Widok

Pomysł na Obiad :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
macie jakieś ciekawe przepisy co na obiadek zrobić :) bo mam wrazenie że moje meni jest już monotonne :) prosze o jakies przepisy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
np. filety z pstrąga smażone do tego młode ziemniaczki z kperkiem i suruweczka ja polecam z kiszonej kapustki do rybki , proste łatwe a rybki to samo zdrowie
ja jak mi się nie chce gotować, a potrzebuję zrobić coś troszkę innego, to robię piersi z kurczaka w następujący sposób:
piersi umyć, lekko rozbić, osolić, położyć na blasze do pieczenia, na piersiach ułożyć mieszaninę z przyprawionej duszonej cebuli i duszonych pieczarek, na to kładziemy łyżkę majonezu, posypujemy grubo stratym serem i zapiekamy,
jest to bardzo smaczne i bardzo sycące :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja dzis musze cos fajnego na kolacje zrobic bo kuzyna z narzeczonym z warszawy przyjezdza

up

a sos daje do leczo tylko dlatego ze ja cholernie często robie taki tradycyjny gulasz z papryka, pomidorami... a teraz poszłam na łatwizne no i smak bedzie inny.

smaże placki ziemniaczane - to wiadomo,
mieso mam takie jak na gulasz- wiadomo :)

no i teraz posoliłam to mięsko i się dusi, a obok smaża sie pieczarki, kupiłam sos do leczo i bedzie si, na koniec przyprawie mieso i dodam pieczarki i no i sosik.

nie mam juz pomysłów co robic na ten obiad ;/

mozna jeszcze polozyc na ten biszkopt jakas mase np smietankowa:)

poszłam na łatwiznę:)) Kupiłam gotowy krązek biszkoptowy (taki z lekkim wgłębieniem-3,30zł), pokroiłam truskawki w plasterki i dość gęsto poukładałam, zalałam lekko zastygniętą galaretką truskawkową i do lodówki. Zaraz ubiję bitą śmietanę i będziemy się objadać:))

POPROSZE PRZEPIS NA BISZKOPATA Z TRUSKAWKAMI MNIAAAAAAM
palla jak robisz tego "cygana" :) ?

a ja mam frytki z kiełabaska smazona hihi a czasem robie smazona kiełbache z cebula i do tego ziemniaki mniam:)

A ja dziś mam placka po cygańsku :) Lasagne miałam w sob.. pychotkaaa
a ja dziś robię na deser biszkopt z truskawkami i galaretką:))

Taki upał to tylko makaron z truskawkami i śmietaną :-)

dziś zaserwowałam lasagnie-na szybko-mielona szynka,pomidorki w puszce troche sera makaron i już:)

A JA DZIŚ ROBIE KOTLETA Z PIERI KURCZAKA Z PIECZARKAMI ZAPIEKANE Z SEREM FRYTKI :) NO I JAKAŚ SURÓWKE

o wlasnie juz mam pomysl zrobie placki ziemiaczane z truskawkami;)

Oglądałam w sobotę Ewę Wachowicz robiącą naleśniki i mi smaka narobiła. Robię dzis naleśniki z twarogiem i truskawkami:))

a dzis dziewczyny co proponujecie na obiad???
Ja wczoraj zrobilam kapusniak z mlodej kapusty;)

Składniki:
dwie duże garście świeżo zerwanego szczawiu /w zimie słoiczek szczawiu konserwowanego/, kości na zupę, marchewka, kawałek korzenia pietruszki i selera, liść laurowy, ziele angielskie, jajko, mąka sól, śmietana, wegeta

Jak przyrządzić?
zrobić wywar na kościach i warzywach, wrzucić pokrojony i dobrze wypłukany szczaw, dodać listek, ziele i sól, z jajka i mąki zrobić kluseczki, wrzucić je na gotującą zupę, dodać do smaku wegety, na koniec dodać śmietanę. Podawać z ziemniaczkami i połówką jajka ugotowanego na twardo. Zupka niedroga ale jaka smaczna i w dodatku polska

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry