Widok

Pomysł na "obejście" pierwszego tańca

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy słyszał ktoś o pomysłach na tzw. "obejście" pierwszego tańca?
Dla wielu osób jest to jednak stresujące, tak więc zastanawiam się nad zatańczeniem pierwszego tańca - bez stresu i żadnych umiejętności:)
Ja osobiście słyszałam o następującym sposobie:
W momencie gdy para młoda rozpoczyna taniec, goście weselni (wybrani) wnoszą duży parasol bez materiału (zostają same druty) i wszyscy goście obsypują parę serpentyną. Naprawdę wspaniale to wygląda, a dzięki temu para młoda nie musi się wysilać, tańczą pod parasolem ze zwisającą kolorową serpentyną:)

Czy ktoś może słyszał o jeszcze jakiś pomysłach?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak dla mnie dziwny pomysł ...mozna wybrac spokojniejszy utwór i zatańczyć zwyczajnie bez cudowania i tez będzie ładnie, po pierwszym tancu para młoda wciaga w taniec gosci ..czyli pan młody prosi kogoś z gosci do tańca i panna młoda tak samo ..potem następni ..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
a po co tak kombinować? wystarczy wybrać jakiś wolny utwór, pobujać się trochę, a po chwili DJ albo orkiestra zaprasza resztę gości do tańca - na serio nie wszyscy muszą udawać, że są zawodowymi tancerzami, wystarczy nie udziwniać tego momentu, to i nie będzie się czy stresować...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram. Znajomi tak zrobili i wyszło bardzo fajnie, impreza się od razu rozkręciła, bo były tańce od początku :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
człowiek kulturalny powinien umieć tańczyć! Weźcie kilka lekcji u jakiegoś instruktora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
Po co kombinować. Nie tańczcie pierwszego tańca. Niech dj czy inny grajek zaprosi od razu gości na parkiet i z głowy. Pierwszy taniec nie jest obowiązkowy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Można zatańczy polneza i wszyscy goście razem z Wami od razu będą się "męczyc" i będzie sporo radości z przypominania kroków.

Dobrym rozwiązaniem jest też poproszenie kilku par na parkiet, super sprawa gdy ktoś ma jakąś rocznicę,bo pod tym pretekstem można ich ściągną na parkiet, możecie też poprosi rodziców i swiadków i od razu w kilka par tańczy się raźniej.

Można też wybra coś spokojnego, dj niech od razu poprosi wszystkich dookoła Was i po paru sekundach poprosi resztę do zabawy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry