie Czeczenów z Rosjanami albo Gruzinami? Przecież tam wiecznie się bili o cokolwiek. Azerowie z Ormianami, Gruzini z Rosjanami, Czeczeni z Gruzinami...i tak w kółko.

Nikt Ci nie każe nikogo przepraszać - to Ty chcesz żeby Rosjanie i Niemcy wiecznie przepraszali, choć odpowiedzialni za zbrodnie już dawno leżą w grobach. I po co to?
Dlaczego młodzi Rosjanie czy Niemcy mają wiecznie mieć poczucie winy, bo ich pradziadkowie/dziadkowie popełnili zbrodnie? TO CHORE!!!!

Czy my mamy też wiecznie pokutować za Berezę Kartuską, za zajęcie Zaolzia i kajać się przed Czechami? Przepraszać ich wiecznie za 1968 rok?? No sam pomyśl!! Przeprosiłeś Czechów? Aha...i jeszcze Ukraina i Piłsudski. Też chcesz przepraszać za to co było blisko 100 lat temu?
Absurd!!!
Trochę mnie nie było,ale na szczęście Halewicz to Halewicz.Kłamstwa,kłamstwa albo w najlepszym wypadku półprawdy.Zaolzie zostało zajęte przez Czechów w czasie kiedy się tłukliśmy z bolszewikami.Zaznaczam że większość tam stanowili etniczni Polacy. W 1939 odebraliśmy tylko to co było nasze,zgadzam się,w nieciekawy sposób ,ale tak wyglądała ówczesna rzeczywistość.
Jeżdżę trochę po świecie,czytam prasę,oglądam filmy.To co dla ciebie jest nacjonalizmem na całym świecie nazywa się polityką historyczną.Pierwszy przykład z brzegu:zamach na Hitlera-w filmie dostajemy rycerza,dobrego Niemca o twarzy Toma Cruisea.A jaka była rzeczywistość?Gość brał w 1939 roku udział w mordowaniu polskiej inteligencji,a o Polsce pisał że to ''dziwny kraj pełen mieszańców i Żydów".Gdy stał przed plutonem krzyczał"niech żyją wielkie Niemcy" .Zaznaczam że produkcja była finansowana przez Niemców.Albo film o Enigmie,gdzie jedynym Polakiem był zapijaczony zdrajca.O Ukrainie lepiej milczeć,w tej chwili jest tam fetowany Stefan Bandera-zbrodniarz i terrorysta przy którym Bin Laden to Miś Uszatek.Nawet "W ciemności" tak fetowany przez Salon pełen jest półprawd wypaczających obraz wojny na ziemiach polskich.Muszę cię zmartwić,żyjemy w świecie pełnym nacjonaliżmów,czy tego chcesz czy nie i uważam że nasz wcale nie jest najgorszy.W porównaniu z resztą Europy odnoszę wrażenie że jesteśmy nawet wycofani.Serio.Koniec.
W 1939 roku w Gdańsku mieszkała większość niemiecka... to wedle Twojego toku rozumowania Niemcy też odebrali, co było ich? Bo pomimo, że Gdańsk był Wolnym Miastem Gdańsk, to przecież zawsze twierdziliśmy, że to polskie miasto.
Skąd masz wiedzę, że hr. von Stauffenberg brał udział w mordowaniu polskiej inteligencji?
Miał być koniec. Jego nazwisko figuruje wśród oficerów tworzących einsatzgruppen.Potem wyjechał,brał udział w zamachu,rozstrzelali go ale gdyby dożył końca wojny,traktowany byłby jako zbrodniarz wojenny.Poza tym zostawił listy i pamiętnik z czasów ,,drang nach osten".Zaolzie to ziemie etnicznie polskie(byłe Księstwo Cieszyńskie) do XVII w. rządzili tam Piastowie.Niemcy w Gdańsku to ludność napływowa(Jak Burowie w Afryce,na przykład).Z resztą mozaika etniczna w Europie Środkowej jest nieprawdopodobna.
Stauffenberg i einsatzgruppen? O_O No popatrz, tego nie wiedziałem - podaj proszę źródło, z chęcią poczytam o tym.
A propos Pomorza, zapewne słyszałeś o germańskim plemieniu Gotów? Stąd właśnie zmiana nazwy Gdyni na Gottenhafen w 1939r..
Gratuluję,naprawdę,gratuluję.A kultura pucharów lejkowych?Według niemieckich żródeł Mieszko był wikingiem(Dago).No i do Gotów to ja bym się raczej nie przyznawał.Nie kto inny jak m.in. plemiona gockie zaorały Rzym,i to nikomu na dobre nie wyszło, a na Pomorzu ,że się tak wyrażę,byli na szczęście przejazdem.
Archiwum Akt Nowych(chyba), i Instytut Pamięci Narodowej,.Zadzwoń, podadzą ci żródła.Czytałem kiedyś książkę o grupie Canarisa i tam też były zawarte informacje o Stauffenbergu.Tytłu niestety nie pamiętam.
Tak się akurat składa, że interesowałem się rodziną hr. von Stauffenberga, sporo o nim czytałem i nigdzie nie znalazłem wzmianki o jego udziale w mordach Polaków. Za to jest udokumentowanych faktem, że jego rodzina W CAŁOŚCI została aresztowana i do końca wojny była więziona w podobozie KL Stuthoff niedaleko Sztutowa. Niewiele osób wie, że takowy podobóz istniał - tam więziono rodziny zamachowców z lipca 1944 roku.
IPN jest dla mnie OSTATNIĄ instytucją, którą bym pytał o cokolwiek. PISowska propagandowa tuba pełna gryzipiórków vide Cynckiewicz, czy jak mu tam było...o Zyzaku już nie wspominam, bo na dźwięk jego "nazwiska" robi mi się niedobrze.
to ,że czegoś nie czytałeś znaczy ,że się nie stało?
to ,co zaś przeczytałeś to udokumentowany fakt,tak?
a przed rodzinami zamachowców z 44 to kogo więzili w sztutowie?
czarnych z mordoru?
byłeś tam kiedykolwiek?
hal ,zachwujesz się jak "łysek z pokładu..........
napisałem o podobozie obozu KL Stutthof - nie rozumiesz, co czytasz?? o_O
Jesteś chory.Jeżeli fakty ci nie odpowiadają,to tym gorzej dla faktów?IPN był zakładany rączka w rączkę z twoimi ukochanymi POpaprańcami.No ale nikt nikogo nie zmusza,zawsze jest jeszcze Discovery i GROSS-wzorzec prawdy z Sevre.
Szkoda na ciebie klawiatury:)
Pancerne brzozy,klawiatury bojowe-nie ma co już piszę testament.
Tak...tak, oczywiście!!! (lekarz kazał przytakiwać) o_O
Hal ZYZAK napisał nową ksiażkę i szczerze Ci ja polecam

moze otworzysz oczy

bo opisał w niej takich zmanipulowanych baranów jak ty

http://www.zysk.com.pl/pl/Aktualnosci/Premiera_nowej_ksiazki_Pawla_Zyzaka

poza tym, tą informację twoje stronnicze stacje telewizyjne chyba tez przemilczały

http://niepoprawni.pl/blog/5913/zyzak-wygral-z-walesa
http://pawelchojecki.salon24.pl/388960%2czyzak-wygral-z-walesa

wiec Hal - smieszny czlowieczku - co sie sam okreslasz epitetami - "doswiadczony", "krytyczny", "prznikliwy", "inteligentny - na kazdym kroku pokazujesz jak bardzo masz skrzywiony umysl i wiele sie nei roznisz od wyznawcow pisu, jestes tylko wyznawca peło i mainstreamowej prawdy
Nie sądzę. Za to Amerykańcy z Żydami prawie na pewno napadną na Iran.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
No niezła awantura jak widzę;)
Ale ja jeno w jednej uwadze: Marek trochę przesadziłeś z polityką historyczną wobec Gotów bo Germanie to cała dzisiejsza Europa zachodnia ( Francja, Anglia, Holandia, Belgia, Skandynawia itd.). To wszystko były plemiona germańskie typu Frankowie, Burgundowie i takie takie zuchy;)
Według Marka, Pomorze od zawsze należało do Rzeczypospolitej Polskiej, a w II czy III wieku p.n.Ch. rządziło na tych ziemiach Prawo i Sprawiedliwość @_@
Hal, a kto niby rzadzil?

premier Dolnald Tusk?
Hal i gdzie ta wojna??

już wiosna... to dobry czas na wojaczkę...

zrobiłem zapasy kaszy, ryżu, mąki, konserw, benzyny...

a tu Łukaszenko ani rusz

...

wiesz tylko oszołom mógł zacząć taki wątek,
zujesz w gorszej schoizofremii, niz wszyscy, ktorych nazywasz spiskowcami, pisowcami, moherami, etc

...

moze utworzysz ruch
we want war

w skrocie "WWW"
Widać, że nie odczytałeś ironii - tylko wyjątkowo tępy trep nie potrafi czytać prostych tekstów ze zrozumieniem o_O Jesteś nim?

jakoś sie udało! Cotam jeszcze czujesz Waść?

Czym ma niby wkroczyc Lukaszenko? Traktorami?

Inne tematy z forum Polityka

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

do góry